Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Martine gaat met pensioen en heeft nu eindelijk tijd voor haar eigen kleinkinderen

Editie_colpaert_galmaarden_martine_1__kopie_
Martine (in het midden) tussen de leerkrachten. - Foto Marc Colpaert
 
Martine Vannijvel(61) uit Galmaarden trok zopas de schoolpoort in Galmaarden achter haar dicht na een loopbaan van meer dan 30 jaar. Ze was enkele jaren actief als poetsvrouw in het gemeentehuis en 27 jaar als verantwoordelijke voor de voor- en naschoolse kinderopvang in Galmaarden.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -Wie wint de cultuurprijs de Bronzen Urbanus

Editie_colpaert_galmaarden_deville_1__kopie_
Rik is een van de drie. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas werden er drie mensen genomineerd voor de Bronzen Urbanus, dat zijn Rik Devillé, priester op rust en auteur, ErGoed Galmaarden, erfgoedvereniging en Tijl Faveyts operazanger. Dit jaar krijgt voor de eerste keer het aanwezige publiek ook een stem.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nu pas wordt het duidelijk hoeveel plastiek er in onze wereld is

Afval_pmd
Heel wat plastiek in ons leven. - Foto Marc Colpaert
 

Sinds enkele maanden mogen de inwoners van Galmaarden in hun blauwe PMD-zak naast de gewone plastieke flessen heel wat andere plastiek in kwijt. Door deze verandering valt het pas op hoeveel plastiek wij elke dag opnieuw tegenkomen in ons dagelijks leven. In de gemeente Galmaarden, die werken met Ilva, voor de ophaling van allerlei afval zijn ze sinds kort overgeschakeld om zowat alle plastiek achter te laten in de PMD-zak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Extra stukje fietspad in Processiestraat nog niet voor dadelijk

Colpaert_gooik_fietspad_1__kopie___2_
Het fietspad stopt nu plots in het veld. - Foto Marc Colpaert
 

De onteigeningsprocedure aangaande het fietspad in de Processiestraat is door het vredegerecht afgewezen wegens onwettigheden. Het ziet er naar uit dat de procedure opnieuw moet ingediend worden en dus zullen de fietsers nog maanden moeten wachten alvorens dit extra stukje fietspad er ligt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kinderen rolden samen met de Pauwel enkele duizenden pauwelbroodjes

Editie_colpaert_galmaarden_rollen_broodjes_1__kopie_
Samen broodjes rollen. - Foto Marc Colpaert
 

Pauwel Wout Van de Velde en zijn bendeleden geholpen door vele kinderen rolden samen enkele duizenden pauwelbroodjes voor het grote feest, dat doorgaat op zondag 26 januari in Galmaarden. In de grote schuur van de Pauwelhoeve werd op zaterdagnamiddag heel wat gewerkt door jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Pauwelgilde vraagt om de mooiste foto's of filmpjes in te sturen

Editie_colpaert_galmaarden_paulusgilde_1__kopie_
De Paulusgilde. - Foto Marc Colpaert
 

De Pauwelgilde uit Galmaarden organiseert een foto- en filmwedstrijd voor kinderen jonger dan 16 jaar. Met het hele Pauwelgebeuren dat deze maand doorgaat doet de gilde nu een oproep om het mooiste beeld, een reeks foto's of een filmpje te maken van het Pauwelgebeuren. De Pauwelviering, dat zijn heel wat activiteiten en deze willen de leden van de gilde extra in de kijker zetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Shana De Sadeleer een nieuwe kapster in de Hazendries

Editie_colpaert_galmaarden_kapster_1__kopie_
Shana een nieuwe kapster. - Foto Marc Colpaert
 

Shana De Sadeleer(26) opende vorige week haar eigen kapsalon 'Tesoura'  wat 'schaar' betekent in het Portugees, in de Hazendries 12 in Galmaarden. Voorlopig werkt ze deeltijds en op afspraak, behalve op zaterdag.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nu weet iedereen waar bakkerij Van Belle gevestigd is

Editiepajot_van_belle__kopie_
Bakkerij Van Belle duidelijk in het straatbeeld.- Foto Marc Colpaert
 

Wie er nog moest aan twijfelen, dan is dit vanaf dit jaar niet meer nodig, bakkerij Van Belle is nu heel duidelijk zichtbaar aanwezig in het centrum van Galmaarden. Eind vorig jaar plaatste bakkerij Van Belle een toch wel zeer grote banner op hun voorgevel in het centrum van de gemeente. In koeien van letters staat er op hun gevel dat hier de Brood- en Banketbakkerij is gevestigd, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Pauwel en zijn bende trok met de sledde door de straten

Editie_colpaert_galmaarden_pauwelbende_2__kopie_
De Pauwel en zijn bende op stap. - Foto Marc Colpaert
 

Pauwel Wout Van de Velde trok met zijn bendeleden door de straten van Galmaarden op weg naar de Heetveldemolen om er de rogge te laten malen. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werd de sledde(kar) opgehaald en trokken de Pauwel en zijn bende door de straten van Galmaarden. Volgens de traditie gingen ze in het centrum en ter hoogte van het station van Galmaarden

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Eindejaarshappening in WZC De Zwaluw

80868692_599392020635852_4035560256393183232_n__1_
Ingezonden foto
 

Op de laatste dag van het jaar 2019 werden de bewoners van het woon zorg centrum De Zwaluw uit Vollezele verwend met een drankje en een hapje. Kort na de middag kwamen heel wat bewoners van De Zwaluw samen in de grote zaal om gezellig wat te babbelen

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE/G'BERGEN - Congobergstraat afgesloten

Colpaert_galmaarden_congo
Op deze plaats is de straat afgesloten. Foto Ingezonden
 

De gemeente Galmaarden heeft beslist om een deel van de Congobergstraat in Vollezele af te sluiten voor het doorgaand verkeer, dit wegens instortingsgevaar. De Congobergstraat die loopt vanaf de Repingestraat naar Waarbeke(Geraardsbergen) is er ter hoogte van de grens met Waarbeke afgesloten. Dit door een verzakking naast de weg ter hoogte van de vijvers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Bewoners van vzw Zonnelied kregen geld voor een snoezelbad

Editie_colpaert_galmaarden_cheque_nva_1__kopie_
De N-VA overhandigde de cheque. - Foto Marc colpaert
 

De N-VA Galmaarden ging naar de bewoners van de vzw Zonnelied, De oude pastorie in Tollembeek, om hen een cheque van 740 euro te overhandigen. Voor de derde keer op rij deed N-VA Galmaarden mee aan de actie 'Music for Live' en dat werd een groot succes. "Dit jaar mochten wij zelf onze actie kiezen", vertelde voorzitter Rudy Thiebaut. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - ILvA gaat geen gele zakken meer ophalen maar afval via containers inzamelen

Colpaert_galmaarden_vuilnis_1__kopie_
De gele zakken gaan uit het straatbeeld verdwijnen. - Foto Marc Colpaert
 

ILvA wil de afvalberg kleiner maken en stelt voor om vanaf 2021 de restfractie- de gele zakken - via een container in te zamelen. Ook het aanbieden van afval in het containerpark gaat naar omhoog. Telkens ILvA langs komt gaat u wel 0,25 euro moeten betalen, een forfaitaire aanbiedingskost,dus zorg dat je zo weining mogelijk een container buitenplaatst!.
 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vrijwillige bloedgevers uit Galmaarden worden een Koninklijke vereniging

Editie_olpaert_galmaarden_koninklijke_bloedgevers_1__kopie_
 

De Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers Galmaarden mogen zich sinds kort een 'Koninklijke' vereniging noemen. Ondertussen werden er al nieuwe truitjes gemaakt voor het bestuur en een nieuwe vlag. Het volledige dossier met de aanvraag om de titel van Koninklijke vereniging te mogen gebruiken, werd op 29 januari per aangetekend schrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Arno Waterplas is de nieuwe kinderpauwel

Editie_colpaert_galmaarden_kinderpauwel_1__kopie_
Arno en zijn bende. - Foto Marc Colpaert
 

Arno Waterplas(11) is zopas verkozen tot de nieuwe kinderpauwel van Galmaarden voor 2020. Hij heeft het van geen vreemde want zijn vader Rudy was ook enkele jaren actief bij de pauwelbende in Galmaarden. Hij kreeg van Jan Couck, eigenaar van de Pauwelhoeve, groen licht om kinderpauwel te zijn. Hij wordt bijgestaan door de apostels: Maxim Nuyens, Zeno De Nauw, Keano Van Holder, Arend en Aayron Dammekens en Colin Cools. Verder ook nog Brent Moeremans als koezen, Colin Marchand als vaandeldrager en Liam Reyns als zakdrager. Arno en zijn bende zullen van de partij zijn tijdens het grote feest op zondag 26 januari. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De Unified spelers van KV Kester-Gooik winnen brons

Editei_olpaert_gooik_special_games_1__kopie_
De bronzen winnaars. - Foto Marc Colpaert
 

De voetbalclub KV Kester-Gooik en G-Sport Pajottenland organiseerden in samenwerking met de Special Olympics Belgium, al voor de vierde keer de International Unified Futsal Christmas Cup in de Koornmolen in Gooik. Bij de Special Olympics Unified Sports spelen zowel personen met als zonder verstandelijke beperking samen in één ploeg. In totaal 8 zaalvoetbalploegen uit België, Frankrijk, 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - De VMM gaat lokale slibbanken wegnemen in de Markrivier

Colpaert_galmaarden_markrivier_1
Een aannemer aan het werk op de Markrivier. - Foto Marc colpaert
 

De Vlaamse Milieumaatschappij(VMM) is ter hoogte van de Markrivier in de Vollezelestraat in Tollembeek gestart met het uitbaggeren van deze rivier. Het slib wordt verwijderd en verplaatst naar een andere locatie. Dit kadert in het totaalplan voor de uitvoering van waterbeheerswerken in deze regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Jeanne, Nestor en Anselme kregen elk een fruitmand

Editie_colpaert_galmaarden_winnaars_1__kopie_
De drie winnaars. - Foto Marc Colpaert
 

Jeanne Plas, Nestor Deleu en Anselme Paternoster kregen in de zaal Willem Tell een lekkere fruitmand mee naar huis. Dit als beloning omdat ze het meest aanwezig waren op de vergaderingen van Okra Trefpunt Galmaarden. Tijdens de laatste vergadering van Okra Trefpunt Galmaarden van dit jaar werden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik

1_bch_warmste_week_2019__5_
HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 

De Warmste Week gaat beslist ook niet in Herne onopgemerkt voorbij. Deze keer waren het de recreanten en de veteranen van badmintonclub Herne samen met de jeugd van voetbalclub FC Herne die zich inzetten om de kassa van én Beire Cool én Kom Op Tegen Kanker, twee van de 2088 geregistreerde goede doelen van de groots opgezette solidariteitsactie, mee te spijzen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Leerlingen op bezoek bij weerman Luc

Editie_colpaert_galmaarden_weerman_herhout_1__kopie_
De leerlingen van Herhout. - Foto Marc Colpaert
 

De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Herhout in Tollembeek trokken met hun leerkrachten naar de Flieterkouter om er een bezoekje te brengen aan  Meteo Tollembeek. In het weerstation Meteo Tollembeek ontdekten de kinderen van weerman Luc Herremans hoe het dagelijkse weerbericht wordt gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief