Artikels Archief van Geraardsbergen

Meer dan veertig fietsers op de fietstocht GERAARDSBERGEN-Herzele

___wim_schrever-1-2
© Wim Schrever
 

Met meer dan veertig deelnemers fietsten we langs de authentieke trambaan Geraardsbergen-Herzele. De fietstocht in #zuidoostvlaanderen telde enthousiaste deelnemers, jong en oud.  Bij het zien van het authentieke tramtraject doorheen het landschap, was iedereen het eens: hier liggen best nog mogelijke stukken die met minimale kosten kunnen worden ingericht als autoloos alternatief voor voetgangers en fietsers.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

GALMAARDEN - Een noodkreet van SOS Wilde Dieren uit GERAARDSBERGEN

Editiepajot_hert_2__kopie_
Een tijdje terug kwamen mensen van SOS Wilde Dieren nog een gewond hertje ophalen in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren uit de Hoge Buizenmont uit Geraardsbergen slaakt een noodkreet, want door de coronacrisis zitten ze met een groot probleem. Ook in Galmaarden doen mensen regelmatig een beroep op deze mensen voor dieren in nood. Ze vragen nu om geld te doneren om zo de meubels te redden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Een stoel voor de kledingcontainer om het gemakkelijk te maken

Img_20200913_122249_resized_20200913_122357362
Een stoel bij een kledingcontainer is ook zwerfvuil. - Foto Marc Colpaert
 
Wij schoten dit toch wel opmerkelijk beeld ter hoogte van de kledingcontainer in de Abdijstraat in Geraardsbergen. Voor sommige mensen is textiel en kleding blijkbaar een zeer ruim iets en laten ze er zelfs een versleten stoel achter. Of was het een hulpmiddel om kleding in de container te kunnen gooien. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Ik start in GERAARDSBERGEN

Jim_5469
 

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen keurde gisteren op de gemeenteraad het reglement goed “ondersteuning voor starters”. Het Lokaal Bestuur wil de slaagkansen van startende ondernemers verhogen en de zelfstandige economische activiteit in de stad stimuleren. Met de financiële en begeleidende steunmaatregelen uit het reglement startersondersteuning, krijgt de starter een duwtje in de rug om van zijn onderneming een succesverhaal te maken.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Infosessies autodelen 10 september in JC De Spiraal en digitale infosessie op 22 september

Autodelen
 

Sinds 22 juni vind je op de Vesten en het Stationsplein een elektrische deelwagen die je kan gebruiken op de momenten dat je die nodig hebt. Tijdens de infosessie die het Lokaal Bestuur Geraardsbergen, SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share in september organiseren willen we jou overtuigen waarom autodelen ook voor jou een goed idee is.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Geveltuintjes mogelijk in GERAARDSBERGEN

Foto-dl
 

“In het kader van de optimalisering van het woningbestand en de kwaliteit van wonen worden komende maanden een geheel van maatregelen aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd”, zegt schepen van sociale zaken, welzijn en wonen David Larmuseau.

 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Duaal leren op het Atheneum = jobs, jobs, jobs

Aca2f7c4-ecf7-11ea-a774-4472568ec859_web_translate_0_0__scale_0
 

‘Duaal leren’ enorm populair op GO! Atheneum Geraardsbergen doordat werkzekerheid verzekerd blijkt! ‘Duaal leren’ op het GO! Atheneum Geraardsbergen zorgt voor jobs, jobs en jobs! De cijfers liegen er niet om want alle leerlingen die vorig jaar de duale leervorm beëindigden kregen een contract aangeboden bij de werkgever waar ze gedurende een gans schooljaar stage liepen en een praktijkgerichte opleiding konden volgen. 

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Burgerinitiatieven ondersteund. Voor spetterende out-of-the-box initiatieven

Dsc4500

Het is zo dat de coronacrisis de samenleving hard heeft getroffen. ‘We hopen met deze ondersteuning burgers in onze stad de ruimte te geven om initiatieven te nemen, los van een lidmaatschap van sportraad, cultuurraad en jeugdraad. De verenigingen hebben reeds recht op een tegemoetkoming.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2020
JImmy Godaert
JImmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool GO! Dender neemt ‘groene’ start

30aac474-ec36-11ea-b1b9-fca4c0538b40_web_scale_0
 

In het Go! Dender hebben de leerkrachten niet stilgezeten tijdens de grote vakantie.Een verwilderd ontoegankelijk stuk grond werd omgetoverd tot een aangenaam, natuurlijk plekje met zachte ondergrond. Verder werd ook de speelplaats vergroot met met extra zitplaatsjes binnen en buiten.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Fietstocht ‘Red de trambaan GERAARDSBERGEN - Herzele

Image1
 

Op zondag 27/09 organiseert Climaxi ism ‘t Uilekot en partners een fietstocht langs de vroegere tramverbinding G’bergen-Herzele: we tekenden het authentieke tram-traject uit, volgen de nog bestaande stukken en traceren in het landschap langswaar de tramverbinding liep.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Brand bij garage Vanbelle in GERAARDSBERGEN

Img_20200901_095001
Ingezonden foto
 
Deze ochtend brak brand uit bij garage Vanbelle in Geraardsbergen. Rond de klok van 8 uur kwamen zwarte rookwolken van achter het gebouw van Vanbelle. Of de gassen giftig zijn is nog niet geweten, toch wordt gevraagd dat de bewoners uit de  buurt hun ramen dichthouden. Hopelijk valt de schade al bij al nog mee, straks meer. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Karateclub Kachi NINOVE / GERAARDSBERGEN start een ongewoon seizoen

Lotte_holderbeke
 

Karateclub Kachi uit Ninove en Geraardsbergen starten terug het seizoen op van 2020-2021. Vorig seizoen heeft de club alles gedaan om hun leden te plezieren tijdens de coronacrisis. Zo hebben de verantwoordelijken eerst trainingsschema’s opgesteld via de site van de club, ook werd er meteen aan challenges deelgenomen door de club onder het moto “blijf trainen, maar train veilig @ home”.

 
 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

GALM/G'BERGEN - De N272 in Moerbeke zal tijdelijk afgesloten zijn vanaf 11 augustus

Editie_galmaarden_werken_2__kopie_
Dit bord ter hoogte van de Kapellestraat is al een waarschuwing voor de werken. - Foto Marc Colpaert
 
Door onderhoudswerken ter hoogte van het centrum van Moerbeke, zal vanaf 11 augustus de N272 volledig worden afgesloten, voor het doorgaand verkeer. De werken gaan van start op 11 augustus, de einddatum is voorzien voor 25 september. Er zal een aangepaste omleiding voorzien worden 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - El Faro een nieuwe merkgebruiker van Pajottenland+

Editie_galmaarden_el_faro_2__kopie_
Nancy en Danny achter hun toog. - Foto Marc Colpaert
 
Sinds kort zijn Nancy en Danny van eet- en praatcafé El Faro opde top van de Bosberg in Galmaarden een merkgebruiker geworden van Pajottenland+. Zij gaan dan ook tal van streekproducten aanbieden aan de vele wandelaars, fietsers en andere bezoekers die even uitrusten en iets drinken in hun café op de top van de Bosberg in Galmaarden op de grens met Geraardsbergen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Is het bord groot genoeg?

Img_20200710_173452_resized_20200717_071531585
Hopelijk kan iedereen het nu duidelijk zien. - Foto Marc Colpaert
 

In de Weverijstraat in Geraardsbergen zagen wij deze leuke blikvanger en dit wilden wij toch nog even aan u meegeven. Blijkbaar vlammen heel wat personen met hun wagen ook in deze straat uw deur voorbij. De bevoegde dienst vond er dan ook niets anders op dan een groot bord te plaatsen

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Gevarieerd aanbod van activiteiten onder de noemer ‘#GeraardsbergenLeeft’

Chrome_to1xupbccb
 

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen wil de komende maanden een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan activiteiten creëren voor inwoners en bezoekers. Deze worden gebundeld onder de hashtag ‘#GeraardsbergenLeeft’ en via de verschillende communicatiekanalen van de stad aangekondigd. Soms ruim vooraf maar soms slechts enkele dagen, dit omdat men inspeelt op de weersomstandigheden en de geldende maatregelen rond Covid-19.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Burgemeester Guido De Padt overwoog een verplichting om mondmaskers te dragen in grootwarenhuizen

Acrord32_8owuftseif
 

Geconfronteerd met de vaststelling dat mondmaskers weinig gebruikt worden in grootwarenhuizen heeft burgemeester Guido De Padt enige tijd terug de vraag gesteld of hij als burgemeester de verplichting kan opleggen om er mondmaskers te dragen. Het antwoord van de algemeen directeur Veerle Alaert was negatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

De Lotto Belgium Tour voor vrouwen gaat van start in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_koers_3__kopie___2_
Vorig jaar reden de mannen(Tour De France) nog door het centrum van Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
De Lotto Belgium Tour voor vrouwen gaat van start in Galmaarden op 13 oktober en op de derde dag is de Muur van Geraardsbergen de hoofdbrok. De beroemde kasseienheuvel wordt meerdere keren bedwongen en de finish ligt op de slotdag de Vesten. Vanwege de herziene kalender is de Lotto Belgium Tour voor vrouwen ingekort van vier naar drie dagen.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Weg met de gele zakken van ILvA daar komt een extra container

Colpaert_galmaarden_vuilnis_1__kopie_
Volgend jaar verdwijnen de gele zakken uit het straatbeeld in Galmaarden en Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 zamelt ILvA restfractie in via grijze containers en verdwijnen de gele zakken in de gemeenten Galmaarden en Geraardsbergen. Zowel restfractie als GFT worden dan gewogen en je betaalt per kilogram afval. Maar laat het me toch even anders bekijken, een nieuw systeem is niet altijd een goed systeem, graag het artikel helemaal lezen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Belangrijke politieraad voor politie GERAARDSBERGEN, voorstelling jaarcijfers én aanwijzing nieuwe kandidaat korpschef

Jim_8684
 

Dinsdag was een belangrijke dag voor het politiekorps van Geraardsbergen en Lierde. Niet alleen door de voorstelling van de jaarcijfers 2019 aan de politieraad maar ook en vooral door de officiële aanwijzing van de nieuwe vrouwelijke kandidaat korpschef. Hoofdcommissaris (HCP) Patrice De Mets zal voor minstens 5 jaar het mandaat van korpschef van de zone Geraardsbergen/Lierde op zich nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Marc Colpaert | 01 sep 2020
Marc Colpaert | 20 jul 2020

archief