REGIO - Leer ecologisch tuinieren online met ILvA

REGIO - Leer ecologisch tuinieren online met ILvA

Ilva_image003__2_
Vanaf eind februari organiseert ILvA, in samenwerking met Vlaco vzw, online workshops rond ecologisch tuinieren. Want afval vermijden wordt steeds belangrijker,zeker als men weet dat elke kg afval, u straks geld gaat kosten.
 
Afval vermijden wordt alsmaar belangrijker. Zeker met de invoer van  gewogen diftar, waarbij restfractie en GFT per kilogram worden aangerekend, is het handig te weten hoe je afval kan vermijden. ILvA wil daarbij thuiscomposteren en afvalarm tuinieren promoten, zodat er minder GFT moet worden aangeboden. Daarom  organiseren we samen met Vlaco vzw, vanaf eind februari verschillende online workshops rond groene thema’s zoals :Snoeihout voorkomen en verwerken, Thuiscomposteren in een notendop, Grasbeheer, grasafval voorkomen en verwerken, Urban gardening - thuiskringlopen in de stad.
 
Je kan via de website van ILvA inschrijven. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.
“ILvA wil tuinliefhebbers en beginnende thuiscomposteerders graag helpen om hun groene afvalberg te verkleinen. Door zelf aan de slag te gaan met een compostvat, of je grasafval op een ecologische manier in je eigen tuin te verwerken, heb je al heel wat minder GFT om aan te bieden. Dat bespaart je een afvalkost, maar levert ook een grote milieuwinst, omdat ILvA minder GFT moet vervoeren. Een win-win dus! We moedigen dit ook aan in de stad, want ook al heb je maar een beperkte tuin, ook die kan je op een ecologische manier beheren”, aldus Bart Van den Neste, voorzitter van ILvA.
 Schrijf je in voor deze infosessie via mail: infosessie@ilva.be, of via:

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021
Sam Herremans | 28 jan 2021

archief