PAJOTTENLAND - Ik sport...jij sport...wij sporten in het Nederlands!’

C21

PAJOTTENLAND - Ik sport...jij sport...wij sporten in het Nederlands!’

Spl_spandoek_provincie
 

Nieuwe spandoeken moeten sporten in het Nederlands in de Vlaamse Rand stimuleren
De gemeenten van de Vlaamse Rand krijgen van de provincie Vlaams-Brabant spandoeken met de slogan ”Ik sport.. .jij sport... wij sporten in het Nederlands!”

Deze spandoeken werden voor onze streek voorgesteld in Sint-Pieters-Leeuw door gedeputeerde Tom Troch en burgemeester Lieve Vanlinthout van Sint-Pieters-Leeuw, tevens voorzitster van de provinciale raadscommissie Vlaams karakter
 
Deze actie past binnen de missie die de provincie geformuleerd heeft voor deze beleidsperiode: “Het provinciebestuur zal een beleid voeren dat het Vlaams karakter van de Vlaamse Rand respecteert, uitstraalt en versterkt en dit door deelname te stimuleren van alle burgers aan een open en verdraagzame leefgemeenschap, waar het Nederlands de voertaal is “, zegt gedeputeerde Tom Troch.
 
In de eerste plaats worden anderstaligen in de provincie Vlaams-Brabant gesensibiliseerd om de Nederlandse taal te leren en tegelijkertijd probeert men hen er toe aan te zetten om het Nederlands te spreken. De sportclub is hiertoe een ideale plaats in de vrijetijdssfeer waardoor er een positieve associatie gebeurt met de Nederlandse taal.
 
De actie past ook in een proces dat gestart werd in 2006 met het onderzoek van de VUB en de KU Leuven naar meertaligheid binnen sportclubs in de Vlaamse Rand. Dit heeft onder andere zeer concreet geresulteerd in een vormingspakket met bijhorende DVD voor trainers van
sportclubs in de Vlaamse Rand waardoor het omgaan met anderstaligen in de sportclubs zal verbeterd worden, uiteraard via het Nedérlands als voertaal.
 
Er werden per gemeente twee formaten van spandoeken aangeboden, telkens met logo van de provincie en de betrokken gemeente.
“Op deze wijze doet de provincie een mooie geste naar de betrokken gemeenten om naast de sportvelden of in de gemeentelijke sportinfrastructuur het Vlaams karakter en het gebruik van de Nederlandse taal te onderstrepen en het gebruik van het Nederlands te stimuleren”, aldus gedeputeerde Tom Troch.
De spandoeken werden volledig door de provincie gefinancierd.
 
De volgende gemeenten zullen de spandoeken ontvangen : Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Hoeilaart, Kortenberg, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Steenokkerzeel, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tervuren, Vilvoorde, Zaventem en Zemst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 20 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief