Voorstellingen van de muzikale praline ‘Pauline & Paulette’ in het Pajottenland

C21

Voorstellingen van de muzikale praline ‘Pauline & Paulette’ in het Pajottenland

Editiepajot-asse-dilbeek-geraardsbergen---pauline-en-paulette-foto-roger-mortelmans
© Roger Mortelmans
 

Asse/Dilbeek/Geraardsbergen - De musical Pauline & Paulette is een grote uitdaging voor Judas TheaterProducties en zal opgevoerd worden op niet minder dan dertig verschillende locaties. Dit is, volgens artistiek leider Sam Verhoeven, vrij uniek in het huidige muzieklandschap.

De muzikale praline Pauline & Paulette is gebaseerd op de bekende film van Lieven Debrauwer en het was componist en dirigent Dirk Brossé die met het idee kwam om met het gegeven een musical te maken. Hij componeerde er trouwens ook de muziek voor en de liedjesteksten zijn van Pol Vanfleteren. De regie is in de kundige handen van Frank Van Laecke, die Pauline & Paulette een modern sprookje en een muzikale praline noemt.

Pauline & Paulette brengt het verhaal van de 60-jarige Paulette, die de geest heeft van een 7-jarige. Reeds haar hele leven woont ze bij haar oudste zus Martha. Maar Martha overlijdt en wie gaat er nu voor Paulette zorgen. Haar twee overige zussen willen haar naar een home brengen, maar het testament van Martha stipuleert dat zij voor Paulette moeten zorgen, want anders ontlopen zij de erfenis. Pauline gaat bij Paulette inwonen en een nieuwe wereld gaat voor hen open.

Speciaal in het script is wel dat er regelmatig flashbacks komen van de overleden Martha. Op die manier krijgen de toeschouwers een goed beeld van de onderlinge verstandhouding tussen de vier zussen. Pauline wordt gespeeld door Erna Palsterman die hiermee haar langverwachte come-back als musicalcorifee maakt. Liliane Dorekens is Paulette en Marilou Mermans is Céline. An Vanderstighelen speelt Martha. Verder bestaat de cast nog uit Charline Catrysse en Dirk Van Vaerenbergh.  

Op 26 januari gaat Pauline & Paulette in première in Antwerpen. Nadien trekt de voorstelling tot eind maart langs de Vlaamse theaters en culturele centra om nadien in Antwerpen nog enkele voorstellingen te geven.

Zondag 2 februari in CC De Abdij Geraardsbergen, zaterdag 22 februari in CC Asse en zondag 30 maart in CC Westrand Dilbeek.

www.judastheaterproducties.be

foto: 1ste rij:  Charline Catrysse, An Vanderstighelen, Liliane Dorekens, Erna Palsterman, Marilou Mermans en Dirk Van Vaerenbergh 2de rij: Sam Verhoeven, Lieven Debrauwer en Frank Van Laecke

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2014
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief