Artikels Archief van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Kleuterschool De Stroom krijgt refter en drie nieuwe klasse

Jim_3983
 

De juffen van De Stroom in Goeferdinge legden zelf de eerste voor de bouw van drie nieuwe klassen voor kleuterschool Die uitbreiding is nodig om het groeiende aantal kleuters op te vangen. In 2014 waren dat twintig kindjes en in de drie jaar tijd dat de wijkschool al bestaat is het aantal meer dan verdubbeld, op termijn worden dat er tachtig.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Geslaagd kermisgebeuren in Nieuwenhove

Jim_3983
 

In de deelgemeente Nieuwenhove werd in het buurthuis ‘Beukenhof’ en op de beukeweide de najaarskermis gehouden. Tijdens de welkomstreceptie werd toelichting gegeven betreffende de plannen van de Dorpsraad i.v.m. deelname aan “de Boom van het jaar 2018” gevolgd door een presentatie over de Nieuwenhoofse beuk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Eclips TV voltijds in de ether op 15 oktober. Een volwaardig aanbod voor 50-plussers en mantelzorgers

5fe2cb4f-8903-4460-9200-a9fdbfb67ab9_original
 

Eclips TV, de zender die zich richt naar 50-plussers en mantelzorgers, breidt vanaf 15 oktober haar aanbod aanzienlijk uit. ‘We gaan voltijds in de ether’, legt directeur David Larmuseau uit. ‘Voortaan zonder herhalingen tussen 8.00 en 20.00 uur.’

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Vernieuwde leraarskamer voor BSBO De Drempel

Img-20171005-wa0009
 

De leerkrachten van de BSBO DeDrempel, de basisschool bijzonder onderwijs van het GO!, kregen als cadeau voor de dag van de leerkracht een ‘gepimpte’ leraarskamer. Het verfraaide lokaal is de ideale plek om te werken, een kopje koffie te drinken of te overleggen met de collega’s.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - OKRA Overboelare hield bedankingsmoment

890dwb03w43okra-overboelare-hield-bedankingsmoment
 

De Overboelaarse afdeling van OKRA, een beweging van, voor en met 55-plussers, hield een dankmoment met  diner in de feestzaal Villa Wilson. Hiermee wou  teamleider Georges Cauchie de bestuursleden en medewerkers van seniorenvereniging in de bloemetjes zetten voor hun geleverde inspanningen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Eldoradofietsers schenken 1000€ aan De Okkernoot

890dwb07w42eldoradofietsersschenken-cheque-1000e282ac-aan-okkernoot1
 

De wielertoeristenclub Eldoradofietsers uit Zandbergen schonken een cheque van 1.000 euro aan de VZW Okkernoot uit Denderwindeke-Vollezele. De Okkernoot  is een tehuis dat woongelegenheid, bezigheid en kortopvang biedt aan mensen met autisme of autismespectrumstoornissen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Techniekacademie TISJ gaat met succes 4de jaargang in

Ta-foto3
 

Vier jaar geleden staken technisch adviseur Guido Haegeman en enkele leerkrachten van het Technisch Instituut Sint-Jozef de koppen bij mekaar om i.s.m. de provincie Oost-Vlaanderen een “techniekacademie” in te richten voor leerlingen uit de 3de graad van de Geraardsbergse basisscholen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Vierdejaars Elektromechanica van KA GERAARDSBERGEN leren schakelingen maken in het thema ‘industriële verlichting’

Ja
 

De richtingen ‘Elektromechanica’ en ‘Industriële ICT’ op het KA Geraardsbergen bereiden de leerlingen voor op de beroepen van de toekomst. De leerlingen van het 4de jaar ‘Elektromechanica’ leerden in de les van PV elektriciteit (gegeven door Dhr. Wauters) zelf schema’s te schakelen binnen het thema industriële verlichting.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Eldoradofietsers schenken checque twv €1000 aan Vzw de Okkernoot

890dwb07w42eldoradofietsersschenken-cheque-1000e282ac-aan-okkernoot
 

De wielertoeristenclub Eldoradofietsers uit Zandbergen schonken een cheque van 1.000 euro aan de VZW Okkernoot uit Denderwindeke-Vollezele. De Okkernoot is een tehuis dat woongelegenheid, bezigheid en kortopvang biedt aan mensen met autisme of autismespectrumstoornissen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Mûr de Bretagne en Muur van GERAARDSBERGEN verbroederen

Editiepajot_jimmy_godaert_muur_moet_terug_in_ronde_van_vlaanderen
 

Mûr de Bretagne wordt de derde speler in het internationaal “Muurverbond” tussen Geraardsbergen en steden die ook een ‘Muur’ bezitten . Eerder werd al verbroederd met de Muro van het Italiaanse dorp San Pietro di Feletto.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Scholen stimuleren ouderparticipatie in strijd tegen kinderarmoede

Ouderparticipatie
 

‘Kinderen uit kwetsbare gezinnen voelen zich beter op school en presteren ook beter wanneer de ouders nauw bij de schoolwerking zijn betrokken’, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. Daarom wordt een projectoproep gelanceerd om een actieve ouderparticipatie te stimuleren. Scholen kunnen tot 22 oktober een aanvraag indienen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Nieuw buurthuis via publiek-private samenwerking

Jim_3836
 

De oude gemeenteschool van Schendelbeke wordt thans gebruikt als buurthuis waar een aantal verenigingen hun werking ontplooien en activiteiten organiseren. Het gebouw heeft niet alleen een grondig structureel onderhoud nodig, maar is ook qua structuur en indeling niet echt ideaal geschikt is om te voldoen aan de noden en vereisten van een modern hedendaags buurthuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Kordate aanpak werpt vruchten af: politiezone GERAARDSBERGEN / Lierde arresteert drugsdealer!

Politie

De politiezone Geraardsbergen/Lierde gaat resoluut voor een veilige en leefbare stationsomgeving. In het kader van haar zonaal veiligheidsplan kondigde ze midden september de actie ‘veilige stationsbuurt’ aan, waarbij de aanpak van straatcriminaliteit en overlast met stip op nummer 1 wordt gezet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSDBERGEN - Jonge winnares fotozoektocht Dorpsraad Viane

Uitreiking-fotozoektocht
 

Afgelopen zomer richtte Doprsraad Viane een fotozoektocht in. Elke inwoner kreeg een deelnemingsformulier gratis in de bus. Een reeks van foto’s dienden op de juiste plaats op het dorpsplan gelokaliseerd te worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

TERNAT / GERAARDSBERGEN - Transportgroep Vanderhasselt verhoogt marktaandeel met overname Van Rijckeghem Transport

Transport
Ingezonden foto
 

 De transportgroep rond Michel Vanderhasselt uit Ternat, nam recent de BVBA Van Rijckeghem Transport uit Geraardsbergen over van Jurgen Van Rijckeghem. Het Corporate Finance team van Baker Tilly Belgium (BTB) en Van Damme & Partners begeleidden het overnameproces respectievelijk voor de koper en de verkoper tot een gestructureerde win-win.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Dender Brass viert 5 jarig bestaan met 3de High Tea Concert

890lok5w40denderbraas-viert-5-jarig-bestaan-met-high-tea-concert
 

Na een deugddoende vakantie stelt Dender Brass zijn 5de jaarconcert voor. Op zondag 8 oktober keren ze terug naar zaal de Reep, waar ze in 2012 hun eerste concert gaven, om de muziekliefhebbers opnieuw te vergasten op hun 3de High Tea Concert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Okra Goeferdinge blaast 45 kaarsjes uit

890dwb07w41okra-goeferdinge-blaast-45-kaarsjes-uit
 

Okra Goeferdinge vierde in zaal Sajonara zijn 45 jarig bestaan. Het feest ging gepaard met een receptie, gevolgd door een heerlijk diner en aansluitend een optreden van Eric Michel en Walter De Smet. Dit alles zorgde ervoor dat de dag niet meer stuk kon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN heeft er een nieuw kunstwerk bij

Bw08
 

Op een mooie dag besloot E.H. Cosyns, -toen nog pastoor van Idegem, nu medepastoor in Pollare-, de zolder van de pastorij op te ruimen. Tussen het de verfpotten, borstels en ander ‘bricolagemateriaal’ van zijn voorganger vond hij een klein rolletje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Geslaagde Herfst Opendeur in handelscentrum GERAARDSBERGEN

22096237_1139692319496120_93219563056951907_o
 

De Herfst Opendeur bewijst een succesformule te zijn. In een weeral gezellig shoppingweekend stelden de handelaars van Geraardsbergen hun herfst- en wintercollecties voor aan het publiek, met extra opening van de winkels op zondag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Leerlingenraad KA GERAARDSBERGEN brengt ‘Temptation’ naar JC De Spiraal

890lokw41leerlingenraad-ka-geraardsbergen-brengt-e28098temptation_-naar-jc-de-spiraal
 

De leerlingenraad van het KA Geraardsbergen organiseert op 13 oktober met ‘Temptation’ een vurige fuif in JC De Spiraal. De grond gaat daveren, de dansbenen worden getest en de muziek gaat ongelofelijk hard knallen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief