HERNE - Pierre 103 zijn sla is gezaaid

C21

HERNE - Pierre 103 zijn sla is gezaaid

Colpaert_herne_103_jaar_8
 
Colpaert_herne_103_jaar_7
 

 

Pierre Deneyer uit Herne werd in februari 103 jaar jong en hoopt er nog enkele jaartjes bij te doen. Pierre ‘vierde’ zijn verjaardag in het ziekenhuis, maar Pierre zou Pierre niet zijn als hij ook deze storm niet overleefde. Vandaag, enkele weken later is hij weer te been en is zijn sla al gezaaid. Zijn gehoor is niet zo goed meer en zijn knie is versleten, aldus de dokter, een nieuwe bril blijkt zelfs niet mogelijk te zijn, dus doet hij maar verder met zijn oude bril, ook al kan hij dan onze krant niet meer zo goed lezen. Maar voor de rest kan deze 103-jarige het uitleggen als geen ander.
 
“ Ze zijn al bezig met de voorbereidingen voor als ik 105 jaar ben, dus ik geef zeker niet af,” verwelkomde een glunderende Pierre ons. Pierre werd geboren op 13 februari 1905 en trouwde in 1936 met zijn Irene, in 2006 vierden ze hun 70ste huwelijksverjaardag. (Zijn vrouw wordt in mei 92 jaar en beschikt zoals Pierre over een goede gezondheid )  “ Ik heb het altijd geweten dat ik 100 jaar zou worden, toen wij 60 jaar waren getrouwd, vertelde ik aan de fotograaf binnen 5 jaar mag je terugkomen want ik wordt zeker 100 jaar”. Pierre hield woord en is er ondertussen reeds 103 en meteen ook de oudste inwoner in Herne. Het geheim van Pierre hoe hij zo oud kon worden is heel simpel: “ Wij drinken iedere dag karnemelk, heel gezond voor het hele lichaam. Ik ben zeer blij dat ik zo oud mocht worden en ben nog niet van plan om al te vertrekken. Rond mijn verjaardag ben ik even opgenomen geweest in de kliniek maar na twee weken hield ik het daar voor bekeken en mocht ik weer naar huis gaan. Ze moeten mij daarboven nog niet hebben en ik geef niet af”
Ondertussen staat de lente voor de deur, dus is het tijd om wat te zaaien en de ‘ patatten’ te planten. Vorige jaar stak hij zijn ‘ patatten ’ nog zelf in de grond, dit jaar zal hij dit aan zijn zoon overlaten. Toch kon Pierre niet stilzitten en had enkele dagen geleden enkele bakjes sla gezaaid. “ En als de temperatuur wat hoger klimt ga, ik nog wat groenten zaaien in de tuin, want er gaat toch niets boven uw eigen groenten!
 
Zes maand geleden ging Pierre op zoek naar een nieuwe bril, met zijn oude bril had hij steeds meer problemen om zijn krant te kunnen lezen. In de winkel aangekomen zette de verkoopster hem verschillende toestellen op de ogen, maar blijkbaar was er geen enkele mogelijkheid om voor hem een nieuwe bril te laten maken. Toen de verkoopster hoorde dat hij bijna 103 jaar oud was, riep ze uit, “ maar mijnheer gij zijt bijna 103 jaar en gij komt hier zomaar binnen. Het spijt me maar wij kunnen u geen nieuwe brilglazen meer geven.”
 
Pierre laat het echter allemaal niet aan zijn hart komen, want naast zijn dagelijkse karnemelk is zijn onverwoestbaar optimisme waarschijnlijk de grootste troef dat hij er nog steeds is.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief