PAJOTTENLAND - Politie ziet zeven medewerkers vertrekken met pensioen

C21

PAJOTTENLAND - Politie ziet zeven medewerkers vertrekken met pensioen

Dsc02402
PAJOTTENLAND - Politie ziet zeven medewerkers vertrekken met pensioen - Serge Roelens, Jean-Marie Deleux, Hugo Gabriels, Geert Schoukens, Walter Swillens en Guy Van Huyghem. (afw Dirk Van Muylem) - © Deschuyffeleer
 

In een vrij korte tijdspanne verlieten of verlaten 7 medewerkers van de lokale politie Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) het korps. Zij gingen of gaan met pensioen. Tijdens een bijeenkomst werden zij door vertegenwoordigers van de zes lokale besturen bedankt voor de vele jaren inzet en een goede vaart gewenst in hun verder leven.   

Drie onder hen genoten hun opleiding in de schoot van de toenmalige rijkswacht, drie debuteerden bij de gemeentepolitie en één was tewerkgesteld in een ondersteunende burgerfunctie. Zowel de gemeentepolitie als de rijkswacht zijn in 2002 opgegaan in de nieuwe structuur van de geïntegreerde politie gestructureerd op een federaal en een lokaal niveau.

Eerste commissaris Serge Roelens (1957) startte zijn loopbaan bij de rijkswacht eind 1975 en werkte eerst in de brigade Sint-Lievens-Houtem en daarna in Halle, waar hij brigadecommandant was tot eind 2000. Hij verkaste dan naar Lennik en was na de opstart van de politiezone Pajottenland gedurende 10 jaar officier Beleid en Personeelsbeheer en vervolgens ruim 10 jaar directeur Operaties.

Walter Swillens (1959) werkte in de gemeentelijke administratie van Gooik en stapte kort na de politiehervorming over naar de politiezone Pajottenland. Hij werkte er tot nu ondersteunend als burgerpersoneelslid/assistent bij de operationele diensten.

Eerste inspecteur Dirk Van Muylem (1961) begon zijn loopbaan in 1979 bij de rijkswacht. Hij werkte achtereenvolgens in de rijkswachtbrigades Dilbeek, Ninove en Gooik om vanaf de opstart van de politiezone Pajottenland te werken in de lokale recherche eerst als inspecteur en vervolgens als eerste inspecteur/rechercheur.

Eerste inspecteur Guy Van Huychem (1962) ving zijn loopbaan aan bij de gemeentepolitie van Halle in 1995 en waar hij nadien werkzaam bleef in de schoot van de politiezone tot 2006.  Van daaruit kwam hij over naar de politiezone Pajottenland. Hij werkte er eerst als wijkinspecteur in Gooik om vervolgens vanaf 2011 en tot nu bij de wijkpolitie in Pepingen aan de slag te zijn.

Eerste inspecteur Hugo Gabriels (1962) startte zijn loopbaan bij de rijkswacht eind 1980 en werkte in de rijkswachtbrigades Beersel en Gooik. Zo was hij ook van in het begin betrokken bij het opstarten van de politiezone Pajottenland in 2002. Hij was er aanvankelijk tewerkgesteld als interventie- en onthaalmedewerker om zich nadien bij het lokaal informatiekruispunt te voegen dat instaat voor de informatieverwerking en voor het aansturen van de lokale kleine onderzoeken. 

Eerste inspecteur Jean-Marie Deleux (1963)  begon zijn loopbaan bij de gemeentepolitie van Ukkel in 1995. Twee jaar later ging hij over naar de landelijke politie van Galmaarden. Vanaf de oprichting van de lokale politie Pajottenland in 2002 tot nu toe was hij wijkinspecteur in Herne.

Eerste inspecteur Geert Schoukens (1964) dan weer startte zijn loopbaan bij de gemeentepolitie van Lennik in 1987 waar hij voornamelijk wijkwerking deed. Bij het ontstaan van de politiezone Pajottenland koos hij voor de interventiedienst, waarvan hij tot nu lid was.

De meesten waren of zijn nog tewerkgesteld in het hoofdgebouw in Kester, de wijkinspecteurs in hun  gemeenten en de recherche in Lennik.

De basisregel voor pensionering van de  personeelsleden van het operationeel kader is thans in principe 65 jaar, maar vervroegde pensionering is mogelijk voor het officierskader op 60 jaar en voor het basiskader, het middenkader en het kader van hulpagenten op 58 jaar. Ook kan alsnog een gebruik gemaakt worden van de NAVAP-regeling. NAVAP staat voor non-activiteit voorafgaand aan de pensionering. Hierdoor kunnen politieambtenaren met een volledige loopbaan en onder bepaalde voorwaarden vier jaar voor hun pensioen stoppen met werken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 20 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief