GERAARDSBERGEN/NINOVE - Wie weet er meer over het mysterieus schilderij van Karien

C21

GERAARDSBERGEN/NINOVE - Wie weet er meer over het mysterieus schilderij van Karien

20230801_155334__kopie_
Karien met haar schilderij.- Foto marc Colpaert
 
20230801_155252__kopie_
Een detail van het schilderij.- Foto Marc Colpaert
 
Toevallig kwamen wij in contact met Karien Tielemans uit Geraardsbergen en die zit met een prangende vraag. Onlangs kocht ze een mooi schilderij in de Kringloopwinkel in Ninove. Ze hoopt via www.editiepajot.com antwoorden te krijgen op haar vragen, zoals: wie heeft dit schilderij een kopie van Sint-Maarten van Antoon Van Dijck, geschilderd en waar heeft het ooit gehangen. Wat is het verhaal achter dit schilderij? U helpt toch ook mee om dit mysterie op te lossen.
Karien Tielemans uit Geraardsbergen wil graag meer weten over een schilderij dat ze enige tijd geleden kocht in de Kringwinkel in Ninove. Ze wil graag meer info hebben over dit schilderij. Hoe kwam dit schilderij in de Kringwinkel terecht in Ninove. Waarschijnlijk heeft dus een inwoner uit Ninove of de omstreken van Ninove, het schilderij daar binnengebracht. Wie heeft het geschilderd. Het is een mooi en groot schilderij en onderaan staat de vermelding 'L Martijn'. Of dit een verwijzing is naar de kunstenaar of de naam is van het schilderij is niet duidelijk. Ze vond het werk in de Kringwinkel Ninove en is heel tevreden dat het niet op de vuilnisbelt terecht kwam. 
Het gaat over een schilderij van  Antoon van Dijck 1599 -1641 Sint-Maarten. Het origineel hangt in de kerk van Zaventem. Want Antoon Van Dijck vond ooit een lief(Ann) in Zaventem en bleef daar wat plakken, hoe zou je zelf zijn. Wie meer informatie heeft over dit schilderij, alle info is welkom bij Karien. Wie interesse heeft in het werk dat ingelijst 120 cm hoog en 100cm breed is, kan ook steeds bij Karien terecht. Los je mee dit mysterie op en weet je meer over dit schilderij stuur dan alle info door naar het emailadres van Karien: Karien.tielemans@telenet.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jul 2024

archief