Artikels Archief van Galmaarden

C21

Terug kermis in NINOVE

Kermis
Ingezonden foto
 
De juli-kermis, van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 juli, belooft een fijne editie te worden. De kermis is er voor groot als klein, met een aantal nieuwe attracties en de gevestigde waarden. Nadat de carnavals- en sinksenkermissen zijn afgelast, is dit de enige grote centrumkermis die je dit jaar kunt beleven.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE/GALMAARDEN/BEVER - Broederlijk Delen biedt solidaire maaltijd aan in een afhaalformule

Broederlijk_delen_solidaire_maaltijd_1
HERNE/GALMAARDEN/BEVER - Broederlijk Delen biedt solidaire maaltijd via een afhaalformule - © Deschuyffeleer
 

De afdeling Broederlijk Delen in de schoot van de parochiefederatie Herne/Galmaarden/Bever biedt op zaterdag 14 augustus dan toch haar welbekende jaarlijkse solidaire maaltijd aan maar deze keer noodgedwongen door corona via een afhaalformule. De voorgaande jaren vond die maaltijd telkenmale plaats in de vastenperiode in het Bavocentrum in Herfelingen en ook deze keer is dat centrum de basis voor het afhalen van de bestelde maaltijden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

TOLLEMBEEK - Isabelle met dierenvoeding naar de Ardennen

Editie_galmaarden_isabelle_2__kopie_
Isabelle bij haar infostandje in de Aveve.- Foto Marc Colpaert
 
Isabelle Pierreux uit Gooik was deze week in de Aveve in Tollembeek, waar ze mensen probeerde te overtuigen om eten te doneren voor de huisdieren, uit de door de wateroverlast zwaarst getroffen gebieden in ons land. "Ik ben van oordeel dat we iets moeten doen voor de vele mensen in de Ardennen en de Voerstreek en nog andere gebieden,  
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Opgewekte Babbels in het Pajottenland volgende maand

Opgewekte_babbels
Ingezonden foto
 

Denk je mee over onze Landschapsvisie voor het Pajottenland? In theorie kan het Pajottenland op jaarbasis 100% energieneutraal worden. Dit door in te zetten op 18% energiebesparing, een verdrievoudiging van de elektrificatie, en lokale hernieuwbare energieproductie op maat van het landschap. Maar hoe zetten we die visie ook om in  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - 'Zomaar een zomeravond' voor slechts 200 bezoekers

Editie_galmaarden_zomaar_een_zomeravond_3__kopie_
Het jonge publiek ging uit de bol.- Foto Marc Colpaert
 

Genieten van een coronaveilig evenement was mogelijk op dinsdag 20 juli in het Baljuwhuis van Galmaarden. Toch voor 200 mensen die gereserveerd hadden, door de coronapandemie was het natuurlijk geen feest als andere jaren. Er waren heel wat mensen teleurgesteld dat deze avond zo vlug uitverkocht was. Er waren optredens van The Crazy Disco Show, Gene Thomas, Barbara Dex en Raf van Brussel. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Raadslid Daniel Fonteyne wil mobiele camera's laten aankopen door de gemeente

Colpaert_galmaarden_kopfoto_daniel_fonteyne_1__kopie_
Daniel Fonteyne.- Foto Marc Colpaert

Raadslid Daniël Fonteyne(Vlaams Belang) stelde tijdens de jongste digitale gemeenteraad een vraag over de aankoop van mobiele camera's. Hij is niet tevreden met het antwoord dat hij kreeg. "Het antwoord van burgemeester Decat stelt alweer niets voor. Zoals bij veel van onze vragen", aldus Daniël. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - De Pajotse streekproducten zitten in de lift

Editie_gooik_pajottenland_plus_3__kopie_
Enkele van de deelnemende handelaars.- Foto Marc Colpaert
 
Volgens Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland plus, zitten de streekproducten van het Pajottenland sinds enige tijd in de lift, maar die lift mag gerust nog wat stijgen. Bij Herman en Monique van het Gastro-Atelier in Oetingen werd ondermeer de spaaractie voorgesteld van 9 ambassadeurs uit het Pajottenland. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Urbanustochten een voltreffer van De Marktrotters met 1374 deelnemers

Editie_galmaarden_wandelaars_2__kopie_
Enkele bestuursleden bij de inschrijvingen.- Foto Marc Colpaert
 

Het Bestuur van de Wandelclub De Marktrotters uit Herne organiseerde op zondag 18 juli opnieuw hun Urbanustochten, die van start gingen in Tollembeek, om 11 uur waren er al meer dan duizend wandelaars aan de ingang gepasseerd. Wie Tollembeek zegt denkt aan Urbanus en wie weet ook aan de klassieke Urbanus - wandel - tochten intussen op zondag 18 juli 2021 aan hun 37ste uitgave toe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Update !! Isabelle, Ellen en Evi zamelen goederen in voor de zwaarst getroffen gebieden

Editie_gooik_inzameling_3__kopie_
Ellen, Isabelle en Evi tussen de ingezamelde hulpgoederen.- Foto Marc Colpaert
 

Update: het Rode Kruis vraagt om geen goederen meer in te zamelen !! Isabelle Pierreux uit Gooik kwam met het idee en spande Evi De Weerdt en Ellen Cocquyt voor haar kar, om samen hun schouders te zetten in een actie om hulpgoederen in te zamelen, voor de door de wateroverlast zwaarst getroffen gebieden in ons land. Ook in Tollembeek loopt er een actie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Neem nu deel aan 'de gezondste wandeling'van Logo Zenneland

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Geniet van een wandeling in de natuur. Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Vanaf 8 juli kan je in Gooik deelnemen aan ‘De gezondste wandeling’ van Logo Zenneland. Dit is een interactieve wandeling van 5,5 km, met 7 haltes. Aan deze haltes krijg je, via een QR-code, informatie over het thema vaccinatie: ‘Wat is een complottheorie en wat niet?’ ‘Waarom zijn de vaccins veilig?’, …De wandeling start aan de kerk van Gooik, knooppunt 27 (gevolgd door 26 - 22 - 21 - 25 - 29 en 28). Schepen van Welzijn, Jan Depester, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eindelijk de boekenruilkastjes zijn gevuld

Opening17
Ingezonden foto
 

Vanaf heden zijn de boekenruilkastjes in Galmaarden geopend voor gebruik en gevuld met de eerste boeken, dit was door de corona heel wat maanden uitgesteld. Op het grondgebied van Galmaarden kunt u drie boekenruilkastjes vinden: aan het station van Galmaarden, aan het standbeeld van Urbanus in Tollembeek en aan het museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - 'Zomaar een zomeravond' is terug na een jaar gedwongen pauze

Editiepajot_galmaarden_zomaar_2__kopie_
Een foto van voor de corona.- Foto Marc Colpaert
 
Genieten van een coronaveilig evenement is mogelijk op dinsdag 20 juli in het Baljuwhuis van Galmaarden. Er zijn ondermeer optredens van The Crazy Disco Show, Gene Thomas, Barbara Dex en Raf van Brussel. Inschrijven is verplicht! 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Telenet gaat werken uitvoeren op 15 juli

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 
Telenet wil je nog meer, betere en snellere diensten kunnen aanbieden. Nu én in de toekomst. Daarom zullen ze op 15/07 het kabelnetwerk verbeteren in Galmaarden. Er bestaat dan ook een kans op storingen tijdens de werken

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

Persmoment_zomeren_2021_-_pajotse_proever__1_
Ingezonden foto
 

Zomeren in het Pajottenland start dit jaar op 1 augustus met een nieuw concept, de Pajotse Proever. Er volgt een tweede op 29 augustus. Fietsers, scooterfanaten en ook ‘genieters’ van het landschap en de Pajotse producten komen zeker aan hun trekken. De hele zomer, en eigenlijk elk seizoen, kan je blijven genieten van ‘wandelen en fietsen met een lokaal verhaal’ in het Pajottenland. Info vind je op www.pajottenland.be en op de Facebookpagina van Pajottenland+ en Pajotse Proevers .  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TOLLEMBEEK - Willy en Gerda een gouden paar 50 jaar samen

Editie_galmaarden_deridder_3a__kopie_
Het gouden paar met burgemeester en schepenen.- Foto Marc Colpaert
 

Willy Deridder en Gerda Plasschaert zijn deze maand 50 jaar getrouwd en dat werd coronaproef gevierd ten huize. Het was feest in de Flieterkouter, want meer dan 50 jaar terug, leerden Willy en Gerda elkaar kennen. De vonk sloeg over op een vlaamse kermis in Herhout(Tollembeek). Ze werden verliefd en trouwden enige tijd later. Ze kregen samen drie kinderen en hebben ondertussen al vier kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland schenkt 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN in HERNE

A_rotary6
Ingezonden foto
 

De Rotary club Gaasbeek-Pajottenland gaf 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN uit Herne. Deze vereniging biedt aan mensen met een beperking de kans om arbeidsvaardigheden en talenten te ontwikkelen. MEEGAAN slaat de brug tussen scholen, de sociale economie en het reguliere arbeidscircuit. In oktober 2019 opende MEEGAAN in het Dominicanessenklooster van Herne

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Meteo TOLLEMBEEK bestaat 10 jaar

Editie_galmaarden_weerman_3__kopie_
Burgemeester en schepenen bij het weerstation.- Foto Marc Colpaert
 

Op vrijdag 9 juli zette het weerstation Meteo Tollembeek gelegen in de Flieterkouter 33 de deuren open om hun tienjarig bestaan te vieren. Tien jaar geleden ging Luc Herremans van start met een weerstation in de woonwijk Flieterkouter in Tollembeek. Hij deed dit samen met zijn vrouw Greta Van Hove. Toen het weerstation 5 jaar bestond 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Komt de herbestemming van de Sint-Pieterskerk in zicht?

Colpaert_galmaarden_kerk_5
De kerk krijgt 'binnenkort' een andere bestemming. - Foto Marc Colpaert
 
Ruim 13 jaar nadat de Sint-Pieterskerk in Galmaarden door een verdwaalde vuurpijl bijna volledig afbrandde, komt de herbestemming in zicht. Binnen enkele jaren zal de kerk dan ook een nieuwe functie krijgen zoals ruimte voor een bibliotheek en een polyvalente ontmoetingsruimte.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -De garageverkoop 2021 inschrijven tot 15 juli

Colpaert_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Nog tot 15 juli inschrijven voor de garageverkoop. - Foto Marc Colpaert
 

De garageverkoop die in Galmaarden moest doorgaan op 30 mei is ondertussen uitgesteld naar 29 augustus, indien u nog niet ingeschreven bent, dan mag je dit nog doen tot 15 juli. De coronacrisis maakt het moeilijk om echt vooruit te plannen, want alles hangt af van de epidemiologische situatie. Omwille van de huidige situatie en maatregelen en met het vooruitzicht op een mooie zomer werd de garageverkoop, die ging doorgaan op 30 mei 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit

Regiogids_2021___5_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 

Toerisme Vlaams-Brabant bracht zonet twee nieuwe regiogidsen uit: één voor het Hageland en een viertalige voor de Groene Gordel. Beide uitgaven bieden een geslaagde combinatie van topattracties met kleine verborgen parels aan voor toeristen en inwoners......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief