DILBEEK ontvangt bedrijfsleiders
Tweejaarlijks ontmoet het schepencollege het Verbond van West-Brabantse ondernemingen (VWBO) op het gemeentehuis in Dilbeek. Zowel waarnemend burgemeester Carine Walravens als de bevoegde schepen voor KMO Elke Zelderloo benadrukten in hun toespraak dat de relatie met de bedrijven nog zoveel beter kan dan vandaag het geval is. Maar er is beterschap op komst.
De verbindingsambtenaar waarop de bedrijven die in Dilbeek 2.135 personen te werkstellen, zo sterk op aandringen komt er. Veronique De Buyst is aangesteld als verbindingsambtenaar tussen de bedrijven en het gemeentebestuur om de relaties met het bedrijfsleven en de informatiedoorstroming te bevorderen. Veronique De Buyst, die ook het secretariaat van de burgemeester verzorgt, zal ook de vergaderingen van het VWBO bijwonen.
Zowel schepen Walravens en Zelderloo somden enkele redenen op waarom het moeilijk werken was de jongste maanden. Ze hadden het in hun toespraak over de vele wissels aan de top van de administratie. Dat was niet bevorderlijk voor de goede samenwerking, want een bevoegdheid als lokale economie heeft betrekking op diverse gemeentelijke diensten. Op 1 juli treedt de nieuwe verkeersdeskundige in dienst, later op het jaar komt er een nieuwe gemeentesecretaris. Beide schepenen overliepen kort wat er de jongste maanden gebeurde en nog zal gebeuren voor de lokale economie.
De aankoop van een bestand voor de opmaak van een inventaris van ongeveer 4.000 bedrijven bleek kwalitatief niet te voldoen. Het bestand is niet performant genoeg noch echt gebruiksvriendelijk. Het schepencollege zoekt hiervoor naar een andere oplossing.
De respons op de enquête over de afvalophaling bij de bedrijven was minimaal. De meeste bedrijven hebben hun eigen systeem en bleken geen interesse te hebben in een nieuw en ander systeem.
Inzake ruimtelijke ordening komt er op 2 juli een plenaire vergadering over het gemeentelijk structuurplan. Aanpassingen aan dat plan zijn nadien nog altijd mogelijk.
In tegenstelling tot sommige geruchten zijn de twee zones, namelijk tussen de Dansaertlaan en de Petrus Bayensstraat en de zone Kempeneer in Schepdaal nog steeds weerhouden in dat gemeentelijk structuurplan.
Inzake openbare werken, wordt eerlang begonnen met de modernisering van de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. Dat kost de gemeente meer dan 600.000 euro. De bedrijven langs deze laan zullen daarvoor geen verhaalbelasting meer moeten betalen, want deze belasting is sinds 2006 de facto afgeschaft.
Tenslotte zei schepen Carine Walravens dat nergens in Dilbeek ook maar een eurocent parkeergeld wordt gevraagd.