Artikels Archief van Geraardsbergen

VOLLEZELE - Joni zoekt nog senioren

Editiepajot_galmaarden_joni__kopie_
Joni zoekt nog sportieve senioren voor nu maandag al. - Foto Marc Colpaert
 

 Studente Joni Meere(20) uit Vollezele zoekt nog enkele mensen voor haar seniorensportdag, die ze samen met twee andere leerlingen moet organiseren van haar school. "Momenteel zijn er al 48 inschrijvingen, maar er mogen er gerust nog wat meer meedoen", hoorden wij van Joni.
Joni Meere is tweedejaars studente L.O. aan de Odisee Parnas school in Dilbeek. "Wij hebben gekozen om een sportdag voor senioren te organiseren namelijk een 'Sportastic' die doorgaat op maandag 24 april

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Buitenspeeldag trekt naar de deelgemeenten

Dsc_0026
 

Woensdag 19 april was het opnieuw Buitenspeeldag. Ook in Geraardsbergen werd er heel wat buiten gespeeld. In het centrum van de stad, aan openluchtcomplex De Bleek, werd in samenwerking met de sportdienst een divers aanbod voorzien voor alle kinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Guillaume Steyaert en vriendin Coralie Vanderstraeten winnen “bakske Vol” wedstrijd

Img_4236
 

Tijdens het grote verjaardagsfeest 70 jaar Garage Pieteraerens werden verschillende gratis wedstrijden georganiseerd. Eén ervan was het “Bakske Vol” waar de bezoekers het gewicht moesten raden van de producten die in een Fiat 500 waren volgestopt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Paaseierenraap in Zandbergen

Voordestart
 

Op paaszaterdag 15 april organiseerde de Dorpsraad Zandbergen voor de tweede keer op rij een paaseierenraap voor alle kinderen van Zandbergen en omstreken. Ondanks het slechte weer, zochten meer dan 100 kinderen op de speelweide van de Sint-Lutgardisbasisschool, de locatie van dienst, naar 1.500 verstopte paaseitjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Innovatief onderwijs in Middenschool en KA!

Jim_6631
 

De Middenschool en het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen zetten volgend schooljaar volop in op innovatieve onderwijsvormen.

1OK! flexibel leertraject – IT & NIEUWE MEDIA

In de Middenschool kunnen leerlingen uit de B-stroom terecht in de oriëntatieklas 1OK! waar elke leerling een individueel leertraject krijgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Geslaagd paasfeest op provinciaal domein de Gavers

Jim_6992
 

Op paaszondag werden de kinderen tot 10 jaar verwelkomd op het provinciaal domein de Gavers voor het paasfeest. Verdeeld in leeftijdscategorieën konden de kinderen naar hartelust paaseieren zoeken en rapen. Op het einde van de voormiddag mochten ze  die inruilen voor chocolade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Show 25-jaar showproject een schot in de roos

Jim_7014
 

Showproject vierde in het paasweekend zijn 25-jarig bestaan met een spectaculaire interactieve show “Something old, Something new”. Het waren drie dagen toneel, zang en dans met een performance op topniveau  in een telkenmale uitverkocht Arjaantheater.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

VOLLEZELE - Chiro Barthel op stap

Editiepajot_galmaarden_fietsen__kopie_
De meisjes van de chiro. - Foto Marc Colpaert
 

Enkele meisjes van chiro Barthel in Geraardsbergen zakten af naar het Pajottenland voor een vierdaags fietskamp tijdens de Paasvakantie. Gedurende hun tocht stopten ze ook even in Vollezele om er wat uit te rusten. "Onze meisjes rijden allemaal graag met de fiets en omdat de lente in het land is,

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Koutervissers hebben nieuwe vijver

Editiepajot_galmaarden_koutervissers__kopie_
Een nieuwe vijver. - Foto Marc Colpaert
 

 De Koutervissers uit Galmaarden met leden uit het Pajottenland en de Denderstreek kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe vijver op de scheiding tussen Galmaarden en Viane in de Kouterstraat. Op het einde van de Vianebaan in Galmaaren en het begin van de Kouterstraat in Viane, vonden ze een nieuwe vijver om op

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Wielerclub De Pedaal verwacht eens te meer een massa renners

Koers_bever_elite_zc_2016__11_
BEVER – Wielerclub De Pedaal verwacht eens te meer een massa renners - © Deschuyffeleer
 

Op woensdag 19 april organiseert de Beverse wielerclub De Pedaal vanuit het centrum van de gemeente haar jaarlijkse individuele wielerwedstrijd voor elite zonder contract, beloften en BCP. De wedstrijd kan ieder jaar opnieuw rekenen op een massa deelnemers.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Hapje Tapje bracht het Wilde Westen naar GERAARDSBERGEN

Jim_6967
 

Naar jaarlijkse gewoonte werd in Geraardsbergen op Witte Donderdag Hapje Tapje georganiseerd. Die dag ontvingen de winkeliers en horeca-uitbaters alle klanten met lekkere hapjes en drankjes, aan de buitenstanden in het verkeersvrije centrum van Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Help de horeca in GERAARDSBERGEN

Oproep-invullen-enquc3aate-inwoners
 

Het Geraardsbergse bestuur wil de horeca in de toeristische stad versterken. Om dit op een strategische manier aan te pakken heeft de stad Guidea, kenniscentrum voor toerisme en horeca, onder de arm genomen. Als inwoner van de stad kan je ook een bijdrage leveren aan het horecabeleidsplan door de online-enquête in te vullen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Eerste buitenspeeldag op boerderij Den Ighemkouter

Buitenspeeldag-op-boerderij-den-ighemkouter
 

Voor de eerste maal organiseerde Mieke Vander Schueren een buitenspeeldag op haar boerderij Den Ighemkouter in Idegem. Er kwamen 53 kinderen tussen de drie en twaalf jaar, zelfs vanuit Leuven en Kortrijk, op af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Racingboys spelen kampioen in kerncompetitie

890dwb7w16racinboyskampioen
 

In reeks twee van de kerncompetitie minivoetbal in Geraardsbergen hebben De Racingboys zich verzekerd van de titel. Door het verlies van Bicycle Repairmain, tweede in het klassement,  eerder in de week kon het kampioenschap niet meer in gevaar geraken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Nieuwe wijnbar Picolit opende zijn deuren

Jim_6916
 

Picolit is de nieuwe wijnbar gelegen in de Gasthuisstraat 53. Uitbater Stef Lemahieu heeft de voormalige sigarenfabriek Haegeman deskundig omgetoverd tot deze trendy zaak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Kinderrechtenmuur in jeugdcentrum De Spiraal

Jim_6673
 

De inkomhal van jeugdcentrum De Spiraal is voortaan opgefleurd met een heuse kinderrechtenmuur, bestaande uit symbolen en figuren die verwijzen naar de rechten van het kind. De muur omvat 2 figuren die het “meedoen” en “meetellen” van het kind symboliseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zoekt helpende handen

3-mei-14-2
 

Het eerste bosuilkuiken van 2017 werd deze maand binnengebracht bij SOS Wilde Dieren, een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) in Geraardsbergen. Het arme uilskuiken zat vast in een betonnen liftkoker op een industrieterrein in Doornik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - WTC ViaBike start zijn 3de seizoen

Jim_6762
 

Vorige zondag ging het 3de fietsseizoen van Viabike van start.  Naar jaarlijkse gewoonte gebeurde dit met een ontbijt bij de fietsenzaak Danny Sport. “Op vandaag kunnen wij met fierheid stellen dat onze jonge club 50 leden telt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Verbroederingsborden tussen de muur en Il Muro onthuld

Jim_6752
 

In mei vorig jaar bracht burgemeester Guido De Padt een bezoek aan het Italiaanse stadje San Pietro di Feletto. SP di Feletto is een gemeente in Veneto (60 km van Venetië) die net als Geraardsbergen over een Muur beschikt. Het ligt temidden van de Prosecco-streek en er wordt dus veel aan wijnbouw gedaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Politiezone GERAARDSBERGEN/Lierde heeft op heterdaad een housedealer gearresteerd

Politie

Op 30 maart laatstleden kon de recherchedienst van de Politiezone Geraardsbergen Lierde op heterdaad een housedealer arresteren die vanuit het centrum van Geraardsbergen opereerde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 23 apr 2017
Jimmy Godaert | 18 apr 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 apr 2017
Jimmy Godaert | 15 apr 2017

archief