GALMAARDEN - De gedichtentocht smaakt naar meer gezien het aantal mensen die kwamen luisteren

C21 Css

GALMAARDEN - De gedichtentocht smaakt naar meer gezien het aantal mensen die kwamen luisteren

Editie_galmaarden_gedichten_luk_2__kopie_
Willie Verhegghe kwam zijn ding doen bij kunstenaar Luk Van Holen.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 23 januari organiseerden  de gemeentelijke bibliotheek van Galmaarden en haar beheersorgaan een gedichtentocht door Galmaarden. Gezien het groot aantal mensen die langskwamen is een tweede gedichtentocht zeker iets om te overwegen. 
 
Op zondag 23 januari organiseerden de gemeentelijke bibliotheek van Galmaarden en haar beheersorgaan een gedichtentocht door Galmaarden met enkele plaatselijke dichters uit Galmaarden, Herne, Geraardsbergen(Lierde), en Ninove. Wie dat wilde mocht volledig gratis even gaan luisteren, wat voor moois deze mensen te vertellen hadden en dat deden heel wat mensen. 
Die dag brachten vier dichters uit de streek op vier verschillende  plaatsen in de namiddag hun poëzie naar buiten, telkens een kwartiertje lang. In het Baljuwhuis was Marleen De Smet uit Geraardsbergen(dorpsdichter Galmaarden) van de partij, ter hoogte van het station van Galmaarden stond Maurits van Liedekerke(dorpsdichter Herne) u op te wachten. In de gemeenteschool van Galmaarden was het Gaby Desmyter(dorpsdichter Lierde) die het mooie weer maakte en in het atelier van kunstenaar Luk Van Holen in de Bruinsbroekstraat 8 in Galmaarden kwam Willie Verhegghe(stadsdichter Ninove) u entertainen met woorden. 

"De vier dichters waren  wild enthousiast om mee te doen, het initiatief ging uit van het beheersorgaan van de openbare bibliotheek, dat collectief en doelbewust gezocht heeft naar een originele formule om uit het vaarwater te blijven van andere poëzie-initiatieven die in onze omgeving soms al jaren worden georganiseerd. Dat het een voltreffer was, bleek vooral uit de sessies na de eerste, toen op de verschillende plaatsen, twintig, dertig en zelfs tot meer dan veertig mensen zaten en stonden te luisteren. Enkelen onder ons zijn achteraf al aan het brainstormen geslagen voor een volgende, nog betere editie", aldus Jan Heyvaert gewezen dorpsdichter van Galmaarden 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief