Artikels Archief van Geraardsbergen

Infrabel wilt zoveel mogelijk spoorwegoverwegen sluiten in GERAARDSBERGEN

Editiepajot_galmaarden_overweg__kopie_
Sommige overwegen moeten dicht. Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Momenteel voert Infrabel gesprekken met de gemeenten om na te gaan welke spoorwegoverwegen kunnen gesloten worden, o.a. op het grondgebied van Geraardsbergen. Groen Geraardsbergen heeft aan het lokaal bestuur gevraagd naar een stand van zaken. De stad bevestigde dat reeds in 2019 een kennismakingsoverleg doorging waar het onderwerp van de overwegen aan bod kwam. Infrabel overweegt 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nog in het voorjaar de eerste fietsstraat in GERAARDSBERGEN?

Geraardsbergen_stadhuis
Geraardsbergen krijgt zijn eerste fietsstraat. - Foto Marc Colpaert
 

De stad Geraardsbergen krijgt straks hun eerste fietsstraat op hun grondgebied, waar de fietser heer en meester is. Met andere woorden, als er een fietser in die straat aan het rijden is, dan mag een bestuurder van een wagen in principe de fietser niet inhalen en niet voorbijrijden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit dit jaar naar de Vesten?

Editie_geraardsbergen_tarzan_2__kopie_
Het standbeeld van Tarzan tijdens de onthulling in De Gavers 20 jaar geleden, met bokser Freddy De Kerpel en Guido De Padt. - Archiefbeeld Marc Colpaert
 
Schepen Ann Panis bevestigde ons dat het de bedoeling is om dit jaar - als de corona geen stokken in de wielen steekt - het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit, op de Vesten te plaatsen. Het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit dat ongeveer 20 jaar geleden werd geplaatst in de Gavers(zie foto),  
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Nieuwe picknickbanken en straks aandacht voor rolstoelgebruikers in de tuin van de Helix

A_helix_bank_d3a1917c-b2c6-4dcc-99b9-44f1317874dd
Nieuwe banken. Ingezonden foto
 
Om het voor de mensen van de Helix en hun bezoekers nog aangenamer te maken in de educatieve tuin, zijn enkele werken in de Helixtuin gestart. Zo staan er sinds kort nieuwe picknickbanken in de educatieve tuin. Picknicken in deze educatieve tuin wordt nu nog gezelliger met 15 nieuwe picknicktafels. De oude exemplaren werden vervangen, een aantal extra banken krijgen binnenkort een  
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Stad GERAARSBERGEN kiest voor sporthal De Veldmuis

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Geraardsbergen kiest voor De Veldmuis. - Foto Marc Colpaert
 
De stad Geraardsbergen gaat in de sportzaal De Veldmuis binnen enige tijd van start met het vaccineren van de bevolking, tegen het coronavirus. De eerstelijnszone Dender Zuid, waar naast Geraardsbergen ook Ninove deel vanuit maakt, krijgt zo twee vaccinatiecentra. Naast het centrum in Geraardsbergen komt er ook één in het oude belastingkantoor in Ninove.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Liedekerkse duivel-doet-al Jacky Delcour is niet meer

Jacky-delcour
©Goeiedag.be
 

In Liedekerke overleed woensdag Jacky Delcour, decennialang een bezige bij in het sociale leven in de gemeente en bijna 30 jaar lang dé sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en de Kermis Opperstraat. Jacky werd 70.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

GERAARDSBERGEN - Ook dit jaar geen Krakelingen, kermis of Tonnekensbrand

Editiepajot_geraardsbergen_krakeling_4
Foto Marc Colpaert
 
De stad Geraardsbergen heeft deze week beslist dat in navolging van vorig jaar, ook dit jaar het grote Krakelingenfeest en Tonnekensbrand niet te laten doorgaan. De kermis is ook afgelast, evenals de eerste toog en de Walmkebrand. De corona zal ook dit jaar heel wat roet in de feesten in 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN/LENNIK - Vanaf heden is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Nieuwe medische wachtpost in Geraardsbergen en Lennik.- Foto marc Colpaert
 
Nieuw vanaf 8 januari is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733, wel uitsluitend in het weekend of op feestdagen. Op vrijdag 8 januari treedt de Huisartsenwachtpost Pageni in werking. Inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland kunnen er in het weekend en tijdens feestdagen terecht voor dringende 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Christ van Cauwenberge(73) is overleden

Aaaaa_img_20210104_0002
 
Christ van Cauwenberge(73) uit Geraardsbergen is overleden, nauwelijks een week nadat Jacques De Ro, net als Christ, aan een coronabesmetting bezweek. Gerardimontium rouwt dan ook dubbel na het verlies van twee bedrijvige redactieleden. Ook de Rederijkersgilde Sint-Petrus is getroffen door dit verlies
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - STE(A)M workshops en kampen voor kinderen vanaf 6 jaar bij Astertechnics!

Aster_unnamed__2_

Astertechnics organiseert ook dit jaar workshops voor kinderen in Geraardsbergen. Ze maken daarvoor gebruik van hun fablab, op 20 januari gaan ze van start met een nieuwe reeks kleuterworkshops 'De Jonge Ontdekker'. Hun fablab Astertechnics is een ruimte van 150m2 waar kinderen, vanaf 6 jaar tot en met volwassenen, kennis kunnen maken met elektronica, 3Dprinters, lasercutters, enz 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

Waarom GROEN GERAARDSBERGEN geen voorstander is van een ringweg rond Geraardsbergen

Img_20201230_145500__kopie___2_
De Astridlaan moet ook meegenomen worden in de trajectcontrole. - Foto Marc Colpaert
 
Groen Geraardsbergen is het eens met de stelling dat de vooropgestelde trajectcontrole op de N42 op het grondgebied Overboelare, geen afdoende oplossing is voor de verkeersoverlast, vooral te wijten aan het vrachtvervoer. Ook de Astridlaan moet meegenomen in de trajectcontrole. Verhoogde voet- en fietspaden zijn een must. Iedere dag riskeren stappers en trappers hun veiligheid.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Denderend KLEIN komt met originele eindejaar wensen.

Img_20201125_162154__kopie_
Illustratiebeeld Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Het was een bewogen jaar voor de organisatoren van het denderend KLEIN stadsfestival in Geraardsbergen, eerst zagen ze door de gekende reden hun traditioneel zomerfestival in het water vallen, nadien kon slechts één dag van hun geplande huiskamerconcerten plaatsvinden. Toch blijven ze niet bij de pakken zitten, dit blijkt uit een filmpje dat ze maakten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De provincie geeft 15.430 euro aan de vzw Natuurpunt

A_bos_te_weining
Meer bos in Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

De Provincie Oost-Vlaanderen geeft, onder impuls van Groen-gedeputeerde Riet Gillis, een subsidie van 15.430 euro aan de vzw Natuurpunt voor twee projecten in Geraardsbergen en in Galmaarden. De erkende Oost-Vlaamse natuurverenigingen, zoals Natuurpunt, konden via een subsidiereglement een beroep doen op financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, bij de aankoop van waardevolle natuurgronden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Update Historicus Jacques De Ro overleden aan de gevolgen van corona

A_tentoon_50719a
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Albert Schrever uit Geraardsbergen, ooit nog dorpsdichter in Galmaarden, vertelde ons het droevige nieuws, dat gewezen Geraardsbergenaar Jacques De Ro op woensdag is overleden. Jacques was tevens redactiesecretaris en contactpersoon erfgoed bij de Geschiedkundige vereniging Gerardimontium uit Geraardsbergen.
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Politie GERAARDSBERGEN/Lierde extra waakzaam en aanwezig tijdens de eindejaarsperiode!

Editie_gooik_politie__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Kerst en nieuw staan voor de deur. Helaas dit jaar geen ‘open’ deur zoals de vorige jaren. Dit jaar zien onze feestdagen er door het coronavirus immers helemaal anders uit want ook tijdens de eindejaarsperiode blijven de coronamaatregelen van kracht. Wie in een gezin leeft, mag dus maar één (knuffel)contact uitnodigen. Politie Geraardsbergen/Lierde zal 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Sensibiliseringsbrochure in het Nederlands, Frans, Engels, Arabisch en het Russisch!

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft een sensibiliseringsbrochure tegen het coronavirus uitgegeven in 5 verschillende talen. Daarin staan de belangrijkste regels opgesomd in het Nederlands, Frans, Engels, Arabisch en Russisch! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -Natuurpunt en De Mark kochten meer dan 16 hectare natuur aan

Editie_colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
Enkele leden van De Mark juist voor de coronacrisis. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging Natuurpunt en de lokale vereniging De Mark, met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever, hebben samen 16 hectare grond aangekocht, rond de Markrivier. Deze stroomt via Herne, Tollembeek en Galmaarden naar Geraardsbergen. Op een paar van die nieuw aangekochte percelen, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Sociale correcties in het kader van invoering diftar-systeem goedgekeurd

Geraardsbergen_stadhuis
In het Geraardsbergs stadhuis werd dit goedgekeurd.- Foto Marc Colpaert
De gemeenteraad heeft de sociale correcties in het kader van de invoering van diftar-systeem goedgekeurd. “Hiermee komen we aan enkele doelgroepen tegemoet”, luidt het. Met de start van het diftar-systeem op 5 april worden de gele huisvuilzakken vervangen door grijze restcontainers en verdwijnen de GFT-stickers. Zowel het GFT-afval als de restfractie worden vanaf dan 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/GERAARDSBERGEN – KBC verzekeringen Snoeks en Verspeeten bundelen de krachten

Snoeks_verspeeten_2020__1_
HERNE/GERAARDSBERGEN – KBC verzekeringen Snoeks en Verspeeten bundelen de krachten - © Deschuyffeleer
 

Al vier generaties lang maakt de familie Snoeks met Ivo, Pieter en Lieven in Herne deel uit van het bank- en verzekeringswezen. Haar geschiedenis bij KBC reikt terug tot het prille begin van de coöperatieve spaarkas Raiffeisenkas en de ABB-verzekeringen (Assurantie van de Belgische Boerenbond). Al tientallen jaren spitsen zij zich echter enkel nog toe op het onderdeel verzekeringen.Om de verzekeringnemer én in Herne én in Geraardsbergen nog beter van dienst te kunnen zijn en om als KBC-verzekeringsagenten het cliënteel nog met meer professionalisme te kunnen begeleiden..... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief