Artikels Archief van Geraardsbergen

C21

A.S.Z. GRAARDSBERGEN investeert in innovatieve ROSA robot voor Orthopedie

Kir05430
Innovatieve ROSA robot voor Orthopedie
 

In 2020 introduceerde de dienst Orthopedie van het A.S.Z. met succes de ROSA robot (Robot Surgical Assistant) op campus Aalst voor het uitvoeren van partiële en totale knieprotheses. Met meer dan 500 succesvolle procedures en de bewezen voordelen van precisie en feedback tijdens operaties, heeft het A.S.Z. besloten te investeren in een tweede ROSA robot, ditmaal voor A.S.Z. Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

A.S.Z. GRAARDSBERGEN investeert in innovatieve ROSA robot voor Orthopedie

In 2020 introduceerde de dienst Orthopedie van het A.S.Z. met succes de ROSA robot (Robot Surgical Assistant) op campus Aalst voor het uitvoeren van partiële en totale knieprotheses. Met meer dan 500 succesvolle procedures en de bewezen voordelen van precisie en feedback tijdens operaties, heeft het A.S.Z. besloten te investeren in een tweede ROSA robot, ditmaal voor A.S.Z. Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Gidsenopleiding voor toekomstige vrijwilligers voor en via De Helix

Aa_helix_2
 

In het voorjaar van 2024 organiseert De Helix een opleiding voor kandidaat-gidsen die zich willen engageren als vrijwilliger in De Helix. Voor wie er altijd eens van gedroomd heeft om als gids door de bossen te wandelen moet zeker even verder lezen. Een erkende natuurgids zijn of achtergrondkennis hebben, is daarvoor niet nodig 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Meer windturbines in GERAARDSBERGEN

Https___static
Aorchiefbeeld pbouw eerste Geraardsbergse turbine
 

De gemeenteraad van 28 november keurde de intentie goed om een oproep te lanceren naar projectontwikkelaars zodat deze tegen ten laatste 20 maart 2024 een projectvoorstel kunnen indienen om windturbines te bouwen en te exploiteren op gronden van Lokaal Bestuur Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN dompelt zich onder in kerstmagie

3096
Sfeervolle kerstmarkt in Geraardbergen
 

De kerstperiode gaat in Geraardsbergen niet onopgemerkt voorbij. Twee imposante kerstbomen kregen al hun plek op de Markt en het Stationsplein. Ook de straten en etalages in het handelscentrum steken in een feestelijk jasje. Op 2 december gaat de kerstverlichting in het centrum aan: het startschot voor enkele weken vol kerstmagie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GALMAARDEN - Ook Christel kwam bloed geven, de eerste keer in Galmaarden

Editie_galmaarden_bloedgevers_5__kopie_
Christel kwam bloedgeven in Galmaarden.- Foto Marc Colpaert
 
Christel Poismans uit Nieuwenhove kwam voor de eerste keer bloed geven in het Baljuwhuis van Galmaarden. De reden was dat ze absoluut wilde bloed geven en dit blijkbaar in haar woonplaats Geraardsbergen niet zo simpel meer was. "Het is niet de eerste keer in mijn leven dat ik bloed kom geven. Maar het is wel de eerste keer dat ik naar Galmaarden kom, en ik moet zeggen het valt hier best mee. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Team GERAARDSBERGEN steunt strijd tegen seksueel geweld op vrouwen

Fb_img_1700863293472
Team Geraardsbergen steunt wittelintjesactie
 

De vrouwenafdeling van Team Geraardsbergen voerde vrijdagochtend 24 november van 6u tot 7u30 actie aan het station van Geraardsbergen ter gelegenheid van de jaarlijkse Witte Lintjescampagne in de strijd tegen geweld op vrouwen. “Wie een wit lintje draagt, toont daarmee zijn of haar steun aan de gezamenlijke strijd tegen online seksueel geweld gericht tegen vrouwen”, aldus voorzitster Katrien Blancke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Kom naar de HOT SPORT JAKO CUP 2023

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Weet je niet wat gedaan tijdens de kerstvakantie? Ben je de koude en donkere winterdagen beu? Rep je dan naar de Hot Sport Jako Cup in Geraardsbergen! Daar kun je je tussen 23 en 28 december onderdompelen in de unieke sfeer van één van de grootste indoor jeugdvoetbaltornooien in Vlaanderen.

Wat is de Hot Sport Jako Cup? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Nieuwe campagne 'Geen buit achter deze autoruit' roept op tot bewustwording en wil autodiefstallen voorkomen

Campagne_foto_2
Campagne 'Geen buit achter de autoruit'gaat van start
 

Een autodiefstal of inbraak in een voertuig zorgt voor heel wat kopzorgen. Onvoorziene kosten, administratieve rompslomp, een akelig gevoel… Helaas zijn de donkere wintermaanden een dankbare tijd voor autodieven. Het BIN-Z, stad Geraardsbergen, gemeente Lierde en de Lokale Politie lanceren daarom in december de campagne ‘Geen buit achter deze autoruit’.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Kom naar de tasting met Maarten De Rycker in The Preacher

A_geraardsbergen_whisky_1
 

Wie verzot is op whisky wel dan moet je zeker eens naar de tasting komen met Maarten De Rycker in The Preacher op de Markt in Geraardsbergen. Dit gaat door op vrijdag 8 december om 20 uur. Schrijf u nu zeker in want straks ben je misschien wel te laat. Als 'kersverse' twintiger' heeft uw favoriete whiskyclub Glen Tanera 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Wandelclub De Padstappers organiseert Sinterklaastocht

Sint-folder-2023-scaled
Padstappers verwelkomen Sint tijdens wandeltocht

Wanneer de Sint terug in het land is, dan maakt hij er een gewoonte van om eens langs te gaan bij de Padstappers. Dat doet hij niet zozeer omdat we braaf zijn (alhoewel), maar wel omdat we altijd onze uiterste best doen om wandelliefhebbers een mooie beleving te bezorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Het Nieuw Ophasselts Toneel brengt opnieuw een fijne komedie: Van kwaad naar erger

Acdseeqvultimate9_ie1tobr5ub
Flyer Van kwaad naar erger

Op 24,25,27,29 november en 1,2 December telkens om 20 uur brengt Het Nieuw Ophasselts Toneel  in de Garve te Ophasselt het blijspel:Van kwaad naar erger.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Concertband Cecilia GERAARDSBERGEN presenteert 'Et maintenant...'

Ccg
Et maintenant promoot het franse chanson
 

Met ‘Et maintenant…’ is Concertband Cecilia Geraardsbergen toe aan de 4de editie in een succesvolle concertreeks.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur keurt retributiereglement voor preventief bedelen van zandzakken goed

1564-17521-5ff8e0a248903302
Illustratiebeeld
 

De gemeenteraad keurde in september het retributiereglement voor het preventief bedelen van zandzakken goed. Inwoners van Geraardsbergen kunnen vanaf nu lege zandzakken aankopen bij het lokaal bestuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

VIANE - NIEUW hippe trendy en betaalbare mode bij Ellen in de Renskouter 13

Editie_geraardsbergen_ellegance_1__kopie_
Ellen met hondje Boomer in haar zaak. - Foto Marc Colpaert
 

Een nieuwe modezaak Ellegance is opgericht door Ellen Vander Putten uit Geraardsbergen. Ze is dol op mode en shoppen en is vastbesloten om haar klanten de laatste modetrends aan te bieden, dit via haar eigen webshop en sinds kort ook in haar winkel in de Renskouter 13 in Viane(Geraardsbergen). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Steun voor het Liberaal Gebouw verder in stand te houden

Geraardsbergen_stadhuis
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 

 

De VZW Liberaal Gebouw kon in 2023 mede dankzij uw milde giften het gebouw op de Markt verder in stand houden.  Drie  jaar geleden nam de VZW zich voor het gebouw meer bekendheid te geven binnen Geraardsbergen.  Vandaag kunnen we zeggen dat we hier langzaam in slagen door het ter beschikking stellen van de zalen voor zowel culturele evenementen als vergaderplaats voor lokale verenigingen .

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Gerardimontium houdt 26ste Geschiedkundig treffen

Flayer_boek_concordia
Flyer met info rond het boek

Gerardimontium, de vereniging voor lokale geschiedenis uit groot-Geraardsbergen, organiseert op 19 november 2023 zijn 26ste Geschiedkundig treffen. Brouwerij Concordia is de leidraad van het Treffen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - De Noord - Zuid Koepel ondersteunt jongeren in het buitenland

Editie_geraardsbergen_processie_6__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 

Studenten die op uitwisseling naar het buitenland trekken of tijdens hun buitenlandse stage meewerken aan duurzame ontwikkelingsprojecten kunnen bij de Geraardsbergse Noord-Zuid Koepel een subsidieaanvraag indienen. De Noord-Zuid Koepel adviseert het lokaal bestuur over lokale voeding, korte keten en ontwikkelingssamenwerking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Challenge Geraardsbergen in 2024 zal niet doorgaan wegens niet welkom in Galmaarden en Herne

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 

Tot ons grote spijt moeten wij u vandaag de boodschap brengen dat Challenge Geraardsbergen in 2024 niet zal doorgaan! Dit om puur praktische redenen. Voor het onderdeel zwemmen kunnen we rekenen op de Gaversplas in het Provinciaal Domein De Gavers, voor het looponderdeel hebben we genoeg mogelijkheden in Geraardsbergen, maar voor het fietsen zijn we, ondanks eerdere toezeggingen, niet langer welkom in onze buurgemeenten Herne en Galmaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Challenge Geraardsbergen in 2024 zal niet doorgaan wegens niet welkom in Galmaarden en Herne

Tot ons grote spijt moeten wij u vandaag de boodschap brengen dat Challenge Geraardsbergen in 2024 niet zal doorgaan! Dit om puur praktische redenen. Voor het onderdeel zwemmen kunnen we rekenen op de Gaversplas in het Provinciaal Domein De Gavers, voor het looponderdeel hebben we genoeg mogelijkheden in Geraardsbergen, maar voor het fietsen zijn we, ondanks eerdere toezeggingen, niet langer welkom in onze buurgemeenten Herne en Galmaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief