GERAARDSBERGEN - Dialectlied ’t Skraun brengt ode aan de Processie van Plaisance

C21

GERAARDSBERGEN - Dialectlied ’t Skraun brengt ode aan de Processie van Plaisance

Jim_2231
 

Met je dialectlied ’t Skraun brengen Maarten Gossye, Stefaan de Neve, Jan Coppens en Emmanuel Lion een ludieke ode aan de Processie van Plaisance. Deze optocht waar tal van verenigingen aan deelnemen en het schrijn van Sint-Bartholomeus meegedragen wordt gaat ieder jaar uit tijdens de zomerkermis.

 

De Processie ontstond in 1515 toen de relikwieën van Sint-Bartholomeus vanuit Sint-Martens-Lierde naar Geraardsbergen werden overgebracht. De stoet is ondertussen Unesco erkend en heeft nu ook na meer dan vijf eeuwen zij eigen lied. Daarvoor hebben nu dialectkenner en -promotor Emmanuel Lion en muzikant Stefaan De Neve gezorgd. Concertband Cecilia, stond in voor de begeleiding tijdens de opnames.

 

De tekst is in het Giesbaargs en neemt de luisteraars mee met de Processie langs het traditionele parcours en laat alle ingrediënten aan bod komen. Daarbij horen de in rode tabbaard gehesen wiegende schrijndragers, de stoere stadsreuzen, de brandweer en de receptie van de verenigingen op het stadhuis. Dat alles op de tonen van Dans la tranchée, een van de deuntjes die Concertband Cecilia speelt tijdens de Processie.

 

Wie goed naar ’t Skraun luistert zal enkele bekende Geraardsbergenaars horen die als gastzanger of spreker fungeren. De burgemeesters van Geraardsbergen en Lierde, enkel schepenen,de belleman Pieter Pools en zanger Jimmy Colman werkten allen mee aan dit project.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief