Artikels Archief van Galmaarden

GOOIK - Klimaatavonden in het Pajottenland

Copie_landschap
Ons klimaat is ons dierbaar. - Foto Marc Colpaert
 

De Landelijke Gilden uit het Pajottenland organiseren een klimaatavond in Seniorie Kesterberg met als thema 'Mobiliteit'. Als plattelandsorganisatie willen de Landelijke Gilden van het Pajottenland actief meedenken over maatschappelijke thema’s. De klimaatverandering is een thema dat niet alleen bijzonder actueel is, maar dat ook rechtstreeks gevolgen heeft voor het leven op het platteland en de toekomst van onze landbouw. Daarom organiseren de Landelijke Gilden van het gewest Herne 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Winterbarbecue van Sint-Catharinacollege

Img_20180117_183236_resized_20180117_080229526
Foto Lara Colpaert
 

Het Sint-Catharinacollege in de Bergstraat in Galmaarden organiseert haar jaarlijkse winterbarbecue in de zaal Willem Tell in Tollembeek. Sinds enkele jaren organiseren ze telkens in de maand januari een winterbarbecue, de opbrengst gaat naar de werking van de school. Wie dus zin heeft in een lekkere barbecue moet dus zeker even binnenspringen. Je kan komen eten op zaterdagavond 20 januari vanaf 17 uur of zondag 21 januari vanaf 11 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De Kroniek van de Academie

Editiepajot_gooik_kroniek__kopie_
De Kroniek voorgesteld. - Foto Marc Colpaert
 

De Academie van Gooik stelde zopas haar 'Kroniek van de Academie' voor in de grote zaal van De Cam in Gooik. Het schooljaar 2017-2018 is voor de Academie van Gooik, met bijafdelingen in Herne en Galmaarden, een bijzonder jaar, want de Academie viert immers haar 50-jarige bestaan en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom stelden ze zopas een boek voor 'de Kroniek van de Academie' waar men chronologisch tal van weetjes

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Populaire politicus Jan Jambon in Baljuwhuis

Colpaert_galmaarden_kopfoto__rudy_thiebaut_1
Rudy Thiebaut. - Foto Colpaert

De  N-VA Galmaarden heeft de zeer populaire minister Jan Jambon uitgenodigd op hun nieuwjaarsreceptie in het Baljuwhuis in Galmaarden. Op vrijdag 19 januari vanaf 19 uur gaat de nieuwjaarsreceptie door van N-VA. “Wij hebben dit jaar opnieuw gekozen(na Theo Francken vorig jaar, red.) om een zeer populaire N-VA politieker naar Galmaarden te halen”, vertelde gemeenteraadslid Rudy Thiebaut(N-VA). Jan Jambon heeft belooft om een woordje te vertellen over 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Adhemar al 104 jaar

Editiepajot_galmaarden_adhemar__kopie_
Adhemar met Fay op schoot. - Foto Marc Colpaert
 

Adhemar Dehaen wordt vandaag 104 jaar oud en onze oudstrijder uit de Tweede Wereldoorlog blijft daar zeer rustig bij. Volgend jaar als mijn vader 105 jaar wordt dan is het groot feest, horen wij van zijn dochter Monique die al vele jaren voor haar vader zorgt. Adhemar is juist op stap met zijn looprek als we bij hem binnenvallen, want stappen zonder is wat moeilijk. "Ik moet genoeg bewegen van de kinesist en bij het stappen altijd goed mijn voeten opheffen en er lawaai mee maken(lacht). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Muziekacademie helpt leerlingen bij de keuze van hun instrument

1_voorstelling_muziekinstumenten____6_
HERNE – Muziekacademie helpt leerlingen bij de keuze van hun instrument - © Deschuyffeleer
 

 De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Gooik hield in haar drie afdelingen een ‘Instrumentenvoorstellingsdag’. Zo ook in Herne. Die dag kunnen alle eerstejaars instrumentale workshops volgen. Het is meteen ook het uitgelezen moment om de leerlingen hun zintuigen te prikkelen en hen zo warm te maken voor het 2de jaar waarin ze hun instrumentkeuze mogen of moeten maken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Help hen om molenstenen te kopen

Editiepajot_galmaarden_flietermolen__kopie_
Julian doet een warme oproep voor molenstenen te kunnen aankopen. - Foto Marc Colpaert
 

De mensen achter het project van de Flietermolen in Tollembeek hebben nog een tiental dagen de tijd om genoeg geld bij mekaar te krijgen om twee nieuwe molenstenen aan te kopen. Ze willen de som van 6.600 euro bij mekaar krijgen door middel van een crowdfundingcampagne. De Flietermolen gelegen in de Flieterkouter in Tollembeek is een coöperatie die dicht bij de plaatselijke bevolking staat. Het is een plek waar boeren, molenaars, bakkers en

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Pauwel trok door de straten

Editiepajot_pauwel__kopie_
De Pauwel Dimi(voor de vrienden) op de kar en zijn bendeleden. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag trok de kersverse Pauwel Dimitri Rooselaers met zijn bendeleden met de sledde(kar) door de straten van de gemeente Galmaarden. Ze waren er al vroeg aan begonnen die zaterdag, eerst gingen ze de kar halen en nadien trokken ze naar het centrum van de gemeente. "Dit is voor ons als pauwelbende van 2018 het eerste contact met de plaatselijke bevolking. Wij gaan eerst via het centrum van Galmaarden naar het station van Galmaarden", vertelde Pauwel Dimitri.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Laurent is beweegcoach voor drie gemeenten

Colpaert_galmaarden_de_bodt_1__kopie_
Laurent gaat er voor. Foto Marc Colpaert

Sinds dit jaar is Laurent De Bodt uit Sint-Pieters-Kapelle de nieuwe beweegcoach voor de gemeenten Herne, Galmaarden en Bever. Het project 'Bewegen Op Verwijzing'(BOV) helpt inwoners van de regio Pajottenland om meer te bewegen. De bedoeling is dat vanaf dit jaar de huisarts mensen kan doorverwijzen naar de beweegcoach, waar ze dan de nodige beweging op maat kunnen krijgen. Het project wil de 'zittende' Vlaming aan het bewegen krijgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Lijst CD&V bekend gemaakt

Editiepajot_galmaarden_top_drie__kopie_
Patrick, Marleen en Ludo de nummers 1, 2 en 3 op de lijst. - Foto Marc Colpaert
 

Huidig eerste schepen Patrick Decat(54) gaat als lijsttrekker voor de CD&V naar de verkiezingen in oktober van dit jaar.Heel wat vaste waarden verdwijnen en staan niet meer op de lijst. Eerste schepen Patrick Decat doet dus een gooi naar de burgemeestersjerp. "Wij hebben gekozen voor verjonging op onze lijst en zijn ondertussen van start gegaan met een plan op te maken voor de verkiezingen van oktober.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Politie gaat geld vragen om uw huisdier te vangen

Editiepajot_gooik_doomst_1_foto_marc_colpaert
Burgemeester Michel Doomst. - Foto Marc Colpaert
 

De politie Pajottenland gaat vanaf volgend jaar een kleine bijdrage vragen, wanneer ze nog maar eens moeten langskomen voor een vals alarm of voor het vangen van uw huisdier. De politie van de zone Pajottenland heeft vandaag heel wat taken uit te voeren, waar ze heel wat tijd mee verliezen, zoals het vangen van huisdieren, een vals alarm of dronken mensen naar huis brengen. Er werd nu beslist dat de politie deze zaken nog steeds gratis zal uitvoeren, maar

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/GALMAARDEN/PEPINGEN/HALLE – Aalmoezenier Roger Defrijn is overleden

Roger_derijn_archief_deschuyffeleer_2008
Archieffoto © Deschuyffeleer

In de nacht van 29 december overleed pastoor Roger Defrijn  in het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in Pepingen. Hij was 79 jaar. De begraafplechtigheid gaat door in de Sint-Martinusbasiliek in Halle op vrijdag 5 januari 2018 om 10u......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - KVLV verkoopt kerstballen

Editiepajot_galmaarden_ballen__kopie_
Dames met ballen, kerstballen zelfs.- foto Marc Colpaert
 

Tijdens de kerstmarkt in Tollembeek verkochten de dames van de KVLV samen voor 650 euro aan gehaakte kerstballen voor het goede doel. De KVLV afdelingen van Vollezele, Tollembeek, Galmaarden en Herhout waren de afgelopen weken volop bezig met het haken van kerstballen, dit voor de actie van de Warmste Week van Studio Brussel. Met hun verschillende KVLV-afdelingen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Soep op de stoep

Editiepajot_galmaaren_soep__kopie_
Soep op de stoep. - Foto Marc Colpaert
 

De dames van Welzijnszorg deelden in Galmaarden warme soep uit aan de voorbijgangers die daarvoor een vrije gift mochten doneren voor het goede doel. Ze willen hiermee helpen om de armoede die vandaag ook in Vlaanderen meer en meer de kop op steekt een halt toe te roepen. "Daarom proberen wij ons steentje bij te dragen en verkopen wij naast soep ook kaarzen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Parochianen laten pastoor niet vallen

Editiepajot_galmaarden_penne_1__kopie_
Parochianen laten hun pastoor niet zomaar vallen. - Foto Marc Colpaert
 
Ongeveer vier maanden geleden vertrok de immens populaire pastoor Andy Penne vanuit het Pajottenland om in Holsbeek de nieuwe federatiepastoor te worden. Hij kende de streek enkel van de dagelijkse files in het nieuws, vandaag begint hij er al wat zijn draai te vinden, in dit volgens hem 'heidens'gebied, maar het gemis van het Pajottenland blijft toch nog altijd heel erg groot. Zijn familie bleef ondertussen niet gespaard van pech, want zijn ouders kregen 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - iMove opent nieuwe zalen

Editiepajot_imove__kopie_
Dansen bij iMove is keitof. -Foto marc colpaert
 

Sinds kort gaan de danslessen bij iMove door in hun splinternieuw gebouw op enkele meters van de oude iMove danstudio.Het zat er al een tijdje aan te komen, het succes van iMove zorgde ervoor dat de zaakvoerders Klaartje Cosijns en Steven Glorieux moesten uitkijken naar een grotere locatie. Het nieuwe gebouw met meer en grotere zalen en een groter aanbod

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Isidoor en Ilde zijn 65 jaar samen

Editiepajot_gooik_dedoncker__kopie_
De familie van Isidoor en Ilda met ondermeer burgemeester Doomst. - Foto marc colpaert
 
Isidoor Dedoncker(89) en Ilda De Vroede(85) uit Oetingen zijn 65 jaar getrouwd en dat werd bij hen thuis gevierd. Heel veel jaar geleden leerden ze elkaar kennen in café De Meibloem in Oetingen. Ze werden verliefd en trouwden wat later en vandaag zijn ze al 65 jaar bijeen, een briljanten koppel dus. Isidoor trok al vanaf de leeftijd van 14 jaar door de straten van Oetingen om melk op te halen bij de landbouwers,
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Verdienstelijke bloeddonoren gehuldigd

Editiepajot_galmaarden_huldigen__kopie_
Bloeddonoren werden gehuldigd. - Foto Marc Colpaert
 

Op donderdag werden de verdienstelijke donoren gehuldigd in de zaal Willem Tell in Tollembeek, tegenlijkertijd was er een bloedafname. Op deze bloedafname huldigden de vrijwillige bloedgevers Tollembeek tal van verdienstelijke donoren die vanaf december 2016 tot en met 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Een boek over 100 jaar toneel

Editiepajot_galmaarden_boek__kopie_
Een boek over toneel. - Foto Marc Colpaert
 

In de zaal De Notelaar in Vollezele werd zopas het eerste boek voorgesteld over 'Een eeuw toneel door WO I'. Het is een mooi boek geworden en beschrijft de geschiedenis van 100 jaar toneel in Vollezele en de Vollezeelse soldaten. Vorig jaar zijn de mensen van 'Helpt Elkander' gestart met de voorbereiding van de viering ‘100 jaar Koninklijke toneelkring Helpt Elkander’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER/HERNE/REGIO – Van oud naar nieuw met de feestbussen van De Lijn

Feestbus_2017-2018_1
BEVER/HERNE/REGIO – Van oud naar nieuw met de feestbussen van De Lijn - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nacht van oud op nieuw worden door toedoen van de intergemeentelijke preventiedienst tabak, alcohol en drugs van het Pajottenland, de politie Pajottenland en de gemeentebesturen door De Lijn opnieuw feestbussen ingezet in de streek. Zo bedient feestbus 160 nu ook niet alleen Herne maar ook Bever, Galmaarden en de meeste.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 jan 2018
Marc Colpaert | 17 jan 2018
Marc Colpaert | 17 jan 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 jan 2018
Marc Colpaert | 10 jan 2018
Marc Colpaert | 08 jan 2018
Marc Colpaert | 30 dec 2017
Marc Colpaert | 30 dec 2017
Marc Colpaert | 30 dec 2017
Marc Colpaert | 30 dec 2017

archief