NINOVE / LIEDEKERKE - Sander Kintaert & Florestan Bataillie Plankenkoortsconcert

C21

NINOVE / LIEDEKERKE - Sander Kintaert & Florestan Bataillie Plankenkoortsconcert

2017-12-03_sander_kintaert
 
2017-12-03__florestan_bataillie
 

Sander Kintaert begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd in het voormalige muziekatelier in Liedekerke en startte vanaf dan ook met pianoles. Op 9-jarige leeftijd ging hij naar de muziekacademie van Liedekerke, waar hij trompet koos als nieuwe instrument. Een aantal jaar later schakelde hij ook voor piano over naar de muziekschool en nam er het vak MT (Muziek Theorie) bij. In 2010 slaagde hij uiteindelijk met glans voor het eindexamen van zowel trompet, piano als MT.

In datzelfde jaar nog nam Sander deel aan het ingangsexamen voor trompet aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij sindsdien studeert bij Manu Mellaerts en in juni 2015 zijn masterdiploma haalde.

 

Sander studeert nu nog verder aan het conservatorium te Brussel in de richting ‘concertmusicus’ en voltooid er ook zijn lerarenopleiding. Om zijn kennis nog te verbreden, startte hij in september 2015 ook met het volgen van baroktrompet bij Niranjan Wijewickrema. En volgt hij nu ook privéles bij Guido Segers (solotrompet van de Müchner Philharmoniker).

 

Florestan Bataillie (°1992) is een jonge pianist met verschillende muzikale interesses.

Hij studeerde in 2010 voor piano af aan de academie voor podiumkunsten te Gent in de klas van Luc van Loo met grootste onderscheiding en in 2011 voor muziektheorie (MT) aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Tielt in de klas van Luc Bataillie eveneens met de grootste onderscheiding en de stadsmedaille.

In juni 2010 werd hij toegelaten tot de pianoklas van Boyan Vodenitcharov aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij studeert er tevens
piano bij Hans Ryckelynck en kamermuziek bij Dirk Vermeulen.

 

Een aperitiefconcert verzorgen in CC De Plomblom Op zondag 12 maart  om 11.00 uur - Kaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar aan 5 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief