Artikels Archief van Galmaarden

C21

NINOVE - Het Kunst Ateljee +3 is dringend op zoek naar een lesgever of begeleider

Editie_ninove_ateljee_2__kopie_
Enkele sfeerbeelden.- Foto Marc Colpaert
 

Kunst Ateljee +3 is dringend op zoek naar een lesgever of begeleider voor de wekelijkse vergaderingen op donderdag in De Kuip in Ninove. Wie zich geroepen voelt mag eens op donderdag een kijkje komen nemen, nadien gewoon gaan solliciteren bij de stad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Via het Klimaatbossenfonds kunt u meer investeren in extra bos in het Pajottenland

A_bos_te_weining
Extra bos in onze regio.- Foto Marc Colpaert
 
Het project Opgewekt Pajottenland werkt ook samen met Bos+ voor meer bos in het Pajottenland. Pajotten worden gestimuleerd om via het klimaatbossenfonds mee te investeren in meer bos. Voor het bedrag van 4 euro maak je onze regio al een boompje rijker. We zetten in op bosbehoud, -herstel en -uitbreiding, in eerste instantie bij bestaande en potentiële bosclusters. 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Iets meer dan de helft van de waardebons zijn al uitbetaald aan de handelaars

Colpaert_galmaarden_kopfoto_daniel_fonteyne_1__kopie_
Daniel. - Foto Marc Colpaert
Tijdens de jongste gemeenteraad eind september stelde Daniel Fonteyne(Vlaams-Belang) de vraag, hoeveel coronawaardebons reeds werden ingeleverd, door de handelaars. Ook wilde hij weten, bij wie de mensen hoofdzakelijk zijn geweest om hun bons in te leveren en hoelang het in beslag nam  vooraleer de handelaars hun geld kregen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Dit weekend is er kunst te zien op het Kasteeldomein Steenhout

A_colpaert_galmaarden_kasteel_steenhout_1__kopie_
Het mooie kasteel Steenhout.- Foto Marc Colpaert
 

Tijdens het weekend van 23 en 24 oktober organiseert De Okkernoot en kunstenares Lieve Bollaert een event, met ondermeer de voorstelling van het kunstboek 'Connections' dit in het prachtig domein Steenhout in Vollezele. Daarnaast kan men er ook werken aantreffen van kunstenares Lieve Bollaert. En kan men genieten van het mooie domein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Week van de Smaak – Gratis Online Informatiesessie ‘Gezonde voeding met een vleugje geluk’

A_voeding
 
De Week van de Smaak  wordt dit jaar tussen (18 – 28 november) georganiseerd en  staat dit jaar in het teken van ‘De smaak van geluk’. Want eten en drinken staat voor genieten, gezellig samenzijn, recepten delen. Ook Logo Zenneland, Preventiedienst Pajottenland en Gezonde Gemeente gaan aan de slag met de voedingsdriehoek en de smaken van geluk.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Cas en Mirte winnen de Miss en Mister Halloween Villezjiel for Kids

Editie_galmaarden_halloween_miss_2__kopie_
De Miss en Mister.- Foto Marc Colpaert
 

Cas Bellemans en Mirte Van Vreckem allebei uit Vollezele werden tijdens de halloweentocht op zaterdagavond, verkozen tot het mooiste verkleed koppel en mochten dus, de titel van Miss en Mister Halloween Villezjiel for Kids, mee naar huis nemen. De jury vond dat deze beide kinderen het mooist 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE/HALLE - Een wel heel speciaal biertje met whisky van Guido Vierendeel

Editie_galmaarden_whisky_3__kopie_
Guido met zijn nieuw biertje.- Foto Marc Colpaert
 
Op de dag van het Brabants trekpaard, op zondag 17 oktober was er tevens een streekmarkt en tussen de standjes was er wel eentje die onze speciale aandacht trok, de voorstelling van een nieuwe bier werd voorgesteld in Vollezele. Guido Vierendeel, afkomstig uit Herne maar al jaren woonachtig in Halle heeft zopas de geboorte aangekondigd van een nieuw biertje G/4 en dat is zeker meer dan de moeite waard. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Silke en Vince winnen allebei een bronzen paard en daar waren ze heel gelukkig mee

Editie_galmaarden_winnaar_brillant_2__kopie_
Vince kreeg zijn bronzen beeldje.- Foto marc colpaert
 
Silke Cornelis en Vince Vaeyens allebei uit Vollezele, zijn de gelukkige winnaars geworden van elk een bronzen beeldje van de hengst brillant in Vollezele. Omdat de brillantworp vorig jaar niet was doorgegaan, werden er dit jaar twee bronzen beeldjes uitgereikt. En dus stonden er heel wat mensen te drummen voor het oud gemeentehuis, om toch maar het chocolaatje te vangen, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Arne Marit wint zijn eerste profzege in de GP Morbihan in Frankrijk

Editie_colpaert_galmaarden_arne_1__kopie_
Arne tijdens de voorstelling van zijn supportersclub.- Foto Marc Colpaert
 
Arne Marit uit Vollezele heeft op zaterdag zijn eerste profzege behaald, tijdens de GP Morbihan. Op de top van de Bosberg in café El Faro was tot vorig jaar nog het supporterslokaal van de Vollezeelse wielrenner Arne Marit(22) gevestigd. Guido Debleser voorzitter van Galmaarden Sportief lag aan de basis van dit supporterslokaal. Door omstandigheden is deze zaak echter gesloten. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - De 100-jarige Elvire overleden in het AZ in Halle

Editie_galmaarden_elvire_100_jaar_4__kopie_
Elvire is niet meer.- Foto Marc Colpaert
 
Elvire Vander Eycken uit de Langestraat in Vollezele vierde dit jaar in mei nog feest voor haar honderdste verjaardag, deze week moesten familie en vrienden van haar afscheid nemen, ze overleed in het AZ in Halle. Elvire Vander Eycken uit de Langestraat in Vollezele kreeg in mei van dit jaar van vrienden, buren en familie, een klein feestje aangeboden, voor haar 100 ste verjaardag. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Jan Vaes uit Antwerpen wint een rondrit met paard en koets

Editie_galmaarden_vollezele_brillant_winnaar_koets_2__kopie_
Jan kreeg van Hilde van Dixhoorn de bon.- Foto Marc Colpaert
 

Jan Vaes uit Antwerpen zal nog lang terugdenken aan zijn bezoek aan Vollezele afgelopen weekend, want hij won er een bon, om samen met zijn gezin een tochtje te maken met paard en koets, door de mooie gemeente. Tijdens de dag van het Brabants Trekpaard, zet het museum van het Brabants Trekpaard ieder jaar zijn deuren open, elke bezoeker  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Tentoonstelling van Kunst Ateljee +3 in het Oud stadhuis

Editie_ninove_ateljee_2__kopie_
De tentoonstelling werd geopend met een stukje taart.- Foto Marc Colpaert
 

Nog tot zondag 24 oktober stellen een dertigtal kunstenaars uit Ninove, maar ook uit andere gemeenten zoals Galmaarden, hun kunstwerken tentoon op de bovenverdieping van het oud Stadhuis op het Oudstrijdersplein 6 in Ninove. Heb je zin om te tekenen of te schilderen? Kom dan gerust langs bij het Kunst Ateljee +3! Zowel voor beginners als gevorderden. Het Kunst Ateljee +3 richt zich tot 50-plussers 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Duizenden mensen kwamen naar het centrum voor de dag van het Brabants Trekpaard

Editie_galmaarden_vollezele_leeft__4__kopie_
Op sommige momenten was het op de koppen lopen.- Foto Marc Colpaert
 

De organisatie van een een kermis en halloweenfeesten aangevuld met de dag van het Brabants trekpaard zorgde voor een heel druk weekend voor Vollezele. Het comité Vollezele Leeft organiseerde na een corona jaar terug Halloweenfeesten en de Dag van het Brabants Trekpaard op 15-16 en 17 oktober. In het centrum van de gemeente waren er menwedstrijden, keuring Brabantse trekpaarden, demonstratie hoefbeslag en nog veel meer. Natuurlijk werd er een stevig potje gedronken en plezier  

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Niet minder dan 2.300 wandelaars voor de halloweentocht

Halloween_1__kopie_
Enkele deelnemers van de ruim 2.000 deelnemers.- Foto Marc Colpaert
 

De organisatie van een kermis en halloweenfeesten aangevuld met de dag van het Brabants trekpaard zorgde voor een heel druk weekend in Vollezele. Het comité Vollezele Leeft organiseerde na een corona jaar terug Halloweenfeesten en de Dag van het Brabants Trekpaard op 15-16 en 17 oktober. Op zaterdagavond trokken niet minder dan 2.300 wandelaars op weg voor de halloweentocht door Vollezele en zelfs een stukje op Gooikse bodem

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De Begijnebrug zal ongeveer twee maanden niet kunnen gebruikt worden in NINOVE

Editie_ninove_begijnebrug_3__kopie_
Deze brug gaat dicht.- Foto Marc Colpaert
 
anaf maandag 18 oktober gaat de Begijnebrug in het centrum van Ninove voor een periode van een goede twee maanden dicht, dit  voor de nodige renovatiewerken uit te voeren. De Begijnebrug, ook wel  in de volksmond de eerste brug genoemd, maar eigenlijk is de naam de Begijnebrug, was in niet zo een beste staat meer.
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Een gezellige namiddag met de Retro's en Henri Spider

Editie_galmaarden_spider_5a__kopie_
Henri Spider aan het werk.- Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag was er een seniorennamiddag in een tent in het centrum van Vollezele, dit met optredens van de Retro's en een uniek optreden van de Vollezeelse zanger Henri Spider. Het was feest in Vollezele, want Vollezele Leeft 2021, organiseerde hun Halloweenfeesten en dag van het Brabants Trekpaard in het centrum van de gemeente. Op zaterdagnamiddag gooiden de kermisattracties hun deuren open

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een opgeknapte caravan op de speelplaats van GBS H6 waar kinderen tot rust kunnen komen

Editie_galmaarden_caravan_2__kopie_
Leden van de ouderraad testen even de bank uit in de caravan. - foto Marc Colpaert
 
De  school, GBS H6 in Galmaarden, heeft er sinds deze week een speciale caravan bij op de speelplaats. Enkele leden van de Ouderraad staken de koppen bij elkaar en waren de heel zomer bezig om een caravan aan te kopen, op te knappen en in te richten als een plekje, waar leerlingen die dat wensen even op adem kunnen komen.  . 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Twee ferme vrouwen van FERM Herhout waren er 50 jaar geleden ook al bij

Editie_galmaarden_ferm_verdienstelijke_leden_3__kopie_
De twee verdienstelijke leden.- Foto Marc Colpaert
 
Voor Jeannine Allebaut en Marie-Louise Despiegeleer uit Tollembeek was het feest van het 50 jarig bestaan van FERM Herhout wel een heel speciaal feest. Deze beide dames waren er al bij toen de vereniging in 1971 van start ging. Op zondag was het feest bij FERM Herhout want de vereniging bestond 50 jaar. "Wij gaan op deze dag ook twee vrouwen speciaal in de bloemetjes zetten", vertelde voorzitster Agnes Marquant. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Gemeenteraadslid Daniel Fonteyne niet blij met overvolle containers

A_img_4927__kopie_
Ingezonden foto
 

Gemeenteraadslid Daniel Fonteyne(Vlaams-Belang) stuurde ons een foto van de kledingcontainers in Vollezele. Wat hij daar zag, daar was hij niet blij mee en terecht zullen we zeggen. De containers zijn overvol en dus werd de kleding maar gewoon voor de container achtergelaten. Spijtig genoeg is dit geen alleenstand geval. "Enderzijds is het heel erg dat mensen hun oude kledij in een overvolle 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Het vaccinatiecentrum in De Koornmolen is dicht, vanaf 15 november gaat een nieuw centrum open in de kerk van Strijland

Editie_gooik_kerk_strijland_2__kopie_
Hier komt het nieuwe vaccinatiecentrum voor de inwoners van Bever, Herne, Galmaarden, Lennik, Roosdaal en Gooik.- Foto Marc Colpaert
 

De beslissing is ondertussen genomen en het huidige vaccinatiecentrum in De Koornmolen heeft de deuren vandaag gesloten.  Vanaf  15 november gaat er een nieuw centrum open, even verderop in de kerk van Strijland. Tussen 15 november en eind dit jaar zouden alle 65-plussers uit onze regio hun derde spuit moeten gehad hebben. Om organisatorische redenen wordt een korte pauze ingelast en zullen de vaccinaties  starten vanaf 15 november in Gooik.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief