Artikels Archief van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Winterfoor officieel geopend

Jim_4753
 

Zaterdag werd de winterfoor die staat opgesteld op het Stationsplein, de Markt en de Vesten officieel geopend. De kermiskramers werden door het stadsbestuur ontvangen op het stadhuis waar hen een natje en een droogje aangeboden werd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Markt en Manneken-Pis als thema van Krakelingenstoet

Jim_4951
 

Zondag was het weer zover. Tijd voor het jaarlijkse dubbelfeest van Krakelingen en Tonnekensbrand, het op eeuwenoude tradities gestoelde dubbelfeest dat het begin van de lente en de eindeloze cyclus van het leven symboliseert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Patrick Kerger lanceert nieuw wielerbier

913350_201702231528399966230
 

De aanvang van  het nieuwe wielerseizoen was voor Patrick Kerger  om een nieuwe versie van zijn wielerbier ‘Spartacus ‘op de markt te brengen. Naast de bruine en blonde versie die sinds 2015 op de markt zijn koos hij dit maal voor een amber biertje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Milieuraad start nieuw werkjaar

Jim_4433
 

De milieuraad van Geraardsbergen heeft het startschot gegeven voor het nieuwe werkjaar. Milieu-en natuurverenigingen, wildbeheerseenheden, onderwijsinstellingen, beroepsverenigingen, socio-culturele verenigingen, verenigingen uit de landbouwsector, verenigingen voor handelaars en zelfstandigen, politieke fracties en overige geïnteresseerden zijn samen vertegenwoordigd in de milieuraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDEN - Koopjes en nostalgie bij Belectron

Editiepajot_galmaarden_belectron
De oude vloer is opnieuw zichtbaar. - Foto Colpaert
 
De firma Belectron is volop bezig met het vernieuwen van hun toonzaal. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hinder, maar daar tegenover staat dat er natuurlijk ook koopjes te vinden zijn. En dat niet alleen tijdens de werken werd de oude vloer van vroeger opnieuw zichtbaar een beetje nostalgie van zovele jaren terug. .
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - BSGO Dender gaat krokusvakantie in met carnavalstoet

Jim_4716
 

De leerlingen van BSGO Dender trokken samen met hun juffen en meesters vrijdagnamiddag door de stad in een heuse carnavalstoet. Van peuterklas tot zesde leerjaar was iedereen uitgedost in een kleurrijk kostuum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN trekt de digitale kaart via het Thuisloket

Jim_4629
 

De stad Geraardsbergen zet digitale dienstverlening voorop. Via http://www.geraardsbergen.be kon je reeds heel wat formulieren en documenten downloaden en online aanvragen doen, maar nu gaat de stad nog een stapje verder. Voortaan kan je via het nieuwe Thuisloket op de website een aantal officiële bevolkingsattesten online aanvragen én ze quasi onmiddellijk in je mailbox ontvangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Australische wielerteam Orica in Bar Gidon

Gidon
 

4 renners van het Australische wielerteam Orica werden gisteren verwelkomd in Bar Gidon en konden er een mattentaart proeven voor ze hun verkenning  van de finale van de Omloop het Nieuwsblad aanvatten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

KA GERAARDSBERGEN kiest kleur tegen pesten

1
 

Tijdens de ‘Vlaamse week van het pesten’ organiseert het KA Geraardsbergen heel wat acties rond samenhorigheid, cyberpesten en groepsdynamiek. Mevrouw Denon organiseert voor alle leerlingen uit het derde middelbaar gedurende twee uur een sessie rond pestpreventie met een specifieke focus op elkaar beter leren kennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Inner Wheel NINOVE / GERAARDSBERGEN en Rotary Geraardsbergen Dendervallei schenken cheque van €6000 aan “Een hart voor ALS”

Overhandiging-van-de-cheque
 

Zaterdag organiseerden de leden van Inner Wheel Ninove-Geraardsbergen en Rotary Geraardsbergen Dendervallei de derde editie van hun Lovely Red. Een fantastisch leuke avond waar uiteraard voor de nodige sfeer wordt gezorgd maar niet zonder aandacht te besteden aan het goede doel waar de opbrengst van de avond aan wordt geschonken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN ontwikkelt signalenbundel kansarmoede voor leerkrachten

Fullsizerender
 

De signalenbundel kansarmoede helpt leerkrachten het risico op kansarmoede bij kinderen te detecteren. De signalenbundel vertrekt vanuit de idee dat een kind in eerste instantie opgroeit in zijn gezin. Vanuit het gezin maakt het kind de beweging naar kinderopvang of school, maar vooral ook naar de bredere samenleving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - “Korrozje onder de Sozje” wint de 8ste Denderende Quiz van het Technisch Instituut Sint-Jozef

Jim_4157
 

De achtste editie van de Denderende Quiz werd een voltreffer. Aan het einde van de quizavond bleek team “Korrozje onder de Sozje” de sterkste. De winnaars  haalden met 7 punten voorsprong de eindmeet.  “Tom Simpson” en “Pinten boven punten” werden knap tweede, “Lord of Quiztianity”,  verdiend derde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Politiezone GERAARDSBERGEN/Lierde stelt multifunctionele bureelwagen voor

Jim_4323
 

De politiezone Geraardsbergen/Lierde bouwt verder aan e-Blue, haar ‘Mobile Office’-project! De gloednieuwe bureelwagen, speciaal ontworpen voor en door de politiezone in samenwerking met e-BO Enterprises en Autographe, wordt weldra ingezet voor verkeers- en gerechtelijke acties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - MuurRock hield eerste Muziekkwis

Jim_4195
 

Dit weekend ging de eerste MuurRock Muziekkwis door in De Spiraal. Vijftien moedige ploegen schreven zich in, en hun muziekkennis was hét wapen in de strijd om de ereplaats. Al was een beetje geluk natuurlijk ook mooi meegenomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Stadsbestuur verwelkomt nieuwe inwoners

Jim_4172
 

Iedere inwoner die in 2016 in Geraardsbergen kwam wonen, werd uitgenodigd voor een kennismaking met het stadsbestuur. In de hal van het stadhuis werden ze verwelkomd door het schepencollege en de gemeenteraadsleden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - 4e editie van ‘Vrienden van Digno Garcia’ opnieuw een schot in de roos

Jim_4243
 

Zaterdagavond vond in feestzaal Villa Wilson de 4e editie van ‘Vrienden van Digno Garcia’ plaats. Net als de vorige edities van Vrienden van Digno Garcia was het gebeuren opnieuw een schot in de roos. De combinatie van de prachtige muziek en het uitstekend verzorgd diner zorgde voor een uitverkochte zaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Politie zoekt getuigen van inbraak

Politie

De lokale politie Geraardsbergen/Lierde vraagt uw medewerking en doet een oproep naar getuigen naar aanleiding van een diefstal met braak, gepleegd op woensdag 15 februari 2017 omstreeks 02:12 uur te Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

De Koninklijke ‘Landbouwcomice’ uit GERAARDSBERGEN-Lierde hield algemene vergadering

Jim_4140
 

De Koninklijke ‘Landbouwcomice’ uit Geraardsbergen-Lierde hield naar jaarlijkse gewoonte  algemene vergadering. De organisatie zet zich al meer dan 160 jaar in voor de landbouwsector. Acht bestuursleden zorgen ervoor dat de leden op de hoogte zijn van de laatste evoluties in de sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool Centrum hield ‘Dikke Onesie-dag’

2017-02-17-11-00-43
 

Als Groene school nam basisschool GO! Centrum deel aan Dikke-truiendag. Bedoeling van die dag is even stil te staan bij de ernstige gevolgen van het broeikaseffect op het klimaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDEN - Nu zondag belangrijke opendeurdag in Sint-catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_school_2__kopie_
Laat nu zondag u kleuters inschrijven in veruit de beste school uit de buurt. - Foto Marc Colpaert
 

Het Sint-Catharinacollege, een kleine katholieke school met vandaag ongeveer honderd leerlingen, krijgt het steeds moeilijker om op te boksen tegen het gemeentelijk onderwijs, met niet minder dan 900 leerlingen in Galmaarden. Zeker nu dat gemeentelijk onderwijs sinds vorig jaar kan uitpakken met twee splinternieuwe scholen, voelen ze dit in het Sint-Catharinacollege goed bij de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Daarom organiseren ze op zondag een speciale opendeurdag van 14 tot 16 uur

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Jimmy Godaert | 28 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 22 feb 2017

archief