HERNE - Kom naar de 55+ infobeurs op 24 en 25 november

C21

HERNE - Kom naar de 55+ infobeurs op 24 en 25 november

Editie_herne_sporthal_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Eénmaal per legislatuur organiseert lokaal bestuur Herne een 55+ infobeurs. Deze vindt plaats op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november in sporthal De Hernekouter.  De insteek is deze keer bewust anders dan voorgaande edities.  Het doel is vooral informeren en sensibiliseren via lezingen en standen rond 3 thema’s: levenslang leren, lang leve de gezondheid en levenslang thuis wonen.  De beurs wordt georganiseerd door de dienst welzijn in samenwerking met het platform welzijn, de seniorenwerkgroep, de verenigingen en de dienst vrije tijd.  Toegang tot de beurs is gratis. De beurs wordt officieel geopend op vrijdag 24 november om 14.00 uur door bevoegd schepen Carina Ricour.

Deze beurs is er in de eerste plaats voor alle 55-plussers, hun familieleden en mantelzorgers.  Maar ook voor alle verzorgenden, mensen die met ouderen zijn begaan. Kortom, iedereen die geïnteresseerd is of iets meer wil weten over deze thema’s, is van harte welkom.  Heel wat standhouders bieden een bron van informatie aan rond de 3 centrale thema’s. Zo zijn aanwezig: diverse mutualiteiten, Logo Zenneland (LOkaal GezondheidsOverleg), de intergemeentelijke preventiedienst, Bewegen op Verwijzing, Spitt-plus, Stop Darmkanker, yoga, Samana, de Alzheimerliga, de Digibank, woonzorgcentrum Sint-Felix, de Woonwinkel, de Welzijnskoepel West-Brabant, de dienst aangepast vervoer, Vias (met rijsimulator), Ligo (Centrum voor Basiseducatie), de brandweer, de internetdokter van Herne en de dienst welzijn. Om even na te praten, zal je kunnen genieten een drankje of versnapering. Openingsuren: - vrijdag 24 november van 14.00 uur tot 18.00 uur  - zaterdag 25 november van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Sporthal De Hernekouter, Hernekouter 1, 1540 Herne

Naast standhouders staan er verschillende lezingen en een yoga-initiatie op de planning.

Vrijdag 24 november     

Om 14.30 uur (bovenzaal) - Notaris Boschmans . De notaris informeert je over hoe je kan anticiperen op je toekomst: successieplanning, erfrecht en zorgvolmachten.  

Om 16.00 uur (bovenzaal) - LEIF (LevensEinde InformatieForum)

Kris Van de Gaer licht de vijf wilsverklaringen toe: de negatieve wilsverklaring, de wilsverklaring euthanasie, de verklaring inzake de wijze van teraardebestelling, de verklaring van orgaandonatie en het schenken van je lichaam aan de wetenschap.

Zaterdag 25 november

Om 10.30 uur (benedenzaal) Yoga ochtendsessie voor iedereen

Om 11.30 uur (bovenzaal) Bewegen Op Verwijzing 

BOV helpt mensen op weg naar een actiever leven met professionele coaching en een beweegplan op maat. Inne Debusscher neemt je als coach bij de hand in dit verhaal. 

Om 13.00 uur (bovenzaal) - Leen Dendievel 

Naast actrice is Leen Dendievel ook consulente psychologie en schrijfster van meerdere boeken over mentaal welzijn. Leen bundelde al deze inzichten met haar eigen ervaring in een voorstelling. In Herne spreekt ze over het boek ‘Georges & Rita’, over euthanasie, afscheid nemen en familiebanden.

 Om 15.00 uur (bovenzaal) - Logo Zenneland: Halt2Diabetes 

1 op 10 volwassen Belgen wordt met diabetes geconfronteerd. In meer dan 95% van de gevallen gaat het over diabetes type 2. Diabetes verhoogt het risico op een hartinfarct, trombose, nier- en oogproblemen, zeker als de ziekte (te) laat ontdekt wordt. Meer dan 37% van de Belgen met diabetes weten dit niet, lopen rond zonder diagnose en krijgen dus niet de juiste behandeling. Vroegtijdige vaststelling is dus van groot belang. Het goede nieuws is namelijk dat meer dan de helft van de gevallen van diabetes type 2 kan worden voorkomen via een gezonde leefstijl. Wil je meer te weten komen over dit thema? Dan is deze infosessie zeker iets voor jou.

Voor meer informatie, kan u terecht bij: dienst welzijn – welzijn@herne.be (02 397 00 06)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief