DILBEEK in 2011: één grote werf

C21

DILBEEK in 2011: één grote werf

Werken_2010_p200

Als de rioolbeheerder TMVW alle voorziene rioleringswerken voor 2011 effectief kan uitvoeren, dan wordt het afvalwater van Dilbeek voor 95 % gezuiverd. Het gemeentebestuur wil tegen 2021 alle afvalwater zuiveren.

Dilbeek is vandaag al een goede leerling met meer dan 80 % van alle afvalwater gezuiverd, maar hecht veel belang aan een versnelde uitvoering van het ambitieus maar realistisch rioleringsplan. Alles wijst er op dat de gemeente Dilbeek in 2011 één grote werf zal zijn op gebied van riolerings- en wegenwerken.
 
Vorig jaar keurde het gemeentebestuur al enkele wateroverlastdossiers goed. Het gaat om de volgende straten: Henri Moeremanslaan, Dilbeek;
Brusselstraat, Stationsstraat, Zwanenhof en Peter Benoitstraat Groot-Bijgaarden; Jozef Mertensstraat en Taaiboomstraat Groot-Bijgaarden; Sint-Wivinadreef Groot-Bijgaarden en Lange Haagstraat en Stationsstraat Dilbeek.
 
 Bijkomend gaf de gemeente de opdracht om eveneens de riolering in de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden aan te pakken (het gedeelte tussen de rotonde met Dansaertlaan tot de grens Sint-Agatha-Berchem) en ook de afwatering door het industriepark tin Groot-Bijgaarden (zone Gosset) door de eigendom van de NV Hocké.
 
 Al deze dossiers worden principieel uitgevoerd volgend jaar. De administratieve voorbereiding is volop aan de gang.
 
Nog in 2011
Nog voor volgend jaar is de aanpak gepland van de wateroverlast in de Bronstraat, Lambrechtslaan en Voorspoedlaan. Eveneens in volle voorbereiding voor uitvoering in 2011 zijn de dossiers voor de aanleg van riolering in de Molenbergstraat Dilbeek tussen de Bodegemstraat en de Roelandsveldstraat en de wegen- en rioleringsinfrastructuur in de Gysensstraat in Schepdaal.
 
Daarnaast werd al opdracht gegeven (in samenspraak met de TMVW) om de volgende dossiers uit te voeren in 2011: Wegen- en rioleringswerken Kraaienbroekstraat Dilbeek; rioleringswerken Kattebroekstraat/Berghaagstraat/Oude Eikelenbergstraat Dilbeek m.i.v. de clusters Astridlaan en Bloemendal, riolering Keitskestraat/Schapenstraat/Bullenbergstraat Schepdaal; riolering Hongersveldstraat/Ketelheidestraat Dilbeek; sanering Zakstraat Itterbeek (pompstation); riolering Rondebosstraat Dilbeek; Afwatering Zierbeekhofbaan-Bullenbergstraat Schepdaal; fwatering/drainage gemeentelijke begraafplaatsen Dilbeek en Groot-Bijgaarden
 
Neerpedebeek
En het lijstje is nog niet af. In samenspraak met de NV Aquafin zullen volgend jaar in het raam van het dossier Neerpedebeek fase 2 volgende straten worden gesaneerd: Rollestraat, Roomstraat, Kleinveldweg, gedeelte IJsbergstraat, Isabellastraat, Lostraat. Het overstortbekken van de Loveldwijk aan de Akkerstraat wordt eveneens gesaneerd.
 
Tenslotte leggen de NV Aquafin en de gemeentelijke diensten Openbare Werken en Leefmilieu de laatste hand aan het dossier Heygemstraat, Langeveldstraat, Steenbergstraat, Grote Sijpestraat met de aanleg van een bufferbekken voor de Heygemstraat, Poverstraat en Steenbergstraat. De uitvoering van deze werken gebeurt ook volgend jaar.
 
 De collectorwerken aan de Stationsstraat Dilbeek waarbij de Snakkaertstraat en een deel van de Stationsstraat werden gesaneerd, zijn net achter de rug en voorkomen voortaan dat afvalwater in de Wolfsputten terecht komt.
 
Tenslotte zijn eveneens recent de studieopdrachten uitgeschreven voor de aanleg van de Bodegemstraat (2e fase) vanaf de Vlaanderenlaan tot de grens met de gemeente Ternat met inbegrip van de aanleg van een fietspad aan beide zijden van de straat alsmede voor de globale herinrichting en heraanleg van de Gossetlaan in de industriezone Gosset in Groot-Bijgaarden. De uitvoering van deze werken is eveneens gepland in 2011.
 
IBA
Daarnaast wordt in overleg met de TMVW eveneens gewerkt aan de geplande realisaties van een 30-tal IBA’s in de gemeente in 2010 met voorrang voor de vallei van de Neerpedebeek enerzijds en de omgeving van de Wolfsputten en de Rondebosstraat anderzijds. Vanaf 2011 zullen er jaarlijks tot 2021 een vijftiental IBA’s geplaatst worden. IBA staat voor individuele behandeling afvalwater. IBA’s worden geplaatst in die straten waar de aanleg van riolering veel te duur uitvalt gelet op de geringe bevolkingsdichtheid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief