GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester

C21

GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester

3
GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester - © Deschuyffeleer
 
Dsc07558__1060_x_600_
GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester - © Deschuyffeleer
 
1
GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester - © Deschuyffeleer
 

Half april, in volle coronatijd, kon de aannemer eindelijk beginnen met de grondwerken en het aanleggen van de funderingen van het nieuw politiehuis langsheen de Edingsesteenweg in Kester. Een project dat normaliter al in 2018 zou moeten gefinaliseerd geweest zijn. Het was immers al tijdens de politieraad van 21 maart 2016 onder het voorzitterschap van de Gooikse burgemeester Michel Doomst dat de opdracht tot de bouw van het nieuw politiecomplex na onderzoek van de offertes toegewezen werd aan de firma Peremans nv uit Halle.

Die opdracht omvat het ontwerpen, het bouwen en het prefinancieren van een splinternieuw centraal politiehuis voor het politiekorps van de zone Pajottenland die Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen omvat.
Vertraging
Al van in 2016 diende de planning voor de bouw op de onteigende gronden van de familie Van Sinay evenwel keer op keer uitgesteld. Betwistingen tussen én de gemeente Gooik én de politiezone Pajottenland én de gewezen eigenaars leidden sindsdien tot meerdere complexe juridische en administratief rechterlijke procedures met de nodige spitsvondigheden. Dit resulteerde telkens niet alleen in uitstel maar ook in serieuze bijkomende prijskaartjes voor alle betrokken partijen.
Ook een nieuwe regelgeving vanuit de hoek van de diensten van ruimtelijke ordening met onder meer de verplichte voorafgaande tussenkomst van archeologische experten wist de start van de geplande werken met een paar maanden te hypothekeren. Dat uitgebreid archeologisch onderzoek bleek belangrijk omdat voorafgaande elementaire sleufopgravingen hadden aangegeven dat er op en rond de bouwsite mogelijk restanten waren die wezen op de aanwezigheid van een erf met onder meer een bewaarplaats voor granen uit de Romeinse periode. Dat erf zou vermoedelijk behoord hebben tot de zuidelijke rand van de reeds gekende Romeinse vicus van Kester.
Op de jongste nieuwjaarsbijeenkomst kon commissaris Philippe Annys, die medio 2019 door het politiecollege werd aangesteld als waarnemend korpschef in opvolging van de toen afscheidnemende hoofdcommissaris Marc Hellinckx, de genodigden meegeven dat constructieve gesprekken met de verschillende tegenpartijen inmiddels geleid hadden tot het terug aanknopen van een dialoog en tot het bereiken van een aanvaardbare oplossing.
Ingebruikname eind 2021?
Het begin van het uitgebreid archeologisch onderzoek kreeg februari 2020 als startdatum. Eens de resultaten van dit onderzoek in kaart gebracht kreeg nu ook de aannemer groen licht om aan de slag te gaan. Voorzichtige voorspellingen voor de definitieve ingebruikname door het politiekorps met zijn crew van haast 90 personeelsleden houden het bij eind 2021.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 25 nov 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 nov 2024

archief