BEERSEL/ REGIO- Michael Naessens en Koen van Kerckhoven samen over de aankomstlijn

C21

BEERSEL/ REGIO- Michael Naessens en Koen van Kerckhoven samen over de aankomstlijn

Wvz_2008-11-09_6
 
Wvz_2008-11-09_2
Wvz_2008-11-09_5
Wvz_2008-11-09_1
 
Wvz_2008-11-09_4
Wvz_2008-11-09_3
 

Een cross met twee winnaars, een unicum in het bestaan de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be), zo kon de veldrit van zondag best omschreven worden. Ondanks het minder mooie weer dat aangekondigd werd, stonden er toch weer zo’n 34 deelnemers aan de start van de vierde manche van het veldritseizoen van de WVZ. Het weer was de crossers nochtans goed gezind, want regen en wind bleven uit en de lucht klaarde zelfs nog helemaal open.

34 deelnemers dus, maar toch enkele opmerkelijke afwezigen. In de categorie A kwam de top drie vandaag niet aan de start, wat ervoor zorgde dat na afloop van de veldrit van vandaag, het klassement er wel eens helemaal anders zou uitzien. Geen Dave Van Campenhout, Philip Keuleers en Sam De Man dus aan de start, maar wel andere kleppers zoals Koen Van Kerckhoven die een tweede overwinning op rij wel zag zitten. Maar dan zou hij vandaag wel voorbij Michael Naessens en Geert Wauters moeten geraken.

Om 10u30 werd er dan gestart op het parcours van de Dikke-Mier, de eerste 300 meters waren een licht omhooglopende strook asfalt waarna er links een kleine veldweg ingeslagen werd. De beste start was vandaag voor Koen Van Kerckhoven, met naast hem Michael Naessens en achter hem Franky Vanhonsebrouck, één van onze nieuwe deelnemers vandaag. Eric Laforge, Stephaan Wijns en Geert Wauters volgden direct in het wiel.

Na de singletrack veldweg sloeg men links af en kwam men op een bredere veldweg uit, die er door de regen van de voorbij dagen op sommige plaatsen modderig bijlag. Echt veldrit terrein dus, wat ook zorgde voor enkele kleine schuivertjes bij de deelnemers.

Aan de kop van de wedstrijd vonden we na een ronde of twee al een elite groep van zo’n 5 tal renners met o.a. Michael Naessens, Koen Van Kerckhoven, Geert Wauters en Franky Vanhonsebrouck. Achter deze kopgroep een achtervolgend groepje met daarin Stephaan Wijns, Eric Laforge en Rudy Berwart. Dit groepje werd op hun beurt op de hielen gezeten door Kenny Wauters, Franky Wauters, Steven Wargee en Jaqcues Michiels. Zij zouden de hele wedstrijd gewaagd blijven aan elkaar.

Maar terug naar de kop van de wedstrijd, waar al snel duidelijk dat de winnaar van vandaag bij één van de vier koplopers gezocht moest worden. Vier koplopers die al snel herleid zouden worden naar twee koplopers, want na een extra krachtinspanning van Michael Naessens, kon enkele Koen Van Kerckhoven meeschuiven. Geert Wauters en Franky Vanhonsebrouck moesten passen en zouden langzaam aan steeds meer terrein verliezen op het kopduo. Een kopduo dat elkaar perfect verstond en samen zou blijven tot op het einde van de wedstrijd. Dit kon zelfs zeer letterlijk genomen worden, want waar menig supporter zich opmaakte voor een spannende sprint, daar kwamen beide deelnemers gezamenlijk hand in hand over de finishlijn gebold! Een bewijs dat in de veldritten van de WVZ het vriendschapsaspect even belangrijk is als het sportieve. Al had dit gebaar natuurlijk ook een logische uitleg. Het kopkwartet bestaat uit drie deelnemers van de categorie B en één van de categorie A. Michael Naessens plaatste op het juiste moment de beslissende demarrage en geen enkele andere B kon volgen, enkel Koen van Kerckhoven die tot de categorie A behoort. 

Beide heren kwamen dus samen over de lijn en zouden dus samen gedeeld eerste eindigen. Tweede werd dan Geert Wauters, voor Franky Vanhonsebrouck en Rudy Berwart. Eric Laforge en Stephaan Wijns werden respectievelijk vijfde en zesde.

In het algemeen klassement zijn er dus enkele belangrijke wijzigingen. In de categorie A blijft Dave Van Campenhout op kop, hij behoudt zijn voorsprong van 12 punten op Philip Keuleers. Steven Wargee maakt vandaag een mooie sprong en wordt derde, met een kleine voorsprong van 4 punten op Kenny Wauters.

In de categorie B blijft Michael Naessens op kop, Geert Wauters en Stephaan Wijns volgen op korte afstand.

In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats, voor Eric Laforge. Jacques Michiels klimt op naar de derde plaats en slaat direct een mooie kloof met Luc Van Campenhout.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

 

Volgende week afspraak in Hofstade.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief