Artikels Archief van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Vijfde en zesdejaars GO! Centrum krijgen les in volledig vernieuwde lokalen

Foto
 

De leerlingen van de derde graad van GO! Centrum Geraardsbergen hebben het duidelijk naar hun zin in de vernieuwde lokalen. ‘Op 2 september werd er namelijk gestart met team teaching’, vertelt directeur Stijn Haegeman.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Rotary club Geraardsbergen realiseert € 10 200 voor de wereldwijde uitroeiing van polio 

2-img_2742
 

Poliomyelitis is een ongeneesbare aandoening met verlammingsverschijnselen. Het is echter een vermijdbare ziekte. Exact 40 jaar geleden bond Rotary International de strijd aan tegen polio. Sinds 1988 bestaat er een Wereldinitiatief om polio uit te roeien, met 5 belangrijke partners: de WHO, Rotary International, de US CDC, UNICEF en (later erbij gekomen) de Bill & Melinda Gates Foundation.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Muurrock 4 kids lokte heel wat kinderen

224dwhandel2w37-muurrock-4-kids-lokte-heel-wat-kinderen-kopie
 

Al voor de negende keer organiseerde de Giesbaargse jeugdraad en Muurrock op de Vesten het kinderfestival Muurrock 4 kids. Op het podium was er een spetterende discoshow gevolgd door een optreden van de Ketnetband.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - CCG houdt concert nav de 100e verjaardag van Digno Garcia

224dwfrontw37-ccg-houdt-concert-nav-de-100e-verjaardag-van-digno-garcia
 

Na het fel gesmaakte ‘A Walk to Victory’ vorig jaar, staat Concertband Cecilia opnieuw paraat met een groots 2 daags evenement voor zijn trouw publiek. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november houden ze in JC De Spiraal a latin concert ter ere van de 100e verjaardag van Digno Garcia.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - “Memorial Willy De Rijck” tijdens kermis Ophasselt

224dwred1w37e2809cmemorial-willy-de-rijcke2809d-tijdens-kermis-ophasselt
 

De alom gekende “Memorial Willy De Rijck”, een wielerwedstrijd georganiseerd te Ophasselt door de vrienden en familie van Willy vindt dit jaar voor de negende keer plaats op zondag 15 september 2019 om 14.00u. De wedstrijd valt in de categorie ELITE z/c en beloften interclub 1.12-IC 2.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Tien jaar ‘maatschappelijke veiligheid’ op GO! Atheneum GERAARDSBERGEN

14344347_766327940210657_7753915112509953794_n_klein
 

Met de start van het nieuwe schooljaar viert de opleiding ‘maatschappelijke veiligheid’ aan het GO! Atheneum Geraardsbergen zijn tiende jubileum. Aangezien de nood aan correct opgeleide mensen binnen de veiligheidssector nog nooit zo hoog lag als vandaag, wilt de school de komende jaren meer dan ooit inzetten op een nauwe samenwerking met het werkveld en dit binnen alle deelgebieden van de sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Karate club Kachi NINOVE / GERAARDSBERGEN begint aan een olympisch jaar

Flyer_kachi_2019
 

In 2020 zal karate behoren tot één van de nieuwe sporten op de Olympische Spelen in Tokyo. Karate Club Kachi behoort tot de karatebond WKF die de erkenning heeft van een Olympische sport.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

GERAARDSBERGEN - Zweefvliegcentrum breidt vloot uit

224dwred2w35-zweefvliegcentrum-breidt-vloot-uit
 

Het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix  breidde zijn clubvloot uit met een duo discus, een tweedehands zweefvliegtuig. De duo discus is een tweezits zweefvliegtuig met een zeer hoog prestatievermogen. Het is voornamelijk gemaakt om grote en verre zweefvluchten te doen en deel te nemen aan wedstrijden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Marie Thérèse Van Heddeghem blaast 100 kaarsjes uit

Jim_3159
 

In woonzorgcentrum Denderoord mocht Marie Thérèse Van Heddeghem in bijzijn van familie en vrienden haar 100ste verjaardag vieren. Marie Thérèse is afkomstig uit Waarbeke. Ze heeft twee kinderen: Monique en Christiane Van Belle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Geslaagde 4e editie van kermis te kerk

Jim_3166
 

Voor de vierde keer organiseerden de bewoners van het Amandusplein in Viane een buurtfeest. Het opzet van het buurtcomité is om met halfoogst de oude traditie van ‘kermis te kerk’ nieuw leven in te blazen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Brandweer herdenkt collega’s uit Beringen

224dwhandel2w35-brandweer-herdenkt-colleagas-uit-beringen
 

De lokale brandweer herdacht hun collega’s van Zuid-West Limburg die omkwamen bij een brand in Beringen. Wat aanvankelijk een gewone brand leek, werd dus toch “een zwarte dag” voor de brandweer want tijdens de bluswerken  kwamen brandweermannen Chris Medo en Benny Smulders om.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGSE reuzen eregast op Meyboomplanting

224dwfrontw34-geraardsbergse-reuzen-eregast-op-meyboomplanting
 

De reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba waren de eregasten op de Meyboomplanting, de Brusselse folkloristische hoogdag. Een heel uitzonderlijk gebeuren volgens de Geraardsbergse Reuzengilde, want eigenlijk stappen in de Meyboomoptocht enkel de Brusselse reuzen mee op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Rolstoelvriendelijk toilet in het Ontmoetingscentrum van Viane

Dsc0216
 

Sinds kort is er een toilet voor rolstoelgebruikers geïnstalleerd in het ontmoetingscentrum van Viane. De VZW achter het ontmoetingscentrum vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Na de renovatie van het dak, de keuken, het opsmukken van de muren was hun eerstvolgende prioriteit dan ook het vernieuwen van de toiletten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Vrijschutters hielden landelijk kampioenschap kleiduifschieten

224dwhandel2w33-vrijschutters-hielden-kampioenschap-kleiduifschieten
 

De schuttersvereniging ‘De Koninklijke Vrijschutters’ hielden een landelijk kampioenschap kleiduifschieten in een open veld langs de Kohoorstraat in Zarladinge. De club die al sedert 1948 bestaat heeft schietstanden die gelegen zijn  in de Weverijstraat achter het administratief centrum en er kan geschoten worden met luchtpistool of zwaar kaliber.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Vrouwen in de kijker tijdens opendeur zweefvliegclub

224dwred1w33vrouwen-in-de-kijkertr-tijdensopendeur-zweefvliegclub
 

Vrouwen in de luchtvaart was het thema waar het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix (VZP) mee uitpakte tijdens hun opendeur. Phoenix sloeg eerder dit jaar al de handen in elkaar met het GO! Atheneum voor Aviatrix, een project dat luchtvaartberoepen wou promoten bij meisjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDEN - Tip voor de zomervakantie ga eens minigolf spelen

A_goff_
Minigolf spelen in De Gavers een vakantietip. - Foto Marc Colpaert
 

Wie tijdens de zomermaanden eens een partijtje minigolf wilt spelen kan hiervoor terecht in De Gavers in Geraardsbergen. Kortbij maar toch heel betaalbaar en het blijft leuk natuurlijk. De vakantie is in het land en dus kijken heel wat mensen uit naar een beetje ontspanning, ook mensen met kinderen moeten creatief zijn in het vinden van oplossingen tijdens de twee lange zomermaanden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Uitvaartcentrum 'Ark Uitvaartzorg' opende deuren

1131523_201907011424425028820
 

Ark Uitvaartzorg opende de deuren aan de Groendreef in Geraardsbergen, in het gebouw waar vroeger fietsenfabrikant Schrapnell gevestigd was.  Uitbaters Caroline De Vuyst en Andy Van Weyenberg zorgen voor alles: van de rouwbrieven drukken tot een rouwmaaltijd serveren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Opnieuw Muziek Int Park in juli

Dsc3876
 

Muziek Int Park ook dit jaar in het Abdijpark ter hoogte van het Koetshuis. Op 10 juli om 20 uur ontvangen we Mathias Vergels en om 21.30 uur komt Tom Helsen langs en hij heeft beloofd zijn hits mee te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Kringwinkel ’t Vierkant opent nieuwe winkel

Dsc3883
Foto: JIGO
 

De twee vestigingen van kringwinkel ’t Vierkant vroeger gelegen in de Abdijstraat en ook aan het Herenveld in Schendelbeke zijn samengesmolten en verhuisd naar een en hetzelfde pand aan de Stadsweg. In januari 2020 volgt nog een fusie met de kringwinkel Vlaamse Ardennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Dolfijne School krijgt VIP-behandeling bij politie GERAARDSBERGEN/Lierde

Dsc_0036
 

12 leerlingen van ‘De Dolfijne School’ (Sint Catharinacollege) uit Idegem werden vandaag warm verwelkomd door de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde. Hun werk, een compleet nieuw ontworpen MEGA-logo, werd geselecteerd als winnaar in het kader van het MEGA-project (Mijn Eigen Goed Antwoord).

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief