NINOVE - Is de voetbalclub KVK Ninove op weg naar de eerste nationale?

C21

NINOVE - Is de voetbalclub KVK Ninove op weg naar de eerste nationale?

A_a_voetbal_ninove
Ingezonden foto
 
Het was weer een geslaagde voetbalavond vorige zaterdag op de Kloppers. KVK Ninove haalde een overtuigende overwinning en won met 4-1 van KVK Westhoek. Het zal u allicht niet ontgaan zijn dat de jongens van coach Alan Haydock in de eerste seizoenshelft periodekampioen zijn geworden in de 2de afdeling van het Nationaal voetbal, de vroegere ‘derde klasse’. “Daarmee verzekerde het eerste elftal zich van een ticket voor de eindronde en behoort het voor het eerst in de geschiedenis van de club tot de mogelijkheid om door te stoten naar de 1ste afdeling van het Nationaal voetbal. Het bestuur bezint zich alvast over de toekomst, want meedoen op dit niveau – in de vroegere “tweede klasse” – vraagt naast verdere sportieve groei ook de nodige professionele omkadering” zegt voorzitter Patrick De Doncker.  
 
Wim Couck aangesteld als algemeen manager van KVK Ninove 
 
Wim Couck werd in dit kader recent door het bestuur binnen gehaald. Wim zal de rol opnemen van algemeen manager van de club. Wim is voor voorzitter Patrick De Doncker geen onbekende. Beide heren waren in het verleden hechte voetbalpartners bij Eendracht Hekelgem en FCV Dender. “Wim kent het reilen en zeilen van het voetbal op verschillende niveaus. Hij nam ook algemene en commerciële management-verantwoordelijkheden op zich bij clubs zoals onder andere Eendracht Aalst. Wim is de juiste man om met onze club professionele stappen vooruit te zetten en om de club verder te structureren, nieuwe vrijwilligers in het verhaal te betrekken en het imago van de club te versterken”, zegt voorzitter De Doncker. KVK Ninove heeft de ambitie om de fierheid van de sponsors en de Ninoofse supporters te versterken en hen actiever bij het voetbalgebeuren op de kloppers te betrekken”, aldus de voorzitter. Op dit moment is Wim zich achter de schermen aan het inwerken. Maar de gedrevenheid van Wim zal snel voelbaar zijn in de dagdagelijkse werking. Hij zal vernieuwing brengen en ondernemerschap tonen, onder andere voor onze Socio VIP club. 
“We mogen terecht fier zijn op onze spelers, de sportieve staf, de vele jeugdopleiders, afgevaardigden, geëngageerde bestuursleden én vele vrijwilligers en supporters van onze club”, voegt Gunther Van der Perren, bestuurder bij KVK daaraan toe. “Ze dragen allemaal hun steentje bij aan ons project om Samen Sterker te staan voor een succesvolle toekomst van onze club”. Gunther Van der Perren is, samen met Patrick De Doncker, sportief verantwoordelijke voor het eerste elftal. Bovendien is hij de sportieve verantwoordelijke van en drijvende kracht achter het tweede elftal van KVK Ninove. Ook binnen Ninove B leeft het enthousiasme en is de ambitie groot om het project dat vorig jaar is opgestart naar een hoger niveau te tillen.
 
 
 
TVJO Johan Hertveldt geeft de fakkel door en gaat nieuwe uitdaging aan binnen de club 
 
Onze jeugd is vandaag voor het vierde seizoen op rij actief op Interprovinciaal niveau. Vier seizoenen terug werd Johan Hertveldt aangesteld als TVJO om met de jeugdwerking een stevige stap vooruit te zetten. Wat toen nog een verre ambitie was, is nu realiteit. De jeugd van KVK Ninove staat sterker en weet sportief weerwerk te bieden tegen clubs als Eendracht Aalst, Olsa Brakel en FCV Dender die al langer op dit niveau meedraaien.  
 
Johan Hertveldt is bij de start van zijn engagement voor KVK Ninove met het bestuur overeengekomen dat hij de fakkel na een aantal jaar zou doorgeven op het moment dat we het gevoel hebben dat we echt die stap verder staan. We zijn nu 4 jaar later en KVK Ninove is fier op wat er gerealiseerd werd. Maar we willen de komende jaren verder vooruit gaan op sportief en extra-sportief vlak, zegt het jeugdbestuur. “Met het bestuur hebben we afgesproken om samen de toekomst voor te bereiden en naar de juiste TVJO voor de komende jaren op zoek te gaan. Ik zal het project met zorg overdragen zodat de inspanningen van de voorbije jaren blijven renderen. Er zitten in onze sportieve staf zeer sterke figuren, die de jeugdwerking mee dragen en ook zij zullen waken over de toekomst. Daar hebben we met de betrokken partijen open over gesproken” zegt Johan Herveldt. 
 
Johan blijft volgende jaren actief binnen KVK Ninove. De rol die hij na het doorgeven van zijn TVJO-schap zal opnemen binnen de club zal hij verder uitwerken met het bestuur en de voorzitter, maar nu ligt er eerst nog voldoende werk op de plank bij de jeugd voor de tweede seizoenshelft. 
 
 
 
Jeugd op weg naar een 4 sterren-werking? Alle kansen voor jeugd en jeugdopleiders 
 
Vorig jaar werd de licentie om Interprovinciaal voetbal aan te bieden verlengd en behaalde KVK Ninove 3 sterren. Het volgende objectief is om de 4 sterren binnen te halen. Daarvoor is doorstroom vanuit de jeugdwerking naar het eerste elftal nodig. Dit project heeft Johan Hertveldt de afgelopen jaren mee uitgebouwd. “Het doet me als TVJO enorm veel plezier vast te stellen dat er recent een U17 speler, die al bij onze belofteploeg speelt, speelminuten kreeg bij het eerste elftal. Een tweede speler staat klaar om zijn entrée te maken. Er werd besloten om na de winterstop in alle geledingen van de bovenbouw en in sommige ploegen van de middenbouw spelers door te laten schuiven naar boven. We bieden deze sportieve prikkel om het potentieel van elke speler op het juiste niveau en op het juiste ogenblik verder te ontwikkelen”, aldus de huidige TVJO. Hij blijft het project van KVK Ninove en de ambitie tot doorstroom naar het eerste elftal sterk genegen.  
 
Ook jeugdopleiders krijgen bij KVK kansen om door te groeien. Joery Cammu groeide als talentvolle jeugdopleider binnen onze jeugdwerking en maakte dit seizoen een succesvol debuut als beloftecoach, een rol die hij ook volgend seizoen en met de volle steun van het bestuur zal blijven waarnemen. We zijn terecht fier dat iemand van onze eigen sportieve kern deze mooie prestatie weet te leveren. 
 
 
 
Ambitieuze DIVAS blijven investeren in groei op alle vlakken en hebben goesting in nationaal voetbal 
 
Dat de Divas de meisjes- en vrouwenafdeling van KVK Ninove een parel is binnen de groen-zwarte werking, zal niemand verbazen. Net zoals bij de jeugdwerking van KVK Ninove hebben de Divas een partnerschap aangegaan met de ladies van KAA Gent. Zo wordt de doorstroom van zeer talentvolle spelers verzekerd. De Divas bieden een totaalaanbod aan meisjes- en vrouwenvoetbal: van voetbal voor de allerkleinsten bij de  “Young Divas”, over reguliere jeugdteams, drie volwassen teams tot voetbal op recreatief niveau voor vrouwen die op latere leeftijd willen proeven van het spelletje. “Inmiddels evolueert het sportief niveau van de DIVAS werking heel gunstig en schrijven twee jeugdploegen (U16 en U13) geschiedenis door voor het eerst door te stoten naar de 1/8ste finale van de Beker van België (tegenstanders zijn Lierse Kempenzonen en Standard Luik). Bovendien wakkert de sportief sterke prestatie van de A-kern de ambitie, maar ook de goesting aan, om zo snel mogelijk op Nationaal niveau te gaan meedraaien. In het licht daarvan trekt de ploeg alvast een aantal toppers en  versterkingen aan” aldus Reginald Vertongen, bestuurder van KVK Ninove, en sportief coördinator van de Divas. 
 
 
 
Kloppers hopen op tweede kunstgrasveld 
 
KVK Ninove heeft op de Kloppers met 22 jeugdploegen, 2 eerste ploegen en 1 belofteploeg wel een hele grote uitdaging op het vlak van infrastructuur. Neem daarbij dat we in de toekomst ook nog plannen hebben om de werking van de groeiende Divas afdeling, geleidelijk aan te integreren op de terreinen van de Kloppers. Met één kunstgrasplein en een grasveld dat gezien de weersomstandigheden in de wintermaanden vaak onbespeelbaar is, dringt de hoge nood naar een tweede kunstgrasplein zich meer en meer op. De gesprekken daarover met de sportdienst en de schepen van sport werden terug opgenomen en de club zal eind maart een subsidiedossier indienen met als objectief in de zomer van 2023 een nieuw kunstgrasplein aan te leggen, om zodoende een maximale bezetting en vlotte werking van alle geledingen van onze club voor de toekomst te verzekeren. 
 
 
 
Wie gaat er mee op pad?  
 
Wie zich geroepen voelt om de werking van onze club te ondersteunen, mag zich zeker melden. KVK Ninove en KVK Ninove Divas zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar medewerkers die mee een rol willen spelen bij de uitbouw van de club zowel op sportief, extra-sportief, commercieel, digitaal of infrastructureel vlak. Ook medewerkers voor de socio VIP club, de kantine of begeleiders voor wedstrijden van onze eerste ploeg, mogen zich zeker melden via kvkninove.voetbal@gmail.com.  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief