Artikels Archief van Galmaarden

C21

REGIO - Tal van Pajotse ambassadeurs nemen deel aan de Week van de Korte Keten

Editie_gooik_billens_2__kopie_
Lea, Luc en Bart Billens. - Foto Marc Colpaert
 

Ook dit jaar nemen een aantal Pajotse ambassadeurs deel aan de Week van de Korte Keten van 15 tot 24 mei. Daarenboven is een van onze Pajotse producenten laureaat Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om Luc en Lea Billens van het fruitbedrijf Billens-Van Laer uit Gooik. Zij maken kans op de titel 'Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant'.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Waarschuwing heeft niet het juiste effect

A_afval_
Afval achterlaten het blijft een probleem. - Foto Marc Colpaert
 
Ook al staat het duidelijk vermeld op de vuilbak, verboden huishoudelijk afval te deponeren in deze vuilbak, wel dan gooit men het toch gewoon er juist naast! vergeet niet dat vele mensen, vele uren bezig met het opruimen van zwerfvuil, langs onze straten. Dit kost ons heel wat geld, geld dat we aan andere zaken zouden kunnen besteden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Bloedafname van 20 mei in het Baljuwhuis allen daarheen

Editie_olpaert_galmaarden_koninklijke_bloedgevers_1__kopie_
Het bestuur van de bloedgevers. - Foto Marc Colpaert
 

Op donderdag 20 mei tussen 17u30 en 20u30 kan je bloed doneren in het Baljuwhuis in Galmaarden. Wie daar aan wilt meedoen, dient zich wel vooraf online in te schrijven via het donorportaal  of telefonisch op het gratis nummer 0800/777 00. Ben je benieuwd welk cadeautje je deze keer  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Hoe wil jij het Pajottenland versterken? Kom op met je idee!

185388499_829890127931487_7847578792260464527_n
Ingezonden foto
 

Organisaties en openbare besturen uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal kunnen vanaf 14 mei 2021 opnieuw projecten indienen bij streekorganisatie Pajottenland+ om projecten rond plattelandsontwikkeling te realiseren. Er is zo’n 400.000 euro aan subsidies beschikbaar. De oproep wordt gelanceerd op de website van Pajottenland+: www.pajottenland.be. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - N-VA wil de mensen schuin laten parkeren op het Marktplein

Colpaert_galmaarden_marktplein_1__kopie__li
Het Marktplein. - Foto Marc Colpaert
 
De N-VA Galmaarden is van oordeel dat als de parkeerplaatsen schuin worden geplaatst op het parkeereiland in het centrum van Galmaarden, dit een goede zaak zou zijn voor de veiligheid. Ook bloembakken kunnen helpen. Volgens deze partij is het een eenvoudige ingreep om door middel van schuine parkeervakken
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Er is nu toch licht aan het einde van de tunnel voor de pendelaars in TOLLEMBEEK

A_foto_voetweg_li__kopie_
Het bestaand perron gaat doorgetrokken worden. Foto marc colpaert
 
Komt er binnenkort toch een oplossing voor de pendelaars die vandaag in het donker het perron van het station van Tollembeek moeten verlaten. Ja dus, er bestaan plannen om het bestaand perron door te trekken, tot aan de Muylebeekstraat. De NV-A vroeg al meer dan een jaar geleden aan de gemeente om daar iets aan te doen. Nu is er dus hoop, hopelijk klaar voor de winterperiode.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Vaccinatiecentra verwachten vele duizenden vaccins en promoten de inschrijving op de Qvax-reservelijst

3_vaccinatiecentra_update_11_mei_1
PAJOTTENLAND – Vaccinatiecentra verwachten vele duizenden vaccins en promoten de inschrijving op de Qvax-reservelijst - © Deschuyffeleer
 

Nog 61 dagen verwijderen ons van 11 juli. Het was - en het is - de intentie van de overheid om elke Vlaming van 18 jaar en meer tegen die datum de mogelijkheid te bieden zich minstens een eerste keer te kunnen laten inenten tegen het coronavirus. De leveringsschema’s van de vaccins ogen goed. Voor de volgende fase is dus het moment aangebroken om de brede burgerbevolking terug de kans te bieden zich te laten registreren om vervroegd opgeroepen te worden voor de zogenaamde rest-vaccins.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

REGIO - Graag meer poelen, hagen en houtkanten in het Pajottenland

Poel_290121__kopie_
Een poel kan er altijd nog bij.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zijn in tal van  gemeenten zoals Galmaarden, Bever en Herne en daarbuiten, op zoek naar locaties om nieuwe poelen aan te leggen. Ook het herstel van een poel, een houtkant, of een haag aanleggen is een goede zaak voor het milieu. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Naast een parkeerplaats voor minder-mobiele mensen ook nu kort parkeren

Editie_galmaarden_parking_2__kopie_
De nieuwe situatie in het centrum van Tollembeek.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden maakt werk van het probleem van de steeds volzette parking in het centrum van Tollembeek. Naast het plaatsen van een parkeerplaats voor minder- mobiele mensen, werden er tevens drie parkeerplaatsen voorzien waar men maximum 30 minuten mag gaan parkeren. Op verschillende plaatsen in het centrum van Galmaarden en in het centrum van Tollembeek, werd telkens  
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Mensen kregen een bloemetje op de begraafplaats in Vollezele

Editie_galmaarden_kerkhof_voll_2__kopie_
Enkele leden van het actiecomité(rechts) met enkele bezoekers op het kerkhof. - Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 9 mei, op Moederdag, was het Burgerplatform 'Red begraafplaats Vollezele' te vinden op de Begraafplaats van Vollezele,  waar het wellicht de allerlaatste Moederdag werd, waar ze het graf van hun moeders nog zullen kunnen bezoeken. Daarom gaven ze een bloemetje aan de bezoekers en dat waren er heel wat. En de politiekers die beslisten dat 160 graven moeten verdwijnen stuurden zoals verwacht hun kat.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

N-VA GALMAARDEN bezorgt de vrouwelijke leden een moederdag geschenkje!

Editie_galmaarden_nva_2_li__kopie_
Leden van N-VA bezorgden de mama's een bloemetje. - Foto Marc Colpaert
 
Rudy Thiebaut, N-VA voorzitter uit Galmaarden trok met enkele leden van zijn partij Filip, Sabine, Veronique en Elie op stap om hun vrouwelijke leden een bloemetje te brengen. Op zaterdagnamiddag kwamen ze samen ter hoogte van de parking in de Hernstraat in Tollembeek, om van daaruit te vertrekken naar hun vrouwelijke leden, 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Voor vele mensen wordt het de laatste Moederdag met hun dierbare overledene op de begraafplaats

Editie_galmaarden_kerkhof_3__kopie_
Ook al zijn er meer dan 600 handtekeningen tegen het verwijderen van de grafzerken, blijft de gemeente bij haar beslissing onbegrijpelijk. -Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 9 mei, op Moederdag, is het Burgerplatform 'Red begraafplaats Vollezele' te vinden op de Begraafplaats van Vollezele,  waar het wellicht de allerlaatste Moederdag wordt, waar we het graf van onze moeders nog zullen  kunnen bezoeken. "Wij organiseren die dag een Vergeet-Me-Nietjes-bloemenactie, opdat de 160/170 overledenen, waarvan de  graven dit jaar moeten ontruimd worden, niet zouden vergeten worden. Iedere bezoeker ontvangt  een gratis Vergeet-me-nietjes-potje, geschonken 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Fiets-en wandelcafé in Plattelandscentrum Pajottenland Paddenbroek opent officieel de deuren

Editie_gooik_paddenbroek_2__kopie_
Bij Roel was er meer dan ruimte genoeg tussen de tafels. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf zaterdag 8 mei bedient Roel Janssens, uitbater van het fiets- en wandelcafé Paddenbroek, de eerste klanten op zijn terras. Het terras werd coronaproof ingericht, met tafels voor 4 personen en met voldoende ruimte tussen de tafels. Spijtig genoeg hebben wij al eens rondgereden in het Pajottenland en op andere plaatsen wel al terrasjes gezien, waar geen rekening wordt gehouden met de regel van anderhalve meter.(red) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Gaat het bouwproject van Willy Decoster worden afgevoerd?

A_klooster__3_
Zo zou het project van Willy er uitgezien hebben. Ingezonden foto
 
Volgens Willy Decoster van natuursteen Decoster uit Gooik, loopt het niet goed met zijn project, om van het centrum in Oetingen, de mooiste en gezelligste plek van het Pajottenland te maken, en dat vooral voor de oudere mensen uit de streek. Hij had hiervoor al enkele projecten op tafel staan, maar door problemen dreigt het hele project afgeblazen te worden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK -Het Vlaams Belang wil geen Franse borden in het straatbeeld

Editie_galmaarden_te_koop_2__kopie_
Geen tweetalige borden in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Daniel Fonteyne, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Galmaarden, wilde tijdens de jongste gemeenteraad wel eens weten, of de gemeente niets kan doen aan firma's, die borden plaatsen in een andere taal. Hij legde ondermeer uit dat in twee straten van Galmaarden een huis te koop stond en dat daar op een bord niet alleen, Te Koop' maar 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Burgemeester Patrick Decat heeft zijn spuitje nog niet gekregen

Colpaert_galmaarden_burgemeester_patrick_decat_1__kopie_
Patrick Decat moet nog wachten voor zijn vaccin. - Foto Marc Colpaert
 
Burgemeester Patrick Decat uit Galmaarden liet ons weten dat hij zijn vaccin tegen de corona nog niet heeft gekregen. Volgens sommige sociale media, zou dit wel het geval zijn. Blijkbaar doet er via de sociale media een bericht de ronde dat bepaalde burgemeesters al voor andere mensen, hun spuitje zouden gekregen hebben. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

In de ban van het Eurovisiesongfestival met Benny

Benny_in_stockholm
Benny in Stockholm. Foto ingezonden
 

 Graag laten we je kennis maken met Benny Van Roey uit Halle. Al enkele jaren weerman bij de Halse radio Victoria. Nu krijgt hij ook de kans om een radioprogramma te maken over zijn andere passie: het Eurovisiesongfestival. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE/EDINGEN/GERAARDSBERGEN/LESSEN - Interregionale fietstocht door de Markvallei

Natura_200_23_mei_2021
HERNE/EDINGEN/GERAARDSBERGEN/LESSEN - Interregionale fietstocht door de Markvallei - © Deschuyffeleer
 

De Europese “Natura 2000-dag “ heeft ieder jaar plaats op 21 mei. Het is de gelegenheid bij uitstek om de Europese natuur en de Natura 2000-soorten in de kijker te plaatsen. In het kader van het LIFE BNIP (Belgian Nature Integrated Project) is een nationaal initiatief georganiseerd onder toezicht van de Europese Commissie. In België zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in de buurt van 21 mei 2021. Ook in Herne, Edingen, Viane en Deux-Acres......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND : QR-codes her en der in het landschap met verwijzing naar Wikipedia

Collage_qr_codes
PAJOTTENLAND : QR-codes her en der in het landschap met verwijzing naar Wikipedia - © Deschuyffeleer
 

Het scannen van een QR-code (Quick Respons of snelle respons) met de scanfunctie van een mobiel is volop in opmars. Ook de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei maakt al enige tijd gebruik van die technologie. Informatie en weetjes over het waardevol erfgoed en het uitgelezen landschap, her en der te vinden in zijn samenwerkende gemeenten*, worden zo beter en makkelijker toegankelijk voor iedereen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Schrijf u in voor opgewekte babbel met Pajotten

Aankondiging_voor_20_mei
PAJOTTENLAND – Schrijf u in voor opgewekte babbel met Pajotten - © Deschuyffeleer
 

Na ruim twee jaar studie en overleg met zowel beleidsmakers, experten, bedrijfsleiders als bewoners stelt het projectteam Opgewekt Pajottenland - met in het voortouw coördinator Carolien Ruebens - zijn strategisch project en de landschapsvisie voor aan het grote publiek.  Dit zal gebeuren tijdens een ‘Opgewekte babbel met Pajotten ’......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© odelieve Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief