GALMAARDEN - Meester Wim geeft zijn leerlingen een boompje mee naar huis

C21

GALMAARDEN - Meester Wim geeft zijn leerlingen een boompje mee naar huis

Editie_galmaarden_bomen_3__kopie_
Meester Wim(rechts) gaf zijn leerlingen een boompje. -foto Marc Colpaert
 
De leerlingen van meester Wim in het Sint-Catharinacollege in Galmaarden kregen juist voor de vakantie ieder een boompje mee naar huis. Gedurende het hele schooljaar werkte Wim samen met zijn collega's rond het thema milieu. Eigenlijk komt dit thema elk schooljaar aan bod.
Zo ging Wim enkele weken geleden met zijn leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een moerbei-boom planten in de schooltuin. Moerbei is een fruitsoort die al lang in onze streken wordt gekweekt, maar die maar bij weinig kinderen gekend is. "Ik bracht dat even onder de aandacht, om hen erop te wijzen dat er in ons klimaat eigenlijk ook veel fruitsoorten groeien. Om hem zo te doen inzien dat we ons fruit niet persé vanuit andere landen of zelfs andere continenten moeten laten aanvoeren. En ik merk dat hen dat zeker boeit, want ik kreeg deze week de vraag van één van de leerlingen. Meester, gaan we eens naar onze moerbei-boom kijken om te zien of alles oke is."
 
Gisteren voegde Wim aan zijn milieu-thema nog een luik toe, de leerlingen kregen een boompje of struikje mee naar huis om in hun eigen tuin te planten. "Ik heb zelf groene vingers en ik kweekte de boompjes en struiken zelf. Uiteraard koos ik voor streekeigen soorten zoals eik, beuk, linde, veldesdoorn, hazelaar, lijsterbes enz. In de klas werden deze soorten uitgebreid besproken, zodat elk zijn favoriete boom of struik kon kiezen", vertelde meester Wim. De kinderen waren heel enthousiast en alle boompjes en struikjes kregen intussen een nieuwe groeiplaats in de één of andere Galmaardse tuin. Sommige kinderen vroegen me zelfs nog een tweede boompje of struikje, omdat ze niet konden kiezen tussen hun twee favorieten. Wim kreeg van verschillende ouders ook al positieve feedback. Uiteraard is het ook altijd een mooie herinnering voor later. "Ik legde hen uit dat ze hopelijk binnen enkele jaren een levende herinnering zullen zien groeien in hun tuin, een herinnering aan hun lagere schooltijd in het College. Maar de hoofdzaak is natuurlijk dat ze inzien dat elke extra boom of struik bijdraagt tot een beter milieu en een gezondere lucht", besluit deze meester met groen vingers.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief