NINOVE/GERAARDSBERGEN - Sandy en Stijn gaan plukverse groenten aanbieden aan het grote publiek

C21

NINOVE/GERAARDSBERGEN - Sandy en Stijn gaan plukverse groenten aanbieden aan het grote publiek

20230719_173153__kopie_
Dagverse groenten. - Foto Marc Colpaert
 

Sandy De Ville en haar man Stijn Van Kerkhove uit Appelterre-Eichem (Ninove) hebben de firma S & S Tuinen en interieur opgericht en ondertussen ook een nevenactiviteit er bijgenomen van  S & S Groenten en hopen zo hun droom te verwezenlijken. Namelijk in de toekomst het aanbieden van dagverse groenten aan een breed publiek. "Wat we willen is de groente uit onze serre plukken, terwijl de klant er staat op te wachten, dit kunnen wij nu nog niet doen, maar hopelijk in de toekomst wel.", zeggen Sandy en Stijn.(Nu kan men al bestellen, zie onderaan het artikel.(red). Om hen daarbij te helpen maken ze gebruik van enkele grote serres in de Middenstraat in Zandbergen(vroeger waren dit de serres van Robert De Smet). Voor een plukverse courgette(klein/groot),  gewone sla, groene-(bijna gedaan) / rode eikenbladsla, spitskool, komkommer en witte kool mag je nu al contact opnemen met Sandy en Stijn. En straks voor nog veel meer groenten.

 
 
Het kriebelde bij Sandy en Stijn al een tijdje om van start te gaan met het kweken van groenten. In de Middenstraat in Zandbergen vonden ze een geschikte locatie, namelijk de vroegere grote serre van Robert De Smet in Zandbergen, die toevallig ontdekt werd door Stijn. Lang moest het koppel niet nadenken, toen ze de kans kregen om de serre te huren van de huidige eigenaar, het was alsof een droom werkelijkheid werd. We laten even Sandy aan het woord over haar nieuw project. "We zitten de laatste weken zeker niet stil. Ondertussen zijn we al twee maanden bezig met tal van groentjes te kweken in een serre in de Middenstraat in Zandbergen. En ja, binnenkort kunnen jullie hiervan genieten", lacht Sandy.
En Sandy gaat verder. "Dit jaar gaan we niet zo’n groot assortiment kunnen aanbieden, omwille van de late opstart van dit projectje, hopend op jullie begrip hiervoor. Wij proberen zoveel mogelijk de natuur haar werk te laten doen en zo min mogelijk pesticiden te gebruiken. Maar dat zorgt er wel voor dat we veel werk hebben, zoals het wieden van het onkruid tussen de plantjes. Ondertussen staan er al 6000 plantjes te groeien naar een smaakvolle groente. Neen, het opstarten van zo een bedrijf is niet gemakkelijk, maar deze twee jonge mensen doen het met veel plezier.  Hun doel heel verse groenten aanbieden aan een groot publiek.
 De vele zonnestralen en de regen van de laatste weken zorgden er ondertussen voor dat er al tal van groenten kunnen geoogst worden. Momenteel in de aanbieding : Courgette(klein en groot),  gewone sla, groene / rode eikenbladsla, komkommer, witte kool en spitskool.
Wat staat er nog op het menu om te oogsten dit jaar: butternut, savooikool, rode en witte kool, spitskool, witte en groene selder, tros tomaten, gele tomaten en zelfs zwarte tomaten, andijvie, veldsla, prei, broccoli, paksoi, spruiten en zelfs stengelui.  
 
Hou zeker hun Facebookpagina S en S Groenten  in de gaten, van zodra er iets geplukt/geoogst kan worden, zien jullie dit daar verschijnen. Groenten-groetjes en tot binnenkort
 
Bestellen kan nu al via:     Tel/sms op 0496/73.71.68 of via WhatsApp
 
Bestellen voor 21u, dag later afhalen op afgesproken uur tussen 17.00 en 21.00u
Afhaaladres na bestelling is de WILDERSTRAAT 88 in Appelterre -Eichem(Ninove)
 
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief