PAJOTTENLAND - Marc Hellinckx voorgedragen als nieuwe korpschef

C21

PAJOTTENLAND - Marc Hellinckx voorgedragen als nieuwe korpschef

Editiepajot_voordracht_nieuwe_korpschef-_nieuwe_voertuigen__11_
Marc Hellinckx en de voltallige politieraad - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_voordracht_nieuwe_korpschef-_nieuwe_voertuigen__13_
De huidige en de voorgedragen korpschef samen met de burgemeesters van de 6 gemeenten uit de zone Pajottenland - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_voordracht_nieuwe_korpschef-_nieuwe_voertuigen__25_
Marc Hellinckx, korpschef Roland Pauwels en voorzitter van de politieraad Michel Doomst - Foto Deschuyffeleer
 

De kans is groot dat de 50-jarige Marc Hellinckx uit Wambeek de nieuwe korpschef wordt van de lokale politie Pajottenland. Hij werd daartoe door de politieraad alleszins voorgedragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken. Marc Hellinckx wordt zo vermoedelijk de opvolger van de huidige korpschef Roland Pauwels, die eind december met pensioen gaat. 

Vanuit zijn woonplaats en zijn eerdere passage als rijkswachtofficier in Halle heeft de voorgedragen kandidaat reeds sterke banden met het Pajottenland. Bij het begin van de politiehervorming bekleedde hij een topfunctie bij de Federale Politie als directeur-generaal. De laatste maanden was hij werkzaam als directeur van het Administratief en Technisch Secretariaat van de politie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij kan bogen op een rijke ervaring in alle politiedomeinen.
 
De overgang van een topfunctie bij de Federale Politie naar het bescheiden Pajottenland lijkt dan ook niet evident. Marc Hellinckx: “Korpschef worden in het Pajottenland is inderdaad een bocht maken van 90 graden. Op het terrein is er na 10 jaar politiehervorming echter nog heel wat werk aan de winkel. Vanuit de politiebasis dient er nog hard gewerkt aan leefbaarheid, veiligheid en klantgerichtheid naar de maatschappij toe. In die zin verkies ik dan ook kapitein te zijn op een kleine zeilboot dan wachtofficier op een cruiseschip”.
 
De officiële aanstelling van de nieuwe korpschef wordt begin januari verwacht.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 mei 2024
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief