DILBEEK - Zwembad Dilkom dicht in augustus, september en oktober

C21

DILBEEK - Zwembad Dilkom dicht in augustus, september en oktober

Editiepajot_dilbeek_dilkom_sluit_foto_jean-pierre_schoukens
De voorbereidende werken starten al op 1 april en duren zestig dagen. - (Foto: Jean-Pierre Schoukens)
 

Het zwembad Dilkom gaat vanaf 3 augustus dicht tot eind oktober voor herstellingswerken. De herstellingswerken kosten € 564.389,56 inclusief btw. De voorbereidende werken starten al op 1 april en duren zestig dagen. Voor deze werken hoeft het zwembad niet dicht. Voor de effectieve werken wel. Deze werken duren ongeveer negentig kalenderdagen.

Méér Dilbeekse zwemmers trekken naar Dilkom

In 2008 is het aantal Dilbeekse zwemmers voor het tweede jaar op rij opnieuw gestegen. De stijging is vooral te bemerken bij volwassenen die komen baantjes zwemmen. 

Er zijn verschillende redenen voor het stijgend succes, zegt directeur Stef Desmet van Dilkom :

         Op de eerste plaats is het belangrijk dat een zwemmer niet tussen spelende kinderen door moet laveren. In Dilkom liggen er altijd minimaal 2 zwembanen klaar, voorbehouden voor zwemmers, op bepaalde momenten liggen er zelfs 3 banen, tijdens de latere avonduren is zelfs het volledig sportbad voorbehouden voor zwemmers.

         Daarnaast is gaan zwemmen ook een beetje een ‘wellness-uitstapje’, Er zijn Eucalyptusstoombaden en Lavendelborrelbaden aanwezig waar vele bezoekers zich na het zwemmen volledig in kunnen ontspannen.

         Ook de promotie is gericht op ‘zwemmers’. Zo loopt er actueel al voor het derde jaar een ‘Start to swim’. Hierbij worden zwemmers individueel begeleid om hun zwemstijl te verbeteren en hen een aangepast zwemschema mee te geven. Gezondheid én ontspanning hand in hand, dat is de troef.

Videobewaking aan fietsstalling Dilkom

Al enige tijd zie je bijna geen fietsen meer aan Dilkom staan. ‘Te gevaarlijk’ wordt er gezegd en bevestigd door Stef Desmet (directeur). “We hebben hier al regelmatig fietsdiefstallen moeten vaststellen. Een heel spijtige zaak: een sportinfrastructuur zou moeten uitnodigen om met de fiets te komen. Het is voor vele Dilbekenaren ook perfect mogelijk qua afstand en voor de jongeren in de vakanties is het de ideale manier om naar het zwembad te geraken. Op dit ogenblik moet je echter een heel zwaar fietsslot hebben om de fietsdieven nog te kunnen ontmoedigen.

Binnenkort zal de situatie opnieuw veilig zijn. De gemeente gaat immers akkoord om een videobewakingssysteem te plaatsen. De kostprijs bedraagt 2.500 euro, “maar daarmee hebben we wel ultra scherpe beeldopnames”, zegt directeur Desmet. De bewaking is continu en de beelden worden op vaste schijf opgenomen.

Meer info: www.dilkom.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief