NINOVE / LIEDEKERKE - Leerlingenraad van Heilige Harten Secundair zet zich in voor de Valier tijdens de Warmste Nacht

NINOVE / LIEDEKERKE - Leerlingenraad van Heilige Harten Secundair zet zich in voor de Valier tijdens de Warmste Nacht

2017-09-21_de_valier__26_a
 

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove komt opnieuw op voor het goede doel in het kader van Music For Life. Dit keer zetten ze zich in voor de Valier uit Liedekerke.

 

De Valier gelooft in een overtreffend zorgmodel waarbij iedereen geliefd wordt en kansen krijgt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en zichzelf te ontplooien. Dit overtreffend zorgmodel is hun visie op zorg. Het gaat verder dan de basic invulling van zorg. Beyond caring, zou het in ’t Engels klinken, maar zij houden van eenvoudig, en dat noemen zij ‘het thuisgevoel’. En niet enkel voor hun bewoners en bezoekers, maar ook voor hun familie. Want ook zij hebben vragen, noden en onzekerheden.

 

De Warmste Nacht is een organisatie van de werkgroep leerlingenraad en oud-leerlingen. Een aantal oud-leerlingen van HHS zullen de hele nacht door workshops geven aan een 20-tal leerlingen van de leerlingenraad. De Warmste Nacht vindt plaats tijdens de Warmste Week van Studio Brussel.

 

De deelnemende leerlingen en leerkrachten zullen van donderdag 21 december 19.00 uur tot vrijdag 22 december 12.00 uur samen de tijd doorbrengen en een nacht lang wakker blijven. Tijdens deze marathon zijn er allerlei activiteiten om geld in te zamelen.

 

De leerlingen starten de nacht met een grote snoepjesverkoop. Ze gaan van deur tot deur in de Ninoofse straten. Tijdens het oudercontact op school verkopen ze Surprise Gifts voor 5 euro, een verrassingspakje, ideaal voor onder de kerstboom. Sport en spel staan eveneens op het programma, zo wordt er een workshop dans gegeven, een levensecht CSI-spel gespeeld, een kerstfeestje gehouden, enz. Na een lange nacht en een stevig ontbijt, starten de leerlingen met een misviering bij de Zusters der Heilige Harten. Daarna volgt er nog een halve lesdag.

 

Als hoogtepunt van deze Warmste Nacht trekken de leerlingen samen met hun begeleiders naar Wachtebeke waar ze live het bedrag zullen bekend maken dat aan de Valier geschonken wordt.

 

“De Valier is een dienstverleningscentrum voor personen met een handicap te Liedekerke. Wij bieden woon- en dag ondersteuning en individuele begeleiding voor volwassen personen met een aangeboren handicap en een niet-aangeboren hersenletsel.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 11 dec 2018
Jacky Delcour | 10 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Jacky Delcour | 06 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief