GALMAARDEN - De Wand van de Wijze Woorden (WWW)

C21

GALMAARDEN - De Wand van de Wijze Woorden (WWW)

Colpaert_galmaarden_dorpsdichter_1
Jan Heyvaert staat achter zijn WWW. - Foto Marc Colpaert
 

In het Baljuwhuis in Galmaarden worden binnenkort de gedichten van de dorpsdichters permanent tentoongesteld. Naast het Baljuwhuis zullen ook nog op andere plaatsen in de gemeente gedichten verschijnen.

De gemeente Galmaarden is van plan om de gedichten van de dorpsdichters niet zomaar verloren te laten gaan. Van elke dorpsdichter zou één bepaald gedicht een vaste plaats op de binnenkoer van het Baljuwhuis krijgen. “ Ik heb al een geschikte naam gevonden namelijk ‘de wand van de wijze woorden’, vertelde de huidige dorpsdichter Jan Heyvaert. “ Nu moeten wij juist nog een gepaste locatie op de binnenkoer van het Baljuwhuis vinden. Dan kunnen daar de vier gedichten van de vier bestaande dorpsdichters aangebracht worden.
De gemeente Galmaarden denkt echter verder en zou ook sommige gedichten buiten het Baljuwhuis willen plaatsen. “ Het zou prachtig zijn dat een gedicht over ‘de Stilte’ aan de grens van het Stiltegebied in Vollezele zou kunnen geplaatst worden. Maar ook op andere plaatsen, zoals bekende huizen of naast een opmerkelijke boom zou men de kans willen grijpen om de mensen een beetje meer cultuur bij te brengen”, zei Heyvaert. De cultuurraad van Galmaarden gaat zich nu in de komende maanden beraden, hoe ze dit verder kunnen realiseren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 mei 2024
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief