Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Overuren voor pastoor Andy Penne

Editiepajot_galmaarden_doop__kopie_
Stefanie en Bram met de kleine Hektor. - Foto Marc Colpaert
 

Pastoor Andy Penne uit Galmaarden heeft plots te maken met een ‘doopboom’in zijn gemeenten, want op enkele dagen is de teller voor mensen die hun kindje willen laten dopen opgelopen tot 24, en dit voor de pastoor in september vertrekt naar Holsbeek. Zo ook de familie van Bram Depouillon en Stefanie De Clercq uit Vollezele, die nog snel kleine Hektor - pas 6 maanden oud - willen laten dopen, speciaal dan in de Sint-Pauluskapel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Al drie jaar een meikever op bezoek

Editiepajot_galmaarden_meikever__kopie_
Al drie jaar komt er een meikever. - Foto Marc Colpaert
 

Een familie uit de Flieterkouter uit Tollembeek kreeg al voor het d erde jaar op rij een meikever op bezoek. Meikevers vroeger waren er duizenden te vinden, vandaag zijn deze beestjes op sommige plaatsen in Vlaanderen zogoed als verdwenen. Maar niet in Tollembeek blijkbaar. Een familie uit de Flieterkouter kreeg nu al voor het derde jaar op rij, in de maand mei een bezoek van zo een beestje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwe parking maar geen straat

Editiepajot_galmaarden_schoolweg__kopie_
Dirk bij de losweg die naar de nieuw nog aan te leggen parkeert gaat. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden gaat 324.000 euro uitgeven voor omgevingswerken te laten uitvoeren rond een nieuwe school met een twintigtal parkeerplaatsen, maar er kan geen enkele wagen op parkeren, want er loopt geen officiele straat naartoe. Toen gemeenteraadslid Dirk Hauters(N-VA) dit aankaartte werd hij de mond gesnoerd met: "zwijg maar of we gaan uw huis onteigenen". Nochtans heeft Dirk een mogelijke oplossing voor het steeds groter wordend probleem van parkeerplaatsen

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Door druk N-VA eindelijk een speelstraat

Colpaert_galmaarden_kopfoto__rudy_thiebaut_1
Rudy Thiebaut

Twee jaar nadat gemeenteraadslid Rudy Thiebaut(N-VA) tijdens de gemeenteraad vroeg om op verschillende plaatsen in de gemeente een speelstraat te voorzien, gaat de gemeente nu dan toch eindelijk van start met een proefproject! Een bewoner uit de Coppenslaan in Vollezele vroeg een speelstraat en het schepencollege stemde ermee in. De doodlopende Coppenslaan een zijstraat van de Steenstraat in Vollezele, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Schoolfeest in De Knipoog

Editiepajot_galmaarden_de_knipoog__kopie_
Heel wat mensen kwamen kijken. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag organiseerde de gemeenteschool De Knipoog in Tollembeek onder een stralende zon haar schoolfeest. Vanaf 14 uur waren er tal van  kleuteroptredens onder de noemer 'Studio 100: De Knipoog loves you'. De kinderen beelden dan ook heel wat bekende figuurtjes uit bekend van de Studio 100 film, tot groot plezier van de vele mensen die kwamen kijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Succesvolle infoavond

Editiepajot_galmaarden_verenigingen__kopie_
Heel wat volk in het Baljuwhuis. - Foto marc Colpaert
 

De infoavond over het nieuwe online reservatiesysteem was zeer succesvol, want niet minder dan veertig personen uit tal van verenigingen kwamen er op af. De aanwezigen kregen een uitgebreide presentatie over het gebruik van het online reservatiesysteem. Sommige mensen stelden zich terecht vragen, waar het gemeentepersoneel zoveel mogelijk direct een oplossing op gaf.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE / GALMAARDEN - De Krekels voor El Faro

Editiepajot_galmaarden_de_krekels__kopie_
De Krekels voor café El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

De Krekels, een wandelvereniging uit Halle, trok naar de top van de Bosberg in Galmaarden voor een leuke wandeling door dit deeltje van het Pajottenland. Elke donderdag kan men de deelnemers aan de wandelingen van De Krekels wel ergens aantreffen in het Pajottenland of de Zennevallei. "Vandaag gaan we een wandeling maken van 11 km,

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kookvrienden zoeken nieuwe leden

Editiepajot_galmaarden_kok__kopie_
De vrienden zoeken nieuwe leden. - Foto Marc Colpaert
 

 De vereniging 'Den Volmaeckten Kok' bestaat bijna dertig jaar en wat nieuw bloed is dan ook welkom. Ze gingen van start in 1988 onder impuls van Bruno Eylenbosch, toenmalig directeur van het Baljuwhuis. Vandaag zijn ze nog steeds actief weliswaar zonder Bruno, maar zijn ze ondertussen een echte groep van vrienden geworden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -Verwendozen verzameld

Editiepajot_galmaarden_verwendozen__kopie_
De dames verzamelden verwendozen. - Foto Marc Colpaert
 

 Meer dan 100 dozen werden door de KVLV Galmaarden aan enkele medewerkers van het OCMW gegeven, dit om mensen die het niet zo breed hebben te steunen.De KVLV-Galmaarden organiseerde een verwendozenactie de 'ShareFair' op zaterdag in het Parochielokaal in de Bergstraat in Galmaarden.
Eenieder die dat wou mocht een doos binnnebrengen met verwen- of verzorgingsproducten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
 

Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking

De_mans_op_maat
Woonwinkel PAJOTTENLAND zet zorgcafés op voor de oudere bevolking - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland, die het gemeentelijk woonbeleid van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen mee gestalte geeft, wil de oudere bevolking in het Pajottenland ondersteunen om langer thuis te wonen. Daarom organiseren zij voor de eerste keer een reeks zorgcafés in de streek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Kinderen uit de bol op MEGA fuif

Editiepajot_mega_fuif_2__kopie_
Volk was er genoeg in de Willem Tell en het was er veel te warm. - Foto Marc Colpaert
 

Bijna 400 kinderen gingen uit de bol in de toch wel heel warme zaal Willem Tell in Tollembeek, voor de MEGA fuif een organisatie van zes Pajotse gemeenten. Niet minder dan 16 scholen uit de gemeenten Pepingen, Bever, Galmaarden, Herne, Gooik en Lennik stuurden hun leerlingen van het zesde leerjaar naar deze 'coole' MEGA(wat staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord)fuif in Tollembeek. De bedoeling was om te fuiven zonder alcohol, drugs of tabak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - N-VA niet blij met Paashaas

Editiepajot_galmaarden_paashaas__kopie_
Deze foto van de Paashaas sloeg de N-VA met verstomming. - Foto Marc Colpaert
 

Jean-Paul Souffriau(N-VA) kon niet lachen met de actie van de CD&V Jongeren om met een paashaas langs de scholen te trekken en zelfs even op een schoolbus te stappen. De week voorafgaand aan de paaseierenraap van de CD&V Jongeren stond de paashaas van deze organisatie aan de schoolpoorten te flyeren en reclame te maken voor hun politiek gekleurd evenement. "Wij zijn van oordeel van een school blijf je af. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Extra zitbanken in de gemeente

Editiepajot_galmaaren_zitbank__kopie_
Hendrik en zijn Magda samen op de bank. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden en de provincie Vlaams-Brabant zijn van plan om langsheen het fietsennetwerk enkele zitbanken en picknicktafels te plaatsen. Het was op vraag van Toerisme Vlaams Brabant en de provincie Vlaams-Brabant om enkele rustbanken en picknicktafels te plaatsen langsheen het fietsennetwerk in Vlaams-Brabant. "Wij mochten verschillende plaatsen aanduiden en uiteindelijk hebben we gekozen voor het plaatsen van 4 zitbanken en 3 picknicktafels,

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Liefde is samen bloed geven

Editiepajot_samen_bloed__kopie_
Samen bloed geven. - Foto Marc Colpaert
 

Kevin en zijn vrouw Caroline  kwamen samen naar het Baljuwhuis om er voor de eerste keer bloed te komen geven. Tijdens de jongste bloedinzameling van de Vrijwillige Bloedgevers uit Galmaarden waren er naast de vele gekende gezichten ook enkele nieuwe gezichten te verwelkomen. "Wij zijn blij dat, ook al was er voetbal vanavond toch nog een 100 tal mensen bloed kwamen doneren en er nog steeds nieuwe en jonge mensen de weg vinden .

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Cultuurraad heeft nieuwe voorzitter

Editiepajot_galmaarden_cultuur__kopie_
De Cultuurraad. - Foto Marc Colpaert
 

De Galmaardse cultuurraad heeft een nieuwe voorzitter namelijk Diane Mertens en een nieuwe ondervoorzitter Daniel Fonteyne. Bram Depouillon, sinds 2014 voorzitter, gaf eind vorig jaar te kennen dat hij niet langer meer voorzitter wilde zijn van de cultuurraad.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers

Jaarmarkt_aankondiging_ep
HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Na de veelbelovende feestavond Vlambiance met een pleiade Vlaamse vedetten voor de viering van ‘40 jaar jaarmarkt’ de vrijdag vooraf, pakt het jaarmarktcomité met voorzitter Jean-Pol Demel op Pinkstermaandag 5 juni andermaal uit met de jaarlijkse jaarmarkt, meteen de grootste en de meest gezellige in de wijde omgeving. Zoals steeds oogt het programma ook deze keer bijzonder aantrekkelijk.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / TOLLEMBEEK – Mechelse deken Guy Dekeersmaeker dient H. Vormsel toe

1
BEVER / TOLLEMBEEK – Mechelse deken Guy Dekeersmaeker dient H. Vormsel toe - © Deschuyffeleer
 

Het is E. H. Guy De Keersmaeker , de deken van Mechelen, die in de Sint-Martinuskerk in Bever samen met pastoor Andy Penne het H. Vormsel toediende aan de vormelingen van de parochies Bever en Tollembeek. Voor goed 43 kinderen die voor het merendeel eerder dit jaar hun Plechtige Communie deden werd dit zo waar een buitengewone heuglijke gebeurtenis die hen allicht hun gans leven zal tekenen en bijblijven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Pleiade Vlaamse vedetten op feestavond voor 40 jaar jaarmarkt

Image1
HERNE – Pleiade Vlaamse vedetten op feestavond voor 40 jaar jaarmarkt - Affiche
 

In de aanloop naar de 40ste editie van de jaarmarkt op pinkstermaandag 5 juni pakt het jaarmarktcomité alvast al de vrijdagavond voordien, op 2 juni, uit met een groots feestgebeuren met optredens van welbekende Vlaamse artiesten en dit vanaf 21u. Met die flinke portie Vlambiance in de jaarmarkttent langsheen de Ninoofsesteenweg moet die avond dan ook......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

OETINGEN - Barbara Pas stelde haar nieuw boek voor

Editiepajot_gooik_boek__kopie_
Isabelle Pierreux(links) samen met nog enkele leden uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Op woensdag zakte Vlaams-Belang kamerlid Barbara Pas af naar Gooik om voor de mensen uit dit deeltje van het Pajottenland haar nieuw boek 'De communautaire leegte' voor te stellen. Het was tevens in Gooik de eerste politieke activiteit van deze kersverse Vlaams-Belang afdeling. Ook mensen uit Galmaarden en Herne waren van de partij. Dit ging door in de zaal van café Het Vijfde Wiel in het centrum van Oetingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Op zoek naar Pajotse dames die willen voetballen

Editiepajot_gooik_vrouwenvoetbal__kopie_
Vrouwen gezocht uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Dames uit het Pajottenland die graag willen voetballen kunnen vanaf nu terecht in de sporthal Koornmolen in Gooik. Het eerste seizoen van de LZV Cup Ring werd officieel afgesloten met de wedstrijd ZVC De Mal'heurkes tegen ZVC Wicked Wolves. Deze competitie is in september 2016 van start gegaan met 3 Gooikse damesploegen, naast voornoemde ploegen traden ook ZVC The Black Ladies aan in deze onderlinge confrontaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2017
Marc Colpaert | 28 mei 2017
Marc Colpaert | 28 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 11 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017
Marc Colpaert | 08 mei 2017

archief