NINOVE - N-VA Ninove vraagt bijkomende maatregelen voor de verkeerssituatie Roost

C21

NINOVE - N-VA Ninove vraagt bijkomende maatregelen voor de verkeerssituatie Roost

Roost
 
Karolien De Roose (N-VA) vraagt aandacht om de verkeerssituatie te bekijken op Roost (Pollare-Denderwindeke). Deze straat aan de rechteroever van de Dender is al langer een sluipweg. Sinds de start van de wegenwerken aan de Brakelsesteenweg is de situatie er alleen maar erger op geworden. De omwonenden kennen al jaren heel wat overlast op het amper 3 meter brede veldweggetje. 
 
(g)rachtverkeer 
 
Van zodra er file ontstaat op de Leopoldlaan schieten automobilisten de Pollarebaan in en vliegen ze door Roost naar Appelterre, Zandbergen of Geraardsbergen. De verkeerssituatie is zo onhoudbaar geworden dat nieuwe buurtbewoners eraan denken om opnieuw te verhuizen. Anderen parkeren hun wagen verder van hun voordeur uit vrees voor krassen of afgereden spiegels. Ook de zwakke weggebruiker moet heel alert zijn om niet van de weg gereden te worden op de racebaan die het nu geworden is in beide richtingen. Automobilisten en bestuurders van vrachtwagens worden ook vaak door tegenliggers verrast en belanden er wekelijks in de gracht. 

Karolien De Roose (N-VA) vraagt om, net als op alle andere sluipwegen en omleidingswegen, de aandacht te vestigen op de verkeersdrukte en de opvolging van de verschillende situaties te garanderen. De gemakkelijke verbeteringen of ‘quick wins’ die werden voorgesteld door de buurtbewoners moeten op zijn minst worden bekeken.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief