Schitterende première van 'Out of the blues' in DILBEEK en binnenkort in NINOVE

C21

Schitterende première van 'Out of the blues' in DILBEEK en binnenkort in NINOVE

Editiepajot_dilbeek__out_of_the_blues__foto_1_elsie_de_greef_
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_dilbeek__out_of_the_blues__foto_5_elsie_de_greef_
Foto © Elsie De Greef
Editiepajot_dilbeek__out_of_the_blues__foto_6_elsie_de_greef_
Foto © Elsie De Greef
Editiepajot_dilbeek__out_of_the_blues__foto_2_elsie_de_greef_
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_dilbeek__out_of_the_blues__foto_7_elsie_de_greef_
Foto © Elsie De Greef
 

Ben Segers en Nele Bauwens stonden vandaag samen op de planken in de muziekvoorstelling 'Out of the blues' in CC Westrand in Dilbeek. Als een soort Vlaamse Ike & Tina Turner brachten ze een mix van blues, rockabilly, country en soul.

Van actrice Nele Bauwens is al langer geweten dat ze ook haar mannetje staat als veelzijdige zangeres, bijvoorbeeld bij El Tattoo del Tigre, Jukebox en Hormonia. Maar ook Ben Segers beschikt over een behoorlijke portie zangtalent.

Acteurs die als zangers het podium opstormen, zijn momenteel erg populair. Maar Ben en Nele hebben vroeger al samen gezongen op de Studio Herman Teirlinck en nu twintig jaar later pikken ze de draad terug op. Ze wilden vroeger al wat met blues doen maar dat werd hun van alle kanten afgeraden. Je moet wat geleefd hebben en een en ander meegemaakt hebben om de blues goed te brengen. En nu, twintig jaar na hun studietijd, denken ze dat ze het wel aankunnen.

Begeleid door vier muzikanten (toetsenman Niels Verheest, gitarist Steven Janssens, bassist Sjang Coenen en drummer Frederik Van den Berghe) brengen Ben en Nele een programma dat veel verder gaat dan alleen maar klassieke blues. Vandaar ook de titel 'Out of the blues'. Ze zingen songs die onsterfelijk zijn gemaakt door helden als Bob Dylan, Big Mama Thornton, Wanda Jackson, Tony Joe White, Elvis Presley en Ike & Tina Turner. Niet alles is even bekend, er zitten ook enkele obscure pareltjes tussen. 

Ben Segers & Nele Bauwens gaan nu samen op tournee, op zaterdag 14 maart zijn ze terug in de buurt, in CC De Plomblom in Ninove. Meer info: http://www.outoftheblues.be/content/agenda

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief