Energieloze nachten vanaf 4 december

C21

Energieloze nachten vanaf 4 december

Lamp_burgemeesters_
De burgemeesters werkten samen om tot dit resultaat te komen.
 

Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

Op 28 oktober hebben we een bericht uitgezonden dat er nog even geduld nodig was alvorens we de lichten konden doven omdat niet alle wegen op ons grondgebied onder onze verantwoordelijkheid vallen. Beslissingen over gewestelijke wegen worden namelijk genomen door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Omdat AWV - op het laatste moment - besloot de verlichting langs gewestelijke wegen niet te doven, konden onze ‘energieloze nachten’ niet starten op de voorziene datum van 30 oktober 2022.

De aanpassingswerken door Fluvius zijn bijna klaar en dat wil zeggen dat onze ‘energieloze nachten’ ingaan in de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december. 

Praktisch gaat op ons grondgebied de openbare verlichting dus uit van 23 tot 5 uur van zondagnacht tot donderdagnacht, en blijft de verlichting aan op vrijdag- en zaterdagnacht. Dit op alle wegen, uitgezonderd op de gewestwegen en de omliggende straten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief