Week in teken van zwaar vervoer en verkeersveiligheid

C21

Week in teken van zwaar vervoer en verkeersveiligheid

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Samen met de politiezones Dilbeek, Rode en de Wegeninspectie Vlaanderen werden afgelopen week verschillende controles uitgevoerd op zwaar vervoer in het algemeen en de ladingszekering. 

Zo had vorige donderdag nog de controle plaats op het grondgebied van de zone Zennevallei waar zeven bestuurders werden bekeurd voor het niet zekeren van de lading (boete van 1 000 euro). Verder werden nog eens zeven onmiddellijke inningen opgesteld voor onvoldoende of foutief zekeren (boete van 350 euro). 

Daarnaast werden er vaststellingen gedaan van rijden zonder kaart, of rijden met kaart van een andere bestuurder en inbreuken op ononderbroken rijtijden. Hier werd nog meer dan 4 000 euro geïnd voor de begane inbreuken. 

Ook het al dan niet overladen zijn, werd gecontroleerd. Eén proces-verbaal werd opgemaakt voor overlading op de assen en twee voor overlading maximaal toegelaten massa (MTM). In totaal bedroegen de boeten 1 600 euro. 

Als laatste werden ook processen-verbaal uitgeschreven voor het niet in orde zijn inzake technische eisen en het gebruik van de gsm achter het stuur. Alleen vandaag al werd er voor meer dan 15 000 euro geïnd. Eerder die week werd in Dilbeek een gelijkaardige controle uitgevoerd. Toen werd er voor meer dan 11 000 euro geïnd. Dat is behoorlijk veel geld. Het zijn dan ook zware inbreuken die ons verkeersnetwerk behoorlijk in gevaar kunnen brengen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief