Artikels Archief van Geraardsbergen

GALMAARDEN - Papier mag terug buiten gezet worden

Img_20200319_002340_resized_20200319_122408983
Zet u papier weer buiten. - Foto Marc Colpaert
 

Inwoners van Galmaarden mogen op 16 april opnieuw hun papier buitenzetten want ILvA komt terug het papier ophalen. Vanaf donderdag 2 april start ILvA opnieuw met de inzameling van papier in Galmaarden, Ninove en Geraardsbergen. Er worden extra wagens gehuurd en extra beschermingsmiddelen ingezet zodat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GO! Centrum GERAARDSBERGEN zamelde oude kledij in

A
 

Sinds begin maart liep op basisschool GO! Centrum Geraardsbergen de inzamelactie bag2school. Bag2School verzamelt kleding van scholen en keert per kilo een bedrag uit. Aangezien GO! Centrum een MOS-school is,  willen zij de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Provincie Oost-Vlaanderen stelt bungalows ter beschikking van zorgpersoneel en artsen ASZ GERAARDSBERGEN

Bungalows-de-gavers
 

De Provincie Oost-Vlaanderen stelt de bungalows op het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen ter beschikking van het zorgpersoneel en de artsen van het ziekenhuis ASZ Geraardsbergen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Beiaardconcert ter ere van strijders coronavirus

27858870_1994909594115456_7908094645575097248_n
 

Op zaterdag 28 maart om 19.30 uur laat onze beiaardier Jakob De Vreese de klokken galmen vanuit de toren van de Sint-Bartholomeuskerk. Het beiaardconcert wordt opgedragen aan alle helden die zicht inzetten voor de gemeenschap of die thuis het beste van zichzelf geven in de strijd tegen het coronavirus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN schort parkeercontroles in de blauwe en betalende zones tijdelijk op

Dsc8468-1

Naar aanleiding van de coronacrisis zal de Stad Geraardsbergen de controles op betalend parkeren en de controles in de blauwe zone tijdelijk opschorten. Voor het lokaal bestuur primeert de veiligheid en de gezondheid van eenieder. Door deze maatregel beschermen we niet alleen de parkeerwachters, maar ook alle automobilisten, die door deze maatregel geen contact meer moeten hebben met het touchscreen van de parkeerautomaten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDEN - Kinderdagverblijf maakt mondmaskers

Corona_maskers
Samen mondmaskers maken. Ingezonden foto
 
De kinderbegeleiders van het kinderdagverblijf vzw Pierrot met vestigingen in Tollembeek, Geraardsbergen en Bever hebben de laatste dagen heel wat mondmaskers gemaakt, dit door de coronacrisis dat ons land momenteel in haar greep heeft. In het kinderdagverblijf vzw Pierrot zijn ze
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Monique bracht 750 chirurgische mondmaskers naar het A.S.Z. van Geraardsbergen

A_foto_colpaert_masker_1_
 
Monique Van Der Putten uit Galmaarden bracht niet minder dan 15 dozen met in totaal 750 chirurgische maskers type 2, naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis-Campus Geraardsbergen. De verpleegkundigen en dokters waren uitermate blij want ze zaten door hun voorraad heen. De laatste dagen zijn de mondmaskers en dan vooral het tekort aan deze mondmaskers heel veel in de
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Opvordering mondmaskers per burgemeesterbesluit

Naamloos-22
 

De urgentie en het risico voor de volksgezondheid dat het coronavirus (Covid-19) met zich meebrengt, in het bijzonder voor kwetsbare personen, vraagt om de aanwezigheid van een voldoende voorraad van ademhalingbeschermingsmaskers oor de zorgverleners die mogelijk besmette personen behandelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

HALLE - REGIO - Colruyt werkt boodschappenoplossing uit voor de medewerkers van twee Belgische ziekenhuizen

Maxresdefault
Solucious© helpt personeel 2 ziekenhuizen bij boodschappen doen.
 
Colruyt  werkt met twee grote Belgische ziekenhuizen een oplossing op maat uit om de voedingsaankopen van hun medewerkers te kunnen leveren op hun werkplaats. Het ziekenhuispersoneel van UZ Leuven en UVC Brugmann zal binnenkort bestellingen online kunnen plaatsen. Via een apart logistiek netwerk zullen deze bestellingen afgeleverd worden in het betreffende ziekenhuis. De dienst zal geleidelijk aan worden uitgerold in afstemming met de ziekenhuizen. Zo wil Colruyt  voor de ziekenhuismedewerkers op termijn de zorgen over het aankopen van voedingswaren wegnemen voor henzelf en hun gezin zolang de coronavirus-crisis duurt. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Leerlingen Duaal leren GO! Atheneum GERAARDSBERGEN bieden helpende hand in zorgsector in tijden van nood

Jim_7954
 

De leerlingen Duaal leren Zorgkundige & Kinderbegeleider van het GO! Atheneum Geraardsbergen spenderen doorheen het schooljaar wekelijks 2 dagen aan de schoolbank en 3 dagen op de werkvloer. Ze maken dankzij dit ritme intensief kennis met het leven op de arbeidsmarkt en krijgen een zekere routine aangeleerd op de werkplek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GBERGEN/GALM/GOOIK - Heel wat mensen zoeken troost in de bossen

Colpaert_galmaarden_wandelaars_1__kopie_
Heel wat volk in de bossen rond de Bosberg op de grens van Galmaarden en Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Op 12 maart schreven wij het reeds, het enige wat we kunnen doen is zonder gevaar een flinke wandeling maken, liefst met geen tweehonderd mensen samen en dat hebben heel wat mensen daadwerkelijk gedaan op zondag. Op de Bosberg in Galmaarden/Geraardsbergen was met moeite nog een parkeerplaats te vinden en nochtans El Faro was niet open 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eindelijk nog eens goed nieuws de recyclageparken blijven voorlopig open

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
De containerparken van Ilva blijven voorlopig nog open. - Foto Marc Colpaert
 

De ILvA-recyclageparken zoals dit in Galmaarden, Ninove og Geraardsbergen zullen de komende dagen volgens de normale openingsuren open zijn. Ook de afvalinzameling zal doorgaan volgens de afvalkalender. ILvA zal deze aanpak wel dagelijks evalueren. De recyclageparken bevinden zich buiten,  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Eten, eten, eten, wij zijn volop aan het hamsteren

Img_20200313_105219_resized_20200313_115409499
Een lange rij mensen schuiven aan. - Foto Marc Colpaert
 

De warenhuizen draaien momenteel overuren want blijkbaar denkt iedereen plots in Vlaanderen dat er straks geen eten meer is. In Ninove was er zoveel volk op de baan dat het centrum even werd afgesloten. In Edingen kon men in sommige warenhuizen zelfs niet op de parking geraken, dus moesten mensen naar een ander warenhuis gaan. Het was gisteren al 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Geen lessen meer, geen cafés of restaurants meer open vanaf zaterdag

Colpaert_galmaarden_landschap_3__kopie_
Heel wat winkels dicht, zet dan een stapje in de natuur. - Foto Marc Colpaert
 

De federale regering heeft zopas nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Heel belangrijk hierbij is dat er in de scholen geen les meer gaat gegeven worden, maar dat er wel een soort van opvang zal voorzien worden. En ook al ingrijpend cafés, bars en restaurants moeten de deuren sluiten

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Stripbeurs gaat niet door op 15 maart maar op 18 oktober

Strips_2__kopie_
Stripbeurs gaat niet door maar wordt verplaatst. - Foto Marc Colpaert
 

Het stripfestival in Geraardsbergen gaat niet door, maar wordt verplaatst naar zondag 18 oktober in het Koetshuis in Geraardsbergen, als tegen dan het coronavirus het land al uit is(grapje)! Heel slecht nieuws voor de vele stripfanaten onder ons want de coronavirus heeft er nu ook voor gezorgd dat het stripfestival in Geraardsbergen niet doorgaat nu zondag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Terug een smoutebollenkraam nadat het vorige kraam de geest gaf

Colpaert_galmaarden_smoutebollen_2__kopie_
Vanaf vrijdag 13 maart zal er een nieuw smoutebollenkraam staan. - Marc Colpaert
 

Het vorige smoutebollenkraam van meester Wim heeft de geest gegeven enkele dagen geleden tijdens een ongeval op de snelweg E 17. Geen nood echter, vorige week waren ze niet van de partij, ze hebben ondertussen een ander kraam gehuurd en zijn van de partij nu vrijdag op het Marktplein van Galmaarden , zaterdag in Herne en een dag later in Geraardsbergen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Krakelingen op 22 maart in GERAARDSBERGEN afgelast wegens coronavirus

Walmenbrand_5
Geen Krakelingenstoet en ook geen walmkebrand in Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Voor de tweede keer al dit jaar wordt de Krakelingenstoet uitgesteld, het is alsof het dit jaar echt niet mag doorgaan in Geraardsbergen. Het Krakelingenfeest, voorzien op 22 maart, met de stoet, de Krakelingenworp, Tonnekensbrand en Walmkebrand is afgelast. “We moeten nu meer dan ooit zorg dragen van elkaar, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Bruno Vanobbergen te gast bij Rotary GERAARDSBERGEN

Jim_7271
 

Rotary Geraardsbergen organiseerde voor de derde maal haar causerie voor de jeugd. In 2017 organiseerden ze in dit kader een eerste editie waarbij Jan De Schepper toen kwam spreken over “Kopmannen – wat leiders kunnen leren van topsporters”, in 2019 kwam Nick Huysmans van het internationale audit en advies kantoor, BDO, spreken over Cybersecurity.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - FTC Cam Cole op naar koninklijk

Jim_7787
 

Wielerclub FTC Cam Cole is aan een nieuw fietsseizoen begonnen. Deze club, gesticht in 1971, is de oudste wielertoeristenclub van Geraardsbergen. Aangezien het hun 49ste seizoen is gaan ze volgend jaar voor de titel koninklijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Geraardsbergs stripfestival is aan 9 de editie toe

Jim_6914
 

Op 15 maart 2020 is het terug zover dan vindt in de Spiraal het 9de stripfestival, georganiseerd door het cultuurcentrum De Abdij in samenwerking met de Geraardsbergse stripvrienden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief