GERAARDSBERGEN/NINOVE - Maak kennis met kunstenaars Ingrid De Vuyst en Staf Sunaert

C21

GERAARDSBERGEN/NINOVE - Maak kennis met kunstenaars Ingrid De Vuyst en Staf Sunaert

20220911_114703__kopie_
Staf en Ingrid tijdens de stripbeurs in Aalst.- Foto marc colpaert
 
Ingrid De Vuyst uit Ninove en Staf Sunaert uit Geraardsbergen zijn allebei gebeten door de microbe van het schrijven en tekenen van stripverhalen en als illustrator. Wij hadden een gesprek met dit duo tijdens de stripbeurs in Aalst in september. Staf Sunaert is tevens de organisator van het Stripfestival in Geraardsbergen, Kunstenaar en Scenarioschrijver van stripverhalen 
Na haar Studies kunsthumaniora en Graduaat Plastische Kunsten in Brussel werkte Ingrid De Vuyst uit Ninove sinds 1986 als zelfstandig plastisch kunstenaar, illustrator, portret- en dierenschilder. Ingrid: "Aangezien kunst en natuur voor mij onafscheidelijk verbonden zijn, en dieren in het bijzonder een grote bewondering en passie bij mij teweeg brengen, schilder ik liefst dieren en mensen, zowel met aquarel, pastel, acryl als met olieverf op doek. Daar stripverhalen sinds mijn prille jeugd een passie zijn, en de droom om daaraan mee te werken steeds gebleven is, kleur ik sinds 2007 stripverhalen in. Zowel met de hand als digitaal. Intussen heb ik meegewerkt als tekenaar aan een de strip “scoutswoord erewoord”
Ook de strip “Zegening der ringen” en “Blauwe Bliksem”, een trilogie, zijn intussen van mijn hand."
 

De Scenarist van Blauwe bliksem 1,2 en 3 is dan weer Staf Sunaert uit Geraardsbergen, zelf ook autodidact  kunstenaar . Hierna volgde een “one shot” stripverhaal,  zijnde “Bronzen Beeld” (dit gaat over de bokser Cyriel Dellanoit, uit Geraardsbergen) alsook  een Artbook, “indians and nature”. In november dit jaar verschijnt een nieuwe serie, “Ley” eveneens met Staf Sunaert als scenarist. Sins enkele jaren organiseert Staf tevens  - meestal in de maand maart - een stripfestival in Geraardsbergen. Door de corona moest dit al enkele jaren worden uitgesteld, maar hopelijk kan het in maart 2023 doorgaan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 mei 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief