Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Het beoogd cijfer van 500 bloeddonoren niet gehaald maar toch tevreden

Editie_galmaarden_bloedgevers_2__kopie_
Christian, Cecile, Dirk en Paul tussen de bloedgevers. Foto MarcColpaert
 
Op de laatste bloedafname van 2020 kwamen 111 donors naar de grote zaal in het Baljuwhuis van Galmaarden. Ze hebben dus het vooropgesteld doel van 500 bloedzakjes niet gehaald, maar toch was voorzitter Christian Demeulder tevreden. De Koninklijke Bloedgevers uit Galmaarden hadden gehoopt dit jaar, op minstens 500 bloeddonoren, maar dat zat er niet in, zeker ook door de corona viel de 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Alcoholcontrole en COVID-controle door Politie Pajottenland

Editie_gooik_politie__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De lokale politie Pajottenland organiseerde tijdens het weekend een alcoholactie in combinatie met coronacontrole. Tijdens deze actie werden in totaal 132 voertuigen gecontroleerd binnen het luik alcohol, 113 werden aan een ademtest onderworpen. Er waren 2 ademtesten "P", of 99% reed alcoholvrij rond! er werden 2 pv's opgesteld voor een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Dat is vlug de picknicktafel staat er al in de Flieterkouter in TOLLEMBEEK

Img_20201120_132818_resized_20201121_035128984
Ondertussen kan men de tafel gebruiken. - Foto Marc Colpaert
 

Enige tijd terug kreeg het pas aangelegd speelpleintje ter hoogte van de Flietermolen in Tollembeek, al twee extra voetbalnetten, nu plaatsten enkele gemeentearbeiders nog een extra picknicktafel(Wij zullen nooit meer zeggen dat ze niet vlug kunnen zijn). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Een deel van het orgel valt naar beneden

Img_20201124_200553_resized_20201124_080810066
De gemeenteraad ging digitaal door. - Foto Marc Colpaert
 

Groot nieuws tijdens de jongste gemeenteraad van Galmaarden toen iemand van de oppositie kwam te vertellen dat er blijkbaar een deel van het orgel in Vollezele naar beneden is gekomen. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, de gemeente is ondertussen al in gang geschoten,zo vertellen ze in ieder geval. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Beton geplaatst en al twee keer opnieuw verwijderd, hopelijk derde keer goede keer

Img_20201124_185446_resized_20201124_065623678
Het nieuwe beton werd zopas opnieuw verwijderd. - Foto Marc Colpaet
 
In de Geraardsbergsestraat, een gewestweg(N272) in Galmaarden, is een aannemer al voor de tweede keer op dezelfde plaats de pas aangelegde beton aan het uitbreken. Wij zullen maar denken, derde keer eindelijk goede keer!  Er zijn al een tijdje verbeteringswerken bezig ter hoogte van de N272 tussen het centrum van Galmaarden en Moerbeke. Ter hoogte van 
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn live te volgen via YouTube

Editie_galmaarden_gemeenteraad_2__kopie_
Gemeenteraad volgen van achter de pc. - Foto Marc Colpaert
 

Op dinsdag 24 november 2020, organiseert de gemeente Galmaarden uitzonderlijk geen fysieke zitting van de gemeenteraad en de raad van maatschappelijk welzijn. Ze kiezen ervoor om in coronatijden veiligheid voorop te zetten en zullen daarom digitaal vergaderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Ook in volle corona-tijd is bloedgeven noodzakelijk.

Editie_galmaarden_bloed_2__kopie_
Kom zeker deze week bloed geven. Archieffoto Marc colpaert
 
De bloedgevers, Afdeling Galmaarden doen dan ook een warme oproep, is nodig in deze koude winterdagen, om massaal af te zakken naar hun bloedafname, die doorgaat in het Baljuwhuis op donderdag 26 november tussen 17u30 en 20u30. Ben je bereid bloed te geven en ons mee te helpen om ons streefcijfer (500  bloedzakjes dit kalenderjaar) te bereiken,
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Geen verbod meer om water op te pompen

Colpaert_galmaarden_markrivier_1__kopie_
De Markrivier in Tollembeek. - Foto Marc Colpaert
 
Het verbod om water op te pompen uit de onbevaarbare waterlopen zoals uit de Markrivier in Tollembeek, wordt teniet gedaan vanaf 23 november door de gouverneur van Vlaams-Brabant. Na de regenval van de afgelopen maanden en het feit dat de meeste landbouwgrond op dit ogenblik voldoende water bevat en niet bijkomend bevloeid dient te worden,
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Twee overwegen dicht voor enkele weken

Img_20201117_230316
De overweg in de Hazendries is dicht.- Foto Marc Colpaert
 
Door werken aan twee overwegen in Tollembeek zullen deze voor enkele weken dicht zijn. De gemeente heeft de nodige omleiding voorzien. Infrabel gaat de overwegen volledig vernieuwen en er komen rubberen matten. De overweg ter hoogte van de Hazendries(foto) en deze ter hoogte van de Myulebeekstraat in Tollembeek, 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Corona houdt de Sint niet tegen om naar GALMAARDEN te komen

Editiepajot_colpaert_galmaarden_sinterklaas_1__kopie_
Zulke toestanden gaan we dit jaar niet zien. Archieffoto Marc Colpaert
 

Het zijn al lastige weken en maanden geweest. COVID19 heeft ons leven helemaal in de war gestuurd. Er zijn heel wat inspanningen gevraagd van onze burgers.  Uiteraard blijft het een moeilijke periode, voor iedereen, ook voor de kinderen. Daarom dachten ze binnen CD&V na, hoe ze hét kinderfeest bij uitstek, het Sinterklaasfeest, toch coronaproof konden laten doorgaan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Extra voetbalnetten en straks een picknicktafel in de Flieterkouter in TOLLEMBEEK

Editie_galmaarden_speelplein_3_li
Extra netten en straks nog een picknicktafel op dit speelpleintje. - Foto Marc Colpaert
 

Twee weken terug kreeg het speelpleintje ter hoogte van de Flietermolen in Tollembeek al twee extra voetbalnetten. Heel binnenkort wordt er naast de banken ook nog een extra picknicktafel geplaatst. Bij zonnig weer kan men er niet naast kijken, heel wat mensen komen met hun kinderen naar het kleine speelpleintje in de Flieterkouter. Dat kwam er pas vanaf begin

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Ga het speciale wildmenu gewoon bestellen en afhalen in het Gastro atelier

Editie_gooik_herman_3__kopie_
Herman en zijn vrouw bezig in de keuken. - Foto Marc Colpaert
 

Normaal moest eind deze week het grote publiek kunnen kennismaken met de speciale wildavond bij Herman Heylen van het Gastro atelier(vroeger 't Kreukeltje) in Oetingen. Maar door de corona zal het dit jaar alleen via afhaal mogelijk zijn. Toch hoopt Herman dat hij met zijn (afhaal)eten veel mensen nog kan blij maken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vervangen we Zwarte Piet door een engel ?

Editiepajot_galmaarden_penne_vlogt__kopie_
Pastoor Penne. - Foto Marc Colpaert
 
Er is de laatste jaren heel wat te doen over de figuur van Zwarte Piet, ook gewezen pastoor voor Galmaarden, Andy Penne, is dit niet ontgaan. Hij vraagt zich dan ook af, of we de figuur van Zwarte Piet niet moeten vervangen door een engel? Tegenstanders van Zwarte Piet zeggen dat de figuur racistisch is.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Een schilderij voor zanger Henri Spider voor zijn 70 ste verjaardag

Foto_colpaert_spider_5__kopie_
Zanger Henri met zijn kunstwerk. - Foto Marc Colpaert
 
Zanger Henri Spider uit Vollezele kreeg voor zijn 70 ste verjaardag een mooi schilderij als geschenk. Ook van zijn vrienden kreeg hij nog een speciaal aandenken.  Op zondag werd Henri Spider 70 jaar en dat wilden zijn familie en vrienden niet zomaar laten voorbijgaan. Het geplande feest kon helaas niet doorgaan 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Poolvossen na jaren van miserie eindelijk bij SOS Wilde Dieren in GERAARDSBERGEN

Editie_geraardsbergen_poolvos_1__kopie_
De poolvossen komen aan in Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Filip Berlengee, voorzitter van SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen, is een tevreden man, nu er plots 5 poolvossen in hun opvang zitten. "Ik ben vandaag heel blij dat we die beestjes een plaats kunnen aanbieden, die 600 keer groter is dan de plaats waar ze vroeger zaten. Wist je dat deze beestjes zelfs nog nooit op de echte grond gelopen hebben(ze zaten steeds in een kooi)", zegt Filip. Het was dan ook een zeer emotioneel moment - voor vele mensen - toen de dieren heel schuchter hun nieuwe thuis verkenden. Daar mogen deze vijf nu van hetzelfde gezin, samen hun oude dag slijten. Met dank aan vele mensen zoals Animal Rights, de Veldhoven Zoo en SOS Wilde Dieren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Er komt geen plechtigheid op woensdag 11 november

Editie_galmaarden_gemeentehuis_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Er komt geen plechtigheid op woensdag 11 november, door de coronacrisis in ons land. De gemeente laat weten dat ze tot hun grote spijt genoodzaakt zijn, om de herdenkingsplechtigheid van woensdag 11 november 2020, te annuleren, als gevolg van de COVID-19-pandemie en de opgelegde maatregelen. Er zal geen
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Ferm-afdeling Herhout heeft ook haar troostplekje

Editie_galmaarden_ferm_3__kopie_
Het troostplekje van Ferm. - Foto Marc Colpaert
 
De leden van Ferm-afdeling Herhout in Tollembeek maakten naast de kerk in hun gehucht, een mooi troostplekje. In deze bijzondere coronaperiode moeten velen van ons omgaan met eenzaamheid, een verlies verwerken of afscheid nemen van een geliefde persoon op een andere manier. Troost is meer dan ooit belangrijk, maar troost krijgen en troost geven is op dit moment zo anders dan voorheen

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Afhaling van bomen en struiken ging niet door

Editie_galmaarden_de_mark_3__kopie_
Mensen uit Bever, Galmaarden en Herne kwamen tevergeefs hun planten afhalen. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag moesten normaal de bestellingen afgehaald worden, maar heel wat mensen waren blijkbaar niet op de hoogte, dat dit niet doorging. Door de corona is dit uitgesteld naar 27 februari 2021. De natuurvereniging de vzw De Mark organiseert elk jaar een intergemeentelijk bomenverkoop in drie gemeenten Galmaarden, Bever en Herne.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Prachtige nieuwe Kapel in Sint-Leonardus in TOLLEMBEEK

A_editie_galmaarden_kapel_4__kopie_
Enkele gemeenteraadsleden bij de vernieuwde kapel. - Foto Marc Colpaert
 

In de Sint-Leonardusstraat in Tollembeek staat na een grondige restauratie een mooie Sint-Leonarduskapel te blinken. Zopas werd de laatste hand gelegd aan de tweede fase van de werken. De kostprijs van de werken was 80.373 euro en de gemeente mocht rekenen op een subsidie van 41.000 euro 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Davy en Patrick op zoek naar ratten

Editie_galmaarden_ratten_2__kopie_
Davy en Patrick met hun kano op zoek naar ratten. - Foto Marc Colpaert
 
Davy en Patrick de moderne rattenvangers van de VMM, pedelden met hun kano de Markrivier af in Galmaarden en Herne, op zoek naar ratten. Door het goede werk van deze mensen en hun collega's, is het aantal ratten de laatste jaren sterk verminderd.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief