Artikels Archief van Dilbeek

C21

Meer dan 5,2 miljoen euro voor Vlaams-Brabantse erfgoedprojecten in Dilbeek, Halle, Lubbeek, Diest, Tervuren en Sint-Pieters-Leeuw

Scherm__afbeelding_2023-06-08_om_17
 

Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout is opgetogen met de investeringen van minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele in Vlaams-Brabant. Die investeert in 9 erfgoedprojecten in de provincie, waaronder kerken in Halle, Lubbeek en Sint-Pieters-Leeuw naast o.a. de brouwerij Timmermans in Dilbeek, het Waterhof in Melkwezer (Linter) en de citadel in Diest, voor een totaalbedrag van meer dan 5,2 miljoen euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Lore en Alessandra blinken uit in een wetenschapswedstrijd

1070087d-7eca-42a1-8941-48870eb89f64
 
Voor de 50 ste keer organiseerde Natuur en Wetenschap VZW hun wedstrijd voor wetenschappelijke uiteenzettingen. Hierbij presenteren jongeren uit de tweede en derde graad een wetenschappelijk thema naar keuze. Zowel onderwerpen uit de biologie, ecologie, chemie, fysica, geologie als de technologie, archeologie mogen aan bod komen. Van alle deelnemers worden er slechts 5 teams gekozen om door te stromen naar de finale. Lore D'Hondt en Alessandra De Cubber van het Regina Caelilyceum Dilbeek 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Verbinding staat centraal op het Regina Caelilyceum in Dilbeek

Vrijdagmiddag_-_picknick_-_frietjes_-_conflixers_-_peter-_en_meter_-_foto_1__kopie_
Foto Ingezonden
 
De leerlingen van het Regina Caelilyceum in Dilbeek mochten vrijdagmiddag genieten van een
picknick op de speelplaats en lekkere frietjes uit het frietkot van de schoolkeuken. Maar niet alleen
gezellig samen eten stond centraal tijdens deze middagpauze: ook de conflixers, leerlingen die
andere leerlingen ondersteunen, sloten het schooljaar af met een heuse conflixermarkt. Aan allerlei

standjes konden leerlingen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

DILBEEK/HALLE - Zesdejaars RC ontwikkelen project geestelijke gezondheid

Foto_2_-_zesdejaars_rc_project_gg
Ingezonden foto
 
De leerlingen van het zesde jaar humane wetenschappen van het Regina Caelilyceum in Dilbeek maakten in januari kennis met leerlingen van Don Bosco BuSO, een school voor buitengewoon secundair onderwijs in Halle. Daarna werkten de Dilbeekse zesdejaars tijdens de lessen gedragswetenschappen een project uit omtrent geestelijke gezondheid. Op donderdag 11 mei trokken ze met hun zelfontwikkeld materiaal terug naar Don Bosco BuSO Halle

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Dag van de DILBEKENAAR 2023, een groot succes

Dsc_1342
 

 De Dag van de Dilbekenaar, een groot succes met zijn nieuw concept. De charme en bezienswaardigheden van Itterbeek dorp werden door vele burgers (her)ontdekt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2023
Marc Sluys
 

Krok & Ko kondigt aan dat ze drie zomerconcerten organiseren in ITTERBEEK

Scherm__afbeelding_2023-06-03_om_22
 

Krok & Ko kondigt vol enthousiasme aan dat ze deze zomer drie onvergetelijke zomerconcerten organiseren. Op 30 juni, 28 juli en 25 augustus worden de deuren van de prachtige festivaltuin geopend, waar bezoekers kunnen genieten van een feestelijke sfeer, geweldige muziek en leuke activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2023
Marc Sluys
 

Lokaal dienstencentrum (LDC) brengt jong en oud samen in ITTERBEEK

Scherm__afbeelding_2023-06-02_om_11
 

 Buren samenbrengen, jong én oud, dat was het doel van het lokaal dienstencentrum Dilbeek en Femma Itterbeek tijdens het buurtfeest in Itterbeek afgelopen vrijdag. Een optreden van The Caddy’s en de vrolijke tonen van Rudi Tastenoe brachten de sfeer erin. Ijsjes, bavarois, cavabar, koffiebar, springkasteel, petanque, … voor ieder wat wils. De gezellige sfeer bracht de buurt dichter bij mekaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2023
Marc Sluys
 

In Kompanie smaakt koffie beter Dilbeeks lokaal dienstencentrum (LDC) lanceert nieuwe werking

Scherm__afbeelding_2023-06-02_om_11
 

 De lokale dienstencentra in Vlaanderen vieren feest! Want de voorbije 50 jaar vonden heel wat mensen hier een warme thuis. Mensen die op zoek zijn naar een gezellige babbel of een fijne job als vrijwilliger, mensen die fysieke ondersteuning nodig hebben of het mentaal moeilijk hebben, iedereen is welkom. Ook in Dilbeek was het LDC na 30 jaar toe aan vernieuwing.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Meer dan 50 jaar kunstenaar Jacky Duyck

A_jacky
Kunstenaar Jacky Duyck zet de deuren van zijn atelier open voor een tentoonstelling in Dilbeek 1970 - 2020 - 2023 en 50 jaar + 3 jaar in atelier te Dilbeek. U wordt vriendelijk uitgenodigd, samen met familie en vrienden in het uitgebreid atelier en de tuin op  zaterdag 10 - zondag 11 - zaterdag 17 - zondag 18 juni 2023 telkens van 14.00 tot 18.00 uur. Een gelegenheid om elkaar te ontmoeten of eens terug te zien, genietend van schilderijen en tekeningen, tijdens een doorlopende receptie.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Wandelclub Trekplosters organiseert hun 36ste Breugheltocht in ZELLIK

Scherm__afbeelding_2023-06-02_om_00
 

 Wandelclub de Trekplosters organiseert op zondag 11 juni 2023 hun 36ste Breugheltocht. Kom er wandelen op de mooie wandelpaden door de velden en de bossen van Zellik en geniet van een hapje en een drankje tussendoor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2023
Marc Sluys
 

Verkeersfestival voor leerlingen zesde leerjaar in DILBEEK

20220602_verkeersfestival_17
 

 Op donderdag 1 juni 2023 vindt in Dilbeek het derde verkeersfestival plaats. Groep Dilbeek en de lokale politie slaan de handen in elkaar om de leerlingen te leren hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen bewegen. Zo’n 500 leerlingen en leerkrachten van het zesde jaar van het lager onderwijs zullen die dag naar het centrum van Dilbeek afzakken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Sluys
 

REGIO - De Brusselse uittocht ontwricht de hele Vlaamse Rand, game over voor de Vlamingen

Th

Volgens Klaas Slootmans van het Vlaams Belang is het "Zonder beleidsommekeer game over voor Vlamingen in de Rand”. Uit een nieuwe studie van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) over de demografische bewegingen in en vanuit het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest blijkt opnieuw een grote uittocht vanuit Brussel richting Vlaamse Rand. “Die omvolking leidt tot een dramatische ontwrichting van ons maatschappelijk weefsel”, reageert Vlaams Volksvertegenwoordiger Klaas Slootmans. “Zonder kordaat noodplan voor de Rand is het game over voor de Vlaamse gemeenschap in het kerngebied van Vlaanderen.” 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DILBEEK - Oud-leerling en voetballer Sven Kums kwam even terug als scheidsrechter naar het RC

A_sven_kumps
Ingezonden foto
 

Voetbal verbindt, zowel op het veld als daarbuiten. Ook op het Regina Caelilyceum van Dilbeek hebben de leerkrachten dat goed begrepen. Begin maart werd er in de eerste graad gestart met een voetbalcompetitie. Iedereen mocht een ploegje samenstellen: over de klassen heen, jongen of meisje, beginner of sterspeler: het kon allemaal. Na de kwartfinales werd er naar een finale toegewerkt, die overtuigd gewonnen werd door “Joga Bonito”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Huisje Mostinckx in SINT-MARTENS-BODEGEM gooit deuren open voor tentoonstelling

Scherm__afbeelding_2023-05-27_om_11
 

  "Wandelaars, fietsers en andere genieters,

Kom op zondag 9 juli langs bij 't Bijgaards Ateljee in Huisje Mostinckx en ontdek het unieke en gezellige "hopcafé"!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Sluys
 

OETINGEN - Grill Event bij Gastro Atelier boek nu al je tafeltje!

A_herman_grill__kopie_
 
Op 16 en 17 juni steekt Gastro Atelier het vuur aan. Verwen je smaakpapillen en omarm de zomerse vibes in een prachtige setting. Wij voorzien gegrilde à la carte gerechten, vakkundig afgebakken door onze chef. Vanaf 18u30 is er tevens een gratis wijnproeverij in samenwerking met de experten van Pure Wine
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

 Heb je een rijbewijs volgens het bankkaartmodel? Dan controleer je best even de vervaldatum. De eerste exemplaren die destijds werden uitgereikt, vervallen binnenkort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Kom meer te weten over het verleden van onze streek tijdens de archeologiedagen eind mei

A_archeologie
 
Op 26, 27 en 28 mei zijn er in gans Vlaanderen de Archeologiedagen. In Vlaams-Brabant kunnen archeologiefanaten of nieuwsgierige liefhebbers deelnemen en het verleden onder hun voeten ontdekken tijdens activiteiten in 15 gemeenten. In Vlaams-Brabant vindt men deze activiteiten in Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Hoeilaart, Keerbergen, Leuven, Londerzeel, Machelen, Merchtem, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - De “Weeg” viert verpleegkundige en vrijwilligers en zoekt extra helpers

Pavok-cb--wa-image-230330rt_
Ingezonden foto
 
De Consultatiebureaus van Kind en Gezin van Ternat, Lennik en Sint-Genesius-Rode worden uitgebaat door de onafhankelijke kinderopvangdienst Pavok. Onlangs vierden ze in Lennik hun verpleegkundige Griet. Zij gaat met pensioen na 40 jaar dienst bij Kind en Gezin. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Trekpaarden beleven in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-05-17_om_10
 

Trekpaardfokkerij ’t Bruggeveld uit Sint-Ulriks-Kapelle zet, in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant, op zondag 21 mei van 11 tot 17 uur zijn staldeuren open. Ter promotie van het Brabants trekpaard worden er demonstraties en kinderanimatie georganiseerd. ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Marc Sluys
 

Bewoners Breugheldal ITTERBEEK in de spotlights op filmset FC Bergman.

Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_16
 

 Gisteren maandag vonden de filmopnames plaats van een reeks korte films op het domein van het Kasteel van Gaasbeek. Acht bewoners van het woonzorgcentrum Breugheldal hadden het genoegen te mogen figureren. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring! De films werden opgenomen naar aanleiding van de heropening van het Kasteel van Gaasbeek en maken deel uit van de expo Ne mobliez mie - Oefeningen in zelfbehoud, een filmische expo van theatergezelschap FC Bergman. Op het resultaat is het nog even wachten: de expo start op 1 juli. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 17 mei 2023

archief