Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Geslaagde valentijnsconcerten van Amicato in het Baljuwhuis

Editie_colpaert_galmaarden_amicato_1__kopie_
Amicato. - Foto Marc Colpaert
 
De Harmonie Amicato uit Tollembeek zorgde tijdens drie voorstellingen telkens voor een geslaagd valentijnsconcert in het Baljuwhuis in Galmaarden. Dit in samenwerking met de meisjes van Studio E. Het is ondertussen een vaste gewoonte geworden dat de muzikanten van Amicato rond 14 februari uitpakken met hun valentijnsconcert in Galmaarden.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Zanger Bart Declercq vliegt er weer stevig in met nieuwe single

Foto_rv_bart
Bart. Ingezonden foto
 

Met zijn nieuwe single 'Is het zo moeilijk om gewoon te doen' blijft Bart Declercq uit Gooik trouw aan zijn favoriete muziekstijl van schlagers en ambiance muziek en hij heeft weer meer tijd om op te treden. De single werd gemaakt in Vollezele. Het aanstekelijke ritme van deze nieuwe cd zal zonder enige twijfel elke zaal en feesttent op zijn kop zetten in de komende weken en maanden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Spiritueel winkeltje sluit definitief de deuren

A_editie_colpaert_galmaarden_spiritueel__1__kopie_
Johan in zijn winkel. Foto Marc Colpaert
 
Het eerste en enige spiritueel winkeltje van Tollembeek sluit na negen jaar binnenkort de deuren. Volgens eigenaar Johan Mathyssen(57) is het tijd om iets anders te doen en wat meer van het leven te genieten.
Sinds 2011 opende Johan Mathyssen het spiritueel winkeltje 'Centipede' in de Zeuningenstraat 26 in Tollembeek.
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eerste weggeefkast staat op de binnenkoer van het Baljuwhuis

A_editie_colpaert_galmaarden_weggeefkast_1__kopie_
Een weggeefkast in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas werd de eerste weggeefkast officieel voorgesteld op de binnenkoer van het Baljuwhuis van Galmaarden. Het is de bedoeling dat mensen er hun spulletjes die ze niet meer nodig hebben in achterlaten en wie iets kan gebruiken neemt dit gewoon mee. De kast dient niet om uw boeken van de bibliotheek in achter te laten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Michel is gewoon Michel een boek over een burgemeester

A_editie_colpaert_gooik_boek_michel_1__kopie_
Michel met rond hem mensen die meewerkten aan het boek. - Foto Marc Colpaert
 

Jean-Pierre Schoukens heeft een boek geschreven 'Altijd' over het leven van Michel Doomst politieker en burgemeester van Gooik. Het boek werd zopas voorgesteld in De Cam in Gooik. Al was Michel er eerst niet voor te vinden om een boek te laten maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Politiehuis - Vlakdekkende opgraving en zoeken naar restanten uit de Romeinse periode

Archeologie_politiehuis_feb_2020__1_
PAJOTTENLAND - Politiehuis - Vlakdekkende opgraving en zoeken naar restanten uit de Romeinse periode - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingswerken voor de bouw van het nieuw politiehuis in Kester zijn eindelijk begonnen. Vandaag werd dan ook in een tweede fase gestart met het archeologisch onderzoek. Aan dit grondig onderzoek ging reeds in 2018 een vooronderzoek vooraf. Gezien de destijdse oplevering van 21 sporen gaan de onderzoekers er van uit dat de site zou kunnen rijk zijn aan mogelijke restanten van een erf gekoppeld aan een bewaarplaats voor granen uit de Romeinse periode.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Luid, luider, luidst, je oren zijn gevoeliger dan je denkt....

1_intergemeentelijke_preventie_gehoorschade_bib_hern_2020__2_
PAJOTTENLAND – Voorkomen van gehoorschade bij jonge kinderen via de bibs - © Deschuyffeleer
 

In de Hernse bibliotheek Petrus Naghel diende preventiewerker Bianca Vanreepinghen de bibliotheek-medewerkers, de communicatieverantwoordelijken en de voorzitters van de bib-beheerscomités van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen een flinke portie informatie op rond de oorzaken en de gevolgen van gehoorschade bij de jeugd. Met het jeugdboek ‘Mama laat haar oren uit’ van auteur Brigitte Minne en illustrator Tim Van den Abeele als leidraad wil ze in het bijzonder nu ook jonge kinderen wijzen op.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Eerste winteractiviteit van Pajottenland+ was een succes

Editie_colpaert_galmaarden_pajottenland_1__kopie_
Enkele mensen van Pajottenland+ Foto Marc Colpaert
 

Pajottenland+ organiseerde op 1 februari een eerste winteractiviteit in Galmaarden, waar een 150 mensen op af kwamen. De eerste activiteit begon ter hoogte van de lokalen van Chiro Albatros in de Hernestraat in Tollembeek.  Van daaruit ging het met enkele bussen naar de verschillende locaties, zoals B&B Hof ter Haegen in Vollezele, de Flietermolen en de Heetveldemolen in Tollembeek. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Brecht nog maar pas in de club en al koning bij de boogschutters

Editie_colpaert_galmaarden_boogschutters_1__kopie_
Brecht was de beste. - Foto Marc Colpaert
 

Brecht Roosens(15) uit Galmaarden is nog maar enkele maanden lid van de schuttersclub Willem Tell Galmaarden en schoot dadelijk de hoofdvogel af en werd prompt koning. De vereniging schuttersclub Willem Tell Galmaarden organiseerde een koningsschieting op hun liggende wip in de lokalen van

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Ga straks op zoek naar de stoel van Ferm

Editie_colpaert_galmaarden_ferm_vollezele_1__kopie_
De vrouwen van Ferm. - Foto Marc Colpaert
 
De vereniging Ferm afdeling Vollezele gaat deze maand op verschillende plaatsen in hun gemeente een stoel plaatsen, dit om hun vereniging en hun nieuwe naam meer in de kijker te zetten.
Sinds vorige week is in heel Vlaanderen de KVLV van naam veranderd en kreeg de vereniging nu de naam 'Ferm'. In de zaal De Notelaar in Vollezele
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Verdienstelijke bloedgevers gehuldigd in de zaal Willem Tell

Editie_colpaert_galmaarden_bloedgevers_1__kopie_
Bloedgevers gehuldigd. - Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Willem Tell in Tollembeek werden de verdienstelijke bloedgevers gehuldigd, onder hen een koppel Bea en Danny die samen 100 keer bloed gaven. Het is een vaste gewoonte van de Vriendenkring van de Galmaardse Bloedgevers dat ze één keer per jaar bepaalde bloedgevers in de kijker zetten. Dit jaar waren dat: Isabelle Desmecht voor 10 bloedgiften, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Wielrenner Arne Marit heeft zijn eigen supporterslokaal in El Faro

Editie_colpaert_galmaarden_arne_1__kopie_
Arne tussen de mannen van Galmaarden Sportief. - Foto Marc Colpaert
 
 Op de top van de Bosberg in café El Faro is sinds kort het supporterslokaal van de Vollezeelse wielrenner Arne Marit(20) gevestigd. Guido Debleser voorzitter van Galmaarden Sportief lag aan de basis van dit supporterslokaal. Wielrenner Arne Marit rijdt sinds kort bij de Beloften U23 bij de ploeg van Lotto Soudal en heeft ondertussen al enkele wedstrijden gewonnen.
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gemeentehuis en sociaal huis twee dagen uitzonderlijk gesloten wegens werken

Colpaert_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Het gemeentehuis en het sociaal huis blijven dicht. - Foto Marc colpaert
 

Door ingrijpende werkzaamheden aan de server zijn het gemeentehuis en het sociaal huis uitzonderlijk gesloten van maandag 3 tot en met dinsdag 4 februari. De gemeente Galmaarden moet werken laten uitvoeren aan haar server en dit zorgt ervoor dat het gemeentehuis twee dagen niet open zal zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Meester Wim verkoopt nu elke vrijdag, zaterdag en zondag smoutebollen zelfs met choco

A_editie_colpaert_galmaarden_smoutebollen_1__kopie_
Meester Wim en zijn vrienden verkopen allerlei lekkers. - Foto Marc Colpaert
 

Wie vanaf heden op vrijdag goesting heeft op een paar lekkere smoutebollen kan daarvoor terecht op het Marktplein in Galmaarden en op het Moerbekeplein in Geraardsbergen. Meester Wim staat er met een kraam samen met zijn vrienden Valere en Victor, er zijn ook churros en wafels te verkrijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Michel was 50 jaar geleden Pauwel in Galmaarden

Editie_colpaert_galmaarden_michel_1__kopie_
Michel kreeg een brevet. - Foto Marc colpaert
 
Michel Durieux kreeg in de Pauwelhoeve in Galmaarden een brevet van verdienste en een medaille van het gemeentebestuur, omdat hij in 1970 Pauwel was in Galmaarden. Voor Michel Durieux, nu woonachtig in Bever was de 638ste Pauwelviering in Galmaarden een wel heel speciale editie. In 1970 werd hij namelijk uitgeroepen tot de Pauwel van dat jaar. Daarnaast werd Michel ook geboren in de Pauwelhoeve.
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Buren van de Plaatsstraat vierden feest

A_editie_colpaert_galmaarden_buurtfeest_plaatsstraat_1__kopie_
Feest in de Plaatsstraat. - Foto Marc Colpaert
 

Ze waren met net geen honderd mensen allemaal woonachtig in de Plaatsstraat in Tollembeek, die samen gezellig feest kwamen vieren in een loods ten huize van Nancy Praet. Sinds enkele jaren werd er een buurtcomité met Lode, Nancy, Mireille, Koen, Sonja en Steven in het leven geroepen, dat ieder jaar een buurtfeest organiseert. "Onze bedoeling is om zoveel mogelijk mensen uit onze straat bijeen te brengen en dat loopt heel goed", vertelde Koen De Vos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Ex-President van Europa en graaf Herman Van Rompuy even gespot in het Baljuwhuis

Editiepajot_galmaarden_van_romp_1__kopie_
Herman en zijn vrouw even in het Baljuwhuis. Foto Marc Colpaert
 

Verrassend bezoek in het Baljuwhuis van Galmaarden, niemand minder dan Herman Van Rompuy kwam even langs in Galmaarden.Herman graaf Van Rompuy is een Belgische politicus van de christendemocratische partij CD&V. Hij was ooit nog de premier van België en tot 2014 voorzitter van de Europese Raad, ook wel gekend als 'president van Europa' genoemd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eindelijk werk maken om iets te doen met de Baljuwtuin

Editiepajot_galmaarden_baljuwtuin_1__kopie_
Nieuwe plannen voor de Baljuwtuin. - Foto MarcColpaert
 

Op woensdag 29 januari nodigde de gemeente Galmaarden de pers uit om hun project voor een nieuwe Baljuwtuin voor te stellen. Voor het nieuwe ontwerp gaan ze ook een beroep doen op de bevolking, vraag blijft alleen waarom moest dit zoveel jaren aanslepen alvorens er iets aan deze toestand veranderde.
Natuurlijke en uitdagende speelzones, rustige zit- en leeshoekjes, versterken van erfgoed- en natuurwaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving

Nieuwjaar_lokale_politie_pajottenland_2020__0_
PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving - Valerie Van Den Broecke, Philippe Annys en Serge Roelens - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de politionele eerstelijnszorg waarneemt in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, organiseerde haar nieuwjaarsbijeenkomst deze keer in de nieuwe brandweerkazerne in Lennik als teken van nauwe onderlinge verbondenheid. Een sterk partnerschap, een veilige en leefbare samenleving evenals respect voor de hulpdiensten waren daarbij de belangrijkste uitgesproken wensen door waarnemend korpschef Philippe Annys…...

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Verenigingen S-Plus en Curieus nodigden hun leden uit voor een feestje

Editie_colpaert_galmaarden_curieus_1__kopie_
Feest in het Baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 

De verenigingen S-Plus en Curieus nodigden in totaal een honderdtal leden uit om gezellig een drankje en een hapje te nuttigen in de grote zaal van het Baljuwhuis in Galmaarden. Het was een gezellige drukte in het Baljuwhuis, door de boxen galmde de muziek van dj Rob en de dansvloer liep goed vol. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief