Vierde editie Gordelfestival plaatst traditierijke gemeente OVERIJSE in de kijker

C21

Vierde editie Gordelfestival plaatst traditierijke gemeente OVERIJSE in de kijker

Gordelfestival_logo_
 

De topdag van het Gordelfestival, het jaarlijkse sportieve, toeristische en culturele evenement in de Vlaamse Rand rond Brussel, vindt dit jaar plaats op zondag 4 september. Focusgemeente voor deze editie is Overijse, een gemeente met tal van troeven voor een vernieuwend en complementair aanbod. `

De druivengemeente heeft een sterke traditie als wandel- en fietsgemeente, ligt naast het Zoniënwoud en beschikt over een rijk cultureel erfgoed. Gezien haar verleden als 'Gordeltrefpunt', heeft Overijse bovendien voldoende ervaring met de organisatie van een grootschalig evenement. Kortom, troeven te over.

Het paradepaardje van het Gordelfestival blijft de fietstocht rond Brussel, die wordt terug gebracht tot de befaamde ‘100 kilometer’ van weleer. Deze fietstocht verbindt het Provinciedomein Huizingen, trefpunt van het Gordelfestival, met verschillende faciliteitengemeenten. De gemeenschapscentra van ‘vzw de Rand’ fungeren als terraspunten. De topdag vindt hierdoor volledig plaats in de Vlaamse Rand. De activiteiten die voorheen in het Bloso-centrum Hofstade doorgingen, worden ingepast in het aanbod van het Provinciedomein Huizingen. Tenslotte verenigt het Gordelfestival ook deze zomer vele zomeractiviteiten en -evenementen die plaatsvinden in heel de Groene Gordel, van juli tot oktober.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief