Consultatiepunt Covid-19 in LENNIK met update

Consultatiepunt Covid-19 in LENNIK met update

Zzz
Consultatiepunt Covid-19 in LENNIK met update

De werking van het Consultatiepunt Covid-19, een initiatief van de huisartsenkring en de gemeente Lennik ondersteund door Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever) in samenwerking met de brandweer, politie, het Rode Kruis en de talrijke vrijwilligers loopt goed. In de periode van 24 maart t.e.m. 6 april werden er 374 patiënten onderzocht waarvan de overgrote meerderheid vervolgens thuis mocht uitzieken. Tot op heden werden er slechts 39 patiënten naar het ziekenhuis doorverwezen. 

Ga onmiddellijk in thuisquarantaine.

Zet de dokter je na consultatie in het Consultatiepunt Covid-19 in thuisquarantaine? Respecteer dit dan en doe dit met onmiddellijke ingang. Zorg voor jezelf en je medemens en besef dat boodschappen doen of andere tussenstops op dat ogenblik niet meer toegestaan zijn. Gemeente Lennik, het OCMW en meer dan 90 vrijwilligers staan klaar om je hierbij te helpen. Registreer je hulpvraag via het formulier ‘Hulp nodig?’ op www.lennikaanzet.be of bel naar 02 532 41 45. Wij brengen je met plezier in contact met de vrijwilligers in jouw buurt.

 

Werking Consultatiepunt Covid-19

Als patiënt kan je hier enkel en alleen op doorverwijzing van je huisarts terecht. Bel ALTIJD eerst naar je huisarts als je klachten hebt die op een besmetting met corona kunnen wijzen. De huisarts zal je na een telefonische raadpleging meer info verschaffen en beslissen je al dan niet door te verwijzen naar het Consultatiepunt Covid-19. Je zelf komen aanmelden in het Consultatiepunt Covid-19 kan niet. Zonder doorverwijzing zal men je hier niet onderzoeken en hoe dan ook terug naar huis sturen. In de triageposten zoals het Consultatiepunt Covid-19 worden de patiënten medisch grondig onderzocht, maar ook daar worden geen testen afgenomen. Na je medisch onderzoek, zal de dokter beslissen of ze je thuis in quarantaine laten uitzieken, of ze je doorverwijzen naar het ziekenhuis.

 

Zorg voor jezelf en stel je standaard onderzoeken of je consultatie voor acute niet-coronaklachten bij je huisarts niet uit!
Teveel mensen stellen hun doktersbezoek uit. Dankzij het Consultatiepunt Covid-19 in de sporthal Jo Baetens worden alle mogelijk besmette coronapatiënten na telefonisch contact met de huisarts naar daar doorverwezen. Door deze reorganisatie wordt in de huisartsenpraktijken zelf een veilige omgeving gecreëerd waar patiënten met andere klachten na telefonisch contact op afspraak terechtkunnen.

Hou vol.
De actuele maatregelen zijn cruciaal in onze strijd tegen Covid-19. Het is nu dat we de gevolgen van de maatregelen beginnen merken. Deze hebben pas echt effect als we volhouden. Meer dan ooit hebben we jou nodig. Ook als je het beu bent, als je kinderen het huis op stelten zetten, als je je vrienden mist... Hou vol!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 okt 2020
Marc Colpaert | 16 okt 2020

archief