Artikels Archief van Dilbeek

PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis

Politierechtbank_dina_van_laethem
PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis - Dina Van Laethem, rechter bij de politierechtbank van Halle - © Deschuyffeleer
 

Het College van Hoven en Rechtbanken heeft op 16 maart een aantal nieuwe aanbevelingen gedaan aan de verschillende rechtscolleges ingevolge het coronavirus. Hierbij wordt teruggevallen op een minimale dienstverlening die evenwel de dringende behoeften waarborgt.  Dina Van Laethem uit Ninove is al 15 jaar rechter bij de politierechtbank van Halle en geeft hierbij duiding...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

De werking van het Consultatiepunt Covid-19 draait oo volle toeren in LENNIK

Corona

  De werking van het Consultatiepunt Covid-10, een initiatief van de huisartsenkring en de gemeente Lennik ondersteund door Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever) in samenwerking met de brandweer, politie, het Rode Kruis en de talrijke vrijwilligers loopt goed. Dagelijks werden hier deze week een dertigtal patiënten onderzocht waarvan de overgrote meerderheid vervolgens thuis mocht uitzieken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

HALLE - REGIO - Colruyt werkt boodschappenoplossing uit voor de medewerkers van twee Belgische ziekenhuizen

Maxresdefault
Solucious© helpt personeel 2 ziekenhuizen bij boodschappen doen.
 
Colruyt  werkt met twee grote Belgische ziekenhuizen een oplossing op maat uit om de voedingsaankopen van hun medewerkers te kunnen leveren op hun werkplaats. Het ziekenhuispersoneel van UZ Leuven en UVC Brugmann zal binnenkort bestellingen online kunnen plaatsen. Via een apart logistiek netwerk zullen deze bestellingen afgeleverd worden in het betreffende ziekenhuis. De dienst zal geleidelijk aan worden uitgerold in afstemming met de ziekenhuizen. Zo wil Colruyt  voor de ziekenhuismedewerkers op termijn de zorgen over het aankopen van voedingswaren wegnemen voor henzelf en hun gezin zolang de coronavirus-crisis duurt. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Colruyt neemt Coronamaatregelen

Colruyt_retail_0
©Colruyt
 

Colruyt heeft vandaag een reeks  maatregelen aangekondigd in een persbericht: Voorzorgsmaatregelen in de voedingswinkels, sluiting van alle non-food winkels  en maatregelen voor het personeel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Recyclageparken moeten sluiten

Coronvir
ingezonden
 

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft beslist om deze namiddag 17 maart 2020 nog over te gaan tot een algemene sluiting van de Vlaamse afvalparken. “De recyclageparken in Vlaanderen kampen met een abnormale stijging van het aantal bezoekers. Nog te veel mensen trekken tegen de richtlijnen in naar het recyclagepark voor niet-noodzakelijke bezoeken. Ze brengen daarmee niet alleen zichzelf en het personeel, maar de hele bevolking in gevaar. T

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Odisee hogeschool schort alle fysieke lessen op tot na paasvakantie

Unknown-4
 

 In navolging van de maatregelen die de regering gisterenavond communiceerde, heeft Odisee beslist om alle fysieke lessen aan de hogeschool uit te stellen tot na de paasvakantie. De lessen worden indien mogelijk vervangen door afstandsonderwijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Geen lessen meer, geen cafés of restaurants meer open vanaf zaterdag

Colpaert_galmaarden_landschap_3__kopie_
Heel wat winkels dicht, zet dan een stapje in de natuur. - Foto Marc Colpaert
 

De federale regering heeft zopas nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Heel belangrijk hierbij is dat er in de scholen geen les meer gaat gegeven worden, maar dat er wel een soort van opvang zal voorzien worden. En ook al ingrijpend cafés, bars en restaurants moeten de deuren sluiten

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Dilbekenaar besmet met Coronavirus

Coronavirus-besmetting-voorkomen
ingezonden afbeelding
 

Een inwoner van Dilbeek is besmet met het coronavirus COVID-19. Dat bevestigt het Agentschap Zorg & Gezondheid aan de gemeente na labo-onderzoek. De identiteit van de persoon, de woonplaats of zijn/haar gezondheidstoestand wordt niet vrijgegeven omwille van privacyredenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

DILBEEK - Carnavalstoet

Img_1562
 

Op zondag 29 maart 2020 gaat de 33ste carnavalstoet door de straten van Dilbeek Centrum. Ons carnavalweekend begint reeds op zaterdag 28 maart 2020 met de opening van de kermis. ’s Avonds is het kroegentocht in de Dilbeekse cafées, die gesponsord hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - RC redt levens

Img_2370
 

Het merendeel van de Vlamingen weet niet wat te doen als hij of zij getuige is van een hartstilstand. Nochtans zijn de eerste minuten van cruciaal belang om de overlevingskansen van het slachtoffer te verhogen. Snel en efficiënt reageren is dus de boodschap, en daarom organiseerde RC een cursus EHBO voor alle leerlingen van het eerste jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Het Prethuis komt opnieuw naar De Westrand

Image1
 

Zoals vorig jaar komt het beroepsgezelschap Het Prethuis op uitnodiging van toneelgroep Safier terug naar de Westrand te Dilbeek. De voorstelling gaat door op 1 april 2020 om 20u30. Ze brengen het blijspel “De Serviceflat “ van Jeroen Maes en hopelijk met evenveel succes als hun vorige stuk voor een bomvolle zaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - ‘Online leren met de bib’ haalt goede cijfers

Online-leren-met-de-bib
 

Sinds juli 2019 bieden verschillende bibliotheken uit Vlaanderen en Brussel, waaronder de bibliotheken van Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, gratis online cursussen aan. Het project ‘Online leren met de bib’ is intussen een groot succes en de bibliotheken besloten samen met de Nederlandse aanbieder en online opleider SkillsTown het maximum aantal toegelaten cursisten te verdubbelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Leerlingen schitteren in theaterproductie van Romeo en Julia

Dsc00586-1
 

Na eerdere succesvolle producties als Antigone, Beste mensen en Wie weet wanneer, brachten leerlingen van alle graden van het Regina Caelilyceum op 14 en 15 februari 2020 de Italiaanse liefdestragedie Romeo en Julia opnieuw tot leven voor een telkens uitverkochte zaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Gemeente DILBEEK en Opvang.Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen zodat het vinden van een opvangplaats kinderspel wordt

Persbericht_opvangportaal
 

Om de zoektocht voor ouders naar een opvangplaats zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Dilbeek ervoor gekozen om alle kinderopvanglocaties digitaal in kaart te brengen via het gebruiksvriendelijke platform Opvang.Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Kim Gevaert steunt Don Bosco GROOT-BIJGAARDEN tijdens lesmarathon voor school in Senegal

Img_4222c
 

 Op vrijdag 7 februari organiseerde Don Bosco Groot-Bijgaarden een lesmarathon voor het goede doel. Leerlingen uit de derde graad (zowel ASO, TSO als BSO) nemen op vrijwillige basis deel en lieten zich hiervoor ook sponsoren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK – Toneelvereniging Konseir brengt dit jaar het blijspel ‘Daar zijn kosten aan’

Dsc_0574
Foto © Robrecht Geeroms
 

Na een slippertje wordt Bert door zijn vrouw op straat gezet. Hij wacht nu op de scheiding en gaat op zoek naar een betaalbaar appartement. Hij vindt iets in cohabitatie met drie andere bewoners die -  op zijn zachtst gezegd - nogal excentriek zijn. Samenwonen is niet evident en hij moet constant op zijn hoede zijn en zijn grote trukendoos bovenhalen om te ‘overleven’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Expo “5 dil’artiesten / 5 tinten kunst” in galerij Lineair

Dsc03453
 

5 Dilbeekse partners-in-art die elkaar al jaren kennen van het Atelier Beeldende Kunst in Westrand Dilbeek op vrijdagavond, treden in februari 2020 samen naar buiten met een groepstentoonstelling in Galerij Linéair in Dilbeek. Het zijn: Rita Baele, Véronique Bogaert, Jacqueline Hannaert, Lut Smeets en Alain Vanclooster. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart

Klassiek_in_feb_en_maart_2020
Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart - © Deschuyffeleer
 

Deze zevende editie van Weg van Klassiek roept muzikale en natuurkrachten op in het Pajottenland en de Zennevallei. Weg van Klassiek - 7/9 februari - is een initiatief van de Werkgroep Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in samenwerking met cc Coloma, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, cc Westrand, Dil’Arte, vzw Servais en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei. Ook op andere locaties is er de komende weken heel wat te doen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Breugelschilders gespot in WZC Quietas te DILBEEK

Schilderij
 

Om het Breugeljaar in schoonheid af te sluiten kreeg WZC Quietas de vraag van Els Huygen, een hobbyschilderes, om samen, met de bewoners van de beschermde afdeling, een schilderij te maken. Een crea-activiteit werd georganiseerd waarbij een 6-tal residenten  samen met Els een winters landschap schilderden in ware Breugelstijl.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - KW@ASA Sport-Spel-Fundag

Dscn3612
 

Voor de veertiende keer organiseren Davidsfonds Wolsem (Dilbeek) en KWB-Savio tijdens de Krokusvakantie een knetterende Sport-Spel-Fundag. Deze namiddag is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en gaat door in het Saviocentrum (nabij Dilbeek-Station).

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 17 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 mrt 2020
Sam Herremans | 03 mrt 2020
Sam Herremans | 02 mrt 2020
Sam Herremans | 22 jan 2020

archief