ROOSDAAL / NINOVE - Motorrit door het Pajottenland voor Femke Vanderspeeten, een leukemiepatiëntje.

C21 Css

ROOSDAAL / NINOVE - Motorrit door het Pajottenland voor Femke Vanderspeeten, een leukemiepatiëntje.

Editiepajot-jacky-delcour-benefiet-femke-30032014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-benefiet-femke1-30032014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-benefiet-femke2-30032014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-benefiet-femke3-30032014
foto © Jacky Delcour
 

Omdat de ziekenhuisfacturen zich opstapelen, schoten vrienden van de familie Vanderspeeten in actie. De Vriendenkring van Femke organiseerde zaterdag een bewegwijzerde motorrit door het Pajottenland. De motorrit van ongeveer vijftig kilometer met routeplanner voor de gps. Zo een kleine driehonderd motorliefhebbers zakten af naar Roosdaal voor die rit. Ondertussen speelde de groep attic 7, een band met pop-rockstijl, nummers zoals: Angels (Robbie Williams), Basket case (Green Day), What i like about you (The Romantics), Breathless (The Corrs), enz. Na de rondrit kon iedereen genieten van een hapje en een drankje.

Femke Vanderspeeten Roosdaal is pas twaalf jaar maar wordt nu al geconfronteerd met de uitdaging van haar leven. Het meisje strijdt tegen leukemie.

Mama Nancy Verborgt merkte eind jaar dat er iets mis was met haar dochtertje. ‘Op 17 december hebben we bloed laten afnemen bij Femke. Ze zag al een tijdje bleek. Terwijl ze normaal gezien een heel levendige meid is, zat ze nu steeds lusteloos in de zetel en was ze heel moe. Toen de diagnose viel, was het net alsof de wereld instortte. Femke lijdt aan leukemie. Twee jaar lang moet Femke chemotherapie ondergaan. De behandeling slaat voorlopig aan’, vertelt mama Nancy Verborgt. Deze week nog onderging Femke opnieuw een beenmergpunctie in het ziekenhuis in Jette.

Femke zelf, die in het eerste jaar van de Ninoofse Middenschool zit, mist het meest van al de school. ‘Maar binnenkort kan ik de lessen van thuis uit volgen, via de webcam. Daar ben ik wel heel blij mee’, vertelt Femke nog.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief