Artikels Archief van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN- Kom de Wereldwinkel ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Kom de Wereldwinkel in Geraardsbergen ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade. Tijdens de Week van de Fair Trade (5 tot en met 15 oktober) organiseren de Oxfam Wereldwinkels tal van acties en leggen ze de link tussen klimaat en eerlijke handel. In de winkels lopen er tijdens de Week van de Fair Trade verschillende productacties: zo krijg je bij aankoop van vier pakken koffie een leuke verrassing. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Cartoonexpo tijdens de openingsuren van de bib van Geraardsbergen

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Amnesty International organiseert Human Rights cartoonexpo in samenwerking met de stedelijke bibliotheek van Geraardsbergen. Deze cartoonexpo is gratis te bezoeken en loopt van 3 oktober tot en met 30 oktober tijdens de openingsuren van de bib. Uit de goede antwoorden worden drie formulieren getrokken die elk een verrassingspakket winnen gevuld met Oxfam Wereldwinkelproducten. De Human Rights Cartoonexpo is een  
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Bezwaar bij de aanleg van een voetpad aan de Zarlardingestraat

Editie_geraardsbergen_windmolen_2__kopie_
Illustratiebeeld, het is niet altijd veilig op het voetpad.- Foto Marc Colpaert
 
De aanleg van een voetpad  in een bebouwde woonstraat is een vanzelfsprekende zaak .Vanzelfsprekend  grondrecht is ook dat de wegeninfrastructuur voorziet in veilige  verplaatsingsmogelijkheden voor ALLE weggebruikers die zich op eigen kracht (te voet, met de fiets of gelijkaardige) of met een voertuig verplaatsen. Het geplande voetpad voorziet niet in deze veilige verplaatsingsmogelijkheden voor iedereen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Campagne ‘Modder op de weg’ wil landbouwers en andere weggebruikers dichter bij elkaar brengen

Infoavond_modder_op_de_weg
Ingezonden foto
 
Tijdens de oogsttijd rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan anders. In combinatie met herfstige weersomstandigheden zorgt dat al eens voor modder op de weg. Met de campagne ‘Modder op de weg’ stelt Lokaal Bestuur Geraardsbergen verkeersborden ter beschikking die waarschuwen voor mogelijk slipgevaar door modderplekken. Tegelijkertijd roepen we op tot meer wederzijds begrip en respect tussen landbouwers en andere weggebruikers.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Politie Geraardsbergen/Lierde controleert op overlast en drugs in de stationsomgeving!

Image00003__kopie_

De Politie Geraardsbergen/Lierde organiseerde op vrijdag 23 september een grootscheepse controleactie in de stationsomgeving van Geraardsbergen. Naast de inzet van eigen inspecteurs, kon het korps ook rekenen op mensen van Securail en 2 drugshonden met begeleider van de Federale Politie. Twee personen werden effectief aangehouden voor drugsverkoop. Verder stelde men onder meer 10 pv’s op voor het bezit van verdovende middelen en werd een voertuig 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zet de deuren open voor het publiek

Egeltuin__2_
Een egeltuin bij SOS Wilde dieren.- Foto ingezonden
 
Op  zondag 2 oktober is het weer zover! Vanaf 10 uur stelt SOS Wilde Dieren  zijn deuren open voor het grote publiek.  Zo kan je niet enkel nader kennismaken met de werking van ons opvangcentrum, maar ook met alle wilde dieren die bij ons te gast zijn. De toegang is nog steeds gratis al mag u natuurlijk steeds lid of ere-lid worden. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Loketten administratief centrum Lokaal Bestuur Geraardsbergen opnieuw operationeel

Geraardsbergen_stadhuis
Foto Marc Colpaert
 

De loketten van het administratief centrum van Lokaal Bestuur Geraardsbergen zijn opnieuw grotendeels operationeel. Donderdag was het lokaal bestuur getroffen door malware, een kwaadaardige vorm van software, waardoor de dienstverlening in het gedrang kwam en de loketdiensten moesten sluiten. De diensten Bevolking, Rijbewijzen en Vreemdelingenzaken konden intussen opnieuw opstarten 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Helix, Duurzaam Educatiepunt organiseert tal van wandelingen

A_de_helix
 

Nog geen plannen voor volgende weken? Geen probleem, De Helix in Gerardsbergen geeft je graag enkele suggesties voor de komedne weken. Zo is er een natuurwandeling voor dummies op zondag 2 oktober van 14.00u tot 16.30u. Leer je omgeving beter kennen op een laagdrempelige manier. Je zal versteld staan bij de mooie, kleine dingen waar je voorheen voorbijliep. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Ter land, ter zee en in de lucht met de leerlingen van het Regina Caelilyceum in Geraardsbergen

6d481898-2c2a-448d-b6b7-745946d9370c
Ingezonden foto
 

Donderdag 15 september trokken alle derdejaars van het Regina Caelilyceum van Dilbeek naar Geraardsbergen. Op het provinciaal domein De Gavers kreeg elke klas vier activiteiten voorgeschoteld. De leerlingen met zeemansbenen konden hun hartje ophalen met het vlotten bouwen of kanovaren, de durfals zochten hogere sferen op bij het muurklimmen en voor wie liever op de begane grond bleef, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN/NINOVE - Maak kennis met kunstenaars Ingrid De Vuyst en Staf Sunaert

20220911_114703__kopie_
Staf en Ingrid tijdens de stripbeurs in Aalst.- Foto marc colpaert
 

Ingrid De Vuyst uit Ninove en Staf Sunaert uit Geraardsbergen zijn allebei gebeten door de microbe van het schrijven en tekenen van stripverhalen en als illustrator. Wij hadden een gesprek met dit duo tijdens de stripbeurs in Aalst in september. Staf Sunaert is tevens de organisator van het Stripfestival in Geraardsbergen, Kunstenaar en Scenarioschrijver van stripverhalen  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Helix bestaat 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden

Aa_helix_2
 
Tal van leuke activiteiten in De Helix op zondag 18 september want het is feest de Helix bestaat 25 jaar en dat mag niet onopgemerkt doorgaan. De Helix organiseert opnieuw heel wat leuke activiteiten in en rond hun vestiging in Geraardsbergen. Ga mee op stap en ontdek de kracht van de zomerse natuur. Meer weten ga een kijkje nemen op de website van De Helix.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

VOLLEZELE - Volgens Hendrik Deschuyteneer is “Muziek componeren en schilderijen maken hetzelfde”

Maraganda___afbeelding_i_tunes
 

Hendrik Deschuyteneer (Henri Spider) is al meer dan vijftig jaar actief als componist en auteur en heeft ondertussen al vele honderden liedjes geschreven voor binnen -en buitenlandse artiesten en orkesten. Dat hij ook actief is als kunstschilder is minder geweten, maar komt de laatste tijd alsmaar meer  in de belangstelling. “Muziek componeren en schilderen is voor mij eigenlijk hetzelfde, omdat ik van oordeel ben dat zowel een liedje als een schilderij vanuit het hart moeten komen en een gevoel en sentiment moeten overbrengen naar het publiek toe”, aldus Hendrik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Marnixring Zuid-Oost Vlaanderen geeft een cheque van 700 euro aan de Heetveldemolen

Editie_galmaarden_cheque_marnix_ring_1__kopie_
Een cheque voor de Heetveldemolen.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag, tijdens de open monumentendag, gaf Marnixring Zuid-Oost Vlaanderen rond de klok van 15 uur een gift van 700 euro aan  Monique en Hubert van de Heetveldemolen in Galmaarden. De groep van de Marnixring Zuid-Oost Vlaanderen passeerde langs de molen in de coronatijd tijdens een wandeling en besloot de leden de kans te geven de prijs van één "uitgespaarde" maaltijd in De Kalvaar, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Fietsers blijven nog steeds in de kou staan

A_geraardsbergen_fietsers_3
Aan de Pol Antheunisstraat, kerk-Overboelare: geen aansluiting naar Denderjaagpad, even verderop voorbij de spoorwegbrug.
 
Volgens Rebus vzw bewegen en sporten is er nog veel werk aan de winkel ook na de drie ‘fietszones’ die er gemaakt werden in Geraardsbergen (september 2022). Fietsers hebben een aaneensluitend netwerk van wettelijke fietspaden en –straten nodig tussen ALLE dorpen, naar de stadsring, naar Denderjaagpad, naar Markt, naar treinstations(stad, Moerbeke, Schendelbeke, Idegem, Zandbergen), naar bestaande degelijke fietspaden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Twee draaiorgelspelers verdedigen Vlaams-Brabantse kleuren tijdens Belgisch kampioenschap Orgeldraaien 2022 in Geraardsbergen

Editie_geraardsbergen_markt_2__kopie_
Binnenkort heel wat orgels in de straten van Geraardsbergen.- Foto Marc Colpaert
 

Het Belgisch kampioenschap voor het eerst in Geraardsbergen. Op zaterdag 17 september 2022 organiseren Lokaal Bestuur Geraardsbergen en vzw MechaMusica de 11de editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. ‘Open’ betekent dat zowel particuliere als professionele draaiorgelspelers naar de nationale titel kunnen dingen. Vijftien draaiorgelspelers doen een gooi naar de nationale titel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - GROEN Geraardsbergen organiseert info-avond rond klimaatarmoede

Editie_geraardsbergen_manneke_pis_2__kopie_
Illustratiebeeld. -Foto Marc Colpaert
 
Klimaatarmoede is zoveel meer dan te weinig hebben. Op donderdag 29 september om 20u organiseert Groen Geraardsbergen een info-avond rond “klimaatarmoede”. Deze gaat door in de Parketzaal (2° verdiep) van jeugdcentrum ‘de Spiraal’, Zakkaai 29 te Geraardsbergen. De inleiding zal gegeven worden door Michel Debruyne. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE - Automatenkantoor KBC sluit nu al de deuren in afwachting komst Batopin geldautomaten

Batopin
HERNE - Automatenkantoor KBC sluit nu al de deuren in afwachting komst Batopin geldautomaten - © Deschuyffeleer
 

Het KBC-automatenkantoor in het centrum sluit vanaf zaterdag 17 september eerstkomend de deuren. Overigens verdwijnen niet enkel bij KBC de automaten maar binnenkort ook bij andere grote banken. In de plaats komt er dan verspreid over het ganse land een netwerk van bankneutrale automaten beheerd door Batopin, een initiatief van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC..... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

GERAARDSBERGEN - Feest op zaterdag 3 september en meezingen met #Like Me

Editie_geraardsbergen_like_me_1__kopie_
Veel volk op de Markt.- Foto Marc Colpaert
 
Traditiegetrouw wordt de zomerkermis in Geraardsbergen afgesloten met Muurrock 4 Kids. Dit jaar was het evenement aan zijn 10de editie toe. Op zaterdag 3 september vanaf 13 uur werden de Vesten en de Markt omgetoverd tot een paradijs voor kinderen met heel wat animatie en een optreden van #LikeMe. Daar kwamen heel wat jeugdige kijkers op af.
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO – Beleef een leuk dartstornooi want Darts Travel heeft nog tickets voor Wieze

Darts_travel_belgian_darts_open__3_
 

Kurt Derauw uit Tollembeek  is sinds vorig jaar actief bezig met het organiseren van reizen naar tal van dartstornooien, niet enkel in België maar ook ver daarbuiten. Hij speelt zelf geen darts, maar hij werd na contact met heel wat enthousiaste en gemotiveerde dartsfans door de microbe gebeten. Hij kreeg een heel warm gevoel bij de dartswereld en wilde graag iets doen. Dan kijk je al snel bij waar je mogelijkheden en expertise liggen, en was de stap om busreizen naar dartswedstrijden te organiseren, snel gezet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Veel renners voor de laatste Stadsprijs in zijn huidige vorm

A_a_koers_1
De koers was nog bezig.- Foto Marc Colpaert
 
Op woensdag 31 augustus werd de Stadsprijs voor de laatste keer in zijn huidige vorm gereden in de straten van Geraardsbergen. Hoeveel renners er aan de start kwamen weten wij niet, maar gezien de omvang van het peloton waren er dit veel, heel veel zelf. Wij waren zelf jaren van de partij om van deze wedstrijd een mooi fotoverhaal te maken. Maar ook al is het de laatste Stadsprijs in deze vorm, al de 104 de trouwens, . 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief