TOLLEMBEEK - Weggevlogen parkiet mag volgend jaar op vakantie

C21

TOLLEMBEEK - Weggevlogen parkiet mag volgend jaar op vakantie

Colpaert_galmaarden_parkiet_1__kopie_a
Sandra met haar parkiet en achter haar een van de gratis affiches van drukkerij Deneef uit Tollembeek. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Sofieke een Jendaya parkiet van Sandra Hupez en Peter Janquart uit de Hernestraat in Tollembeek is na een week teruggevonden in Ninove. Ze ontsnapte op zaterdag 9 juli in Tollembeek en vloog de wijde wereld in. De vrouw uit Ninove Sara wilde niet zomaar de parkiet teruggeven, “ge zult moeten kunnen bewijzen dat ze van u is anders houd ik ze” zei ze tegen Sandra. Sofieke mag nu tijdens de vakantieperiode af en toe naar Ninove op vakantie.

Sofieke de parkiet ontsnapte zaterdagavond uit haar nieuwe kooi, ze kreeg het deurtje open en vloog de wijde wereld in. Eerst zat ze nog even in een boom naast de woning, maar even later was ze niet meer te vinden. Omdat dit beestje in de vrije natuur niet kan overleven hoopten de eigenaars dat iemand deze tamme parkiet zou opmerken of vangen. “De vogel kan zelf niet op zoek naar eten of drinken en roofdieren kent hij niet. Wij vreesden dan ook het ergste voor ons beestje”verklaarde Sandra. Via de sociale media werden de nodige foto’s verspreidt van de parkiet en plots kwam op zondagavond het verlossende berichtje dat Sara een vrouw uit Ninove een parkiet had gezien zoals Sofieke. Ze kwam gewoon bij haar en dus nam ze het beestje mee naar huis. Ze zette op haar beurt een bericht dat ze een tamme parkiet gevonden had en zo ging de bal aan het rollen. Sandra is dolgelukkig dat ze haar parkiet teruggevonden heeft. Omdat de vrouw in Ninove de parkiet gevonden heeft werd nu overeengekomen dat als volgend jaar de familie Janquart op reis gaat Sofieke dan op vakantie mag naar Ninove. Of hoe het wegvliegen uit Tollembeek toch nog zorgde voor een extraatje voor onze parkiet. Ondertussen maakte drukkerij Deneef uit Tollembeek al enkele gratis affiches om de mensen te bedanken. Zelfs Urbanus beloofde om uit te kijken naar de parkiet. “Het was enorm hoeveel mensen meeleefden met het verlies van ons beestje”, aldus Sandra.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief