Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi van Shotokan Karateclub HERNE

C21

Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi van Shotokan Karateclub HERNE

1_dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__6_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - Hoofdtrainer bij Shotokan Karateclub Herne Didier Van Heymbeeck (3de dan) - Frank Van de Mergel (5de dan) van Taisho Karateclub Lede en Jean-Pierre Meert (6de dan) van Taisho Karateclub Lede - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__1_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__2_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__3_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__4_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__5_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__7a_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - © Deschuyffeleer
 
Dynamic_karatetornooi_shotokan_herne_okt_2022__9_
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - Dynamic cup winnaar 2017 Arnaud Vicaire - © Deschuyffeleer
 
P1020930
HERNE - Terug veel belangstelling voor het Dynamic karatetornooi - Laura Desmedt - © Deschuyffeleer
 

Zondag organiseerde Shotokan Karateclub Herne op de dojo in de sporthal Hernekouter - na een onderbreking van twee jaar - terug zijn jaarlijks nationaal Dynamic Cup Karatetornooi. Het tornooi is een samenwerking tussen Shotokan Karateclub Herne en karateclub Taisho uit Lede en karateclub Hiryu uit Ninove. De inschrijvingen klokten af met een derde meer inschrijvingen dan in 2019. Net geen 300 karateka’s, vooral jongelingen, uit heel België namen het tegen elkaar op. Al vanaf 9 u bonden zo de jongere deelnemers tot miniemen gemengd en volgens leeftijd de 1 tegen 1-strijd aan. De Dynamic Cup is een wedstrijd erkend door de JKA (Japan Karate Association). De massale belangstelling valt allicht te verklaren door de corona-onderbreking en ook omdat enkele clubs hun organisatie de twee voorafgaande jaren hebben moeten afgelasten.

Jeugd heeft het sporten niet verleerd  

Karateka Luc De Smet - 2de Dan: “Na de verwarring en onzekerheid rond corona lijkt de jeugd de weg naar de sportclubs teruggevonden te hebben. Verscheidene clubs moeten thans noodgedwongen de inschrijvingen stoppen en ook voor Shotokan Karateclub Herne is de belangstelling overweldigend. Met nog slechts een paar beschikbare plaatsen flirt ook onze club met een inschrijvingsstop. Het probleem is dat de bovenzaal gewoon te klein is om nog meer karateka’s te kunnen ontvangen”.

“Gelukkig heeft onze jeugd het sporten niet verleerd. En dat is niet alleen hartverwarmend voor de plaatselijke karateclub Shotokan Karateclub Herne maar ook voor alle sportclubs die zich voor honderd percent smijten om hun jeugdig publiek duidelijk te maken dat sporten niet alleen de conditie verbetert. Het gaat ook overgewicht tegen, het is eveneens goed voor het zelfvertrouwen en het leert tevens omgaan met emoties zoals boosheid en verdriet bij het verliezen. Bovendien is de sportclub de ideale plaats om meer en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken”, aldus nog Luc De Smet.

Samenwerken organisatorisch een noodzaak

Ook hoofdtrainer bij Shotokan Karateclub Herne Didier Van Heymbeeck (3de Dan JKA - Japan Karate Association), Frank Van de Mergel (5de Dan JKA) van Hiryu Karateclub Ninove en Jean-Pierre Meert (6de Dan JKA), oprichter en hoofdverantwoordelijke van Taisho Karateclub Lede zijn het daar roerend mee eens. Sensei Jean-Pierre Meert: “Dat de editie 2022 van de Dynamic Cup veel succes heeft gekend valt niet te ontkennen. Met honderden pupillen, preminiemen, miniemen, cadetten, scholieren, junioren en senioren zakten zij van over gans België af naar de Hernekouter. Op gebied van aantal deelnemers zijn het vooral de provincie Oost-Vlaanderen en Luik die de kroon spannen. Dat allemaal in goede banen leiden vergt niet alleen ervaring maar ook veel inzet en discipline. Dat we organisatorisch dan ook op de medewerking van drie clubs kunnen rekenen is goed meegenomen. Als karateclub de  Dynamic Cup alleen op het getouw zetten is op voorhand een verloren zaak”.

Winnaar Maxime Galet  

De Dynamic Cup is een wedstrijd erkend door de JKA. Ook dit jaar was er een winnaar van de wisselbeker, de winnaar in  zowel Kata als Kumite. Die wisselbeker ging naar Maxime Galet van de Gentse Karateclub Shinbu. Maxime is een aankomend talent en lid van de nationale ploeg. Als junior is hij al herhaaldelijk geselecteerd geweest voor internationale wedstrijden. Hij was ook al in 2017 de winnaar van de Dynamic Cup.

Ook talent van eigen bodem

Luc De Smet: “Ook onze grote belofte van eigen bodem Laura Desmedt deed het uitstekend. Zij veroverde brons op het tornooi in Herne. Laura was ook op 2 oktober in Kortrijk vierde in Kata (stijloefening) op het Vlaams kampioenschap in de reeks scholieren meisjes. Ze werd geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap (8 Vlaamse en 8 Waalse geselecteerden) op 16 oktober in Eigenbrakel en ook daar eindigde ze op een vierde plaats. We zijn heel fier het nummer 4 van België in onze middens te mogen hebben”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief