BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE / SINT-PIETERS-LEEUW - Creatieve opleidingen voor volwassenen volop uit de startblokken

C21

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE / SINT-PIETERS-LEEUW - Creatieve opleidingen voor volwassenen volop uit de startblokken

Gltt-editiepajot-062019

GLTT-CVO is sinds vele jaren een vaste waarde in het volwassenenonderwijs in de regio.

 

Na de geslaagde inzet op tweedekansonderwijs dat jongeren vanaf 18 jaar de gelegenheid biedt een beroepsopleiding te volgen en een diploma secundair onderwijs te behalen, breidt het centrum zijn opleidingsaanbod voor volwassenen vanaf 2019 gevoelig verder uit. 

 

GLTT-CVO neemt vanaf september 2019 tal van opleidingen over van het vroegere CVO VIVA SVV Brabant in het kader van de schaalvergroting binnen het volwassenenonderwijs. Het centrum maakt daarenboven van de gelegenheid gebruik om een aantal  van deze creatieve opleidingen ook in haar hoofdvestigingsplaats Sint-Genesius-Rode in te richten om ook daar het aanbod verder uit te breiden. 

 

Concreet betekent dit dat GLTT-CVO vanaf september 2019 naast taalopleidingen, ICT-opleidingen, digitale fotografie en tweedekansonderwijs in de regio Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Sint-Genesius-Rode ook creatieve opleidingen zoals naaien, breien, fantasiejuwelen ontwerpen én koken zal aanbieden.

 

Het centrum speelt met deze creatieve opleidingen duidelijk in op de maatschappelijke behoefte en de verzuchtingen van inwoners in de regio. Naar aanleiding van enkele bevragingen gaven heel wat inwoners en GLTT-cursisten te kennen dat er een tekort was aan creatieve opleidingen die bovendien leiden tot erkende certificaten.

 

Het is ook de bedoeling van GLTT-CVO om in een volgende fase aan de ingerichte creatieve opleidingen ‘Nederlands voor anderstaligen’ te koppelen. Op deze wijze bevordert het centrum de talenkennis van nieuwe inwoners met het oog op integratie in hun woonomgeving. Dit toekomstperspectief werd door cursisten van het centrum en inwoners van de regio reeds op gejuich onthaald.

 

Voor meer informatie over het cursusaanbod én voor inschrijvingen vanaf 11 juni kan u terecht op www.gltt.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2019
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief