Artikels Archief van Galmaarden

TOLLEMBEEK - Onbekenden maken weide proper

Editiepajot_galm_ronny__kopie_
Ronny vraagt zich af waar zijn spullen zijn. - Foto Marc Colpaert
 

Ronny Vandercammen is niet blij dat onbekenden de overblijselen van zijn afgebrande kampplaats hebben opgeruimd, op deze manier is hij heel wat waardevolle stukken kwijt geraakt.
Ronny Vandercammen samen met Danny Van Geyte hebben bijna een jaar gekampeerd in de natuur van Tollembeek tot een persoon, na een uit de hand gelopen ruzie, enkele weken geleden hun 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - De meeste ploegen kwamen uit BEVER

Editiepajot_bever_petanqsue__kopie_
Al deze mannen kwamen uit Bever. - Foto Marc Colpaert
 

Niet minder dan 8 ploegen die meespeelden in de doublette petanque tornooi van de petanque Tollembeek Club Commando kwamen uit het naburige Bever. Ze waren met heel veel, niet minder dan 80 ploegen schreven zich in voor dit doublette tornooi. Er werden zelfs zes extra terreinen aangelegd om alles goed te laten verlopen. Tussen die 80 ploegen waren er ook acht die uit Bever kwamen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Bewoners aan het sporten

Editiepajot_tennis__kopie_
Bewoners aan het tennissen.- Foto Marc Colpaert
 

Op dinsdag kwamen een zestigtal bewoners van De Okkernoot uit Vollezele en Zonnelied uit Tollembeek samen sporten op het sportcomplex van Galmaarden. Het was al voor de vierde maal dat deze mensen samenkwamen voor de sportdag 'ZonneNoot'. De deelnemers konden kiezen uit tal van sporten 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Geen Open Vld lijst

Colpaert_galmaarden_kopfoto_schollaert_1__kopie_
Willy Schollaert dient geen lijst in. - Foto Marc Colpaert

Willy Schollaert(77) al meer dan 40 jaar het boegbeeld van de Open vld in Galmaarden heeft beslist samen met andere mensen om dit jaar met geen kieslijst voor Open vld naar de verkiezingen te trekken. Sinds de fusie in 1976 werd er altijd al een lijst ingediend door de liberalen. "Het is met heel veel spijt in mijn hart, dat ik samen met enkele mensen, beslist heb om dit jaar geen lijst in te dienen", zucht Willy. Hij heeft zelf een politieke loopbaan uitgebouwd van 42 jaar gemeenteraadslid 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Opendeurdagen bij garage Vanbelle

Editiepajot_van_belle_3a__kopie_
Opendeurdagen bij garage Vanbelle nog tot 23 september. - Foto Marc Colpaert
 

Garage Stephan Vanbelle uit Geraardsbergen zet vanaf vandaag tot en met zondag 23 september de deuren van zijn garage wagenwijd open. Wie nog vlug een wagen wilt kopen dan is het nu zeker en vast het moment en bij Vanbelle de plaats om te kopen. In de ruime toonzaal kan men tal van modellen komen bewonderen van de  Hyundai Tucson,

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Petanque tornooi met 80 ploegen

Editiepajot_galmaarden_petanquers__kopie_
De winnaars kwamen uit Dilbeek, brons was voor Bever. - Foto Marc Colpaert
 

De petanqueclub uit Dilbeek kaapte de eerste prijs weg in het groot doublette petanque tornooi op het grondgebied van Tollembeek. De Petanque Tollembeek Club Commando(PTCC) organiseerde op zaterdag een doublette petanque tornooi, waar niet minder dan 80 ploegen zich voor inschreven. Normaal beschikt de PTCC over 14 petanqueterreinen

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Nieuw sportveldje voor school

Colpaert_galmaarden_opening_veld_1__kopie_
De kinderen amuseerden zich al dadelijk op het sportveldje. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeentelijke basisschool De Notelaar in Vollezele openden zopas plechtig een nieuw sportveldje op hun benedenspeelplaats. Dit jaar is het centrale thema 'iedereen kampioen' en dit niet alleen op sportief vlak, maar gewoon je dagelijks inzetten, vriendelijk en behulpzaam zijn, ook zo kan je een kanjer van een kampioen worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Groene pluim voor ouderraad Sint-Catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_groene_pluim__kopie_
Vrijwilligers op de foto bij de natuurtuin. - Foto Marc Colpaert
 

Leden van de Ouderraad van het Sint-Catharinacollege in de Bergstraat in Galmaarden kregen de Milieuprijs De Groene Pluim van de Milieuadviesraad. Deze zomer werd door de Ouderraad, aangevuld met vrijwilligers een natuurtuin aangelegd, naast het Sint-Catharinacollege in Galmaarden. Er kwam een wilgenhut en een boomstammenparcours waar de kinderen konden mee spelen en dit tussen de schapen en andere beestjes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kaftdag een succes

Editiepajot_galmaaren_ezelsoor__kopie_
Heel wat volk voor de kaftdag. - Foto Marc Colpaert
 

In het Baljuwhuis van Galmaarden werd op woendagnamiddag een gratis boekenkaftdag "Ezelsoor' georganiseerd en daar kwam heel wat volk op af. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar moesten niet uitkijken naar kaftpapier, in het Baljuwhuis was er genoeg te vinden. Dit kaftpapier werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de deelnemende gemeenten uit het Pajottenland.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Graag traag in de Plaatsstraat

Editiepajot_galmaaren_graag_traag__kopie_
De boodschap is duidelijk.- Foto Marc Colpaert
 

Enkele bewoners uit de Plaatsstraat in Tollembeek zijn het snelle doorgaand verkeer zo beu dat ze aan hun kinderen vroegen om hun grieven duidelijk te maken met stoepkrijt op de rijbaan. En zo kwamen er in hun straat enkele grote tekeningen met de niet mis te begrijpen boodschap 'graag traag' en nog tal van andere aanmaningen voor de bestuurders. De Plaatststraat is de verbindingsweg tussen

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Sint-Catharinacollege goed gestart

Editiepajot_galmaarden_school_cathar_1__kopie_
Directeur Anja Van Eesbeek altijd bezig. - Foto Marc Colpaert
 

De deuren van het Sint-Catharinacollege in de Bergstraat in Galmaarden werden opnieuw geopend voor de leerlingen. Ze zijn weer vertrokken met een nieuw schooljaar, binnen tien maanden is het alweer grote vakantie!. Het was opmerkelijk druk vandaag op de meeste wegen, want meer dan een miljoen kinderen gingen opnieuw naar school en dat scheelt natuurlijk in de ochtendspits. Directeur Anja Van Eesbeek was nog aan het sleuren 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Iedereen paraat voor een veilig jaar

School_toll_1__kopie_
De ingang van de centrumschool van Tollembeek. - Foto Marc Colpaert
 

Ze zijn weer vertrokken met een nieuw schooljaar, binnen tien maanden is het alweer grote vakantie!. Het was opmerkelijk druk vandaag op de meeste wegen, want meer dan een miljoen kinderen gingen opnieuw naar school en dat scheelt natuurlijk in de ochtendspits.  In de centrumschool in Tollembeek 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Het wordt een magisch jaar

Editiepajot_galmaardens_chool_hoog__kopie_
De meeste kinderen met een hoedje in de klas. - Foto Marc Colpaert
 

De leerlingen van het vierde leerjaar van juf Martine mochten op hun eerste schooldag dadelijk een hoed of ander hoofddeksel mee naar school brengen. Het was daar een zeer druke bedoening in de gemeentelijke school van Galmaarden. Het thema was 'Het wordt een magisch jaar, ik tover uit mijn hoed'. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

CD&V Vlaams-Brabant trapt campagne af op de fiets

Cdenv_vlaams-brabant_start_campagne__1_
De campagne ging van start. Foto Ingezonden
 

 Vlaams-Brabant is een fietsprovincie en daar is CD&V trots op. De provinciale campagne richting 14 oktober gaat voor CD&V dan ook over maximale investeringen in veilig fietsverkeer en –toerisme

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2018
Sam Herremans
 

TOLLEMBEEK - Skatepark niet voor skaters

Editiepajot_galmaarden_skate__kopie_
Skatepark goed voor de BMX minder voor de skaters. - Foto Marc Colpaert
 

Het tijdelijk skatepark in het sportcomplex in Tollembeek is uitstekend voor wie er wilt oefenen met een BMX, maar voor skaters is de ondergrond te ruw. De gemeente gaat nu bekijken of er volgend jaar nog een skatepark komt. Het tijdelijk skatepark in Tollembeek is een droom voor BMX'ers, maar is minder geschikt voor skaters wegens de bodembedekking rond de zes streettoestellen. Het was op vraag van enkele skaters dat door de gemeente Galmaarden in het Sportcomplex in 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Schrijvers op een landgoed

Editiepajot_galmaarden_schrijvers__kopie_
De schrijvers bij elkaar. - Foto Marc Colpaert
 

In villa Hellebosch in Vollezele kwamen een tiental dichters en schrijvers samen voor het Poetry Summer Academy(PSA). En dit al voor het derde jaar na elkaar in het heerlijke oord Villa Hellebosch. PSA is een schrijfcursus voor gevorderde dichters, aangeboden door Creatief Schrijven. De deelnemers schrijven gedurende een week gedichten en verhalen en feedbacken heel kritisch elkaars werk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Brandalarm in De Zwaluw

Editiepajot_galmaarden_zwaluw_2__kopie_
Even paniek bij De Zwaluw maar alles was vlug onder controle. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondagnamiddag werd er even het brandalarm afgekonigd in het rusthuis De Zwaluw in Vollezele. Er was namelijk een rookontwikkeling waargenomen in de liftkamer. Hierdoor werden in totaal acht ouderen op een andere plaats in het gebouw ondergebracht. Alhoewel er niet dadelijk vuur zichtbaar was, werd door de brandweer toch even de boel goed gecontroleerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Defotoclub stelt zijn foto's tentoon

Editiepajot_bever_fotoclub_2__kopie_
Er was heel wat volk dat kwam kijken. - Foto Marc Colpaert
 

Het was burgemeester Luc Deneyer(CD&V) die op zaterdagmiddag plechtig de fototentoonstelling van de leden van Defotoclub mocht openen. Daarna genoten de mensen van de ongeveer 70 foto's die tentoon werden gesteld. Vooral veel landschappen werden tentoongesteld en wie dat wenste kon ook iets drinken en een gezellig babbeltje slaan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gemeente gaat woning afbreken in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_woning__kopie_
Deze woning gaat afgebroken worden.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden is van plan om een oude woning laten af te breken die zich in een uithoek van de tuin van het Baljuwhuis staat. Bijna aan de Markrivier en gelegen enerzijds langs de Kammeersweg en anderzijds palend aan de tuin van het Baljuwhuis, staat er sinds jaar en dag een oude woning. Tot de jaren '70 was deze woning nog bewoond, nadien stond deze leeg. 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Sportkamp in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_sportkamp__kopie_
De kinderen van het sportkamp. - Foto Marc Colpaert
 

Op het gemeentelijk sportplein van Galmaarden kwamen een zestigtal kinderen samen voor een sportieve week. Op het menu stonden heel wat verschillende sporten zoals tennis, voetbal en nog tal van andere sporten. "Wij proberen om alle kinderen iedere dag een vijftal 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2018
Marc Colpaert | 19 sep 2018
Marc Colpaert | 19 sep 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 03 sep 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 27 aug 2018
Marc Colpaert | 26 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018

archief