Jonas Van Genechten wint ZELLIK-GALMAARDEN

C21

Jonas Van Genechten wint ZELLIK-GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_sprint_2_foto_marc_colpaert
Jonas Van Genechten (Veranda’s Willems)wint Zellik-Galmaarden. - Foto's: Marc Colpaert en Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_galmaarden_sprint_1_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_zellikgalmaarden_01_tom_vierendeels
 
Editiepajot_galmaarden_zellikgalmaarden_04_tom_vierendeels
 
Editiepajot_galmaarden_zellikgalmaarden_05_tom_vierendeels
 

Zondag werd de tweede manche van de Topcompetitie -27 jaar voor elite zonder contract en beloften gereden, namelijk de wedstrijd Zellik-Galmaarden. Er werd gestart in Zellik om via de Asse- en Edingsesteenweg naar Galmaarden te rijden, met dan al vierendertig kilometer achter de kiezen. Vanaf dan begon het echte koerswerk met om te beginnen twee lussen waarbij de Muur, Onkerzeleberg en Bosberg twee keer beklommen werden. Er werd dan terug naar de aankomstlijn gereden voor de start van de vier plaatselijk rondes van elk eenentwintig kilometer. Hierin werden vier keer de Bosberg en de Congoberg aangesneden. Bij aankomst hadden de renners 174 kilometer afgelegd met in totaal vijftien beklimmingen van Vlaamse hellingen.

Beknopt wedstrijdverloop

In Zellik (Asse) kwamen 196 renners aan de start. 135 van hen hebben de wedstrijd uitgereden. “Het is een loodzware wedstrijd met vele beklimmingen en toch krijg je het peloton niet echt uit elkaar en eindigt het zelfs op een massaspurt”, vertelt koersdirecteur Luc Decoster.

Al vanaf het begin werd er gekoerst en vele renners probeerden weg te rijden van het peloton, tevergeefs echter. Op het einde zag het er wel naar uit dat een groep van tien renners ging strijden om de overwinning. Op de laatste beklimming van de Bosberg demarreerden Sep Van Marcke (Jong Vlaanderen – Bauknecht) en Sander Armee (Beveren 2000). In de laatste tien kilometer kon Sep zijn tegenstrever Sander nog afschudden zodat er het naar uit zag dat Sep solo ging winnen in Galmaarden. “Iedereen, waaronder de officials van de Belgische Wielerbond en de ploegleiding, dachten dat hij gewonnen had, de champagne stond figuurlijk al klaar”, zegt Decoster ons. In de laatste rechte lijn kwam alles weer samen en moest er dus gespurt worden voor de overwinning. Hier haalde Jonas Van Genechten (Veranda’s Willems) het. Een zeer verassend einde van een prachtige wedstrijd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2009
Tom Vierendeels
Colpaert/Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief