Artikels Archief van Galmaarden

REGIO - Leren @ Vaart ontvangt 5.000 euro voor 'Taalkamp Pajottenland'.

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
N-VA Galmaarden is blij met de subsidie voor het taalkamp. - Foto Marc Colpaert
 
De mensen die Het Taalkamp Pajottenland organiseren in de gemeenten Bever, Gooik, Lennik, Galmaarden, Herne en Pepingen gaan de krachten bundelen om een taalbad aan te bieden voor schoolgaande anderstalige kinderen. Ze hebben daarvoor zopas  5.000 euro subsidie gekregen. 
 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Urbanus bij de brandweer, als dat maar goed afloopt

Colpaert_galmaarden_urbanus_kopfoto_1
Urbanus. Foto Marc Colpaert

Urbanus, ere burger van Galmaarden, striptekenaar, komiek en nog veel meer werd door de brandweer van de zone Vlaams-Brabant-West gevraagd om met een leuk filmpje een ludieke boodschap in te spreken. Door deze boodschap hopen ze dat meer vrijwilligers hun rangen komen vervoegen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De gemeente GALMAARDEN introduceert de maandelijkse digitale nieuwsbrief

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Inwoners van de gemeente Galmaarden die op de hoogte willen blijven van het belangrijkste nieuws over de gemeente, kunnen zich via www.galmaarden.be/nieuwsbrief inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief. Met de lancering van dit informatiekanaal wilt het lokaal bestuur nog meer inzetten op open communicatie. Met deze digitale nieuwsbrief worden onze inwoners namelijk in één oogopslag 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

24.000 euro voor 5 taalstimulerende projecten. Provincie zet in op kennis van het Nederlands

Img-20190717-wa0001
Foto ingezonden
 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedrag van 24.045,4 euro taalstimulerende projecten van Leren@Vaart, de gemeenten Merchtem en Londerzeel, Groep Intro en Welzijnshuis Kortenberg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - De garageverkoop en de Superkindjesdag gaan dit jaar niet door

Editiepajot_galmaarden_super_3__kopie_
Een beeld van de Superkindjesdag van enkele jaren geleden. Foto archief marc Colpaert
 
De garageverkoop die voorzienwas voor mei van dit jaar werd al eens verschoven naar september, maar nu heeft de gemeente een definitieve streep getrokken over de garageverkoop. Ook de superkindjesdag in het Baljuwhuis eind augustus gaat niet door. Net zoals de meeste zomeractiviteiten 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Baljuwtuin voorbehouden voor de bubbel van de speelpleinwerking

Editie_galmaarden_speeltuin_2__kopie_
Speeltoestel in de Baljuwtuin mag bijna niet gebruikt worden op werkdagen. - Foto MarcColpaert
 
Nog maar sinds vorige maand staat er in de tuin van het Baljuwhuis eindelijk een groot speeltoestel voor de kinderen, maar door de speelpleinwerking is dit in de grote vakantie weinig te gebruiken toch op weekdagen. De gemeente Galmaarden laat haar inwoners weten dat wegens de 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Help GOOIKoorts en bestel een ontbijtpakket

Editiepajot_gooikoorts_4__kopie_
Help Gooikoorts met een bestelling van een ontbijtpakket. - Foto Marc Colpaert
 
Zoals ieder festival hebben wij ook een niet-evidente zomer voor de boeg. Gooikoorts is een folkfestival die reeds zijn 19de editie ingaat (www.gooikoorts.be) maar die ook sneuvelde door corona. In 2021 hopen wij opnieuw te kunnen opstarten daarom gaan we deze zomer hard werken om aan de nodige financiële middelen te geraken. Tijdens het weekend van 29 en 30 augustus gaan we ontbijtpakketen verkopen. Onze sponsors zetten we in de kijker door hen op de flyer te vernoemen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Werken ter hoogte van de Vollezelestraat in TOLLEMBEEK

Img_20200702_202315_resized_20200706_064431901
Werken in de Vollezelestraat. - Foto Marc Colpaert
 
U heeft het vandaag misschien ook ondervonden, maar ter hoogte van de N272 – Vollezelestraat – tussen de Hollestraat en Argenta n Tollembeek, in de beide rijrichtingen werd er gewerkt aan de weg. Wegen en Verkeer Vlaams- Brabant gaat de toplaag vernieuwen. Dit houdt in dat de bestaande toplaag zal uitgefreesd worden waarna een nieuwe toplaag geplaatst wordt. De uitvoering van deze werken

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Louis-Marie tussen de goudsbloemen die gaan verwerkt worden tot etherische oliën

Editie_galmaarden_bloemen_2__kopie_
Louis-Marie tussen de bloemen. - Foto Marc Colpaert
 

Louis-Marie Tennstedt uit Vollezele heeft een veld vol goudsbloemen gezaaid dat leden van de Ilvo volop aan het oogsten zijn. Dit in het kader van een nieuw project. Met de geplukte bloemen gaan ze etherische oliën maken voor cosmetische of farmaceutische doeleinden. Wij stapten - en dit als eerste - met Louis-Marie even naar zijn veld vol goudsbloemen in Herfelingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Geen 'Zomerschool' in GALMAARDEN en dat vindt N-VA een gemiste kans

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
De N-VA gemeenteraadsleden met Veronique uiterst rechts. - Foto Marc Colpaert
 
Op de gemeenteraad van 30 juni stelde N-VA voor om in Galmaarden een 'Zomerschool' op te richten. De Vlaamse Regering biedt deze mogelijkheid aan en voorziet een vergoeding van 25 euro per dag per leerling. De bedoeling is om de opgelopen leerachterstand weg te werken via begeleiding op maat in kleine groepen. De focus ligt op twee 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Henk Goegebuer(GB.G) is niet tevreden met de werkwijze van de gemeente

Img_20200506_160145_resized_20200517_112659200
Over deze hoeve gaat het dus. - Foto Marc Colpaert
 

Als gemeenteraadslid van GB.G, oppositie in Galmaarden is Henk Goegebuer niet tevreden met de werkwijze van de gemeente, in verband met de afbraak van een vierkantshoeve in Tollembeek. "Er was mij ter kennis gebracht dat een bepaalde leegstaande vierkanthoeve in het centrum van Tollembeek volledig zou worden afgebroken om plaats te maken voor een 'bouwpromotor-project'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Negen Wandelingen met een lokaal verhaal voorgesteld

Editie_galmaaren_pajottenland_2__kopie_
Voorstelling van de wandelkaarten in El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

Pajottenland+ organiseert deze zomer negen 'Wandelingen met een lokaal verhaal', en enkele mensen kwamen dit uitleggen op de top van de Bosberg bij El Faro in Galmaarden. Burgemeester Michel Doomst uit Gooik tevens voorzitter van Pajottenland+ mocht meer komen uitleggen over  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Overweg dicht in de Statiestraat

Trein__kopie_
De overweg in de Statiestraat gaat enkele dagen dicht. - Foto Marc Colpaert
 

Infrabel laat weten dat de overweg in de Statiestraat in Tollembeek begin volgende maand enkele dagen dicht gaat, wegens onderhoudswerken. Ter hoogte van de overweg op het einde van de Statiestraat en het begin van Kramerijk in Tollembeek, zal de straat volledig worden afgesloten

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Stap nu uit u kot met de VZW De Mark

Colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
De VZW De Mark gaat wandelen. - Foto Marc Colpaert
 

De activiteiten van de vzw De Mark zijn sinds half maart op één hand te tellen. Toch blijven ze niet bij de pakken zitten en gaan ze van start in juli met een wekelijkse wandeling.  De VZW De Mark is een vereniging zonder winstoogmerk die zich al sedert 4 november 1988 bezig houdt met natuur- en educatieve reservaten en landschapsbeheer in het zuidelijke deel van de regio Pajottenland (Herne, Bever en Galmaarden) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De Lotto Belgium Tour voor vrouwen gaat van start in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_koers_3__kopie___2_
Vorig jaar reden de mannen(Tour De France) nog door het centrum van Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
De Lotto Belgium Tour voor vrouwen gaat van start in Galmaarden op 13 oktober en op de derde dag is de Muur van Geraardsbergen de hoofdbrok. De beroemde kasseienheuvel wordt meerdere keren bedwongen en de finish ligt op de slotdag de Vesten. Vanwege de herziene kalender is de Lotto Belgium Tour voor vrouwen ingekort van vier naar drie dagen.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een speciale Zomerspaaractie van Pajottenland+

Editie_galmaarden_pajottenland_2__kopie_
Enkele deelnemers van de Zomerspaaractie. - Foto Marc Colpaert
 

Bij de firma KNC in de Langestraat in Vollezele kwamen enkele deelnemers samen die meedoen aan de speciale Zomerspaaractie van Pajottenland+. Wie een volle spaarkaart kan voorleggen - een wedstrijd bij 17 plaatselijke handelaars - kan een Pajotse koeltas winnen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Marcel verzamelt oude radio's uit de jaren '50 en oude 78 toerenplaten

Editie_galmaarden_radio_2__kopie_
Marcel bij zijn mooie oude radio. - Foto Marc Colpaert
 
Marcel Van Wauwe uit Galmaarden is al jaren een verzamelaar van oude radio's van minstens een halve eeuw oud. Bij hem thuis heeft hij nog een prachtig exemplaar staan, eentje dat elke dag nog mooie liedjes laat horen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND

Persmoment_zomeren_in_pajottenland_2020_-_2__klaar
Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND - Foto ingezonden
 

Er valt deze zomer onder de impuls van Pajottenland+ weerom flink wat te ontdekken, te proeven, te beleven en te genieten in de streek. De resem activiteiten maakt dat de thuisblijvers door de coronacrisis kunnen terugvallen op heel wat recreatieve initiatieven waarbij ook de streekproducten en de -horeca onder de aandacht worden gebracht. Niet minder dan 40 bedrijven verlenen hun medewerking......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 jul 2020
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief