Rook- en vuurverbod van kracht in en rond natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Vlaams-Brabant.

C21

Rook- en vuurverbod van kracht in en rond natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Vlaams-Brabant.

Bos_in_de_lente_-_regionaal_landschap_pajottenland___zennevallei
 

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op 12 mei 2022 code oranje af voor de provincie Vlaams-Brabant. Doordat het droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Bovendien wordt er de komende dagen weinig neerslag verwacht en zullen de temperaturen nog stijgen, waardoor het risico op branden verder toeneemt. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook- en vuurverbod in en rond deze gebieden, net als een verbod om er kampvuren te maken.

Wat betekent code oranje?
Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste op 12 mei 2022 de risicocode voor het volledige grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant aan naar: “ORANJE - Hoog gevaar. Wees voorzichtig!”
Voor meer informatie: https://natuurenbos.be/brandfase-vlaams-brabant

Een rook- en vuurverbod en kampvuurverbod in en rond natuur– en heidegebieden en bossen.
Om bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigt provinciegouverneur Jan Spooren met onmiddellijke ingang een politiebesluit af. Dit legt een absoluut rookverbod op in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Vlaams-Brabant, evenals een verbod om er een kampvuur of vuur in open lucht te maken. Dit verbod geldt ook in een straal van 30 meter rond de natuur- en heidegebieden en bossen. Jan Spooren, gouverneur van Vlaams-Brabant: “Mijn diensten volgen deze droogtesituatie heel gericht op. Van zodra het kan, gaan we opnieuw naar code geel en zal ik het vandaag afgekondige politiebesluit opheffen. Ondertussen vraag ik iedereen om heel waakzaam en alert te zijn voor vuur in de natuur en voor alles wat vuur kan veroorzaken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief