PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Pictogramfeitengoed

Aanhangwagen gestolen 
SINT-PIETERS-LEEUW - Er werd tijdens de nacht van maandag op dinsdag een aanhangwagen gestolen op de terreinen van een firma  in de Groot-Bijgaardenstraat. De dieven hebben het slot van de aanhangwagen geforceerd. De dader(s) vluchtten met de aanhangwagen langs de achterzijde van de firma. Daar ligt het jaagpad van het kanaal Brussel-Charleroi.

Inbraak in kantine
HERNE - Tijdens de nacht van zondag op maandag poogden dieven binnen te breken in de kantine van de kaatsers Kokejane.Aan de achterzijde van de kantine kropen de daders via verluchtingsgaten in de muur op het plat dak. Hierna wordt een glazen koepel opengebroken om zich toegang te verschaffen. De kantine wordt doorzocht maar er is geen nadeel.
 

Ongeluk met licht gewonden
LENNIK - Dinsdag omstreeks 7 uur stelde de politie van de zone Pajottenland een ongeval vast met licht gekwetsten op het kruispunt Assesteenweg met de Molenstraat. Tom V.D.G uit Lennik komt  uit de Molenstraat en wordt aangereden door S. S. uit Gooik. Die komt uit de richting Edingen. De juiste omstandigheden worden onderzocht. De beide bestuurster zijn licht gekwetst en worden ter plaatse verzorgd.
 

Bedreigd bij het verlaten van de bank
GROOT-BIJGAARDEN - Maandag omstreeks 20.30 uur wordt een 21-jarige man bij het verlaten van het KBC-kantoor te Groot-Bijgaarden bedreigd door een minderjarige jongen, die in het gezelschap is van drie andere minderjarigen. Het slachtoffer kan telefonisch contact opnemen met zijn vader die de politie verwittigt. Twee ploegen van de lokale politie zijn onmiddellijk ter plaatse en kunnen de vluchtende verdachten bij de lurven grijpen. Een ploeg van de federale politie, belast met de bewaking van een geldtransport en in de onmiddellijke omgeving van de feiten, biedt tevens bijstand. De verdachten worden overgebracht naar het politiecommissariaat. Het betreft 4 minderjarigen van Dominicaanse origine. Uit het onderzoek blijkt dat slechts één van de minderjarigen beticht kan worden van de feiten van bedreiging. Deze dreigde tegenover zijn slachtoffer dat hij zijn mes ging bovenhalen. Niets wijst er momenteel op dat hij effectief beschikte over een mes. Deze minderjarige werd ter beschikking gesteld van het parket. Het aangeslagen slachtoffer werd doorverwezen naar slachtofferhulp. Hij werd gelukkig niet bestolen.
 
Boorddocumenten gecontroleerd
DILBEEK - In de maanden januari, februari en maart controleerde de lokale politie van Dilbeek 242 voertuigen tijdens gerichte verkeersacties. Deze controles gebeurden zowel in de week als in het weekend, overdag, 's avonds en 's nachts. Er werd ook steeds aandacht besteed aan het dragen van de veiligheidsgordel en de controle van de boorddocumenten. In totaal werden 12 rijbewijzen ingehouden ingevolge het rijden onder invloed van alcohol of van andere stoffen (= 4,95 % van het aantal gecontroleerde voertuigen). Er werden tijdens deze controles nog 16 pv's van waarschuwing opgesteld, 20 onmiddellijke inningen uitgeschreven, 17 pv's opgesteld inzake verkeersinbreuken, 2 pv's opgesteld voor gerechtelijke feiten (verboden wapendracht + geseind persoon). Deze controles kaderen in het actieplan verkeer van de politiezone Dilbeek waarbij zij de controles maximaal afstemmen op de acties van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid en van de provincie Vlaams-Brabant. De  politie wil haar inspanningen verderzetten om zo bij te dragen tot de verkeersveiligheid binnen de gemeente Dilbeek.
 

12,5 kilo cocaïne in reiskoffer
ZAVENTEM  – De Federale gerechtelijke Politie op Brussels Airport heeft maandag drie personen opgepakt bij hun aankomst in Zaventem. Een van de drie personen had 10 pakken cocaïne, goed voor 12,420 kilogram, in zijn bagage. Een vierde medeplichtige is ook gearresteerd. Een Nederlandse vrouw van 66 jaar is opgepakt bij haar aankomst uit Punta Cana maandag. Tijdens de controle hebben de politieambtenaren in haar reiskoffer 10 pakken met cocaïne gevonden, goed voor een totaal van bijna 12,5 kilogram. Een Duitse vrouw van 44 jaar en een Nederlander van 43 jaar die de vrouw begeleidden, zijn eveneens opgepakt. Een Duitse medeplichtige van 48 die het trio stond op te wachten is ook gearresteerd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2008
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief