HALLE/ BEERSEL - 68 gediplomeerden bij OEH

C21

HALLE/ BEERSEL - 68 gediplomeerden bij OEH

Halle_start_to_run_diploma_1
 

Met 68 waren ze, mannen en vrouwen die vandaag glunderend hun diploma in ontvangst namen in hun vakgebied lopen.
Als je weet dat deze mensen begin april, bij de start van de nieuwe Start To Run, met rood hoofd en zware ademhaling hun eerste minuten gelopen hebbenn dan was hun prestatie 10 weken later zeker een diploma waard. Een afstand, 5 kilometer ononderbroken lopen werd gemiddeld in een 30 minuten afgelegd. (sommigen hadden daa zelfs amper 25 minuten voor nodig). De tijd was niet belangrijk wel de prestatie op zich.
Buiten het officiële programma werd ook loopscholing gegeven, samen met opwarmingsoefeningen en stretching. Dit gebeurde drie keer in de week. Telkens werd een uur aan de lichamelijke conditie gewerkt. Er wordt ook met plezier aan de sociale contacten gewerkt. Al babbelend leren de deelnemers elkaar kennen en worden er banden gesmeed gebaseerd op zweten en afzien, maar ook met dat goed gevoel aan de eindstreep wanneer dikwijls persoonlijke grenzen worden verlegd.

Tijdens de zomermaanden wordt de conditie van 30 minuten lopen onderhouden met een speciaal programma en vanaf half augustus gaat de vervolgsessie van 5 naar 10 km van start. Nadien wordt de groep door de winter geloodst om volgende zomer opgeslorpt te worden in de groep ‘Masters en recreanten’ van OEH . 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief