Artikels Archief van Galmaarden

VOLLEZELE - Eerste sharefair in de Parochiezaal

Editiepajot_kvlv__kopie_
Enkele dames in de Parochiezaal.- Foto Marc Colpaert
 

In de Parochiezaal van Vollezele werd door de KVLV de eerste sharefair georganiseerd. Deze ruilbeurs bestaat erin dat iemand die iets meebracht naar de Parochiezaal een ander voorwerp mocht meenemen naar huis. Heel wat vrouwen brachten in de voormiddag tal van boeken, handtassen of juwelen naar de Parochiezaal. Na de middag mochten ze dan een kijkje komen nemen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Benefietavond voor Samen Helpen

Editiepajot_galmaarden_samen_helpen__kopie_
Feest in de zaal Willem Tell. - Foto Marc Colpaert
 

De zaal Willem Tell in Tollembeek liep zogoed als volledig vol voor de 24 ste benefietavond van Samen Helpen. Deze vereniging geeft financiele steun aan kankerpatiënten uit Galmaarden, Tollembeek en Vollezele. Om dit ook in de toekomst nog mogelijk te maken organiseerden ze al hun 24 ste benefietavond met optredens van Henri Spider en Salim Segers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Feestzaal Ter Heyde zoekt overnemer

Colpaert_gooik_ter_heyde_2__kopie_
Feestzaal Ter Heyde is over te nemen. - Foto Marc Colpaert
 

André Tiels oprichter en bezieler van feestzalen Ter Heyde is dit jaar 70 jaar geworden en vindt dat het genoeg geweest is, daarom is hij nu op zoek naar iemand die de zaak van hem wilt overnemen. Hij ging van start in 1993 en maakte van Ter Heyde een goed draaiende zaak. Eind volgende maand doet hij de deuren definitief dicht. Wie de zaak wilt overnemen kan dit zowel als koper of als huurder. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Patty wint groene pluim

Editiepajot_galmaarden_pluim__kopie_
Patty met gezin kreeg van schepen Decat haar waardebons. - Foto Marc Colpaert
 

Patty Vertessen uit de Mylebeekstraat in Tollembeek kreeg uit handen van eerste schepen Patrick Decat(CD&V) voor 100 euro aan waardebons. Deze kreeg ze omdat ze de winnaar werd van de groene pluim(milieuprijs). Patty is sinds een twaalf jaar gestart met de aanleg van een mooie ecologische tuin in Tollembeek. .
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen

Groen
HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen
 

Aan de paal met wandelknooppunt 1 op de markt in Lennik werd recent Groen Pajottenland gelanceerd. Die paal staat symbool voor de start van een nieuwe Groene streekpartij die de mensen van het Pajottenland wil verbinden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toekomend jaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Henri Spider kwam naar Zonnelied

Editiepajot_galmaarden_zonnelied__kopie_
Spider kwam zag en speelde voor de mensen. - Foto Marc Colpaert
 

Henri Spider gaf een gratis optreden bij de bewoners van de vzw Zonnelied in de oude pastorie in Tollembeek.Tijdens de uitreiking van de Bronzen Urbanus in januari van dit jaar beloofde Henri aan de bewoners, met een verstandelijke beperking, van de vzw Zonnelied om voor hen eens iets speciaals te doen. "Als je iets belooft dan moet je dat ook doen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Geschenkjes voor Timothy

Editiepajot_galmaarden_timothy__kopie_
Heel wat blije gezichten bij Belectron. - Foto Marc Colpaert
 

Timothy De Jaeger(13) uit Herne kreeg in de electrozaak Belectron in Galmaarden heel wat geschenkjes van de mensen van de Dolle Strandbalfeesten. Timothy heeft vorig jaar lymfenklierkanker gekregen en moet daarom gedurende maanden een zware behandeling met chemo ondergaan. Ieder jaar wordt in Galmaarden de Dolle Strandbalfeesten georganiseerd waarvan de opbrengst naar verschillende goede doelen gaat.Om dit gezin uit Herne te steunen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - VZW De Mark ontvoeren hun voorzitter

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
Leden van De Mark verrassen hun voorzitter. - Foto Marc Colpaert
 

Een dertigtal leden van de milieuorganisatie vzw De Mark met werkingsgebied in Herne, Bever en Galmaarden verrasten hun voorzitter André Prové en 'ontvoerden' hem op zijn zeventigste verjaardag. Plots stonden er 30 leden van De Mark voor zijn deur. "Ik was aangenaam verrast, ik had het eigenlijk nooit gedacht dat mij dit zou overkomen(lacht). Ik weet absoluut niet waar ze met mij naartoe gaan", sprak hij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Lieve gaf al 156 bloedgiften

Editiepajot_galmaarden_lieve__kopie_
Lieve kreeg een geschenkje. - Foto Marc Colpaert
 

Lieve Gijsens(63) uit Halle kwam naar de zaal Willem Tell in Tollembeek voor haar 100 ste bloedafname in het Pajottenland, daarnaast gaf ze ook al 56 keer in Oost-Vlaanderen. Als jonge vrouw van 18 ging ze van start in de hulpdienst in Sint-Genesius-Rode en enkele weken later ging ze voor de eerste keer naar een bloedafname. Ze trouwde en ging in de buurt van Gent(Oostakker) wonen en bleef een trouwe bloedgever.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap

Wisteria
HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei organiseren op woensdag 27 september om 19u45 een infoavond voor logiesuitbaters in de streek. Ook de mensen die met plannen rondlopen om te starten met een logieszaak zijn welkom. De bijeenkomst gaat door in het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Memorial voor Walter Wauters

Editiepajot_galmaarden_walter_2__kopie_
De eerste paal werd in de grond geslagen. foto Marc Colpaert
 

Op de top van de Congoberg werd door familieleden en vrienden van de vorig jaar overleden Walter Wauters de eerste paal in de grond geplaatst voor de eerste cyclocross op deze plek. Walter was geen onbekende in Galmaarden, hij was ooit actief in de Galmaardse Ouderraad en de Cultuurraad. Hij was tevens de bezieler van de Bronzen Urbanus(cultuurprijs) en sportjournalist bij Het Nieuwsblad(WAW). Walter fantaseerde al enkele jaren over een veldrit op zijn Congoberg,

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Ponyruiters aan het oefenen

Editiepajot_galmaarden_ruiters__kopie_
De ruiters mooi op een rijtje. - Foto Marc Colpaert
 

De ponyruiters van De Capriole uit Vollezele waren ook tijdens de zomervakantie aan het oefenen op de flanken van de Congoberg in Vollezele. De jonge ruiters, allen tussen de 6 en 15 jaar, deden hun best om hun rijkunsten te verbeteren. De ruiters zelf komen niet alleen uit Vollezele maar ook uit omliggende gemeenten uit het Pajottenland en de Denderstreek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Samen in een tentje in een weide

Editiepajot_galmaarden_kamperen__kopie_
Ze leven momenteel nog steeds in een klein tentje en de herfst komt er aan. - Foto Marc Colpaert
 
Danny Van Geyte(49) en Ronny Vandercammen(56) wonen al een kleine maand in een klein tentje ergens in een weide in Galmaarden. Ronny en Danny raakten hun woning en bezittingen kwijt in Bever, kwamen in contact met de politie voor een burenruzie, het gebruik van illegale wapens en ze vlogen beiden zelfs een tijdje achter de tralies. Ze kregen enkele maanden een noodwoning van de gemeente Bever
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gratis frieten in de frituur

Editiepajot_galmaarden_gratis_friet__kopie_
Gratis frieten voor de klanten. - Foto Marc Colpaert
 

De uitbaters van de frituur 'Het Fritkotmysterie' uit Galmaarden nodigden hun klanten uit om gezellig een gratis pakje friet te komen eten. Voor de kinderen stonden er enkele springkastelen. Stefaan Vierstraete en Katty Van den Eynde zijn sinds anderhalf jaar de uitbaters van de frituur 'Het Fritkotmysterie'in de

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Rouwschutting voor Frank

Editiepajot_galmaarden_schutters__kopie_
De schutters kwamen samen in Herne. - Foto Marc Colpaert
 

De schuttersmaatschappij 'Tollembeek statie' organiseerde een rouwschieting in De Kring in Herne voor hun overleden vriend Frank Lecocq. Als een van de leden van deze schuttersmaatschappij komt te overlijden is het de gewoonte dat er een rouwschutting georganiseerd wordt. Tijdens deze schutting waren de vrouw van Frank,

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Flippers geven 5.600 euro

Editiepajot_galmaarden_flippers__kopie_
De Flippers gaven een cheque aan Make-A-Wish.- Foto Marc Colpaert
 

De vereniging De Flippers uit Galmaarden gaven een cheque van 5.600 euro aan Martine Ferrest van de organisatie 'Make a Wish'. De Flippers organiseerden enkele weken geleden een fuif in het Baljuwhuis. Sinds enkele jaren organiseren De Flippers ieder jaar een benefietfuif, waarbij ze de opbrengst aan een goed doel schenken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Mensen gehuldigd voor radio Maria

Editiepajot_galmaarden_radio__kopie_
Pastoor Penne huldigde enkele mensen. - Foto Marc Colpaert
 

Na de laatste Misviering in de Sint-Pauluskapel van pastoor Andy Penne werden de vrijwilligers die al bijna vijf jaar de live uitzendingen voor Radio Maria verzorgden gehuldigd. Met het vertrek van pastoor Penne worden er geen Misvieringen meer vanuit Galmaarden de ether ingestuurd, maar zal dit in de toekomst vanuit Holsbeek gebeuren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Tennistornooi in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaaren_tennis__kopie_
Samen een tornooi spelen.- Foto Marc Colpaert
 

De Galmaardse tennisclub organiseerde een geslaagd double-trouble tornooi op hun drie pleinen ter hoogte van het sportplein in Galmaarden. Gevorderden, beginners, jong en minder jong, iedereen kon die dag tennis spelen, want deelnemen was deze keer belangrijker dan winnen. Ongeveer een twintigtal sportievelingen kwamen naar het sportplein. "We spelen vandaag gewoon onder vrienden

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Samen de muren onder handen nemen

Editiepajot_galmaarden_flietermolen__kopie_
Er kwamen enkele mensen meehelpen. - Foto Marc Colpaert
 
In totaal een tiental mensen kwamen verspreid over twee dagen de verf van de binnenmuren van de Flietermolen in Tollembeek afkrabben. Het was eigenaar Julian Still die een oproep geplaatst had voor enkele vrijwilligers om hem te helpen. "Over de twee dagen kwamen een twaalftal mensen meehelpen om de verf van de muren te halen. Een groot werk dat nu zogoed als gedaan is", zegt een tevreden Julian.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 11 okt 2017
Marc Colpaert | 11 okt 2017
Marc Colpaert | 11 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 03 okt 2017
Marc Colpaert | 21 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017

archief