Artikels Archief van Geraardsbergen

C21 Css

GERAARDSBERGEN - De Wijngaardbrug nog een tijdje dicht?

Editie_geraardsbergen_dender_brug_2__kopie_
De brug is nog een tijdje dicht. Foto Marc Colpaert
 
Normaal moest de Wijngaardbrug in het centrum van de Oudenbergstad openen vanaf woensdag 25 mei. Maar nadat de werken aan de brug over de Dender al 11 maanden in beslag namen, is er vandaag nog steeds geen datum voorzien wanneer de brug open gaat.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Een nieuwe plaats voor het standbeeld van Tarzan

Editie_geraardsbergen_standbeeld_tarzan_2__kopie_
Tarzan staat nu op de vesten. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 22 mei werd het standbeeld van Cyriel Tarzan Delannoit (1926-1998) onthuld op zijn nieuwe plaats op de Vesten in Geraardsbergen. Vroeger stond het standbeeld in De Gavers, maar het standbeeld van Tarzan kreeg nu een prominentere plaats ter hoogte van de Vesten in Geraardsbergen.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De stad zoekt vrijwilligers voor het Abdijpark

Geraardsbergen_stadhuis
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 

Begin juli 2021 opende het opgefriste Abdijpark feestelijk haar deuren. Sindsdien kan in het park weer volop gewandeld en gespeeld worden, en is het een populaire ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. Om het park er op elk moment mooi onderhouden en proper bij te laten liggen is het lokaal bestuur van Geraardsbergen op zoek naar vrijwilligers. Een oogje in het zeil houden, klein zwerfvuil opruimen, sluikstort en schade melden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - OXFAM Wereldwinkel organiseert een taparatief op zondag 26 juni

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld van Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 26 juni organiseert de wereldwinkel een “taparatief” (tapas+aperitief). Dit gaat door in het Peperkoekenhuis, rechtover de wereldwinkel (Boelarestraat 23) in Geraardsbergen vanaf 11u tot 14u.

Volwassenen betalen €15, kinderen tot en met 10 jaar €8. Hiervoor kan je de honger stillen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Hulp bij het invullen van de aangifte voor de personenbelasting

Geraardsbergen_stadhuis
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
De jaarlijkse periode waarbij iedereen een aangifte dient te doen voor de personenbelasting is aangebroken. Voor vele mensen is dit geen eenvoudige opdracht en is fysieke hulp bij het invullen van de belastingaangifte broodnodig. Gemeenteraadslid Karla Bronselaer(CD&V) roept het lokaal bestuur op om de mensen te helpen bij het invullen van hun aangifte. “Een persoonlijke een laagdrempelige dienstverlening is belangrijk.
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - NA 201 albums stoppen Urbanus en Willy Linthout met hun strips over Urbanus

20220518_115238__kopie_
Willy(vooraan) en Urbanus strips aan het signeren zeker 25 jaar geleden. - Foto archief Marc Colpaert
 

Na 39 jaar en 201 strips, zetten komiek Urbanus en tekenaar Willy Linthout een punt achter hun populaire stripreeks, De Avonturen van Urbanus. Volgens de beide heren was het tijd om afscheid te nemen. De reeks begon in 1983 met de publicatie van ‘Het fritkotmysterie’ en een origineel exemplaar van uit die tijd is vandaag al wat geld waard, maar verwacht nu ook niet de grote bedragen. Ga ik als stripverzamelaar de strips missen(ik heb er een 170 exemplaren van,red.), neen niet echt, maar stoppen moesten ze nu toch ook niet. Ik kreeg zelfs ooit een klein gastrolletje in één van zijn strips.De reeks Urbanus is zo speciaal dat er bijna niemand in slaagt om zo een dolle strip te maken in het Vlaamse striplandschap.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Politie en BIN-Z bezorgen elke centrumhandelaar flyer in de strijd tegen winkeldiefstal!

Verdeling_flyer_130522_2jpg
De Politie deelde flyers uit.- Ingezonden foto
 

Winkeldiefstal, het blijft een moeilijk te bestrijden fenomeen. Helaas zijn heel wat handelaars regelmatig de dupe van winkeldieven en lijden ze hierdoor verlies. Toch kan je als winkelier bepaalde maatregelen treffen om het dieven moeilijk te maken hun slag te slaan. Politie Geraardsbergen/Lierde bundelde al deze maatregelen in een folder die ze sinds kort, samen met de coördinatoren van het BIN-Z, persoonlijk overhandigen aan alle centrumhandelaars van Geraardsbergen.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Vanaf 13 juni 2022 zamelt ILvA hechtgebonden asbest ook aan huis in

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
Illustratiebeeld marc Colpaert
 
Asbest werd in het verleden gebruikt voor heel wat toepassingen in en rond woningen, zoals golfplaten, leien, plantenbakken, ... Omdat het inademen van asbestvezels gevaarlijk is, is het belangrijk dat dit materiaal op een veilige manier verwijderd, ingezameld en verwerkt wordt. Daarom zamelt ILvA vanaf 13 juni 2022 hechtgebonden asbest ook aan huis in. 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Bergezeltjes organiseren terug hun befaamde familiefietstocht door Dender & Pajottenland

20220320_113945__kopie_
Ingezonden foto
 

Op Pinsterzondag 5 juni is het weer zover dan wordt na een kleine pauze terug een familiefietstocht georganiseerd door de Bergezeltjes uit Geraardsbergen. Een groot deel van het parcours loopt door het Pajottenland. Met 2 jaar vertraging wegens het corona beestje kondigen wtc De Bergezeltjes de 18 de editie van hun befaamde familiefietstocht aan. Een ludieke fietstocht voor familie en vrienden. Dit via 2 uitgepijlde tochten van 32 en 38km. Dit door deelgemeenten van Geraardsbergen en het Pajottenland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - YouthStart helpt Geraardsbergse jongeren om hun dromen voor de toekomst te realiseren

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Lokaal Bestuur Geraardsbergen biedt in samenwerking met YouthStart een gratis achtdaags traject aan voor jongeren tussen 16 en 30 jaar die niet naar school gaan en niet werken. De bedoeling is om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt, schooluitval tegen te gaan en de jeugdwerkloosheid terug te dringen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Kom op 19 mei naar de debatavond over de Godsbergkouter

Editie_geraardsbergen_boeren_4__kopie_
Eind april werd nog een petitie met meer dan 3000 handtekeningen afgegeven aan burgemeester De Padt. - Foto Marc colpaert
 
Op donderdag 19 mei wordt er een debatavond georganiseerd in de Feestzaal De Kat in Ophasselt. Op het programma de al of niet inplanting van een kazerne op de Godsbergkouter. Het actiecomité Red de Godsbergkouter hoopt op een goed debat. Bij deze wordt iedereen uitgenodigd op het open debat tussen het stadsbestuur van  
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - DE CD&V vraagt om in te schrijven op het project van de digibank

Geraardsbergen_stadhuis
Illustratiebeeld foto marc colpaert
 

Senioren moeten mee op de kar springen van de digitalisering. Digitaliseren, onlinecommunicatie, info op websites, netwerking op facebook, afspraken via doodle en zoveel meer, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en zijn op sommige vlakken weldegelijk een zegen. Wie echter niet mee is, raakt geïsoleerd. Wie niet vertrouwd is met de digitale dienstverlening komt in een situatie  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Vraag uw gratis buurtbankje aan

Editie_geraardsbergen_bank_2__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

Burgers die graag een buurtbankje plaatsen aan hun woning, op een leuke plek in hun wijk of pakweg langs een druk bewandeld paadje in hun straat kunnen daar een aanvraag voor indienen. De bankjes zijn een fijne manier om het kleine ontmoeten in straten en buurten te stimuleren en inwoners opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Alle inwoners van Geraardsbergen kunnen een gevelbankje aanvragen. De (gevel)banken blijven eigendom van Lokaal Bestuur Geraardsbergen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Mannelijke viergeslacht bij de familie Ronsyn

Viergeslacht_ronsyn__kopie_
Ingezonden foto
 

Op 29 april werd Theo geboren en hiermee kreeg overgrootvader André Ronsyn(86 jaar) afkomstig uit Galmaarden, maar nu woonachtig in Geraardsbergen, eindelijk zekerheid over de verderzetting van 'het geslacht Ronsyn' en daar was hij heel blij mee. Verder hebben wij nog Rudy Ronsyn afkomstig uit Sint-Pieters-Kapelle(Herne) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Opendeurdag in het OZC Sint-Vincentius in Viane

Opendeurdag_ozc_sint-vincentius_2
Ingezonden foto
 

Op zondag 15 mei, Dag van de Zorg, opent Ondersteunings- en Zorgcentrum Sint-Vincentius zijn deuren voor het grote publiek. De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking wil omwonenden, sympathisanten en werkzoekenden laten kennismaken met de boeiende leefwereld achter haar muren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Cultuurcafé The Preacher op de Markt Geraardsbergen organiseert een degustatie van whisky

A_geraardsbergen_whisky1
 

In het Cultuurcafé The Preacher op de Markt in Geraardsbergen nabij fontein de Marbol, organiseren ze opnieuw een tasting en presentatie van Glen Tanera whisky dit op vrijdag 20 mei. Zoals beloofd tijdens onze jongste degustatie met Maarten De Rycker, doet Glen Tanera er alles aan om dit coronageïmpacteerde seizoen alsnog succesvol af te werken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Door de aanhoudende droogte doet het Lokaal Bestuur Geraardsbergen een oproep naar de burgers om spaarzaam om te gaan met water

Geraardsbergen_stadhuis
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
De voorbije weken viel er nauwelijks neerslag in Vlaanderen. Daarom hebben de Vlaamse waterbeheerders beslist om preventieve waterbesparende maatregelen te treffen en de watervoorraden optimaal te benutten. Ook Lokaal Bestuur Geraardsbergen roept haar burgers op om spaarzaam om te gaan met water zodat we altijd kraanwater ter beschikking hebben voor essentiële zaken als drinken, koken en wassen deze zomer.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Na 2 jaar MEGA-stilte eindelijk weer MEGA-fuif in jeugdhuis De Spiraal!

Mega_060522_1
Een feestje in de Spiraal.- Ingezonden foto
 
Fuiven zonder alcohol, drugs of tabak ofwel 'verstandig' fuiven, dat is het hoofddoel van de MEGA-fuif die vrijdag 6 mei werd georganiseerd als afsluiter van het MEGA-lessenpakket voor de zesdeklassers uit Geraardsbergen en Lierde. Na 2 jaren corona-stilte, mocht het eindelijk opnieuw. Heel wat enthousiaste leerlingen hadden overduidelijk 'knaldrang' en leefden zich uit op de tonen van een échte dj!  

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN/HERNE – Trein Edingen-Geraardsbergen beschadigt bovenleiding en staat stil

Trein_beschadigt_bovenleiding__2_
EDINGEN/HERNE – Trein Edingen-Geraardsbergen beschadigt bovenleiding en staat stil - Foto ingezonden
 

Sinds iets na 16 u staat de trein Edingen en Geraardsbergen stil ter hoogte van het Dominicanessenklooster. De oorzaak van dat stilstaan is de beschadiging door een treinstel van de bovenleiding. Daardoor ontstond er ook een kleine bermbrand. Er zijn geen gewonden en alles is onder controle. Politie en brandweer zijn ter plaatse. Het lokaal bestuur van Herne zorgt voor opvang in het klooster en bussen zorgen voor alternatief vervoer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

GERAARDSBERGEN - Schoolfeest en opendeurdag in de basisschool Karmelieten en kleuterschool Kleine Prins

Affiche_schoolfeest_2022
 

Tijdens het  schoolfeest/opendeur basisschool Karmelieten & kleuterschool Kleine Prins is er heel wat te beleven dus kom gerust eens langs. Tevens zijn er rondleidingen voorzien voor nieuwe leerlingen. Op zondag 15 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom op het superhelden schoolfeest/opendeurmoment van basisschool Karmelieten/kleuterschool Kleine Prins. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief