Artikels Archief van Dilbeek

DILBEEK - Directrice Sarah Cools is dringend op zoek naar een leerkracht

Received_149082510463023
De Vlinder. Ingezonden foto
 
Volgens Sarah Cools, directrice van de Basisschool De Vlinder in Dilbeek, is het bijna een onmogelijke zaak om momenteel nog een voltijdse leerkracht te vinden. Toch doet ze een warme oproep via de sociale media. Tijdens de paasvakantie was Sarah samen met haar team van leerkrachten nog bezig om vlug twee buitenklasjes te maken in de basisschool De Vlinder in Dilbeek.
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst

3_vaccinatiecentra_update_13_april
PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst - © Deschuyffeleer
 

Om reden er door foutieve berichten in de pers enige verwarring is ontstaan over het al dan niet gebruik maken van het algemeen QVax-bestand van het agentschap Zorg en Gezondheid door de twee vaccinatiecentra (Koornmolen Gooik en Dilbeek-Ternat) in de schoot van de eerstelijnszone Pajottenland wil populatiemanager Patrick De Rycker hieromtrent toch een en ander in een correct daglicht stellen om alle misverstanden te vermijden. Het is zo dat noch het vaccinatiecentrum Koornmolen noch dat van Dilbeek-Ternat ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

TERNAT -DILBEEK - Versneld vaccineren

2021-04-06_13
 

 Volgende week worden in het vaccinatiecentrum meer mensen gevaccineerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Guido van Cauwelaert
 

18 250 dosissen lachgas in beslag genomen tijdens grootschalige controleactie

Fedpol-2
 

Politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 25 maart tot en met zondag 28 maart gezamenlijk een grensoverschrijdende actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. Van de in totaal 1778 gecontroleerde personen waren er 159 in het bezit van drugs. 29 personen waren onder invloed. 25 personen werden gerechtelijk aangehouden en 12 voertuigen werden in beslag genomen
De Lokale Politie van Dilbeek kon een dealer identificeren die zijn verplaatsingen maakte met de lijnbus tussen Brussel en Ninove. Betrokkene was in het bezit van 356 gram marihuana, verdeeld over 99 kleine en 6 grote gripzakjes.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2021
Marc Sluys
 

Een cadeautje voor iedere klas in DILBEEK

162454465_1167051897080125_8128367266384258247_n
 

Bibliotheek Dilbeek trakteerde deze maand alle lagere scholen op een heus feestpakket want in 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar!

Begin maart kregen alle klassen van de Dilbeekse lagere scholen een cadeautje van de bib. Na zeven lagen inpakpapier, telkens met een leuke opdracht rond de Jeugdboekenmaand erbij ingesloten, vonden de leerlingen alle benodigdheden voor een geslaagd feestje in de klas. Confetti, slingers, ballonnen en een streepje muziek, zo maak je van lezen helemaal een feest!

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK gaat 3 weken vroeger van start met Erfgoeddag

Erfgoeddag_2021_fb_banner
 

Ken jij de Dilbeekse legenden en volksverhalen? De gemeente Dilbeek werkte voor Erfgoeddag 2021 een kort wandelparcours uit van 2,2 km in hartje Dilbeek. Tijdens de wandeling leer je 7 legenden en volksverhalen kennen via woord en beeld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEKse fanfare organiseert take-away en delivery!

Uitnodiging__1_
 

 De jaarlijkse restaurantdagen van de Fanfare De Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) gaan dit jaar door op onder de vorm van een Take-away en Delivery editie.  Zo kunnen de muzikanten en bestuursleden een smakelijke activiteit organiseren en brengen ze tegelijkertijd wat geld in het laatje voor hun geliefde vereniging.    De take-away en delivery vindt plaats op zondag 25 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Rotaryclub Gaasbeek - Pajottenland schenkt een mattentaart aan elke zorgverlener

Dsc_2045__kopie_
Ingezonden foto
 

Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland VZW heeft op 21 maart 2021, de dag van de zorg, alle zorgverleners die werkzaam zijn in de regionale rust- en verzorgingstehuizen (RVT), extra in de kijker geplaatst met wel een heel bijzondere actie, namelijk: een mattetaart voor elke zorgverlener! De rusthuizen uit Lennik, Gooik, Roosdaal, Pepingen, Dilbeek, Herne en Sint-Pieters-Leeuw kregen een bezoekje. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw houden samen schoonmaak

Affiche_lenteschoonmaak_2021_a5_h_zs_0
©Vlaanderen
 

Van zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 3 april bundelen de gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw opnieuw de krachten om de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil. Dit jaar zal je we omwille van corona opnieuw niet in groepen, maar wel met de eigen bubbel, aan de slag kunnen gaan om de buurt proper te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

DILBEEK - Regina Caelilyceum bubbelend en bruisend

20210316_110022b
 

13 maart 2020 is een dag die niet snel vergeten zal worden. Het hele land ging in lockdown, maar toen dachten we dat de corona-epidemie snel voorbij zou gaan. Een jaar later echter vliegen de woorden “knuffelcontact”, “risicobesmetting”, ons nog steeds om de oren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT /DILBEEK - Reservelijst voor vaccinatie

33596dff-bd0e-4000-9e03-9e599c42ec66
 

Je kunt je inschrijven op een reservelijst voor vaccinatie. Wanneer er mensen niet komen opdagen in het vaccinatiecentrum worden er andere gebeld om zich te komen laten vaccineren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2021
Guido Van Cauwelaert
 

Opgewekt Pajottenland zorgt voor 760m² extra bos ook in DILBEEK

6ecdf6cf
 

  Deze week gaan vrijwilligers van Natuurpunt Dilbeek bomen aanplanten in het Begijnenborrebos-Zibbeek in Schepdaal. Ze doen dit in het kader van de actie ‘Klimaatbossen’ van het strategisch project Opgewekt Pajottenland. De initiatieven voor meer bos in het Pajottenland leveren tot nu toe reeds 760 m² extra bos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Weide wordt bos in Ter Planken

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Op  8 maart gaat de professionele terreinploeg van Natuurpunt van start met de aanleg van een bos op het natuurbestemde grasland Ter Planken,  gelegen naast het voetbalveld langs de Jan De Trochstraat in Schepdaal.  De bebossing wordt financieel gesteund door de provincie en door 3 bedrijven: Arcadis, ABN/Amro en Out of Use.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mrt 2021
Sam Herremans
Ingezonden
 

DILBEEK - ‘Chiro is delen’ wordt ‘Chiro bedeelt’

Flyer3
 

Naar jaarlijkse traditie organiseren de Chirojongens van Don Bosco Groot Bijgaarden hun jaarlijkse eetfestijn op 26, 27 en 28 maart in het Saviocentrum. Normaal zakken er 1000 bezoekers af tijdens dit weekend om te ontdekken wat er dit jaar weer op de menu staat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Politiezone Dilbeek doet mee aan de Fietstest Medewerkers van politiezone trappen drie weken naar het werk

Pz-dilbeek_edit2
 

 De medewerkers van de Politiezone Dilbeek gaan de volgende drie weken vaker met de fiets naar het werk. Ze doen mee aan De Fietstest, een campagne van de provincie Vlaams-Brabant.    “Met De Fietstest willen we werknemers overtuigen om hun wagen thuis te laten en met de fiets te gaan werken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Via deze campagne willen we mee de  verkeersproblematiek, en dan vooral de files, in Vlaams-Brabant een halt toe roepen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Ook vandaag draaide het vaccinatiecentrum DILBEEK-TERNAT weer op volle toeren

20210301_161815
 

  Ook vandaag draaide het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat weer op volle toeren. Het vaccineren van zorgverleners en vrijwilligers van het centrum zit dan ook op schema. Komende vrijdag wordt een nieuwe vaccinatie gepland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK zoekt ideeën om slim om te gaan met het klimaat

Algemeen_campagnebeeld_met_slogan
 

 Dilbeek bouwt aan een groene en gezonde omgeving. De gemeente streeft naar 40% CO2-reductie tegen 2030 en wil zich aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering, zoals langdurige droogte, hitte en zware regenval. Om deze doelstellingen waar te kunnen maken, is Dilbeek op zoek naar kleine en grote ideeën van de Dilbekenaar om slim om te gaan met het klimaat. 

Dilbeek maakt in 2021 werk van de opmaak van het klimaatactieplan dat de weg uitstippelt naar 2030.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
ingezonden foto
 

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Jongeren nemen massaal plaats in in DILBEEK

Image002
 

Dilbeek ronde vorige week het online traject “Neem plaats, geef ruimte” af. Dit traject focust op het ruimtegebruik voor en door jongeren. Jongeren konden achtereenvolgend ideeën rond de ruimte invulling indienen en vervolgens stemmen op hun favoriete project. Dilbeek gaat aan de slag met de 3 populairste projecten: een overdekte skateplek, groene hangplekken (meer groene plekken waar jongeren terecht kunnen) en sportterreintjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Heemkring Bodeghave plant “Boom van hoop”

050
 

Sinds kort prijkt op het grasperk voor het huisje Mostinckx een nog spichtige appelboom. Het identificatieplaatje dat bij deze boom werd aangebracht, draagt deze boodschap : “Deze appelboom werd op 18 januari 2021 geplant, in volle coronatijd. Tot deze dag lieten reeds 20.453 Belgen het leven door het virus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Guido van Cauwelaert | 06 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 18 mrt 2021
Sam Herremans | 04 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Sam Herremans | 23 feb 2021

archief