Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Gemeenteraad achter gesloten deuren in het Baljuwhuis

Editiepajot_galmaaren_gemeenetraad_2__kopie_
Maar om de zes jaar bij de nieuwe installatievergadering komt er een massa volk naar de gemeenteraad. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeenteraad van eind maart zal doorgaan in het Baljuwhuis en er mogen geen bezoekers naartoe komen. Normaal moest op dinsdag 31 maart de volgende gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn doorgaan in het gemeentehuis van Galmaarden. Maar door de coronatoestanden is deze lichtjes aangepast en gaat door in besloten kring.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De werking van het Consultatiepunt Covid-19 draait oo volle toeren in LENNIK

Corona

  De werking van het Consultatiepunt Covid-10, een initiatief van de huisartsenkring en de gemeente Lennik ondersteund door Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever) in samenwerking met de brandweer, politie, het Rode Kruis en de talrijke vrijwilligers loopt goed. Dagelijks werden hier deze week een dertigtal patiënten onderzocht waarvan de overgrote meerderheid vervolgens thuis mocht uitzieken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Ballingsstraat doet het met muziek tegen de corona

Editiepajot_galmaarden_billens__kopie_
Kristof een tijdje terug samen met De Romeo's. - Foto Marc Colpaert
 
Jammer genoeg heeft het coronavirus iedereen in zijn macht maar daarom blijven ze in de Ballingsstraat in Vollezele niet bij de pakken zitten. Daarom gaan ze elke avond muziek maken en de buren mogen altijd een nummer aanvragen, een idee van Kristof Billens, organisator van ondermeer de Dolle Strandbalfeesten.
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Willy ging zingen voor de rusthuisbewoners van De Zwaluw

Editie_colpaert_gooik_willy_vanderbiest_1__kopie_
Willy ging spelen in Vollezele. - Foto Marc Colpaert
 
Op donderdag kwam Willy Vander Biest uit Gooik in de namiddag in de tuin van WZC De Zwaluw in Vollezele een muziekoptreden geven voor de bewoners. Hij heeft dit al in een paar WZC gedaan en dit is goed meegevallen. Het was een verrassing voor de bewoners. Zanger Willy Vander Biest uit Gooik trok de afgelopen dagen met zijn gitaar naar verschillende 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Straffen op inbreuken op coronaregels zijn geen lachertje

Inbreuken_worden_beboet
PAJOTTENLAND – Straffen op inbreuken op coronaregels zijn geen lachertje - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder al bekend hangen er zware straffen boven de hoofden van zowel bedrijven als particulieren die zich niet aan de coronamaatregelen houden. De parketten hebben daarbij alsnog de mogelijkheid een minnelijke schikking voor te stellen of de overtreders voor de rechtbank te dagen en hen daar zien veroordeeld te worden tot zware geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Het parket van Halle-Vilvoorde, ook bevoegd voor de gemeenten in het Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Tennisclub TC Markdal wacht met het openen van haar tennisseizoen

Editie_colpaert_galmaarden_tennis_1__kopie_
Een archieffoto van vorig jaar. - Foto Marc Colpaert
 

De tennisclub TC Markdal uit Galmaarden moet door het coronavirus noodgedwongen de opening van haar tennisseizoen uitstellen. Vandaag hebben ze nog geen nieuwe datum voor hun opening.
De uitzonderlijke en niet voorzienbare omstandigheden maken het onmogelijk om voor Tennisclub TC Markdal hun tennisseizoen te openen. Dit was voorzien op zondag 5 april

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kinderdagverblijf maakt mondmaskers

Corona_maskers
Samen mondmaskers maken. Ingezonden foto
 
De kinderbegeleiders van het kinderdagverblijf vzw Pierrot met vestigingen in Tollembeek, Geraardsbergen en Bever hebben de laatste dagen heel wat mondmaskers gemaakt, dit door de coronacrisis dat ons land momenteel in haar greep heeft. In het kinderdagverblijf vzw Pierrot zijn ze
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO -Bloemen voor Bijen

Shutterstock_1322820728
Ingezonden/ Inheemse bloemenweide
 

De (honing)bij is de belangrijkste bestuiver van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Daarom zetten de provincie Vlaams-Brabant, 41 gemeenten en de Regionale Landschappen zich in om , samen met de Vlaams-Brabanders, mee te helpen aan het overleven van de bij in onze regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

GALMAARDEN - Monique bracht 750 chirurgische mondmaskers naar het A.S.Z. van Geraardsbergen

A_foto_colpaert_masker_1_
 
Monique Van Der Putten uit Galmaarden bracht niet minder dan 15 dozen met in totaal 750 chirurgische maskers type 2, naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis-Campus Geraardsbergen. De verpleegkundigen en dokters waren uitermate blij want ze zaten door hun voorraad heen. De laatste dagen zijn de mondmaskers en dan vooral het tekort aan deze mondmaskers heel veel in de
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK/REGIO - Nog veel te veel mensen trekken zich geen bal aan dat ze in hun kot moeten blijven

A_foto_wagens
In het centrum van Tollembeek was het alsof er geen sprake was van het coronavirus. - Foto Marc Colpaert
 
Het is echt niet meer normaal als men ziet hoeveel mensen nog steeds op weg zijn met hun wagen en dit voor de meest onnozele dingen. Tijdens enkele controle van de Politie Pajottenland werd vastgesteld dat mensen het nog steeds niet begrepen hebben. Maar... vanaf volgende week is het gedaan met het geven van een waarschuwing, maar zullen er dadelijk boetes worden uitgeschreven

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Witte lakens of witte doeken als dank voor de gezondheidswerkers

Img_20200320_115223_resized_20200320_121641128
Zelfs in een boom hangen de witte slierten in de Flieterkouter. - Foto Marc Colpaert
 

Ook in Gamaarden waren hier en daar witte lakens of andere witte doeken te zien en om 12 uur kwamen tal van mensen buiten om spontaan te applaudiseren. Blijf in uw kot en hang een wit laken buiten op vrijdag werd gevraagd als steunbetuiging voor de vele dokters en verplegers, zeg maar de gezondheidswerkers die al dagen hard aan het werken zijn om het coronavirus te bestrijden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Zanger Henri Spider heeft nieuwe single 'Blijf in uw kot'

Editiepajot_galmaarden_spider__kopie_
Henri Spider nog steeds aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

Vollezelenaar en zanger Henri Spider heeft zopas een nieuwe single uitgebracht met de opmerkelijke titel 'Blijf in uw kot', een liedje dat de nationale actie op een positieve manier mee moet ondersteunen.
Ondertussen kent iedereen de woorden van minister Maggie De Block 'Blijf in uw kot' dat ze enkele dagen geleden heeft....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Reinigen van grachten op het grondgebied

A_foto_heirbaan
Foto Heirbaan. Ingezonden foto
 

Al enkele weken is de technische dienst van de gemeente Galmaarden druk bezig met het reinigen van de grachten langsheen het gemeentelijk wegennet. Momenteel is men bezig in de Hollestraat waarbij zowel de gracht als het gedeelte tussen de straat en wegdek genivelleerd worden komt schepen Ludo Persoons(CD&V) ons te vertellen.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Zal het papier nu ook al niet meer opgehaald worden?

Img_20200319_002340_resized_20200319_122408983
Wie op woensdag zijn papier al buiten zette kan het terug binnenhalen. Foto Marc Colpaert
 

Volgens onze informatie zijn de inwoners van Galmaaren die op 18 maart al hun papier hebben buitengezet voor de ophaling een dag later er aan voor de moeite. Volgens een bericht op hun website zal Ilva vanaf 19 maart niet langer meer papier inzamelen, zodat er meer vrachtwagens kunnen ingezet worden voor de inzameling van de andere fracties. Deze maatregel zorgt er ook 
  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Infofolder over het coronavirus

Img_20200318_100518_resized_20200318_111854836
 

Het lokaal Bestuur Galmaarden heeft zopas een speciaal corona-infonummer 054/89.04.41 beschikbaar gesteld voor haar inwoners. Tevens werd er een vrijwilligerspunt 'Galmaarden Helpt' in het leven geroepen. Deze week valt er nog een folder in de bus bij de mensen met meer informatie over het coronavirus. De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren beslist om nog strengere 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Help! Kappers moeten hun deuren niet sluiten?

Colpaert_gooik_audrie_5
Audrie in betere tijden. - Foto Marc Colpaert
 

Kapster Audrie Mostinckx uit Gooik is boos omdat alle kappers hun zaak niet moeten sluiten en zo eventueel hun zelf en andere mensen kunnen besmetten. "Want u werk doen en een afstand bewaren van anderhalve meter met de klant is niet simpel, zelf onmogelijk", zegt Audrie. Het is momenteel moeilijk om te beslissen of ze haar zaak moet openhouden of sluiten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Yvan De Neve kwam al voor de 100 ste keer bloed doneren

A_editie_colpaert_galmaarden_bloedafname_de_neve_1__kopie_
Yvan kreeg een geschenkje van Patrick. - Foto Marc Colpaert
 

Yvan De Neve uit Herne kwam naar de bloedafname in de zaal Willem Tell in Tollembeek en kreeg dadelijk een geschenkje, want hij kwam al voor de 100 ste keer bloed doneren. Toen de vader van Yvan problemen kreeg met zijn gezondheid, besliste Yvan om bloed te gaan doneren en dat doet hij, zoveel jaren later, nog steeds. "Mijn vader moest toen ook kunnen rekenen op bloed 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Het gemeentebestuur zoekt jobstudenten voor de zomervakantie

Colpaert_gooik_gemeentehuis_1
De gemeente gaat op zoek naar jobstudenten. - Foto Marc Colpaert
 

Er is ook nog ander nieuws dan het coronavirus. De gemeente Gooik is voor de maanden juli en augustus op zoek naar jobstudenten voor de dienst openbare werken en het milieupark. De tewerkstelling op de dienst openbare werken geldt voor 3 weken. Volgende tewerkstellingsperiodes worden vastgelegd:

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Heel weinig kinderen in het Sint-Catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_school_1__kopie_
Archieffoto van in betere tijden. - Foto Marc Colpaert
 

In de school Sint-Catharinacollege in de Bergstraat in Galmaarden kwamen op maandag slechts 5 kinderen naar de opvang. De raad om de kinderen thuis te houden werd dus zeer goed opgevolgd door de ouders blijkbaar. Slechts 5 kinderen kwamen naar de opvang van de meer dan 100 leerlingen van het lager onderwijs. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Marc Colpaert | 19 mrt 2020

archief