Artikels Archief van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Tentoonstelling  Over ’t Leven – Oorlog en vluchten: van een trauma naar een kracht

20191112_084900
 

Ter gelegenheid van de viering van 11 november  werd  de kleine tentoonstelling ‘over ’t Leven’ opgesteld in het Oud Stadhuis op de Markt in Geraardsbergen. Deze tentoonstelling is een project van dienst Samenleving van Lokaal Bestuur Geraardsbergen in samenwerking met Vormingplus Ardennen-Dender.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN herdenkt wapenstilstand

Jim_4783
 

Maandag  werd in heel wat steden en gemeenten Wapenstilstand gevierd. 101 jaar geleden kwam een einde aan de eerste wereldoorlog. Traditioneel wordt dit herdacht op 11 november. Na de eucharistieviering in de Sint-Bartholomeuskerk stapten tientallen lagereschoolkinderen in stoet van de markt naar het Stationsplein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - De verfilming van de Geraardsbergse traditie van Saint-Saucisse wint de erfgoedprijs in Mechelen

Dvd_saint_saucisse
 

De Mechelse Ciné- en Videoclub (Mecina) organiseerde op zondag 3 november 2019, naar aanleiding van haar 70-jarig bestaan, een erfgoedfilm festival. Amateur-cineasten van verschillende Vlaamse filmclubs zonden 24 films in voor dit festival.  Een professionele jury nomineerde 9 films.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Naar een ambitieus tewerkstellingsplan voor GERAARDSBERGEN “Concordia 2030”

Concordia
 

In 2013 werd “Concordia 2020” gelanceerd. Een maatwerkplan om de tewerkstelling in Geraardsbergen te verbeteren. Na 6 jaar maken we de evaluatie op van de behaalde resultaten en updaten we het plan. “Concordia 2030” beoogt een langetermijnvisie aangepast aan de maatschappelijke ontwikkelingen in Geraardsbergen vandaag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDEN / REGIO - Schiet in aktie en gooi die jagers van uw eigendom

Tentoon_141017__kopie_
Nu in actie schieten. - Foto Marc Colpaert
 

Op de website www.schietinactie.be kan men nagaan of jagers ook uw eigendom hebben ingekleurd als hun jachtgebied zonder dat u daarvan iets weet en nog straffer zonder dat u daarvoor de toestemming gaf. U kunt dit rechtzetten door u gegevens achter te laten op hun website.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Leoclub schenkt 330 ste plunje aan Manneken-Pis

Jim_4603
 

Naar aanleiding van de Leoclub Geraardsbergen en hun Charter dat plaatsvindt op 16 november schonk de vereniging een plunje aan het Manneken-pis van Geraardsbergen. De Leoclub is net als de Lions een servicclub maar waar de leden allemaal jongeren zijn. Het manneken werd uitgedost in een donkerblauwe pull met Leo-logo.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN Manneken – Pis monddood gemaakt door 11.11.11

Standbeeldenactie-1
 

De organisatie 11.11.11 hield een opvallende actie in meerdere Vlaamse gemeenten. Door lokale standbeelden ‘monddood’ te maken met een knevel, vraagt ze aandacht voor Changemakers wereldwijd wiens stem echt onderdrukt wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN krijgt dotatie voor het beheer van de open ruimte

Guido2

De stad Geraardsbergen krijgt vanaf volgend jaar een Vlaamse dotatie voor het beheer van de open ruimte die tegen 2025 jaarlijks oploopt tot een subsidie op tot 1,2 miljoen euro. Geraardsbergen bestaat uit zestien deelgemeenten. Buiten het stadscentrum is er heel wat open ruimte en voor het beheer ervan springt de Vlaamse overheid vanaf volgend jaar bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Maria Hendrickx wordt 102 jaar

20191015_144942
 

Maria Hendrickx mocht tijdens haar verjaardagsfeest in WZC Stil Geluk 102 kaarsjes uitblazen. De familieleden van Maria waren aanwezig met allerlei geschenken.   Tevens was het stadsbestuur vertegenwoordigd door de schepen van senioren Kristin Vangeyte, die ook een geschenkenmand overhandigde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Kevin Vanden Herrewegen Belgisch kampioen natural bodybuilding

72671403_2142817579352341_570752143766585344_n

Geraardsbergenaar Kevin Vanden Herrewegen is zaterdag in Parike Belgisch kampioen natural bodybuilding geworden. Hij was niet alleen de beste in zijn gewichtsklasse -65kg, maar werd daarnaast ook als winnaar uitgeroepen bij de Men Overall. Het is de eerste keer dat een deelnemer uit de lichtste gewichtsklasse wint in deze categorie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Servicclub Fifty-One steunt welzijnsschakel Fifty-One

224dwred3w44-51club-steunt-steksken
 

De serviceclub Fifty-One organiseerde als fundraiser een gezellige filmavond. Het massaal aanwezige publiek kreeg de kans om in avant première de film torpedo te bekijken. Voor de aanvang van de film gaf voorzitter Kurt Lemmens een korte toespraak over de werking van de club goede doelen ze steunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - De Zondagslopers houden ludieke cava wandel- en looptocht

67321128_2860399383977347_5971654517551267840_o-1
 

De Zondagslopers van Overboelare en Lierde organiseren voor de tweede maal een ludieke cava wandel- en looptocht door Geraardsbergen t.v.v. Kom op tegen Kanker. Net als vorig jaar scharen de Zondagslopers van Overboelare en Lierde zich opnieuw volop achter de strijd tegen kanker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven tijdens Dag van de Jeugdbeweging

1157113_201910180750321370533
 

De “Dag van de Jeugdbeweging” zet alle vrijwilligers en de leden van de jeugdvereniging extra in de kijker. In Geraardsbergen konden de jongeren die in uniform naar school gingen, uitgebreid ontbijten op het Stationsplein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Nieuwe consultatieruimtes gynaecologie op campus GERAARDSBERGEN

Nieuwe-consultatieruimtes-gynaecologie_asz_ger
 

Een afspraak bij de gynaecoloog of vroedvrouw? Dit kan bij het A.S.Z. Geraardsbergen voortaan in fonkelnieuwe consultatieruimtes. De consultatie gynaecologie bevindt zich nu in gebouw Verhaeghe op de 1ste verdieping en dus niet langer naast de vroegere materniteit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool GO! Dender nam deel aan de dag van de jeugdbeweging

72625102_470384413688655_929229699341615104_n
 

Basisschool GO! Dender nam deel aan de  van de jeugdbeweging , de jaarlijkse feestdag waarop ieder lid van een jeugdbeweging zijn favoriete outfit aantrok om naar school te gaan. Op deze manier toonden ze hoe tof het is om deel uit te maken van een jeugdbeweging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - GO! Basisschool Klim Op steunt Rode Neuzen

Rode
 

Net als vorig jaar zette GO! Basisschool Klim Op Zandbergen hun schouders onder de Rode Neuzenactie. Samen met de ganse school zamelden we geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken, vooral op scholen. De voorbije jaren legden de Rode Neuzen vooral de nadruk op mentaal welbevinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Lions organiseerden voor de 33ste maal een wedstrijd tweede taal

Dsc00671
 

Voor de 33ste keer werd de “Wedstrijd 2de taal Jordaan De Keyser” georganiseerd. Deze wedstrijd wordt door de Lions Clubs van Geraardsbergen en Lessinses – Ath ingericht. Dit jaar vond de wedstrijd plaats in het schitterende domein “Collège de la Berlière”  in Houtaing.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Gaudicanto houdt jubileumconcerten

224dwfrontw43gaudicanto-houdt-jubileumconcerten
 

Gaudicanto organiseert op 9 november om 20.00u een jubileumconcert naar aanleiding van hun 40 jarig bestaan in de  Machariuskerk te Nederboelare. Op 10 november herhalen ze dit concert om 20.00u in de basiliek van Halle. Op het programma staan de Kroningsmis van Mozart en het Gloria van Vivaldi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Laat u verwennen door ‘Strekenwijven’

224dwred2w42-laat-u-verwennen-door-strekenwijven
 

Op 20 oktober gaat vanaf 14u in De Spiraal het evenement ‘Strekenwijven’ door. Dit evenement is een, op vrouwen gerichte, namiddag door en voor lokale handelaars. Er zijn een DJ, een fotograaf, kinderopvang, een mannencrèche (bar) en meer dan 40 lokale ondernemingen aanwezig. De inkom in gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Garamondi Teater speelt voor u ‘Konijnenpijp’ van David Lindsay-Abaire

Foto-konijnenpijp-2
 

Danny, het vierjarig zoontje van Lise en Arno, werd, toen hij zijn hond op straat achternaliep, aangereden door Jason, een jonge automobilist. Zijn ouders verwerken zijn dood elk op hun eigen manier. Hoe doe je dat? Door alle sporen die herinneren aan het kind uit te wissen? Of koste wat kost het vroegere leven te hervatten? Of misschien door terug zwanger te worden?

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Jimmy Godaert | 12 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief