Artikels Archief van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Internationale dansstage in kunstacademie

Idg2017zaterdag-44-van-52
 

In de danslokalen van de kunstacademie vond deze week een internationale dansstage plaats. De docenten waren Peter Lancksweerdt, Audrey Boccara en Olga Petiteau van het Atlantic Ballet Theatre of Canada, alsook Anette Antal van het Norwegian National Ballet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Geslaagde opkomst voor Goeferdings kermisgebeuren

890dwv03w29geslaagdeopkomstvoor-goeferdingskermisgebeuren
 

Dit jaar sloegen het feestcomité en de dorpsraad van Goeferdinge de handen in elkaar voor de organisatie van de kermis. Traditioneel werd er gestart met een rondrit  van oldtimertractoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Workshop Radio maken bij MIG

2170708-sarah-bo-en-bryan
 

Ben jij de nieuwe Linde Merckpoel? Of misschien Peter Van de Veire? Nee? Helemaal niet erg, want als die mannen (of vrouwen) het kunnen, jij ook! Lees nu goed want dit is je ultieme kans om ooit als een echt radio-dj achter de schuivers te staan!

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Stuur bezet door “Bobette” actie

Jim_1475
 

De lokale politie Geraardsbergen/Lierde gaat samen met de omliggende zones Brakel, Ronse, Vlaamse Ardennen en Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem van start met “Bobette”, haar jaarlijkse alcohol-preventiecampagne. Deze zomer wordt voor het eerst de vrouwelijke chauffeur in de kijker gezet met een roze ‘Bobette’-sleutelhanger!

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - 24ste Manneken Pis Tour voor Motoren

Jim_5963-1
 

Op zondag 23 juli organiseren Michel Van Den Borre, de BMW Motorclub, de Belgische- en  Vlaamse Motorrijdersbond  voor de 24ste maal de Manneken-Pis Tour voor Motoren. Start en aankomst is bij Café – Feestzaal ‘Bij Bé’, Zarlardingestraat 100, 9500 Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Feestcomité en dorpsraad Goeferdinge organiseren kermisfeest

Jim_0958
 

Dit jaar hebben het feestcomité en de dorpsraad van Goeferdinge besloten om voor de organisatie van een aantal evenementen de handen in elkaar te slaan. Op zondag 9 juli organiseren ze de plaatselijke kermis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Leerling 7e Kinderzorg KA GERAARDSBERGEN helpt tijdens modderdag

Img_2115
 

Tijdens de internationale Modderdag , die jaarlijks georganiseerd wordt, ontdekken kinderen wat modder is. Zij leren verbinding te maken met de aarde en voeling te krijgen met modder en wat je daar zoal mee kunt. De kinderopvang Bollebuik in Everbeek was één van de enthousiaste deelnemers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Dorpsraad Onkerzele met 3de editie van kermis

Jim_1302
 

De dorpsraad Onkerzele organiseerde op het terrein aan de kampstraat 60 een tweedaagse kermis met tal van activiteiten. Buiten de kinderattracties was er een tweedehandsmarkt en een hondendemonstratie. ’s Avonds van Heart  & Soul en zanger Bart de ambiance er in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Dorpsraad Viane bakt Mattentaarten

19578815_10213510060175196_1468706235_o-1
 

“Grootmoeders recept mag niet in de kast blijven liggen” zegt Luk De Boeck voorzitter van de dorpsraad van Viane. “Zo ontstond op één van de ‘Kom Eens Af’-dagen het idee om als sociale activiteit een initiatie mattentaartenbakken te organiseren” vertelt hij verder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Danny Hellinckx nieuwe voorzitter Rotary club GERAARDSBERGEN

Img_1175197333-2
 

Op vrijdagavond 30 juni 2017 vond in restaurant ’t Abtenhuis te Geraardsbergen de bestuurswissel plaats. Het voorzitterslint werd door uittredend voorzitter Wim Leerman over de schouders van Danny Hellinckx gelegd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Crowdfunding campagne “Een moestuin voor het peperkoekenhuis”

1986
 

“Een moestuin voor het peperkoekenhuis” is het project dat voor Geraardsbergen werd ingediend bij Streekmotor 23. Het “Peperkoekenhuis” is de naam van het huis dat oorspronkelijk deel was van de Sint-Adriaansabdij en eigendom is van de stad Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Diploma’s cursus fietsen voor volwassenen werden uitgereikt

890dwb03w28-diplomasc-cursus-fietsen-voor-volwassenen-uitgereikt
 

De deelnemers die de opleiding leren fietsen succesvol hebben afgewerkt mochten hun diploma in ontvangst nemen. In april startte de sportdienst van de stad en SEVA (Sociale Economie Vlaamse Ardennen) net deze opleiding.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Bibliotheek organiseerde cursus ‘Mediawijsheid voor kansarmen’

890dwb07w28-bibliotheek-organiseerde-cursus-mediawijsheid-voor-kansarmen
 

In samenwerking met Leerpunt en ‘Mediawijs.be’, heeft de bibliotheek de cursus ‘Mediawijsheid voor kansarmen’ georganiseerd. Doelgroep waren kansarmen met kinderen zonder  pc thuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - De Giesbaargse jeugd is klaar voor de grote vakantie

Speelplein
 

Het einde van het schooljaar betekent de start van 9 weken grote vakantie. Kinderen kijken uit naar een fantastische zomervakantie en ouders maken een planning op waarmee ze hun kinderen twee manden lang gaan zoet houden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Eneco Tour wordt BinckBank Tour

Jim_1013

BinckBank is de nieuwe hoofdsponsor van het wielergebeuren dat de opvolger van de Eneco Tour is. De ritten vinden dit jaar plaats van 7 tot 13 augustus. De aankomst van de slotetappe is opnieuw in Geraardsbergen,  waar de winnaar van het eindklassement  zal worden gehuldigd in de nieuwe groene BinckBank-leiderstrui.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Geslaagde 9de editie van de Sint Pietersfeesten

Jim_0979
 

Zaterdag gingen voor de 9de maal de Sint Pietersfeesten door aan De Plage te Geraardsbergen. Dit evenement, een organisatie van vzw Den Achterhoek, is  een vrolijk straatfeest waar bij een gezellige barbecue en een fris pintje nieuwe buren en oude bekenden konden bijpraten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

De Bedrijfsgilde van GERAARDSBERGEN start met actie tegen zwerfvuil

20170623_141447
 

Op het platteland ontsiert zwerfvuil bermen, akkers en weiden. Zwerfvuil op het platteland is niet enkel lelijk maar ook schadelijk voor mens, dier en milieu. Bovendien staat het haaks op alle inspanningen die plattelandsbewoners en land- en tuinbouwers doen om het landschap te onderhouden en het Vlaams platteland aantrekkelijk te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Serviceclub Rotary en KA GERAARDSBERGEN zorgen voor een ergonomische boekenkar voor de zorgbib

Img_2949
 

Serviceclub Rotary en KA Geraardsbergen zorgen voor een ergonomische boekenkar voor de zorgbib, een rijdende bibliotheek met aangepaste boeken voor senioren, die voor een vlotte rondgang van de bibliotheekronde gaat zorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAADSBERGEN - Openluchtzwembad den Bleek viert zijn 130ste verjaardag

Jim_0613
 

Het openluchtzwembad van Geraardsbergen, het oudste openluchtzwembad van Vlaanderen, viert dit jaar zijn 130 jarig bestaan. Om dit te vieren zal tijdens het weekend van 24 en 25 juni een speciaal opendeurweekend worden gehouden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAADSBERGEN - Dean trapt Muziek int Park af

890lok3w27deantrapt-muziekintparkaf-1
 

In de maand juli worden er op woensdagavond vanaf 20 uur opnieuw optredens georganiseerd in het abdijpark. De toegang is gratis. Lokaal talent Dean trapt op woensdag  5 juli de concertreeks af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief