BEERSEL/ HALLE/ SINT-GENESIUS-RODE - GLTT-CVO wint een stukje van de EU cake

C21

BEERSEL/ HALLE/ SINT-GENESIUS-RODE - GLTT-CVO wint een stukje van de EU cake

Gltt

GLTT-CVO heeft deelgenomen aan een Europees Grundtvig project in het kader van het Levenslang Leren Programma. Dit project werd goedgekeurd en er werd een beurs met een totaal bedrag van € 144.000 toegekend.

Bij het project zijn 8 landen betrokken: Ierland (coördinator), België (Vlaanderen), Litouwen, Noorwegen, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden. Samen zullen zij werken rond Creative Approaches to Intercultural Competence (CAIC).

Leerkrachten en cursisten van de GLTT-CVO zullen de kans krijgen de partner-landen te leren kennen en “good practice” voorbeelden i.v.m. intercultureel onderwijs uit te proberen. De partners zullen deelnemen aan uitwisselingen en op die manier van elkaar leren.

GLTT-CVO bijt de spits af. Van 11 tot 16 november komt een delegatie naar Vlaanderen. Ann De Wilde, leerkracht Engels aan het GLTT-CVO en initiatiefnemer van het CAIC-project, is verantwoordelijk voor de organisatie van dit luik en steekt, met medewerking van collega’s, een goedgevuld programma in elkaar. De gemeente Beersel, die als Associated Partner fungeert, voert zelf een actief Europees beleid en zal voor een feestelijk welkom zorgen. Daarna volgt een bezoek op de werkvloer en worden alle facetten van de school belicht. Er zal ook uitgebreid kennis gemaakt kunnen worden met cursisten en leerkrachten over de vakken heen. Andere vormingsverstrekkers komen ook aan bod. Zo gaan we een kijkje nemen in de bibliotheek en maken we kennis met het asielcentrum van Alsemberg. De cursisten worden nauw betrokken bij het project en zullen bvb. de buitenlandse bezoekers gidsen in en rond Brussel. En omdat lekker eten en drinken zo’n belangrijk onderdeel zijn van onze lokale cultuur mogen streekgerechten en bier proeven in typische restaurants zeker niet ontbreken!

CAIC coördinator Sean Moran zei: “ Het was een plezier om samen te werken met collega’s uit Europa om dit project te ontwikkelen en deze belangrijke beurs te krijgen van de EU is werkelijk de kers op de taart waardoor we kunnen verder gaan met het echte werk.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief