GERAARDSBERGEN - Kunnen onze wilde dieren ook in 2022 op jouw steun rekenen?

C21 Css

GERAARDSBERGEN - Kunnen onze wilde dieren ook in 2022 op jouw steun rekenen?

Editiepajot_hert_2__kopie_
Enkele jaren terug waren ze aan het werk op de Heirbaan om een beestje te helpen. - Foto Marc Colpaert
 
Om SOS Wilde Dieren uit Geraardsbergen dag in dag uit draaiende te houden en om jaarlijks honderden dieren te helpen en te verzorgen, is er veel inzet en geld nodig. Daarom doen we een beroep op U, om deze mensen met een gouden hart voor dieren te steunen, doe het vandaag nog. Je kan lid worden vanaf 10 euro, steunend lid vanaf 15 euro en erelid vanaf 35 euro, elke extra gift(dus geen lidgeld!) vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar. Ze zijn werkzaam in en rond Geraardsbergen, Galmaarden, Ninove en zelfs de Vlaamse Ardennen.
 
 
 
SOS wilde dieren is een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren. Ze zijn gevestigd ter hoogte van de Hoge Buizenmont 219 B in Geraardsbergen. Hun taak bestaat erin gewonde of wilde dieren in nood te helpen. "We verzorgen de dieren om ze na herstel weer vrij te laten in de natuur. Naast de opvang en revalidatie van wilde dieren trachten we ook mensen kennis te laten maken met wilde dieren uit hun omgeving. Wat men kent en waar men van houdt, dat beschermt men ook! SOS wilde dieren is de plaats bij uitstek om mensen bewust te maken met onze eigen fauna en van de gevaren waaraan wij onze wilde dieren blootstellen", aldus Filip Berlengee.
 
 
Ze kregen een oproep binnen  dat er al twee dagen een vogel vastzat op een electriciteitspaal in  Galmaarden. Pas nu belden de bewoners omdat ze ervan overtuigd waren dat het dier  echt vast zat .  Onze vrijwilliger Mark snelde ter plaatse om te kijken wat de situatie was. Het  was een kokmeeuw die inderdaad vast bleef zitten in  de electriciteitsbedrading aan de top  van  de paal.  Gelukkig snelde Brandweerzone Vlaams-Brabant West ons ter hulp.  Zij kwamen met een kraanwagen om de arme meeuw te bevrijden.  De kokmeeuw heeft helaas een breuk aan zijn pootje en revalideert nu in onze intensive care bij SOS Wilde Dieren.  We wilden de brandweermensen van Vlaams-Brabant West hartelijk bedanken voor hun snelle inzet om wilde dieren in nood te helpen.
 
 
Om SOS Wilde Dieren dag in dag uit draaiende te houden en om jaarlijks honderden dieren te helpen en te verzorgen, is er veel inzet en geld nodig. De overheid zorgt voor subsidies en de leden zorgen voor lidgelden. Dat is lang niet genoeg om alle kosten te dekken (medicatie, dierenarts, materiaal, constructies…). We rekenen daarom op jouw steun, zeker nu door de corona de opendeurdagen al twee keer niet konden doorgaan, hebben ze een pak minder inkomsten. Je kan lid worden vanaf 10 euro, steunend lid vanaf 15 euro en erelid vanaf 35 euro, elke extra gift(dus geen lidgeld!) vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar. Onze deuren hebben uw steun heel hard nodig en dus hierbij een warme oproep om deze mensen te steunen. Wordt dus lid van SOS Wilde Dieren of steun deze mensen dit kan via een overschrijving op rekeningnummer BE 52 0014121172 09 met vermelding van lidgeld 2022 of gift en uw naam en adres. Ga ook eens een kijkje nemen op hun website https://www.sos-wildedieren.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief