Artikels Archief van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - 4e editie van ‘Vrienden van Digno Garcia’ opnieuw een schot in de roos

Jim_4243
 

Zaterdagavond vond in feestzaal Villa Wilson de 4e editie van ‘Vrienden van Digno Garcia’ plaats. Net als de vorige edities van Vrienden van Digno Garcia was het gebeuren opnieuw een schot in de roos. De combinatie van de prachtige muziek en het uitstekend verzorgd diner zorgde voor een uitverkochte zaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Politie zoekt getuigen van inbraak

Politie

De lokale politie Geraardsbergen/Lierde vraagt uw medewerking en doet een oproep naar getuigen naar aanleiding van een diefstal met braak, gepleegd op woensdag 15 februari 2017 omstreeks 02:12 uur te Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

De Koninklijke ‘Landbouwcomice’ uit GERAARDSBERGEN-Lierde hield algemene vergadering

Jim_4140
 

De Koninklijke ‘Landbouwcomice’ uit Geraardsbergen-Lierde hield naar jaarlijkse gewoonte  algemene vergadering. De organisatie zet zich al meer dan 160 jaar in voor de landbouwsector. Acht bestuursleden zorgen ervoor dat de leden op de hoogte zijn van de laatste evoluties in de sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool Centrum hield ‘Dikke Onesie-dag’

2017-02-17-11-00-43
 

Als Groene school nam basisschool GO! Centrum deel aan Dikke-truiendag. Bedoeling van die dag is even stil te staan bij de ernstige gevolgen van het broeikaseffect op het klimaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDEN - Nu zondag belangrijke opendeurdag in Sint-catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_school_2__kopie_
Laat nu zondag u kleuters inschrijven in veruit de beste school uit de buurt. - Foto Marc Colpaert
 

Het Sint-Catharinacollege, een kleine katholieke school met vandaag ongeveer honderd leerlingen, krijgt het steeds moeilijker om op te boksen tegen het gemeentelijk onderwijs, met niet minder dan 900 leerlingen in Galmaarden. Zeker nu dat gemeentelijk onderwijs sinds vorig jaar kan uitpakken met twee splinternieuwe scholen, voelen ze dit in het Sint-Catharinacollege goed bij de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Daarom organiseren ze op zondag een speciale opendeurdag van 14 tot 16 uur

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Middenschool neemt deel aan dikke-truiendag

Img_1474
 

Als Groene school neemt de Middenschool jaarlijks deel aan Dikke-truiendag. Bedoeling van die dag is even stil te staan bij de ernstige gevolgen van het broeikaseffect op het klimaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Derde inbraak in zeven maanden bij S-Bikes

Sbikes1
 

Bij S-Bikes, de fietszaak van Sven Van Weyenberg,  aan de Astridlaan in Geraardsbergen is al de derde keer in zeven maanden dat er ingebroken wordt. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn vier inbrekers aan de haal gegaan met elf dure racefietsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Sint-Catharinacollege leert leerlingen ‘ondernemen’

Onder
 

Ondernemer worden is een hele uitdaging. De leerlingen van de derde graad uit de richtingen Economie, Handel en Boekhouden-Informatica va het Sint- Catharinacollege kregen alle uitleg hierover.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Succes in techniekacademie in het Technisch Instituut Sint-Jozef

Jim_4124
 

Voor het derde jaar op rij sluit het Technisch Instituut Sint-Jozef een reeks van ‘de Techniekacademie’ met groot succes af. Enkele maanden geleden startte deze reeks van 10 woensdagnamiddagen, gesponsord door de Provincie Oost-Vlaanderen, met behulp van vele vrijwillige leerkrachten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Sportdienst organiseert fietscursus voor volwassenen

Jim_4102
 

Vanaf april kan je in Geraardsbergen  als volwassene een opleiding volgen om te leren fietsen. Fietsen is niet alleen gezond en leuk, maar heeft daarnaast nog heel wat andere voordelen zoals het sneller kunnen verplaatsen naar school of werk. Het doel van de opleiding is om een mobiliteitsdrempel weg te nemen zodat de kans op tewerkstelling groter wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Gezinsbond Viane hield fototentoonstelling

Jim_4042
 

De Gezinsbond organiseerde vorig weekend een fototentoonstelling in de parochiezaal van Viane. En neen, het zijn niet de foto’s van Zimmerman die daar getoond werden maar enkel de foto’s, genomen door de “cursisten” van fotografe, Lisa Bilterijst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Padstappers houden Krakelingentocht

Publi-affiche-kra-2017
 

Enkele dagen voor de vieringen van Krakelingen en Tonnekensbrand, organiseren De Padstappers op woensdag 22 februari de jaarlijkse Krakelingentocht. Starten doen ze dit keer in de parochiezaal van Grimminge, één van de Tonnekensbrandgemeenten. In de sfeer van het Krakelingenfeest krijgt elke deelnemer gratis een, in sandwichdeeg vervaardigde, krakeling (mastel) mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Willy Van Steenberge gehuldigd als keizer bij duivenmaatschappij De Verenigde Vrienden

Jim_4008
 

Moerbekenaar Willy Van Steenberge werd in zaal Het Platteland in Bever gehuldigd als keizer van duivenmaatschappij De Verenigde Vrienden Bever op Noyon. Bij de Beverse duivenclub zich nog nooit iemand tot keizer gekroond . Deze titel krijgt men pas als men drie jaar op rij  koning is in alle categorieën samen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Derde Valentijns Run&Bike liep op wieltjes

Jim_4032
 

Zondag vond rond sporthal De Kriebel te Geraardsbergen voor de derde maal een Run&Bike door. Bij Run&Bike werken duo’s bestaande uit fietser en loper een parcours af, onderweg mogen zij onbeperkt wisselen van functie. In totaal kwamen zo’n 150 deelnemers opdagen om te zwoegen op een mooi en gevarieerd parcours.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - MuurRock organiseert eerste Muziekkwis

Muurrock-kwis-hi-res
 

Zaterdag 18 februari organiseert de MuurRock-ploeg haar eerste grote muziekkwis in zaal De Spiraal te Geraardsbergen. Een eerste editie voor wat hopelijk een jaarlijkse traditie wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Valse biljetten va vijftig euro in omloop

Politie

De politiezone Geraardsbergen/Lierde vraagt winkeliers en horecazaken  extra aandachtig te zijn omdat er momenteel valse bankbiljetten van 50 euro circuleren. Indien u zo’n biljetten aantreft of u ziet personen die verdachte handeling verrichten contacteer dan zo snel mogelijk de politie via tel. 054/430430.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Daan Beernaert uit het KA GERAARDSBERGEN geplaatst voor finale Belgische Informatica Olympiade

Olympiade
 

Het KA Geraardsbergen is heel fier op leerling Daan Beernaert (5WW) die zich met een topscore van 38/40 plaatste voor de Belgische Informatica Olympiade. In de eerste ronde van deze Olympiade namen 1172 leerlingen deel uit meer dan 133 verschillende scholen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Madalena Gutierrez ­Jove vermist sinds ze zoontje naar school bracht

Media_xll_9514352

De politie heeft donderdag de hele dag gezocht naar Madalena Gutierrez Jove (39) uit Geraards­bergen. De vrouw die woensdagochtend haar zoontje afzette aan het Sint- Catharinacollege  in Onkerzele verdween spoorloos. De politie ondervroeg gisteren de vriend,  politieagent, en hield een huiszoeking. Er werd ook een opsporingsbericht verspreid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Garamondi Teater presenteert: "Azalea"

Gera
 

‘Garamondi Teater’ laat jullie op zaterdag 25 februari, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart 2017 een kijkje nemen in het leven van Lea, een alleenstaande en onafhankelijke moeder met een volwassen zoon, Mathieu.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Bedrijvigheid in de Kunstacademie tijdens de laatste repetities voor de Big Band Party in jaren 40-stijl

16463482_701908486635420_9131335704980221119_o
 

In de Kunstacademie bruist het in alle klassen nog meer dan anders, want iedereen is in de weer voor IN THE MOOD, een dansavond met live-muziek in JH De Spiraal op  ZA 11 februari.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief