Artikels Archief van Galmaarden

Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie

1_opgewekt_pajottenland___6a_
Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie - © Deschuyffeleer
 

In de gerenoveerde pastorie van Vlezenbeek ondertekenden gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeesters en vertegenwoordigers van de tien deelnemende gemeenten evenals de twee partnergroeperingen het ambitiekader 'Opgewekt Pajottenland'. Dat kader wil voor het Pajottenland met zijn grote landschappelijke waarde een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie creëren en meteen ook inspiratie bieden voor concrete projecten. 'Opgewekt Pajottenland' is één van de eerste uitvloeisels van.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie

Politie_pajottenland_1
PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van een interventie van de politie Pajottenland in Gooik in 2014 waarbij de tegenpartij onder meer weerspannigheid, slagen en verwondingen wordt aangewreven, heeft het Brussels Hof van Beroep recent beslist de afhandeling ten gronde van die zaak uit te stellen tot in juni 2021. Voor waarnemend korpschef Philippe Annys is dit een nieuwe kaakslag aan het adres van de betrokken politiemensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ouder worden in je buurt van Galmaarden

Zorgnetwerken___pajottenland
 

  Met het project ‘Ouder worden in je buurt’(*) zetten Riso Vlaams-Brabant en partners de dialoog op tussen dienstverleners en kwetsbare senioren. In zes bijeenkomsten wordt vanaf 19 september in Galmaarden het aanbod voor ouderen uit de doeken gedaan en geven Riso en partners op een toegankelijke manier de kans aan de senioren om hun verhaal te vertellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Sluys
 

VOLLEZELE - Plaatselijke handelaars organiseerden zomerbeurs

Editie_colpaert_galmaarden_beurs_1__kopie_
De handelaars voor de Zomerbeurs van start ging. - Foto Marc Colpaert
 

Kristien Snoeck organiseerde met enkele handelaars een zomerbeurs in de Rensbergstraat, een zijstraat van de Langestraat in Vollezele. Wie op zondag niet wist wat te doen was welkom op deze zomerbeurs. Tal van standhouders stonden er met schoonheidsproducten, dranken, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Wagens wassen voor het goede doel

Editie_colpaert_galmaarden_wassen_2__kopie_
Het was druk bij de brandweer. - Foto Marc Colpaert
 

De brandweer van Tollembeek was op zaterdag een hele dag bezig met het wassen van wagens. Dit deden ze om geld in te zamelen voor een zieke jongen Ian uit Herne. Bij de 11-jarige jongen werd al vroeg de ziekte van Duchenne vastgesteld, een aangeboren en erfelijke spierziekte, waarbij de spieren niet naar behoren functioneren. Ian wordt steeds zwakker

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Dode bomen krijgen van Alexandra een nieuw leven

Dsc_7656__kopie_
Alexandra gaat haar bomen in stukjes verkopen. - Foto marc Colpaert
 

Alexandra Cool uit Vollezele vond het zo jammer dat de beuken rond haar woning langzaam dood gingen,  dat ze een middel bedacht om dit dood hout een nieuw leven te geven. Dus verkoopt ze sinds kort stukjes beuk met daarop een portret van de dode bomen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kristof Goovaerts mag naar de cinema omdat hij al 50 keer bloed kwam doneren

Editie_colpaert_galmaarden_50_bloedgiften_1__kopie_
Herman kreeg een gratis ticket voor de cinema. - Foto Marc Colpaert
 

Kristof Goovaerts(41) uit Galmaarden kreeg van de Vrijwillige Bloedgevers uit Galmaarden een gratis ticket voor de cinema, als trouwe bloedgever. Kristof is al enkele jaren een trouwe bloedgever en zopas kwam hij voor de 50 ste keer bloed geven in het Baljuwhuis van Galmaarden. "Ik ben daar louter toevallig mee gestart, toen een vriend van mij vroeg of dit niet iets voor mij was. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Meer dan 100 voetbalploegen op de Pajot Cup

Editie_colpaert_galmaarden_tornooi_1__kopie_
Er werd het hele weekend gevoetbald. - Marc Colpaert
 

Op het gemeentelijk sportcentrum van Galmaarden kwamen vorig weekend in totaal een honderdtal ploegen naar het jaarlijks tornooi van de Pajot Cup. Heel wat jongens en meisjes van de U5 tot de U17 waren van de partij voor het voetbaltornooi, een organisatie van voetbalclub FC. Galmaarden. "Wij organiseren elk jaar zo een voetbaltornooi, waar heel wat Pajotse ploegen op af komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Molenaar Nest kwam vertellen over de Pajotse Molenvloek

Editie_colpaert_galmaarden_vertellen_1__kopie_
Verhalen vertellen in de molen. - Foto Marc Colpaert
 

In de Heetveldemolen in Tollembeek werd het Slotfeest 'Water & Wind' georganiseerd, er werden die dag broodjes gebakken, visjes gevangen en als afsluiter was er een molenconcert. Al van in de voormiddag mochten kinderen hun vislijn uitgooien in de Markrivier, er was een expo in de molen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Derde doublette petanque tornooi met 100 deelnemende ploegen

Editie_colpaert_galmaarden_petanque_toll_1__kopie_
Heel wat volk aan het sporten in Tollembeek. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Petanque Tollembeek Club Commando(PTCC) organieerde op hun terrein in de Vollezelstraat hun derde doublette petanque tornooi. Niet minder dan 100 ploegen zakten af naar Tollembeek om er in alle vriendschap een balletje te gooien. Op niet minder dan 14 velden waren zowel vrouwen als mannen aan de slag. "De deelnemende ploegen waren enerzijds
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Niet minder dan 23 auteurs schrijven samen een boek over Villa Hellebosch

Colpaert_galmaarden_boek_2__kopie___2_
Enkele auteurs tijdens de voorstelling van het boek. - Foto Marc Colpaert
 
In Villa Hellebosch in Vollezele werd het boek 'Hellebosch, zoals alleen een eik kan kijken' voorgesteld aan het publiek. Dit boek kwam er door een samenwerking van de Poetry Summer Academy(PSA), enkele dichters, Alexandra Cool en uitgeverij De Draak.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Waterglijbaan was de topper van de Superkindjesdag

Editie_colpaert_galmaarden_glijden_1__kopie_
Kinderen genoten in het Baljuwhuis. Foto Marc Colpaert
 

Op vrijdag kwamen 242 kinderen naar het Baljuwhuis om samen al spelend afscheid te nemen van de grote vakantie. Ieder jaar organiseert de gemeente Galmaarden in samenwerking met de speelpleinwerking, een gratis evenement namelijk de Superkindjesdag. Die dag kunnen kinderen tot 12 jaar er terecht om te genieten van springkastelen, knutselen, grime, reuzespellen, een hindernissenparcours, een speleoburcht, kratstapelen en

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - De Knipoog gaat het hele jaar op reis

Editie_colpaert_galmaarden_de_knipoog_1__kopie_
De kinderen waren er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeentelijke lagere school De Knipoog uit Tollembeek had dit jaar als thema 'samen op reis de wereld rond', en hadden daarvoor zelfs een caravan op de speelplaats gezet. Het was druk aan de schoolpoort van De knipoog op 2 september, waar de juffen en meesters al de kindjes begroeten na de lange vakantie. Veel traantjes werden er nog niet

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Groen vraagt meer bossen in het Pajottenland

Dsc_5508__kopie_
Meer bomen gevraagd voor ons eigen. Foto Marc Colpaert
 
De partij Groen Pajottenland stelt voor om 20 procent meer bos aan te planten in het Pajottenland, wat zoveel is als 45 m² bos extra per inwoner. Uit cijfers van het kadaster uit 2011 blijkt dat slechts gemiddeld 5,2 procent van de grondoppervlakte bebost is in het Pajottenland. Herne is de slechste leerling uit dit deeltje van het Pajottenland


 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Op zoek naar het mooiste vleesschaap

Editie_colpaert_galmaaren_schapen_1__kopie_
De schapen werden gekeurd. - Foto Marc Colpaert
 

Naast het voetbalveld van SKO. Vollezele in de Repingestraat werden in totaal meer dan 200 vleesschapen gekeurd, tijdens de 41 ste Prijskamp van het Pajottenland voor vleesschapen. Heel wat mensen zowel fokkers van schapen als bezoekers zakten af naar Vollezele voor deze Pajotse prijskamp, een organisatie van  de Provinciale Vereniging van fokkers van Vleesschapen 
   

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Georges ontevreden met niet afgewerkte muur

Colpaert_galmaarden_woning_afgebroken_1__kopie_
Georges bij zijn lelijke muur. - Foto Marc Colpaert
 
Georges Olemans(76) uit Tollembeek is niet te spreken over een niet afgewerkte muur aan de zijkant van zijn woning. Bijna twee jaar geleden werd er naast zijn woning een oud huisje afgebroken, sindsdien staat de muur er onafgewerkt bij. Er werd wel al een laag isolatiemateriaal geplaatst als bescherming. De gemeente kent het probleem en is van plan om de grond te verkopen, al gaan ze nu wel eens bekijken of er niets kan gedaan worden aan de muur van Georges.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vanaf woensdag gaan werken aan de Ninoofsesteenweg zorgen voor hinder

Colpaert_galmaarden_verkeershinder_2__kopie_
Verkeershinder vanaf morgen. - Foto Marc Colpaert
 

De maatschappij Fluvius gaat langs de Ninoofsesteenweg in Vollezele tussen het kruispunt met de Molenstraat en het kruispunt met de Repingenstraat en de Langestraat(verkeerslichten) nutswerken uitvoeren. Dat zal van 21 augustus tot en met 31 oktober de nodige verkeershinder veroorzaken. Tijdens de hele duur van de werken wordt voor fietsers een omleiding voorzien, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Al het vijfde buurtfeest in Senneveld

Editie_colpaert_galmaarden_senneveld_1__kopie_
Feest in Senneveld. - Foto Marc Colpaert
 

De bewoners van het Senneveld, een doodlopend straatje in de Flieterkouter in Tollembeek, vierden hun vijfde buurtfeest. Vijf jaar geleden staken enkele bewoners van het Senneveld de koppen bij elkaar en zo was het eerste buurtfeest in Senneveld een feit. En dat loopt heel goed want bijna alle inwoners, een dertigtal, zijn elk jaar van de partij. Voor de kinderen werden

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kinderen genieten in de tuin van het Baljuwhuis

Editie_colpaert_galmaarden_kinderen_1__kopie_
Kinderen amuseren zich in de tuin van het baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat kinderen komen elke dag genieten van de speelpleinwerking en bij goed weer gaat dit door in de mooie tuin van het Baljuwwhuis in Galmaarden. Elke dag staan de monitoren van Speelplein Kornelius Krokodil paraat om de kinderen een mooie tijd te bezorgen. Gemiddeld komen er zo een veertigtal kinderen elke dag naar de speelpleinwerking in het Baljuwhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Initiatie boomslepen met Brabantse trekpaarden

Foto_boomslepen
Foto Ingezonden
 

 Tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse initiatie ervaar je zelf de kracht van het Brabants trekpaard. Je leert mennen op kordeel en boomslepen met deze zachtaardige en ervaren reuzen. Al het nodige is ter beschikking: lokaal, opgeleerde paarden, materiaal en tuigen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 17 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief