PAJOTSE gemeenten vallen uit de boot

C21

PAJOTSE gemeenten vallen uit de boot

Michel_doomst_2013_p200_foto_marc_colpaert
Michel Doomst is er niet blij mee. - Foto © Marc Colpaert

 

De gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen vallen uit de boot van het Plattelandsfonds en zullen het dus met minder middelen moeten doen. Omdat de Vlaamse regering de middelen die het dit jaar uittrekt voor het Plattelandsfonds verminderd heeft van 8 tot 6 miljoen euro vallen de Pajotse gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen uit de boot. Burgemeester Michel Doomst (CD&V) van Gooik klaagt aan dat de Vlaamse regering veel meer geld besteedt aan steden dan aan het platteland en wil hierover een onderhoud met minister-president Kris Peeters.
"Oorspronkelijk had de Vlaamse regering voor dit fonds 8 miljoen euro voorzien. 50 gemeenten waren op basis van parameters als open ruimte, inwonersaantal per vierkante kilometer, bebouwde oppervlakte en fiscale inkomsten, geselecteerd om een bedrag te krijgen. Bever zou 217.000 euro krijgen, Galmaarden 131.000 euro, Gooik 135.000 euro, Herne 138.000 euro en Pepingen 150.000 euro. Omdat het totale bedrag verminderd is vallen deze gemeenten echter volledig uit de boot. Voor kleine gemeenten is dat echter een echte aderlating", aldus Doomst.
In een gesprek met Kris Peeters wil Michel Doomst de benadeling aanklagen van plattelandsgemeenten bij de verdeling van de financiële middelen. "Als ge ziet welke middelen er uit getrokken worden voor het stedenfonds. De noden zijn in het buitengebied op alle vlakken echter even hoog", aldus Doomst. Hij hoopt tevens dat volgend jaar bij de verdeling van de middelen uit het Plattelandsfonds de gemeenten die nu uit de boot gevallen zijn prioritair aan bod zullen komen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief