Artikels Archief van Galmaarden

HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Uitgestelde vormselviering moest ook afrekenen met guur herfstweer

1_vormsel_herne_sept_2020__48_
HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Uitgestelde vormselviering moest ook afrekenen met guur herfstweer - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 115 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne kon dan toch haar beslag krijgen. In de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne waren het de vormheer en  gewezen deken en thans pastoor van Halle Raymond Decoster die samen met federatiepastoor Kris Meskens de vormelingen en hun familie mocht ontvangen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Statiestraat in TOLLEMBEEK zal zeker geen éénrichtingsstraat worden

Editie_galmaarden_bord_3__kopie_
Langzaam in de Statiestraat dat maakt dit bord pal in het midden van het voetpad duidelijk. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente gaat volgend jaar werk maken om de slechte staat van het wegdek in de Statiestraat in Tollembeek aan te pakken en tevens - eindelijk - ook een degelijk parkeerbeleid uit te tekenen. Wat nu al vast staat is dat er geen eenrichtingsstraat zal komen. Ondertussen werden er enkele borden geplaatst van maximum 30 km per uur, om de snelheid te temperen. Niet onlogisch, want bij een bewoner van de Statiestraat viel door de trillingen een radiater van de muur! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

N-VA wil Marktplein in GALMAARDEN verkeersveiliger maken!

Colpaert_galmaarden_marktplein_1__kopie__li
Het Marktplein is niet veilig genoeg. Foto Marc Colpaert
 

Op de gemeenteraad van 15 september jongstleden steunde de volledige N-VA fractie de aanleg van extra parkeerplaatsen voor minder-validen ter hoogte van de apotheken te Galmaarden en Tollembeek. Ook een proefproject voor 3 kort-parkeerplaatsen (Max. 30 min) in Tollembeek draagt de goedkeuring van de N-VA delegatie.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Geen extra geld om achterstand weg te werken

Editiepajot_galmaarden_henk__kopie_
Henk Goegebuer. - Foto Marc Colpaert
 

Op de jongste gemeenteraad in Galmaarden werd door de fractie van Henk Goegebuer(GB.G) onderstaand voorstel voorgelegd, dat helaas door de Schepen van Onderwijs volledig werd 'afgebrand', omdat er - volgens haar - geen actuele evaluatie ter beschikking is en de directies niet voorafgaandelijk werden geraadpleegd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Als dat maar goed afloopt of anders een vogel voor de kat?

A_foto_kat_en_kraai_li__kopie_
Spannend. - Foto Marc Colpaert
 
Soms kan men op bepaalde momenten juist op het gepaste moment de foto maken die andere mensen niet hebben. In tijden van coronacrisis is het leuk om af en toe ook eens grappig nieuws te brengen, dat niets maar dan ook niets met de crisis te maken heeft. Een bekend Vlaams spreekwoord zegt 'het is een vogel voor de kat' 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De gemeente GALMAARDEN heeft opnieuw een milieuraad, maar voorlopig blijven ze nog in hun kot

Tentoon_34__kopie_
Hopelijk dit jaar nog komt de milieuraad samen. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden heeft opnieuw een gemeentelijke milieuraad, probeem is wel dat er nog geen datum vast staat wanneer deze raad voor de eerste keer zal samenkomen. De mensen die interesse toonden om in deze raad te zetelen, hadden de tijd tot eind februari om hun kandidatuur te stellen. Nadien werden de kandidaten voorgelegd ter goedkeuring op de gemeenteraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol

Vorpmsel_2020
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 102 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne gaat nu door op zaterdag 26 september in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne. Nog steeds door de coronacrisis wordt het evenwel geen gebruikelijke gezamenlijke viering zoals de voorgaande jaren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Derde startdag voor de KLJ GALMAARDEN een succes

Editie_galmaarden_klj_3__kopie_
De KLJ in De Notelaar. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 20 september zette de KLJ Galmaarden de deuren open voor hun derde startdag. Door de corona ging deze door op twee locaties en zowel in de voormiddag als in de namiddag. De eerste locatie bevond zich in de Notelaar in Vollezele en de andere locatie was enkele honderden meters daar vandaan, in een wei in de straat 't Putteken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Verkeers- en andere regelgevingen tijdens het kermisweekend en de vormselviering

Kermis_en_vormsel
HERNE - Verkeers- en andere regelgevingen tijdens het kermisweekend en de vormselviering - © Deschuyffeleer
 

Van vrijdag 25 september tot en met maandag 28 september is het naar jaarlijkse traditie kermis in Herne. Ook is op zaterdag 26 september de Sint-Petrus en Paulus kerk in het centrum de plaats van afspraak voor de uitgestelde vormselviering. Om alles in goede en COVID19-conforme banen te leiden, werden voor dat weekend dan ook aangepaste maatregelen uitgewerkt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Eerste gratis optreden van de G-bloezers uit GOOIK

Aaa_editie_gooik_gbloezers__kopie_
De G-bloezers in aktie. - Foto Marc Colpaert
 
De G-bloezers uit Gooik gaven op zondag hun eerste van drie gratis optredens en gingen naar het WZC Eyckenborch in Gooik. De G-bloezers, een groep enthousiaste muzikanten bestaande uit blazers en slagwerkers, zijn bij het brede publiek vooral gekend om hun optredens vol toffe, leuke, ambiance muziek. Ook zij missen de tijd waarin feestjes organiseren heel gewoon was. Maar het orkest wil vooral alle mensen bedanken
 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Dokter Etienne Soetaert een icoon is niet meer

Etienne
Dokter Etienne. Ingezonden foto

Begin deze maand is op 87-jarige leeftijd gewezen dokter Etienne Soetaert uit Oetingen overleden. Ook al was hij al bijna 20 jaar geen huisarts meer, toch is deze 'meneer dokteur', bij vele mensen nog zeker niet vergeten. Hij was in de jaren '60 tot 2000 de dokter van heel wat mensen uit Gooik, maar ook uit Vollezele en Denderwindeke(zijn geboorteplaats). Het leek ons dan ook niet meer dan normaal, om toch nog even stil te staan bij deze toch wel opmerkelijke dokter. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HALLE / PAJOTTENLAND - Actie verover de ruimte gaat van start

Vdr_halle2
Halle station. Ingezonden foto
 

Gisteren werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Er werd voor deze actie ook een zitbank geplaatst naast het standbeeld van Brillant in Vollezele. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TOLLEMBEEK - Jean-Paul begon met bloed te doneren om schoonvader van Urbanus te helpen

Editie_galmaarden_bloedgevers3__kopie_
Jean-Paul kreeg een biermand. - Foto Marc Colpaert
 
Jean-Paul Langenakens uit Tollembeek kreeg een mand met streekbieren mee naar huis, om hem te bedanken voor de 100 bloedgiften, die hij ondertussen heeft gedoneerd. De Vrijwillige Bloedgevers waren blij om hun bestuurslid Jean-Paul op vrijdagavond even in de bloemetjes( met een biermand) te kunnen zetten. "Het blijft toch nog steeds iets speciaals als iemand 100 bloedgiften geeft", aldus voorzitter Patrick Decat. 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gemeente GALMAARDEN zoekt nog voedseloverschotten om uit te delen

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
In 2016 kreeg het OCMW het aanbod van de plaatselijke vestiging van Delhaize om één maal per week voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna was overschreden af te halen om te verdelen aan sociaal kwetsbare doelgroepen. Intussen schenken een vijftal plaatselijke handelaars hun voedseloverschotten aan het OCMW waardoor we in 2019 -ook dankzij de hulp van vrijwilligers- een 500-tal pakketten konden verdelen aan 43 verschillende huishoudens.
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De seniorenraad komt samen in het gemeentehuis

Editie_galmaarden_senioren_2__kopie_
De seniorenraad met de nodige afstand. - Foto Marc Colpaert
 

De seniorenraad kwam samen in de zaal van het gemeentehuis in Galmaarden. Eén van de punten die ter sprake kwamen, was het aantal zitbanken in onze gemeente, en of er nood was aan meer zitbanken. De seniorenraad heeft als opdracht, de samenwerking te bevorderen tussen de plaatselijke seniorenverenigingen, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een noodkreet van SOS Wilde Dieren uit GERAARDSBERGEN

Editiepajot_hert_2__kopie_
Een tijdje terug kwamen mensen van SOS Wilde Dieren nog een gewond hertje ophalen in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren uit de Hoge Buizenmont uit Geraardsbergen slaakt een noodkreet, want door de coronacrisis zitten ze met een groot probleem. Ook in Galmaarden doen mensen regelmatig een beroep op deze mensen voor dieren in nood. Ze vragen nu om geld te doneren om zo de meubels te redden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vriendelijk zijn is er soms niet bij in het containerpark in GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Sommige mensen zijn absoluut niet blij over hoe ze aangesproken worden in het containerpark van Ilva in Galmaarden. Een man uit Galmaarden die recent naar het containerpark ging was zo kwaad, dat hij een groot deel van zijn materiaal terug mee naar huis nam. "Die persoon was echt onbeschoft",aldus deze man.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Laat nu uw oude stookolietank verwijderen door Haviland

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
In tal van gemeenten kan men via de Milieudienst een aanvraag indienen. - Marc Colpaert
 

Via het project Tankslag kunnen inwoners uit Galmaarden, Gooik en Herne contact opnemen met hun gemeentelijke milieudienst om hun oude stookolietank te laten verwijderen. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk buitengebruik gestelde stookolietanks te verwijderen. Kan de tank om technische redenen niet verwijderd worden, dan moet hij geledigd, gereinigd en opgevuld worden. In Kapelle-op-den-Bos en Asse  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De mondmaskerplicht wordt bijgestuurd

Editie_galmaarden_mondmasker_2__kopie_
Vooral uw gezond verstand gebruiken. - Foto Marc Colpaert
 
Vanaf dinsdag 15 september wordt de mondmaskerplicht in Galmaarden bijgestuurd door het gemeentebestuur. "We merken dat onze inwoners hebben geleerd om bewust met het mondmasker om te gaan en leiden daaruit af, dat het overbodig is geworden om van een verplichting van het mondmasker te spreken in onze 3 dorpscentra (Galmaarden, Tollembeek en Vollezele). We doen dan ook een beroep op het gezond verstand 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Jules en Chiel twee kersverse Vlaamse kampioenen

Chiel_podium
Chiel was de beste. -- Foto ingezonden
 
Op het Vlaams Kampioenschap atletiek in Heusden-Zolder konden twee jonge deelnemers van ACP uit Galmaarden Jules Janquart en Chiel De Cremer zich tot Vlaams kampioen kronen. Niet één maar twee topprestaties van Galmaardse jongeren aangesloten bij ACP tijdens het voorbije weekend. Beiden Jules en Chiel startten hun atletiekloopbaan op het sportplein in Galmaarden
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief