SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL Daan Blykers is eindelijk terug thuis

SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL Daan Blykers is eindelijk terug thuis

Editiepajot_bart_devill___daan_blykers
ingezonden foto
 

Zondagmorgen is Daan Blykers uit Sint-Genesius-Rode eindelijk, na een hele nacht vliegen, geland op Zaventem. Hij mag wel niet onmiddellijk dansschool Giants terug vervoegen, daar hij zoveel mogelijk in quarantaine op zijn kamer moet blijven, zoals de regering heeft gevraagd. Daan verbleef sinds 2 februari in Tanzania  en dit in het kader van zijn studie kleuteronderwijs.

Hij liep stage in de Monduli Valley School in de regio Monduli. Samen met nog drie studenten lager onderwijs en nog een studente kleuteronderwijs woonde hij in een groot huis op een berg . Elke dag stapten zij 30 minuten afwaarts en nadien nog (na school) 45 minuten bergop. Normaal tot 4 april, maar Corona besliste er anders over.

En waarom naar Tanzania? “Mijn zus Evi heeft tijdens haar studententijd ook een buitenlandse stage mogen lopen! Ze vond dit zo een geweldige ervaring. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe de mensen in Afrika leven. Daarom wou ik met zekerheid kiezen voor een Afrikaans land. Dus waarom Tanzania? Ik wou een echte uitdaging, een nieuwe cultuur leren kennen. Dit is wat Tanzania mij heeft aangeboden! “ De eerste weken van Daan waren erg verruimend. “Ik heb toen tijd doorgebracht met mijn directeur, Leonard Loti en met de accountant, Rose. Zij namen mij mee naar Masai dorpjes, leerden mij de basis van hun taal, Swahili. Ze hebben mij zoveel bijgebracht over hun cultuur en over respect. Hoe je ouderen en leeftijdsgenoten moet groeten. Alles is gelinkt aan hun cultuur. Het was ook leuk om je ergens welkom te voelen en dat terwijl de mensen mij eigenlijk helemaal niet kenden.” Daan hielp mee met het geven van lessen. Tot hij hoorde van studenten uit zijn richting dat ze terug naar België moesten reizen. “Gelukkig was er nog geen corona in Tanzania! Ik zou toch niet willen vertrekken.  Ik voelde mij zo goed in Monduli. Jammer genoeg kreeg ik maandag rond 15u van een collega te horen dat er een coronapatiënt was in Tanzania. De dag nadien kregen we slecht nieuws dat er ons sterk werd aangeraden een vroegere vlucht te boeken naar België. Hierdoor hebben wij geen afscheid kunnen nemen van de kinderen. Het afscheid van de leerkrachten was eveneens onaangenaam omdat alles opeens snel moest gebeuren. “ Na twee boekingen die afgeschaft werden, liet vluchtmaatschappij RwandAir weten dat ze voor een maand sloten. Daan kreeg dan hulp van medestudenten en zijn familie vanuit België om een nieuwe vlucht te boeken bij een andere vluchtmaatschappij, Ethiopian Airlines.  

En dan nu…… “1 maand en 2 weken lang heb ik niet kunnen dansen bij de Giants. Ik heb dit echt wel gemist!  Ik stuurde wekelijks wel een dans door naar mijn vervangers. Toch is dit niet hetzelfde... Toen ik hoorde dat ook de dansschool zijn deuren tijdelijk ging sluiten, vond ik dit wel een goede beslissing van het hoofd, Leentje Blykers. We proberen via sociale media lessen te geven. Ik hoop natuurlijk snel weer zelf les te geven en te volgen. Ik mis dit ontzettend hard! Maar safety first natuurlijk!!! Vanaf nu zal ik twee weken zoveel mogelijk in quarantaine verblijven (in mijn kamer). Dit is niet leuk, maar ik wil niemand zijn gezondheid/leven in gevaar brengen. Ik heb mijn ouders en mijn vriend ontzettend hard gemist, maar momenteel is het gemis naar de kinderen, collega's en buren in Tanzania groter!”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief