DILBEEK - Gemeentesprokkels

C21

DILBEEK - Gemeentesprokkels

Gemeenteraad2008

Schepencollege akkoord met voorstel voor Rozenlaan  

Het schepencollege van Dilbeek treedt de voorstellen van de vzw Raad van Strate (Kaudenaardewijk) bij over de Rozenlaan. De provincie dringt al langer aan op voorstellen van de gemeente om dit ,,zwart punt’’ veiliger te maken. Het gemeentebestuur wil de Rozenlaan echter niet knippen. De Raad van Strate besprak de situatie en stelt voor:
 
1. Bij afrit 13 enkel twee rijrichtingen voorzien in de richting Ninove en richting Brussel en geen oversteek meer mogelijk maken naar de Rozenlaan.
 
2. Rijrichtingen vanuit Rozenlaan behouden in alle richtingen.
 
3. Ter hoogte van de Baron de Vironlaan-Bouwkunstlaan in een “keermogelijkheid” voorzien (rotonde, halve maan?)
 
4. De plaats van de verkeerslichten aan de Baron de Vironlaan herzien (wellicht vóór de Baron de Vironlaan, komende van Brussel en vóór de Bouwkunstlaan, komende van Ninove)
 
5. Geen éénrichtingsverkeer in de Rozenlaan.
 
 
Hulpagenten gaan blauwe zones controleren
 
De pas aangeworven hulpagenten gaan de parkeerovertredingen in de blauwe zones controleren. Door de wet van 7 februari 2003 werden lichtere parkeermisdrijven, zoals overtredingen die betrekking hebben op parkeren met beperkte parkeertijd (de blauwe zone), gedepenaliseerd. Het schepencollege opteert ervoor deze overtredingen toch te blijven beboeten via gemeentelijke administratieve sancties (GAS). Daarvoor moet het politiereglement aangepast worden. Die aanpassing wordt op de agenda van de volgende gemeenteraad geplaatst.
 
 
Project burenbemiddeling is succes
 
 Het project burenbemiddeling is een succes in Dilbeek. De preventiedienst ging met dit project in januari vorig jaar van start. Het doel van burenbemiddeling is om de communicatie tussen buren te herstellen, overlast bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.
De bemiddeling vindt plaats onder de begeleiding van een bemiddelaar die een neutrale, onpartijdige positie inneemt. De bemiddeling gebeurt steeds door twee personen: Ann Du Bois, maatschappelijk assistente op de preventiedienst en één van de drie vrijwilligers. Vorig jaar werd het project voorgesteld aan het politiekorps met positieve gevolgen. Regelmatig worden dossiers doorgestuurd. Binnenkort wordt het project voorgesteld aan het schepencollege om de werking te optimaliseren. De provincie Vlaams-Brabant, initiatiefnemer, is erg enthousiast over de werking van het project in Dilbeek.
 
 
Subsidies voor Dilbeek wijkt
 
 Het project ,,Dilbeek wijkt’’ krijgt een extra subsidie van 2.500 euro. Uit 93 inzendingen uit heel Vlaanderen werden 31 projecten geselecteerd, waaronder “Dilbeek wijkt”. Een tiental wijkcomités uit Dilbeek doet mee aan het initiatief. De bedoeling van dit project is om het straatbeeld ‘van vroeger’ op te wekken: mensen die met hun stoel op straat zitten en met elkaar een praatje slaan. Iedere wijk kan hieraan een extra invulling geven, met bijvoorbeeld een petanquetornooi of een krijttekenwedstrijd.
 De cultuurdienst verleent administratieve en financiële ondersteuning aan dit initiatief, via de 1 euro subsidie voor gemeenschapsvormende projecten.
Het project werd ingediend bij ,,Dorp met toekomst”, een wedstrijd die acties wil ondersteunen die het dorpsleven warmer en gezelliger maken.
 
 

 

Kortjes uit het schepencollege

 

Op de volgende gemeenteraad wordt de benoeming van Sonja Van Roy tot hoofdinspecteur jeugd en gezin bij de politie voorgelegd ter goedkeuring. Op diezelfde gemeenteraad legt Vanessa Rouquart de eed af als nieuwe gemeenteontvanger.

 

Circus Barones mag van 3 tot 5 november op het Gemeenteplein van Groot-Bijgaarden en van 6 tot 9 november op de parking van het ontmoetingscentrum Westrand voorstellingen geven. Enige beperking: het circus mag geen wilde dieren gebruiken voor de show.

 

De zomerdienst blijft behouden voor het personeel van de gemeente. De bedienden moet het werk beginnen tussen 7 en 8 uur en mogen eindigen tussen 13 en 14 uur, met dien verstande dat de diensten (per sector) moeten verzekerd blijven tot 14 uur. Arbeiders dienden te presteren van 7 tot 13 uur.

 

Sofie De Smedt, studente arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, mag voor haar onderzoek over het loonverschil tussen mannen en vrouwen, personeelsleden van de gemeente ondervragen. De deelname bestaat uit het invullen van een vragenlijst op pc en neemt ongeveer tien minuten in beslag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 19 okt 2024
Marc Colpaert | 23 sep 2024

archief