LIEDEKERKE / NINOVE - Inhuldiging nieuwe marktwagen van de beste kramer van Vlaanderen

C21

LIEDEKERKE / NINOVE - Inhuldiging nieuwe marktwagen van de beste kramer van Vlaanderen

2015-11-28_de_braekeleer_marktkramer__4_a
 
2015-11-28_de_braekeleer_marktkramer__12_a
 
2015-11-28_de_braekeleer_marktkramer__15_a
 
2015-11-28_de_braekeleer_marktkramer__19_a
 
2015-11-28_de_braekeleer_marktkramer__23_a
 

Afgelopen zaterdag, 28 november, werd het nieuwe kraam van Benny de Braekeleer feestelijk ingehuldigd op de Liedekerkse markt. Dit was echter niet de enige reden om te vieren want naast de voorstelling van het nieuwe kraam, werd Benny door UNIZO verkozen als beste kramer van Vlaanderen. 

 

Benny volgde via een leercontract de opleiding tot beenhouwer en besloot op zijn 23ste om als zelfstandige marktkramer aan de slag te gaan. Zijn echtgenote, Marleen, die eigenlijk afstudeerde als kapster, kwam al snel mee in de zaak werken en leerde zo het vak en sinds kort werkt ook Benny’s oudste zoon Kevin mee op de markt. 

 

Daar de opvolging verzekerd was en Kevin bovendien tal van nieuwe ideeën had, besloot de familie te investeren in een volledig nieuw atelier en nieuwe marktwagen, die zaterdag voor het eerst te bewonderen was op de Liedekerkse zaterdagmarkt. 

 

Allemaal houden tot op de dag van vandaag zeer veel van het hele marktgebeuren en dan vooral van de speciale sfeer die dit met zich meebrengt. 

 

 

“Het marktgebeuren is veel minder serieus dan in de winkel. Hier wordt er heel veel gelachen en “gezwansd”. De klanten staan bovendien korter bij de beenhouwer en omgekeerd.” : vertelt Benny. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 31 aug 2022

archief