Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Koopjes en nostalgie bij Belectron

Editiepajot_galmaarden_belectron
De oude vloer is opnieuw zichtbaar. - Foto Colpaert
 
De firma Belectron is volop bezig met het vernieuwen van hun toonzaal. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hinder, maar daar tegenover staat dat er natuurlijk ook koopjes te vinden zijn. En dat niet alleen tijdens de werken werd de oude vloer van vroeger opnieuw zichtbaar een beetje nostalgie van zovele jaren terug. .
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Gekko Bikers

Editiepajot_galmaarden_gekko__kopie_
De Gekko Bikers testen de nieuwe route. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging De Gekko Bikers uit Galmaarden zijn best tevreden met het vernieuwde mountainbikeparcours in Galmaarden. Enkele renners van de Gekko Bikers trokken op verkenning op deze vernieuwde omloop. "Het was een goede zaak dat de oude omloop onder handen werd genomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De leerlingen van Woord aan het woord

Editiepajot_galmaarden_woord_1__kopie_
De leerlingen aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

In het Baljuwhuis van Galmaarden toonden de leerlingen van de Academie Gooik, afdeling Woord aan de mensen wat ze het afgelopen jaar zo allemaal hadden geleerd. Anderhalf uur lang zetten ongeveer 80 leerlingen hun beste beentje voor, ondertussen genoten de ouders en familie van de kleine toneelstukjes

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Aan tafel voor 1,2,of 3 euro ….. het kan!

1
Het huis van het Kind Pajottenland (Annemie Simkens en Ineke Brems) - Colruyt nv (Wim verbesselt) - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster waren het Ineke Brems, coördinator van het Huis van het Kind Pajottenland, en Wim Verbesselt, project coördinator bij Colruyt nv, die het budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ aan de OCMW-besturen van de partnergemeenten van Het Huis van het Kind Pajottenland mochten voorstellen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Nieuwe locatie voor strijkatelier

Editiepajot_gooik_cado_2__kopie_
Het strijkteam op een ander locatie. - Foto marc colpaert
 

In de Lenniksestraat 69 in Oetingen werd een nieuw strijkatelier gevestigd van Puuur. Het strijkatelier was vroeger in Leerbeek gevestigd, maar werd nu verhuist naar een nieuwe locatie. "De nieuwe zaak ligt op een verbindingsweg naar Brussel, dus hopen we dat veel mensen er van profiteren om hun strijkmand hier binnen te brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vriendin Jiaming kwam nog even terug

Editiepajot_galmaaren_terug__kopie_
De vrienden waren blij dat Jiaming even terug was. - Foto Marc Colpaert
 

Nadat het schooljaar een goede maand bezig was moest Jiaming(11) het Sint-Catharinacollege in Galmaarden noodgedwongen verlaten, omdat ze langs de andere kant van de provincie ging wonen. Jiaming had heel veel vrienden en vriendinnen die ze noodgedwongen moest achterlaten  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nu zondag belangrijke opendeurdag in Sint-catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_school_2__kopie_
Laat nu zondag u kleuters inschrijven in veruit de beste school uit de buurt. - Foto Marc Colpaert
 

Het Sint-Catharinacollege, een kleine katholieke school met vandaag ongeveer honderd leerlingen, krijgt het steeds moeilijker om op te boksen tegen het gemeentelijk onderwijs, met niet minder dan 900 leerlingen in Galmaarden. Zeker nu dat gemeentelijk onderwijs sinds vorig jaar kan uitpakken met twee splinternieuwe scholen, voelen ze dit in het Sint-Catharinacollege goed bij de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Daarom organiseren ze op zondag een speciale opendeurdag van 14 tot 16 uur

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER / GALMAARDEN - Defotoclub begon goed aan het jaar

Editiepajot_galmaarden_fotoclub__kopie_
Als dank voor het gratis mogen gebruiken van een zaal gingen ze even eten. - Foto Marc Colpaert
 

Defotoclub uit Bever organiseerde een etentje voor haar leden in taverne-restaurant 't Platteland in Bever. Het bestuur was wat uitgekeken op een doorsnee nieuwjaarsreceptie, dus maakten ze er dit jaar eens iets speciaals van. "Wij hebben aan onze leden gevraagd of ze zin hadden om eens gezellig samen te gaan eten. En omdat wij in 't Platteland al enkele jaren gratis een ruimte mogen gebruiken om te vergaderen,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Heel wat belangstelling voor renoveren

Editiepajot_galmaarden_vergadering__kopie_
Heel wat belangstelling in het Baljuwhuis. - Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseerde een gratis infomoment over 'Help, ik ga renoveren', in het Baljuwhuis van Galmaarden, waar heel wat mensen op af kwamen. Dit infomoment stond open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Viering van de jonggedoopten

Editiepajot_galm_dopel__kopie_
De dopelingen samen in de kerk van Tollembeek. - Foto Marc Colpaert
 

In de Sint-Martinuskerk van Tollembeek werden de pas onlangs gedoopte kinderen uit Tollembeek gevierd. Tijdens een korte viering van een half uurtje was er tijd om samen te bidden en werden 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -Valentijnsconcert van Amicato

Editiepajot_galmaarden_amicato__kopie_
 

 Heel wat jonge muzikanten beleefden hun vuurdoop tijdens een concert in het Baljuwhuis. De harmonie Amicato organiseerde namelijk haar Valentijnsconcert in de grote zaal van het Baljuwhuis van Galmaarden. "Door het succes van onze cursus

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER / GALMAARDEN – Bijzondere Valentijnsviering in de Sint-Martinuskerk

Misviering_valentijn
BEVER / GALMAARDEN – Bijzondere Valentijnsviering in de Sint-Martinuskerk - © Deschuyffeleer
 

Het oogt origineel. Een Valentijnsviering in een kerk. Dat is nochtans wat pastoor Andy Penne met in zijn zog de kerkgemeenschap van Bever, Galmaarden en Tollembeek de gelovigen aanbiedt op zondag 12 februari om 11u in de St-Martinuskerk in het centrum van Bever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Godelieve Deschujyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Grootoudersfeest in het Sint-Catharinacollege.

Editiepajot_galmaarden_grootoud_1__kopie_
Heel wat volk in het Baljuwhuis. - Foto Colpaert
 

Ongeveer 200 personen genoten samen in de grote zaal van het Baljuwhuis van een wervelende show van de kinderen van het Sint-Catharinacollege. Het was het grootoudersfeest dus het moment dat de kinderen an oma of opa hun dansje kwamen tonen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsreceptie van vzw De Mark

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De mensen achter De Mark. - © Marc Colpaert
 

Tijdens de laatste dagen van de maand januari werd verzamelen geblazen door de leden van vzw De Mark in het Baljuwhuis van Galmaarden. De aanwezigen uit Galmaarden maar ook uit Herne en Bever kregen meer informatie over het afgelopen jaar

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsdrink in de Kapellestraat

Editiepajot_galmaarden_kapellestraat__kopie_
De mensen uit de buurt. - Foto © Marc Colpaert
 

De inwoners van de Kapellestraat in Galmaarden vierden hun nieuwjaarsdrink in de toonzaal van de firma Cromphout. Al voor het vijfde jaar op rij, kwamen een dertigtal mensen samen, om gezellig feest te vieren. “Wij organiseren elk jaar een buurtfeest

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gehuldigd voor 20 jaar werk

Editiepajot_galmaarden_duiven_verdiensetlijk__kopie_
Verdienstelijke leden. - © Marc Colpaert
 

Kathleen Depelseneer en haar man Patrick Heremans kregen een geschenkje omdat ze na 20 jaar stoppen als bestuurslid bij de vrijwillige bloedgevers uit Galmaarden. Dit koppel werkte twintig jaar mee om de vereniging de vrijwillige bloedgevers van Galmaarden succesvol te maken. Wegens een te druk agenda moeten ze nu noodgedwongen

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Duivenmelkers in de prijzen

Editiepajot_galmaarden_duiven__kopie_
De kampioenen. - Foto © Marc Colpaert
 

De duivenverenigingen De Reisduif uit Vollezele en de Boeren Ondereen uit Denderwindeke vierden samen hun kampioenen in de Parochiezaal in Vollezele. Algemeen Kampioen op Quievrain werd Luc Decoster en zijn vrouw Linda Lanneer

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Bloedgevers gehuldigd

Editiepajot_galmaarden_bloedgevers__kopie_
De bloedgevers werden gehuldigd. - Foto © Marc Colpaert
 

In de zaal Willem Tell in Tollembeek werden heel wat bloedgevers gehuldigd. Carla Stragier, Sonja Stuckens, Roger Pletincx en Christiane De Smet voor 25 bloedgiften, Paul De Troch voor 100 bloedgiften, Roger Michiels voor

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK

Kaarsen
Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK - © Deschuyffeleer
 
Naar aanleiding van dat feest van Maria Lichtmis wordt er op donderdag 2 februari om 19 uur in de Sint-Martinuskerk van Bever een Heilige Mis opgedragen. Daarin worden kaarsen gezegend. Ook wordt er dan een lichtprocessie gehouden. Kaarsen zijn ter plaatse te verkrijgen. Wie dat wil kan ook kaarsen meebrengen om te laten zegenen......
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 24 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Marc Colpaert | 20 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 feb 2017
Marc Colpaert | 17 feb 2017
Marc Colpaert | 05 feb 2017
Marc Colpaert | 05 feb 2017
Marc Colpaert | 05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 31 jan 2017

archief