Artikels Archief van Dilbeek

DILBEEK - KVC ITNA Itterbeek: eetfestijn voor team met hoge ambities

Ploeg_en_bestuur_itna
 

Voetbalclub KVC ITNA Itterbeek organiseert op vrijdag 26 april van 17.00 tot 22.00 uur een eetfestijn, ten voordele van de eerste ploeg. Op het menu in de kantine van de club aan de Herdebeekstraat staan stoofvlees, vol-au-vent en … hoge ambities.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Nieuw streekbierenfestival van het Pajottenland verwelkomt 14 brouwerijen

Pajot_ale_land
14 brouwerijen laten hun kunnen proeven. Foto © Marc Sluys
 

 Op zaterdag 4 mei 2019 wordt voor de eerste maal het streekbierenfestival Pajot Ale Land georganiseerd. Dit evenement focust op de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. De deelnemende bedrijven zijn Angerik (Dilbeek), Belfort, (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok's (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen) en Vrijstaat Vanmol (Eizeringen). Als speciale gast wordt brouwerij Alvinne uit het West-Vlaamse Moen verwelkomd. Het festival gaat door in een tent op het kerkplein van Eizeringen, aan het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst te Eizeringen. De tapkranen gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Figuranten gezocht voor “Levend schilderij”

Levend_schilderij_uitnodiging
Figuranten gezocht. Foto Ingezonden
 

 Op zondag 12 mei gaat Westrand de uitdaging aan om een hedendaagse versie te maken van een Bruegels schilderij. Het wordt een namiddag vol leuke workshops en activiteiten middenin de Wolfsputten, tegelijk ben je als deelnemer onderdeel van een levensecht schilderij. Alle info om je in te schrijven vind je op www.westrand.be/levendschilderij 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Eerstejaarsstudenten van Orthopedagogie Odisee DILBEEK praten met onbekenden

Odisee_let_s_talk__3_
Foto's ingezonden
 

Eerstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Orthopedagogie aan hogeschool Odisee (Campus Dilbeek) trokken naar de VUB-campus om er een praatje te slaan met de studenten. “Zo stimuleren we de mensen om meer naar elkaar te luisteren. Tegelijk hopen we de verbondenheid in de maatschappij te stimuleren.” Het project, Let’s Talk genaamd, vond plaats op de Esplanade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HORAL stelt Megablend 2019 voor naar aanleiding van 12de editie Toer de Geuze

Img_3659
De nieuwe Mega Blend geuze werd voorgesteld. Foto @ Marc Sluys
 

 Naar aanleiding van de 12de editie van de Toer de Geuze brengt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) opnieuw een Oude Geuze op de markt met lambieken die afkomstig zijn van verschillende brouwerijen en stekerijen. Dit jaar vindt de Toer de Geuze plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Tijdens het openbrouwerijenweekend, dat maar een keer om de twee jaar wordt georganiseerd, kan het publiek in totaal 9 bedrijven bezoeken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

DILBEEK - Hocus focus op RC

Img_1757
 

Dinsdag 2 april werd er op Regina Caeli de “Hocus Focus-dag” georganiseerd voor alle leerlingen uit het eerste jaar. De leerlingen konden kiezen uit verschillende workshops om zo nieuwe talenten bij zichzelf te ontdekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

20 miljoen euro voor schoolcapaciteit in Vlaamse Rand

Ben-weyts_0
 

 De Vlaamse Regering investeert 20 miljoen euro in extra schoolcapaciteit in de Vlaamse Rand. De extra middelen kunnen snel vertaald worden in effectief meer bijkomende plaatsen in scholen. In Dilbeek wordt gemikt op 388 extra plaatsen in het basisonderwijs en 180 extra plaatsen in het secundair onderwijs. In Halle wordt werk gemaakt van extra 547 plaatsen in het secundair onderwijs. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2019
Marc Sluys
 

TERNAT/ASSE/DILBEEK - WTC Feels organiseert 3de keer Mergan Feels good Tour.

Img_2439
 

Zondag 5 mei organiseren de sportieve dames van WTC Feels voor de 3de keer hun Mergan Feels good Tour. Iedereen met een fiets is  die dag welkom voor één van de drie uitgestippelde routes: 80, 57 of 30 km (familietocht). Start aan BVBA Mergan, naast de autokeuring Mollem tussen 8 en 10 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

3 Bruegelprojecten moeten toeristen uit de hele wereld lokken

Sint-anna-pede
Kerk Sint-Anna Pede Foto's ingezonden
 

 Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft 3 gloednieuwe Bruegelprojecten voorgesteld die culturele meerwaardezoekers uit de hele wereld naar Vlaanderen moeten lokken. Het gaat om een nieuw tentoonstellingsparcours in Bokrijk, een expo in het Kasteel van Gaasbeek en een wandelparcours in Vlaams-Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Toerisme Vlaams-Brabant zet in op autisme

Groepsfoto
Ingezonden foto
 

 Daguitstappen en reizen zijn voor mensen met autisme niet vanzelfsprekend. Om de deelname van deze mensen aan vrijetijdsactiviteiten te verhogen, werkt Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme voor Autisme samen. Zo komen er visuele stappenplannen voor 11 toeristische attracties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK huldigde haar jubilarissen - Alle jubilarissen op foto.

Burgerzaken_jubilarissen_baudewyns-springael
Fam Baudewyns-Springael Foto © Michel Lejeune
 

  De gemeente Dilbeek huldigde zopas haar jubilarissen op het kasteel -gemeentehuis in Dilbeek.  in totaal werden  1 briljanten, 2 diamanten en 2 gouden om 14 u en 5 gouden bruiloften om 15.30  uur gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2019
Marc Sluys
Michel Lejeune
 

DILBEEK - Allereerste Fanfarequiz 'Kwisthet'

Kwisthet_digitale_flyer
 

De Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem organiseert op 27 april hun allereerste fanfarequiz 'Kwisthet!' in de kleine zaal van Solleveld (Sint-Martens-Bodegem, Solleveld 11). Er kunnen groepen gevormd worden van maximaal 5 personen. Het inschrijvingsgeld per groep bedraagt €20.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Sarah Van Langendijck uit HALLE op stage in Zuid-Afrika

Sarah_van_langendijck_odisee_ergotherapie_zuid-afrika__1_
Sarah Van Langendijck. Foto ingezonden
 

  Sarah Van Langendijck (22) uit Halle studeert Ergotherapie aan hogeschool Odisee (Campus Brussel-Terranova). Sarah was tot vorige vrijdag op stage in Zuid-Afrika, waar ze kinderen met een visuele beperking begeleidde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

DILBEEK - Openluchttentoonstelling: De Blik van Bruegel

Blikbruegel_logo_dilbeek_nl_300dpi
 

Pieter Bruegel de Oude overleed 450 jaar geleden. Voor Vlaanderen het uitgelezen moment om de schilder te vieren. De regio Pajottenland Zennevallei heeft het geluk om twee belangrijke hefboomprojecten ‘Vlaamse Meesters 2018-2020’ te verwelkomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Prijsuitreiking Junior Journalistenwedstrijd

Img_1334
 

Op 14 maart 2019 vond de jaarlijkse prijsuitreiking plaats van de Junior- Journalistenwedstrijd, georganiseerd door Davidsfonds Wolsem/Groot-Bijgaarden. Met deze wedstrijd wil het Davidsfonds het lezen en schrijven bij de jeugd promoten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Dies Romanus op RC

Img_1706
 

11 maart was voor alle leerlingen uit het tweede jaar Latijn en Grieks-Latijn een dag om nooit meer te vergeten. De leerkrachten klassieke talen hadden speciaal voor hen een “Dies Romanus” georganiseerd, een hele dag volledig in het teken van de oude Grieken en Romeinen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Odisee-studenten Campus DILBEEK nemen deel aan Special Olympics in Abu Dhabi

Stan_tielemans__rechts__en_daan_de_block__derde_van_rechts__met_de_andere_unified_partners
De ploeg die de kleuren zal verdedigen. Foto ingezonden
 

Daan De Block (20) en Stan Tielemans (20) studeren Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treden ze in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Bruegeljaar gelanceerd in onze regio.

Bruegel_communicatie_
Het Bruegeljaar ging van start.
 

  Op dinsdag 12 maart werd het Bruegeljaar gelanceerd in onze regio, het Pajottenland en de Zennevallei. Het Bruegeljaar is het resultaat van een intense samenwerking tussen Agentschap Natuur en Bos, Gemeente Dilbeek, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, het Kasteel van Gaasbeek, Pajottenland+, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Pajottenland & Zennevallei en Toerisme Vlaams-Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Stan Tielemans (20) uit Gooik op Special Olympics

Team_foo_abu_dhabi_-_stan
 

Stan Tielemans (20) uit Gooik studeert Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treedt hij in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Kadille zoekt kookploeg met wedstrijd

Banner_kadille_zomercaf___2018
 

In de zomer van 2020 trekken alle Dilbeekse jeugdbewegingen samen op kamp. De organisatie gaat op zoek naar een kookploeg die mee gaat om te koken op het centraal terrein. Iedereen met een link met een Dilbeekse jeugdbeweging kan zich inschrijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 apr 2019
Sam Herremans | 25 mrt 2019
Sam Herremans | 16 mrt 2019
Marc Sluys | 13 mrt 2019

archief