Artikels Archief van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Tal van activiteiten in De Helix wees er snel bij

Aa_helix_2a
 
Kom genieten van de natuur en de vele activiteiten die in De Helix zullen doorgaan in augustus. Iedere zondag van augustus verwelkomen we je graag in ons centrum De Helix tussen 14.00u en 17.00u in Geraardsbergen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Denderoevers verbonden door tijdelijke voetgangersbrug verbindt beide

128f54ec-e0d1-11eb-9e86-6e104afe57ea_web_scale_0
Nieuwe voetgangersbrug verbindt Denderoevers
 

 De Wijngaardbrug in Geraardsbergen is aan vernieuwing toe en daardoor negen maanden gesloten voor alle verkeer. Omdat er ook heel wat scholen in de buurt zijn, werd bij De Vlaamse Waterweg aangedrongen op de aanleg van een voetgangersbrug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Toch Theater in je buurt!

Dsc_7883
Diverse lokale toneelgezelschappen werken mee aan "Toch Theater in je buurt!"
 

Toch Theater in je buurt!! Onder de slogan van Opendoek vzw, die de heropstart van het amateurtheater inluidt na de coronastilte, starten in Geraardsbergen de theaterverenigingen samen op. De uitnodiging van de dienst Cultuur om een theaterwandeling in mekaar te boksen werd zeer positief onthaald door de actieve toneelverenigingen:....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGENAARS kunnen waterschade melden bij Vlaams Rampenfonds

A961396f-inkedmvdd2_li
Ophasselt was een van de Geraardsbergse deelgemeenten waar de storm lelijk huis hield
 

Vorig weekend trok een zwaar onweer over ons land. Ook Geraardsbergen werd getroffen door zware regenbuien. Burgers die hierdoor waterschade hebben, kunnen dit melden bij het Vlaams Rampenfonds. Op basis van het aantal meldingen onderzoekt het fonds of het onweder als ramp erkend wordt en er hierdoor vergoedingen uitgekeerd kunnen worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Vlaanderen Feest viREUSvrij

Foto_repetitie_in_de_arena
Reuzengilde feest op 11 juli
 

De Geraardsbergse reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba waren het laatste anderhalf jaar, net zoals het overgrote deel van de wereld, gedoemd om in hun kot te blijven.   Maar de “bevrijding” is nabij en die kans wou de reuzengilde van Geraardsbergen niet onbenut laten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Stadsschuld GERAARDSBERGEN gestegen van 1450 euro per inwoner in 2018 naar 2013 euro per inwoner in 2020.

Nv
Gabriel Schaut, voorzitter N-VA Geraardsbergen
 

 N-VA keurde op de jongste gemeenteraad de jaarrekening 2020 van de stad Geraardsbergen niet goed. De reden lag voor de hand: de schuld per Geraardsbergenaar is gestegen met een duizelingwekkende 38 % op twee jaar, dus omgerekend 19 % per jaar, en dit ondanks de indrukwekkende subsidies die Geraardsbergen van de Vlaamse overheid had ontvangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2021
 

Scholengemeenschap KBO GERAARSBERGEN- DEFTINGE haalt subsidies binnen voor project “op weg met executieve functies”

Foto
Met dit project wil de scholengemeenschap inzetten op het versterken van de executieve functies bij leerlingen in het basisonderwijs

De  scholengemeenschap KBO  Geraardsbergen- Deftinge heeft via de Provincie Oost- Vlaanderen 3600 euro subsidies binnengehaald om het project “op weg met executieve functies” te ondersteunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Eerste rommelmarkt moest afrekenen met hevige regen

Img_20210704_102425__kopie_
Eerste rommelmarkt valt gedeeltelijk in het water. - Foto Marc Colpaert
 

De weergoden waren niet echt van de partij want op zondag rond 11 uur viel de regen met bakken over de hoofden in Geraardsbergen. De eerste rommelmarkt van het jaar op de Markt viel dan ook gedeeltelijk in de regen. Goed nieuws voor wie graag ging snuisteren in oude of niet zo oude spulletjes, want vanaf zondag 4 juli ging de wekelijkse rommelmarkt op de Markt voor het stadhuis opnieuw van start.  Ook al mag het sinds kort terug om een rommelmarkt te organiseren, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Urbanustochten van De Marktrotters door het Pajottenland

Editiepajot_galmaarden_urbanustochten__kopie_
Een foto van voor corona, dit jaar kan men niet even rusten in de zaal Willem Tell.- Foto Marc Colpaert
 
Het Bestuur van de Wandelclub De Marktrotters uit Herne organiseren op zondag 18 juli opnieuw hun Urbanustochten, die van start gaan in Tollembeek. Wandeltochten over volgende afstanden : 4 (toegankelijk voor rolwagens) – 6 – 10 – 15 – 22 en 32 km. Startplaats : Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell, Hernestraat 5, 1570 Tollembeek. Starten kan tussen 7 & 15 uur. Laatste aankomsten voorzien om 18 uur

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

Editie_galmaarden_pajottenland_3__kopie_
Voorstelling op de Bosberg. - Foto Marc Colpaert
 

Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, dit kan tijdens een wandelzesdaagse door het Pajottenland en langs de Vlaamse Ardennen, over een afstand van 153 km. De eerste wandeling gaat van start in Anderlecht en loopt zo via Lennik, de Kesterheide in Gooik, de volgende wandelingen gaan via de kubus in Herne, de Bosberg in Galmaarden, de Muur in Geraardsbergen, verder richting de Vlaamse Ardennen. Op de Bosberg in Galmaarden werd de wandelzesdaagse voorgesteld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Leerlingen van het SINT-CATHARINA-COLLEGE winnen een opstelwedstrijd van 11.11.11

Prijzen_11
Ingezonden foto
 
Niet minder dan 8 eindejaars-leerlingen van het Sint-Catharinacollege (campus Wegvoeringsstraat), kaapten de prijzen weg van de opstelwedstrijd die uitgeschreven werd door de 11.11.11-werkgroep van Geraardsbergen. De deelnemende leerlingen konden kiezen uit vijf thema’s die door 11.11.11 in de kijker werden gesteld, nl.: Diversiteit, Mensenrechten, Vluchtelingen, Klimaat enDemocratie. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Serviceclub 51 Geraardsbergen schenkt snoezelmateriaal aan Bubao De Mozaïek

207211363_244077360472429_4190976499098701671_n
Nieuw snoezelmateriaal zorgt voor psitieve resultaten bij de schoolkinderen Bubao De Mozaïek

De kinderen uit buitengewone basisschool De Mozaïek kregen net voor het einde van het schooljaar nieuw snoezelmateriaal. Serviceclub 51 Geraardsbergen schonk onder andere een massagemat en een resonantiezitzak die kan aangesloten worden op muziek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Stad GERAARDSBERGEN zet in op activiteiten met focus op het Nederlands

A_a_unnamed__3_
Gabriël Schaut.- Ingezonden foto

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts trekt 25.632 euro uit voor taalstimulerende activiteiten in stad Geraardsbergen. In totaal zullen er in Vlaanderen 55  projecten van start gaan voor een bedrag van twee miljoen euro. “De projecten worden georganiseerd door lokale besturen in samenwerking met tal van lokale partners. Met ondersteuning vanuit de Vlaamse Regering kunnen we bijna 40.000 leerlingen bereiken.” 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - GO! Basisschool Centrum neemt afscheid van 2 monumenten.

Foto_marcken_
Op de foto in bijlage van lnr Mark Faute, Caroling Huygens (directie basisschool Dender), Marc Hellinckx, Stijn Haegeman (directie basisschool Centrum)
 

De 2 buschauffeurs van GO! Basisschool Mark Faute en Marc Hellinckx besloten om de sleutel definitief aan de haak te hangen.

Mark Faute heeft een er een carrière van 35 jaar opzitten. Naast cafébaas was hij 35 jaar lang busbegeleider en buschauffeur. De laatste jaren reed hij zowel voor basisschool Centrum en basisschool Dender.

Marc Hellinckx reed zo’n 10 jaar voor basisschool Centrum. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Eerlijk duurt het langst, een wandelzoektocht van Oxfam-Wereldwinkel GERAARDSBERGEN

Geraardsbergen_stadhuis
Kom Geraardsbergen ontdekken. - Foto Marc Colpaert
 
Van 1 juli tot 30 september 2021 organiseert Oxfam-Wereldwinkel Geraardsbergen een wandelzoektocht doorheen de stad. Dit naar aanleiding van het vijftig jarig bestaan van Oxfam-Wereldwinkels én het tienjarig bestaan van de winkel in de Weverijstraat. Oxfam ijvert, met al haar enthousiaste vrijwilligers, voor eerlijke handel. Overal! Er zijn twee parcours, eentje van 3 kilometer en eentje van 5 kilometer. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - De Jeugddienst van Panta Rhei staat paraat deze zomer

A_panta_rhei
Ingezonden foto
 

Jeugddienst Panta Rhei staat paraat : deze zomer organiseren ze opnieuw 185 vakantiekampen voor kleuters, kinderen en jongeren. Deze vinden plaats verspreid over Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en ook Brusselse gemeenten. Panta Rhei, en zijn onderafdelingen Ratjetoe (voor kleuters) en SportArk doen er alles aan om de kinderen een toffe vakantie te  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Politie GERAARDSBERGEN/LIERDE start met ‘Onthaal op afspraak’!

Nieuwe_openingsuren_correct_
Politie Geraardsbergen/Lierde wil werken op afspraak voor niet-dringende aangiftes
 

Het werken op afspraak voor niet-dringende aangiftes is niet nieuw en krijgt steeds meer ingang in de Vlaamse politiezones. Ook politie Geraardsbergen/Lierde ziet hierin heel wat voordelen en zal daarom vanaf 1 juli 2021 (gedeeltelijk) werken met een afspraaksysteem.

Om de kwaliteit en de dienstverlening van het onthaal in beide commissariaten van de politiezone Geraardsbergen/Lierde te verbeteren, zal het onthaal vanaf 1 juli 2021 worden geoptimaliseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Stop de blijvende stilstand voor- en achteruitstelling van eerste weggebruikers

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Met de corona-pandemie gingen meer mensen stappen en fietsen. Zij wilden zo zorgen voor het behoud en versterking van hun conditie en totale gezondheidszorg. Federaal en ook plaatselijk werden er amper of geen acties ondernomen om deze gezonde bewegingstrend daadwerkelijk verder te ondersteunen. Al langer worden de nadelige gevolgen van de klimaatcrisis duidelijk en voelbaarder. Met rollen, stappen en fietsen kunnen we de  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Vanaf zondag 4 juli opnieuw een rommelmarkt op de Markt

Geraardsbergen_stadhuis
Vanaf zondag 4 juli opnieuw hier voor het stadhuis een rommelmarkt.- Foto Marc Colpaert
 
Goed nieuws voor wie graag gaat snuisteren in oude of niet zo oude spulletjes, want vanaf zondag 4 juli gaat de wekelijkse rommelmarkt op de Markt voor het stadhuis opnieuw van start.  Ook al mag het sinds kort terug om een rommelmarkt te organiseren, toch werd beslist om pas vanaf zondag 4 juli van start te gaan in Geraardsbergen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Trendy Toucan Bar opende zijn deuren in de kloostertuin van Hunnegem

Lowres
Bij de Toucan Bar van Roeland en Robrecht Van Lierde en Iwein Mertens kan je een frisse pint of lekkere cocktail proeven
 

De broers Roeland en Robrecht Van Lierde en hun maatje Iwein Mertens broedden al sedert vorig jaar op horecaplannen maar daar stak corona een stokje voor. Dit jaar echter plantten de 3 jonge ondernemers In de tuin van de voormalige priorij Hunnegem voor deze zomer de Toucan Bar neer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 

Laatste Nieuws

Jimmy GODAERT | 08 jul 2021
Jimmy GODAERT | 07 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief