GALMAARDEN - Wat met het middeneiland

C21

GALMAARDEN - Wat met het middeneiland

Dsc_0377
Gaat het middeneiland nu verlaagd worden of niet. - Foto © Marc Colpaert
 

Vlaams Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) is van oordeel dat burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) niet correct handelde in verband met uitspraken over een te hoog middeneiland in het centrum van Galmaarden. Burgemeester Deneyer vroeg aan het Vlaams-Gewest een aanpassing van dit middeneiland voor een betere doorgang van grote voertuigen en dacht dat hiermee de zaak afgelopen was.

Begin dit jaar vertelde burgemeester Pierre Deneyer dat er een oplossing was voor de problematiek van het te hoog, niet-overrijdbaar ‘middeneiland‘ ter hoogte van het kruispunt Nieuwstraat en Tollembeekstraat. Dit middeneiland zorgt frequent voor problemen voor (gelede) lijnbussen en bij landbouwers.

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans, tevens ondervoorzitter van de parlementscommissie Mobiliteit en Openbare Werken, kreeg een telefoontje van een verontruste landbouwer uit Galmaarden die hem vroeg, of dat middeneiland in de Nieuwstraat nu daadwerkelijk ging verlaagd worden. Reekmans kaartte de situatie aan bij bevoegd minister Crevits en kwam tot de vaststelling dat de hele problematiek nog niet expliciet met de gemeente Galmaarden besproken werd.

“ Na een klacht van een buschauffeur van De Lijn over dit verhoogd middeneiland werd hierover gesproken met De Lijn en Agentschap Wegen en Verkeer(AWV), deze laatste verzekerde ons dat ze binnenkort de nodige aanpassingen gaan doorvoeren, voor ons was deze zaak daarmee afgehandeld”, sprak Deneyer.

“Burgemeester Deneyer kent blijkbaar de juiste procedures niet of desinformeerde doelbewust. De inplanting van middengeleiders en andere geleidende lineaire elementen maakt deel uit van ofwel een grondige herinrichting van een kruispunt en het wegvak, ofwel van een beperkte aanpassing”, verklaarde Reekmans. “In het eerste geval wordt een dergelijk project besproken in de Gemeentelijke Begeleidingscommissie (GBC) en de Provinciale Auditcommissie (PAC), waar telkens ook de gemeente en De Lijn op zijn uitgenodigd. In het tweede geval wordt zo’n aanpassing op een Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid (PCV) besproken waar de gemeente en De Lijn steevast op worden uitgenodigd. Het is op die plekken dat Deneyer zijn grieven tijdig had moeten kenbaar maken, in plaats van eind 2011 een een-tweetje op te zetten met De Lijn. Trouwens, landbouwers signaleerden de problematiek al veel eerder, maar naar hun klachten werd blijkbaar niet geluisterd”, aldus Reekmans.

“Het AWV zal nu bij De Lijn en de gemeente navraag doen of een dringende aanpassing op korte termijn noodzakelijk is. Indien een aanpassing noodzakelijk is, zal hiervoor in overleg met de gemeente en De Lijn een voorstel worden uitgewerkt“, besluit minister Hilde Crevits in haar antwoord naar Reekmans.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief