BEERSEL - Joeri Callebaut (32)uit Beersel speelde als kind voornamelijk met playmobil en is er nu terug mee herbegonnen

C21

BEERSEL - Joeri Callebaut (32)uit Beersel speelde als kind voornamelijk met playmobil en is er nu terug mee herbegonnen

Lego_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Ledgo_4
 
Lego__6
 
Lego_5
 

Joeri Callebaut, 32 jaar en woonachtig te Beersel speelde als kind voornamelijk met Playmobil en Lego, concurrenten van elkaar, maar beiden zorgden ze er voor dat hij urenlang speelplezier had. Naarmate hij ouder werd, dacht hij bij zichzelf, ben ik niet te oud geworden om met Playmobil en Lego te spelen? Hij kon er geen afscheid van nemen en bewaarde alles zorgvuldig in opbergdozen. Op 32-jarige leeftijd is hij er nu bezeten van.

 

Verscheidene jaren gingen voorbij en zijn Playmobil bleek nog steeds aantrekkelijk te zijn. In 2013 werd hij vader van een zoon. “ Ik dacht bij mezelf, zal ook hij met Playmobil en Lego spelen? Plots werd ik terug gekatapulteerd naar mijn eigen jeugdjaren. Ik begon stiekem rond te snuffelen op het internet, op zoek naar sets waarmee ik me uren lang vermaakte. Zo kwam ik verschillende Playmobil sets tegen dewelke een glimlach op mijn gezicht tevoorschijn toverden. Ik kwam er achter dat Playmobil me nog steeds kon bekoren, daar waar Lego naar het achterplan werd verbannen”, dacht Joeri.

 

BEGIN VAN IETS GROOTS

Op het internet kwam hij op een Spaanse pagina terecht alwaar foto’s werden gedropt van een Playmobil beurs. “Ik stond versteld van het feit dat dit bestond, tevens werd ik geprikkeld. Ik stelde vast dat Playmobil niet alleen kinderen kon bekoren, maar ook volwassen inspireerde om er nog steeds mee bezig te zijn. Verschillende Playmobil sets werden gecombineerd om een immense leefwereld te creëren. Hij zocht verschillende uren naar nieuwe foto’s, nieuwe creaties en kwam verschillende flyers van beurzen tegen en besloot om een bezoekje te brengen aan de Playmobil® beurs van Seneffe (België) en Clemency (Luxemburt. Met bewondering keek hij terug terug op deze beurzen.

 

“Op Playmobil beurzen komt namelijk iedereen aan zijn trekken, Men kan er Playmobil kopen, diorama’s bezichtigen, mensen ontmoeten. In 2014 besloot ik om een vervolg te breien aan mijn kindertijd, Ik ging op verschillende sites op zoek naar oude Playmobi (vintage) sets. Zo schafte ik mij de sets 3446 (klein kasteel) en 3666 (groot kasteel) aan. Deze bestonden uit losse onderdelen, waaronder verschillende kasteelmuren. Met deze losse kasteelmuren kon je dus een eigen kasteel ontwerpen. Ik besloot om de zolder te betrekken en mijn Middeleeuwse Playmobil verzameling uit te breiden. De vloer van de zolder raakte op een gegeven moment zo vol gebouwd dat ik niet anders kon dan een plan te bedenken. Ik droomde er van om mijn verzameling te verwerken in een diorama. Ik schakelde een kennis in dewelke voor mij een tafel creëerde waarop ik mijn diorama kon bouwen. De eerste stappen waren gezet en het uitbreiden kon beginnen. Op Facebook werd ik lid van verschillende Playmobil pagina’s en leerde er verschillende mensen kennen. Ik bezocht Playmobil bijeenkomsten en het verzamelen van Playmobil®werd een hobby, een uitlaatklep. Zo kwam ik in contact met Playmobil verzamelaars en verkopers uit verschillende landen. Ik sloot me aan bij de VZW Connect To Smile, een vereniging voor Playmobil  liefhebbers, bouwers en verzamelaars. Een club voor mensen met een passie voor Playmobil, maar volledig onafhankelijk van de Playmobil® Groep. De VZW organiseerde in 2016 hun eerste Playmobil beurs. Ikzelf was als vrijwilliger werkzaam op de beurs en combineerde dit natuurlijk met enkele persoonlijke aankopen. Mijn diorama kreeg stilaan vorm, de verschillende ideeën in mijn hoofd, werden werkelijkheid. Ik combineerde de verzamelde Playmobil items met eigen niet- Playmobil creaties. Zo bootste ik een graanveld na door gebruik te maken van borstels, maakte ik rotswanden van isolatiemateriaal. Ik heb 4 jaar aan dit diorama gebouwd en ben dan ook zeer verheugd dat ik jullie mag aankondigen dat mijn diorama zal te bezichtigen zijn op het 3de internationale Playmobil weekend te 2490 Balen

 

De organisator van dit evenement is opnieuw VZW Connect To Smile, dewelke als doel heeft het jaarlijks gekozen “doel” te sponseren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief