19 kandidaten op de lijst van Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen

C21

19 kandidaten op de lijst van Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Overzicht_kandidaten__1___kopie_
De lijst met drie gemeenteraadsleden en vier juristen.
 
Gemeentebelangen Pajottegem, te vinden op lijst nummer 8, maakt bekend met 19 kandidaten deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst omvat een diverse groep, waaronder vier jongeren, van wie de jongste 20 jaar is. Daarnaast telt de lijst drie gemeenteraadsleden en vier juristen, wat de nadruk legt op hun brede kennis en het streven naar een sterk en rechtvaardig lokaal bestuur. Met deze combinatie van uiteenlopende expertises en vertegenwoordigers uit verschillende dorpen hopen ze een positieve bijdrage te leveren in elke gemeente. 
 
 
 
Ons team: 
1. Paul Beyl Herfelingen 
2. Gerda Persoons Vollezele 
3. Milan De Naeyer Kester 
4. Barbara Wellens Gooik 
5. Ludo Tiels Herfelingen 
6. Manon Dupan Kester 
7. Patrick Meerts Vollezele 
8. Nola Bruch Herne 
9. Kevin Mertens Gooik 
10.Monique Gooskens Herne 
11. Nasr Soliman Leerbeek 
12.Elena Fedosseeva Herne 
13.Geert Coene Herne 
14.An Deridder Tollembeek 
15.Wim Grisé Herne 
16.Jelke Van Hassel Herne 
17.Johan Vonckers Herne 
18.Lieven Boelaert Gooik 
19.An-Katrien Van Laer Herfelingen
 
 
Standpunten: 
Burgerparticipatie en inspraak 
Mensen maken onze dorpen. De adviesraden moeten een waardevolle rol vervullen in ons bestuur en betrokken worden bij de opmaak van de strategische meerjarenplanning. Zo komt het beleid dichter bij de burger. We creëren een dorpsraad waar iedereen kan aan meewerken. Met directe inspraak maakt de dorpsraad voor elk dorp een prioritair actieplan op, te realiseren binnen één ambtstermijn. 
 
Samen bouwen aan jouw toekomst. 
We beschermen landbouw-, natuur- en recreatiegronden door geen nieuwe woonruimte meer aan te snijden. We vernieuwen de structuurplannen en zorgen ervoor dat nieuwe bouwprojecten worden geïntegreerd binnen de bestaande kernen, waar we zorgen voor een gevarieerde mix van kwalitatieve woonvormen. Dit in samenwerking met zowel de private als de sociale spelers. 
Om de kernen leefbaar te houden, koppelen we deze verdichting aan kernversterking. Zo creëren we ruimte voor ondernemingen en verenigingen om onze kernen weer te laten bloeien. Dit allemaal met aandacht voor architecturale kwaliteit en betaalbaarheid. 
 
Een vlotte en veilige mobiliteit 
We stellen op korte termijn de verkeerscirculatieplannen van de gemeenten op elkaar af en pakken met (beperkte) financiële middelen de drukste lokale wegen aan. Bij de (weder)-aanleg van straten moeten er zo mogelijk voet- en fietspaden aangelegd worden, desnoods via een trage weg. Ook vlottere en latere bus- of treinverbindingen zowel tussen de gemeenten als naar de steden zijn een noodzaak. 
 
Inclusief ouderen- en alleenstaandenbeleid 
Samen met de Seniorenraad werken we aan een gemeentelijk seniorenbeleidsplan. We zetten ons in om isolement tegen te gaan. We creëren een lokaal S-punt, een ontmoetingsplek waar jonge en oudere senioren terecht kunnen voor een koffie, babbel of activiteit. Je kan er doorverwezen worden en vindt er allerlei informatie. Een S-Punt is er voor én door de senior. We werken ernaartoe om rond elk S-Punt een actieve vrijwilligersploeg te bouwen die mee beheert.
Ook toetsen we nieuwe maatregelen op hun impact op alleenstaanden. Op vlak van gemeentelijke fiscaliteit stellen we een shift voor: forfaitaire taksen zouden per persoon moeten betaald worden en niet per gezin. 
 
Jeugd en cultuur 
Onze vele en sterke jeugdverenigingen hebben nood aan zekerheid en vrijheid. Comfortabele en brandveilige lokalen zijn hiertoe belangrijk. Schoolspeelplaatsen en speelpleinen willen we verder ontwikkelen tot aangename en groene verblijfsruimten. De academie, de heemkundige kringen, de vele amateurkunstenaars, het erfgoed. Pajottegem heeft veel te bieden! Met een nuchtere blik willen we het cultuurbudget doen groeien en zetten in op samenwerking met o.a. Zender, de cultuurregio Pajottenland en Zennevallei. 
 
Toegankelijkheid en inclusie 
De gemeente moet proactief knelpunten voor mensen met beperkte mobiliteit aanpakken, zoals het verhogen van bushaltes en aanpassen van trottoirs. Bestaande infrastructuur dient te worden aangepast om barrières te verminderen. We geven iedereen de kans deel te nemen aan het maatschappelijk leven ongeacht de leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten of beperkingen. 
 
Klimaat en duurzaamheid 
We hoeven niet in het duister te tasten, we beschikken over de ‘Landschapsvisie 2040’- Opgewekt Pajottenland als leidraad. Bovendien heeft Vlaanderen met gemeenten een Lokaal Energie- en Klimaatpact afgesloten om tegen 2030 welomschreven klimaatdoelstellingen te halen. Statistieken tonen aan dat we achterop hinken, subsidies ontlopen en een versnelling hoger moeten schakelen. Aansturing, mensen en middelen ontbreken om deze maatschappelijke omschakeling te realiseren. Pajottegem, laten we een tand bijsteken! 
Wij willen zowel oud als jong sensibiliseren rond de problematiek van het zwerfvuil in ons mooie Pajottegem. 
 
Een hart voor de landbouw 
Een goed landbouwbeleid begint met samenhorigheid tussen belangengroepen. Wij willen ons engageren tot een gezonde dialoog tussen landbouwers, natuurorganisaties, toeristische sector, handelaars, verenigingen en onze burgers. Zo willen we tot een goed ruimtelijk beleid komen met een stabiele toekomstvisie voor iedereen. 
Verder staan we voor het concreet ondersteunen van de lokale keten. Te beginnen met het versterken van samenwerkingsmodellen tussen producenten, het lokaal bestuur en ondernemers. Dat helpt de lokale economie en ook duurzamere voedselproductie. 
 
Bestuur in evolutie
Het fusieproces mag niet ten koste gaan van een gezond en spaarzaam financieel beleid. Hier willen wij op waken door een lid van het college te belasten met de bevoegdheid “fusie”. 
De gemeente moet verder investeren in het beschermen van digitale persoonsgegevens. 
Achter de schermen greep de fusie behoorlijk in op de organisatie van onze gemeentelijke diensten. Tijdig bijsturen is de boodschap.  De gemeenteraad organiseren we op een nieuwe en toegankelijke wijze. 
 
Solidariteit 
Als we meer voor elkaar zorgen en meer rekening houden met elkaar zetten we stappen naar een hechte solidaire gemeente.  De inzet van onze plaatselijke verenigingen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking verdient meer aandacht. 
 
Dierenwelzijn 
De weg naar het label ‘diervriendelijkheid’ begint met de aanleg van hondenweiden en sensibilisatie rond zwerfdieren. 
 
Ons team: 
1. Paul Beyl Herfelingen 
2. Gerda Persoons Vollezele 
3. Milan De Naeyer Kester 
4. Barbara Wellens Gooik 
5. Ludo Tiels Herfelingen 
6. Manon Dupan Kester 
7. Patrick Meerts Vollezele 
8. Nola Bruch Herne 
9. Kevin Mertens Gooik 
10.Monique Gooskens Herne 
11. Nasr Soliman Leerbeek 
12.Elena Fedosseeva Herne 
13.Geert Coene Herne 
14.An Deridder Tollembeek 
15.Wim Grisé Herne 
16.Jelke Van Hassel Herne 
17.Johan Vonckers Herne 
18.Lieven Boelaert Gooik 
19.An-Katrien Van Laer Herfelingen
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 okt 2024

archief