ROOSDAAL / LENNIK / NINOVE – Is magneetvissen nieuwe opkomende hype?

C21

ROOSDAAL / LENNIK / NINOVE – Is magneetvissen nieuwe opkomende hype?

Editiepajot_lennik_roosdaal_magneetvissen_foto_jacky_delcour__4_
Michaël De Wever. - Foto's © Nico Devos
 
Editiepajot_lennik_roosdaal_magneetvissen_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Nico Devos
 
Editiepajot_lennik_roosdaal_magneetvissen_foto_jacky_delcour__5_
Foto's © Nico Devos
 
Editiepajot_lennik_roosdaal_magneetvissen_foto_jacky_delcour
Foto's © Nico Devos
 
Editiepajot_lennik_roosdaal_magneetvissen_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Nico Devos
 

Michaël De Wever uit Eizeringen (Lennik) doet met regelmaat van op de brug aan de Dender op de scheiding van Pamel (Roosdaal) met Okegem (Ninove) aan magneetvissen. Is magneetvissen een nieuwe opkomende hype?

Michaël De Wever: “Niet enkel onze Noorderburen zijn mee gezogen in de nieuwe hype, ook vele andere landen zijn al vertrouwd met het magneetvissen. Maar wat is dat nu juist? Een magneetvisser is iemand die gaat vissen met magneten. Het principe is simpel: je neemt een hele sterke magneet, hang deze aan een touw en het plezier kan beginnen. Gooi de magneet het water in en vervolgens kan je rustig binnen halen. Wanneer de magneet in de buurt komt van een voorwerp dat kan worden aangetrokken, zal de magneet hier naartoe worden getrokken. Op die manier kan je heel wat opvissen uit het water”.
De kans is groot dat je heel wat afval uit het water opvist, maar hier en daar heb je dan toch eens een mooie vangst. Dit bewees Michaël De Wever van vismagneet.be met enkele vrienden. Aan de brug aan de Dender in Pamel-Okegem hebben zij al meerdere mooie voorwerpen opgevist zoals: muntstukken, 1 bijtel, 2 geld kistjes, 15tal fietsen, 1 brommerkader, 1 anker, 2 wapens, 7 kogels, 1 mes, 1 mortier.
“Magneetvissen is niet enkel een actieve hobby, het is bovendien heel goed voor het milieu. Al het vuil dat uit het water wordt gehaald maakt onze Vlaamse wateren weer een stuk schoner. Bovendien kan je met alle vangsten naar de ijzermarchand die hiervoor nog een mooie beloning kan geven”, besluit Michaël De Wever.
Meer over de magneetvissen kan je vinden op http://vismagneet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2013
Jacky Delcour
Nico Devos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief