Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Bijna allemaal nieuwe gezichten bij de N-VA

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
De nieuwe ploeg van N-VA. - Foto Marc Colpaert
 

De delegatie van de N-VA in de gemeenteraad bestaat uit zes personen, waarvan de meeste personen hun eerste stappen zetten in de gemeentelijke politiek. Voorzitter Rudy Thiebaut is de enige persoon die al sinds 2012 in de gemeenteraad zetelde en ook dit jaar een zitje heeft voor zes jaar. De andere kandidaten: Etienne Mignon, Filip Durant, Kristof Billens en Veronique Stroobant zijn totaal nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Gerda Persoons uit Vollezele tenslotte

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsfeest bij de KVLV

Editie_colpaert_galmaarden_nieuwjaarsfeest_kvlv_1__kopie_
Feest bij de KVLV. Foto Marc Colpaert
 

 De Parochiezaal in de Bergstraat in Galmaarden was bijna te klein om alle genodigden een plaats te bieden voor het nieuwjaarsfeest van de KVLV Galmaarden. "Wij zijn echt heel blij dat we vandaag bijna 100 leden mogen verwelkomen. Voor dit nieuwjaarsfeestje werden ook de mannen uitgenodigd",

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Rollen van de broodjes

Editie_colpaert_galmaarden_pauwelbroodjes_1__kopie_
Samen tal van broodjes rollen. - Foto Marc colpaert
 
Heel wat kinderen kwamen samen met de leden van de pauwelbende pauwelbroodjes rollen in de zaal achter café Sint-Paulus in Galmaarden. Vorige week nog gingen de Pauwel en zijn bendeleden op stap om  de rogge te gaan halen in de Heetveldemolen, op zaterdagnamiddag was het tijd om de vele pauwelbroodjes te rollen. "Wij krijgen ieder jaar de hulp van vele mensen en vooral veel kinderen die samen vele duizenden pauwelbroodjes komen rollen. 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsdrink van de CD&V

Colpaert_galmaarden_drink_cdv_1__kopie_
Enkele leden van de CD&V. - Foto Marc Colpaert
 

De CD&V mandatarissen en bestuursleden nodigden iedereen uit voor hun nieuwjaarsreceptie in de grote zaal van het Baljuwhuis. De kersverse burgemeester Patrick Decat stond als eerste aan de deur samen met andere leden van de CD&V voor de vele mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pauwel rijdt door de straten

Editiepajot_colpaert_galmaarden_pauwel_1__kopie_
De Pauwel reed door de straten. - Foto Marc Colpaert
 

De kersverse Pauwel Yorick Dammekens trok op zaterdag voor de eerste keer met zijn bendeleden door de straten van Galmaarden op weg naar de Heetveldemolen in Tollembeek. Al meer dan 600 jaar wordt de traditie van de Pauwel in stand gehouden in Galmaarden. Volgens de legende van de pauwelviering deelde een witte ruiter ongeveer 637 jaar geleden,

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

GALMAARDEN - Helpers verkiezingen kregen een hapje en een drankje

Editie_colpaert_galmaarden_eten_1__kopie_
De helpers kregen een hamburger. - Foto Marc colpaert
 

De gemeente Galmaarden nodigde de mensen, die meehielpen tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen,  uit voor een drankje en een hapje in de grote zaal van het Baljuwhuis. Niet minder dan 75 personen nodigde de gemeente Galmaarden uit die avond. Dat waren mensen die in een stembureau zaten maar ook deze in het telbureau waren van de partij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Okra bestaat 50 jaar

Editie_colpaert_galmaarden_50_jaar_okra_1__kopie_
Okra bestaat 50 jaar. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Okra Tollembeek bestaat 50 jaar en dat werd op dinsdag gevierd met een receptie en een etentje in de zaal Willem Tell in Tollembeek. Vandaag telt de vereniging een kleine 75 leden en ze vergaderen elke tweede dinsdag van de maand in de zaal Willem Tell. "Vandaag is het natuurlijk feest want onze vereniging bestaat een halve eeuw en dat willen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Op leerwandeling door de straten van GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_leerwandeling_1
De leerlingen in het centrum. Foto Marc Colpaert
 

De schoolkinderen van de gemeentelijke basisschool uit de Hoogstraat in Galmaarden trokken door het centrum van Galmaarden voor een leerwandeling. Ze waren met een dertigtal kinderen allemaal gewapend met een werkblad, waar ze tal van zaken konden op noteren. "Het is de bedoeling dat we tijdens deze leerwandeling, de schoolkinderen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Bruinsbroekstraat opnieuw open

Colpaert_galmaarden_bruinsbroekstraat_1__kopie_
De Bruinsbroekstraat is weer open. - Foto Marc Colpaert
 

De Bruinsbroekstraat in Galmaarden is terug open, en daar zullen veel mensen blij mee zijn, nadat deze enkele weken geleden werd afgesloten voor het doorgaand verkeer. Eind mei 2016 waren er door de hevige regen op enkele plaatsen in de Bruinsbroekstraat zware grondverschuivingen. Heel wat grond kwam toen op de rijbaan terecht en zorgde voor de nodige hinder. Om dit naar de toekomst te vermijden werden nu deze erosiebestrijdingswerken aangevat

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - An gaat niet naar de gemeenteraad

Colpaert_galmaarden_foto_an_werst_1
An gaat niet zetelen. - Foto Marc Colpaert
 
An Werst(36) die verkozen was voor een zitje in de gemeenteraad staat haar plaats af en gaat zetelen in het Bijzonder Comite van de Sociale Dienst van Galmaarden(OCMW). Ze doet dit omdat ze denkt dat ze daar meer kan bereiken dan in de gemeenteraad. Ze haalde nochtans een mooie score van 314 voorkeurstemmen tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen. "Nog eens zes jaar in de oppositie zitten en dat met een CD&V meerderheid die toch 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Okra vierde haar kerstfeest

Editie_olpaert_galmaarden_okra_kerstfeest_1__kopie_
Gezellig feest vieren. - Foto Marc Colpaert
 

De leden van Okra-trefpunt Galmaarden organiseerden hun kerstfeest in de Parochiezaal in de Bergstraat in Galmaarden. Ieder jaar zo bij het einde van het jaar komen alle leden van Okra-trefpunt Galmaarden samen, om gezellig de benen onder de tafel te steken, voor hun kerstfeest. Ook nu was dit niet anders en genoten een zestigtal personen van een lekkere maaltijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Chiro Albatros voor het goede doel

Editie_colpaert_galmaarden_albatros_1__kopie_
De chiro aan het werk.- Foto Marc Colpaert
 

Enkele mensen van chiro Albatros uit Tollembeek stonden met een kerststandje in de kersttuin in het centrum van Tollembeek. Wie dorst kreeg of iets warms wilde drinken, was welkom bij chiro Albatros. In het standje van Sander, Maarten, Wouter en Dante was er keuze uit een warme chocomelk, een jenever, een Italian coffee of gewone frisdranken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Kerstvrouwtjes tussen de bloemen

Editie_colpaert_galmaarden_kerstvrouwtjes_1__kopie_
De Kerstvrouwtjes voor hun optreden. - Foto Marc Colpaert
 

De meisjes van de Balletgroep Feniks uit Vollezele gaven een geslaagd optreden in het centrum van Tollembeek. Tussen de talrijke bloemstukken van Puur Passie op de Plaats van Tollembeek waren de kerstvrouwtjes en de vier prinsessen aan het wachten alvorens 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Lopers voor het goede doel

Editei_colpaert_galmaarden_lopers_1__kopie_
Samenlopen in de kou. - Foto Marc Colpaert
 

Van uit Vollezele vertrokken een dertigtal lopers naar Gooik voor de derde editie van de ACP-warmathon dit ten voordele van G-Sport Pajottenland. De lopers voor deze warmathon gingen van start op het sportplein van Galmaarden. Van daaruit liepen ze naar Vollezele, waar ze

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Peter aan het werk bij Belectron

Editie_colpaert_galmaarden_peter_1__kopie_
Peter aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

Peter Balcaen gaf een workshop over eindejaarsgebak in de zaak Belectron in Galmaarden. In zijn onnavolgbare stijl gaf Peter aan de aanwezigen de nodige info, hoe ze straks met eindejaar een lekker gebak kunnen klaarmaken. Op het menu die dag geen chocomousse maar wel appelroedels, kerstbrood en kerstboompjes. Nadat al dat lekkers was

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pralines voor dokter en verplegend personeel

Editiepajot_colpaert_galmaarden_rode_kruis_1__kopie_
Pralines voor de mensen.- Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de laatste bloedafname van de Vrijwillige Bloedgevers in het Baljuwhuis van Galmaarden, kregen de mensen van het Rode Kruis, afdeling Leuven elk een doos pralines mee naar huis. Dit had niets te maken met het feit dat het de laatste bloedafname van het jaar was. "Neen, en het was ook geen vroeg kerstgeschenk voor deze vriendelijke en bekwame mensen", weet voorzitter Christian Demeulder ons te vertellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Feest bij OKRA

Colpaert_galmaarden_okra_1__kopie_
Feest bij OKRA . - Foto Marc Colpaert
 

Een dertigtal leden van Okra Trefpunt Galmaarden kwamen samen in de Parochiezaal van Galmaarden om gezellig bij te praten. Eénmaal per maand komen de leden van Okra samen in de Parochiezaal en wordt er steeds een gezellig feestje van gemaakt. "Vandaag gaan we beginnen met een tas koffie en dan een lekkere mattentaart. Nadien als de mensen opnieuw honger

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De FOEdBAR opent de deuren

Editie_colpaert_gooik_resto_1__kopie_
Nina en Foeke achter de toog.- Foto Marc Colpaert
 

Ter hoogte van de rotonde de Drie Hamertjes in Gooik opende eind vorige maand een nieuwe zaak de deuren 'de FOEdBAR' waar mensen een broodje kunnen komen eten, maar ook kunnen afhalen. Foeke Rossel en Nina Kerckhofs staan sinds kort allebei achter de toog in hun 'FOEdBAR'. Ze bieden de mensen een ontbijt aan, een lunch of een broodje om mee te nemen. "Wij proberen om tal van speciale broodjes te

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie_
Vier van de zes Pajotse burgemeesters stoppen. - Foto Marc Colpaert
 

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 15 jan 2019
Marc Colpaert | 15 jan 2019
Marc Colpaert | 10 jan 2019
Marc Colpaert | 10 jan 2019
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Marc Colpaert | 25 dec 2018
Marc Colpaert | 25 dec 2018
Marc Colpaert | 24 dec 2018
Marc Colpaert | 24 dec 2018
Marc Colpaert | 24 dec 2018
Marc Colpaert | 24 dec 2018
Marc Colpaert | 18 dec 2018
Marc Colpaert | 18 dec 2018

archief