Rode Kruis afdeling BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE organiseerde “terugkomdag”

Rode Kruis afdeling BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE organiseerde “terugkomdag”

Editiepajot_bart_devill___brevetuitreiking_rk
foto Bart Devillé
 

Zaterdag 24 maart hield de afdeling Beersel Rode van het Rode Kruis zijn jaarlijkse terugkomdag en brevetuitreiking in de gemeentelijke feestzaal te Beersel. In de loop van de dag kregen 15 oud-cursisten een opfrissing van hun geleerde technieken. Tijdens deze dag oefenden ook de vrijwilligers zelf hun technieken in de omgeving van de zaal. Op die manier blijven zij ook goed op de hoogte. De apotheose was echter voor 's avonds. Niet minder dan 46 cursisten kwamen hun brevet ophalen. De lesgevers deelden deze met de hulp van de vormingsverantwoordelijke en provinciale meter Martine Vanwijnsberghe met de glimlach uit.

Van deze 46 cursisten zijn er intussen ook reeds 8 mensen actief in de hulpdienst. Dit was ook wel nodig want sinds begin dit jaar verzekert de afdeling Beersel Rode ook de hulp voor de gemeenten Lot (vroeger onder Sint Pieters Leeuw) en Huizingen (vroeger onder Halle).

Vanaf nu bereiden de vrijwilligers zich voor op de jaarlijkse stickerverkoop. Ze hopen dit jaar op veel helpende handen te kunnen rekenen daar de R.K. afdeling een heel belangrijke aankoop voorziet. De afdeling wenst namelijk te investeren in een mobiele hulppost om zo nog sneller paraat te kunnen staan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief